Wie We Zijn
 
Onze Mobil
 
Onze Uitstappen
 

      België

      Denemarken
      Duitsland
      Frankrijk
      Italië
      Luxemburg
      Nederland
      Oostenrijk

      Zwitserland

      Tsjechië
 
Links
 
Foto Album
 
Gastenboek
 
Home
 
Contact

 

Datum :  08 – 12 juni

Na een citytrip naar Madrid de week voordien waren onze plannen om eens enkele dagen Parijs aan te doen. Fie moest namelijk op woensdag in Parijs zijn voor het 170 jarig bestaan van Cointreau. We deden alle voorbereidingen op vrijdag zodat we op zaterdag snel konden vertrekken. De camping in Parijs was geboekt voor drie nachten, van zondag tot woensdag, voor zaterdag moesten we nog een plaatsje zoeken.

Zaterdag 08 juni: Na onze gewone activiteiten konden we tegen 12u35 vertrekken richting Parijs met de GPS ingesteld zonder tolwegen. Het was de bedoeling om op een 50Km voor Parijs te beginnen zoeken waar we konden overnachten.  We aten een snelle hap onderweg, het verkeer viel best mee. Tenslotte belandden we op camping “Le Pré des Moines” in Gouvieux omstreeks 16u20. We konden tussen een viertal plaatsen kiezen, maar alle waren met hoge bomen omringd, geen ontvangst met de schotel. Geen enkel probleem, we konden de tijd wel anders vullen. We verkenden eens de camping en stelden zelfs de zetels buiten, maar niet voor lang. Er vielen direct enkele druppels regen, zo deden we alles snel terug binnen. Als avondmaal was het onze traditionele spaghetti, de vaat gingen we samen doen in het sanitair blok. Om 22u30 gingen we slapen.
Zondag 09 juni: Het was net geen 8u voor we wakker werden, de koffie werd gezet en we ontbeten met de rest van een baguette. Toen we klaar waren, belde Fie eens naar de camping in Parijs om te weten of we er wat vroeger mochten aankomen, maar dit mocht niet. Normaal kan je maar om 14u op je plaats, we namen toch het risico om de laatste 60Km wat vroeger af te bollen. Zo waren we ter plaatse enkele uren te vroeg. Het was pas 11u. toen we de camping in Parijs opreden. Fie kreeg te horen dat onze plaats nog bezet was en we ons konden parkeren in een zijstraat iets verder van de camping. We gingen parkeren, maar gingen wel eens terug naar de camping onze plaats gaan bekijken. Inderdaad de vorige “huurders” stonden er nog en gaven geen aanstalten om te vertrekken. Nadat we de camping rond waren, gingen we nog eens kijken naar plaats 179 en warempel er was leven in de brouwerij. We besloten om ons op het terras aan de bar te zetten om die te zien vertrekken, maar we misten die. Op het middaguur gingen we nog eens kijken en de plaats was leeg, we gingen het melden aan de receptie. Nadat ze ons de nodige papieren hadden gegeven en we wat tickets voor de shuttle hadden gekocht konden we onze Mobil II halen. Eens op onze plaats was het wat zoeken naar signaal voor onze schotel, maar met wat kunst- en vliegwerk konden we naar tv kijken. We waren dan al een uurtje verder, we gingen dan maar in het restaurant onze honger stillen met een kippenhamburger.
Na overleg besloten we dan de shuttle te nemen om dan via de metro aan het kerkhof Père-Lachaise te komen. Daar ligt een militair van het 5e Linie begraven, we hadden enkel weet dat hij in de crypte lag. Aan de hoofdingang stuurden ze ons naar het columbarium/Crematorium. De gesneuvelde zou daar liggen. We controleerden ongeveer de helft van de 41.000 steentjes in de muur, maar onze Pierre Verswymelen konden we niet vinden. Nadat we het nog eens vroegen aan een andere uitgang, deden ze wel de moeite om eens in de database te kijken en vonden ook niets. We gaven het op en gingen eens naar het graf van Jim Morrison kijken. Op de terugweg zagen we nog veel herdenkingsmonumenten over alle verschillende landen die de twee wereldoorlogen meemaakten. Op de terugweg zag Fie dat er op het monument van de gesneuvelde Belgen namen vermeld waren. Op de achterkant, die begroeid was met klimop, zag Phil onze man zijn naam staan en liet er een kruisje met margriet achter. Van daaruit kwamen we terug aan de tweede uitgang en vertelden we de man waar we de naam hadden gevonden, deze wist zelfs niet dat er namen op het monument stonden. Het was reeds 17u15 toen we de begraafplaats verlieten. We hadden dorst, we vonden een plaatsje op het terras van “Café Martin” Fie dronk er een Badoit, Phil een 1664. We kwamen nog een Casinowinkel voorbij die open was, we kochten was kippenfilet en melk. Op weg naar de metro kwamen we nog voorbij een rommelmarkt, maar liepen er snel eens door. Na twee metro’s en een bus kwamen we omstreeks 19u30 terug op de camping en besloten om in het restaurant een pizza te gaan eten. Fie at er een met spek, Phil met drie kazen. Moe maar voldaan en terug in ons vakantieverblijf, dronken we nog een slaapmutsje en na wat TV kijken gingen we omstreeks 23u slapen.
Maandag 10 juni: Ondanks de nachtelijke regen hadden we een rustige nacht, pas wakker iets na 8u. Nadat de koffie was gezet, ging Fie een paar baguettes halen, met confituur en smeerkaas was het een lekker ontbijt. Het toilet ledigen deed Fie, Phil vulde het vers water bij en toen we klaar waren omstreeks 10u. deden we nog een verkenning op de camping om te kijken of we niet aan de Seine konden komen via een achterdeurtje, maar dat lukte niet.
Om 10u30 vertrokken we met de shuttle tot aan Porte Maillot om  van daaruit de metro te nemen naar Jaurès. Daar zagen we een rondvaartboot versassen, we wandelden langs het Bassin de la Villette tot aan een oud brugje waar er ook een oud ophaalsysteem was. Over het water zagen we de mooie Eglise Saint-Jacques en wandelden zo door naar La Chapelle waar Fie een sanitaire stop nam. Nadien gingen we eens op zoek naar het hotel waar Fie een paar dagen nadien moest overnachten. We besloten dan maar eens de klim te wagen naar Sacré-coeur en place du Tertre. Via een kleine omweg kwamen we dan “A La Place de St. George” waar we terug iets dronken en een schotel met kaas aten, het was toen 14u. Via galerie Lafayette kwamen we aan de Avenue des Champs-Elysées en gingen eens kijken waar de viering van 170 Jaar Cointreau zou doorgaan. Daar wandelden we door naar de Place de la Concorde en genoten van het zicht. Na al dat wandelen namen we omstreeks 16u30 plaats op het terras van “Le Bistro des Champs Elysées” Fie dronk er een Badoit en Phil een 1664 van 50Cl. Dat grapje kostte ons 20,50 euro, een koopje. Op een kleine 200m. konden we de metro nemen naar Porte Maillot en van daaruit de Shuttle naar de camping. Na bijna  20Km wandelen en voor Phil de eerste maal met zijn steunzolen waren we om 17u45 terug in onze Mobil II. Na een aperitiefje zorgde Fie voor ons avondmaal, kipfilet met currysaus en rijst, de vaat deden we samen en voor de rest was het rustig wat tv kijken en op tijd gaan slapen.
Dinsdag 11 juni: Phil was wakker om 8u. Fie volgde nog voor de koffie klaar was en ging een verse baguette kopen. We ontbeten met elk drie spiegeleitjes, zodat we er terug tegen konden. We deden het heel rustig aan en vertrokken pas met de bus van 10u30 naar Porte Maillot.

Van daaruit wandelden we naar de Champs-Elysées tot aan de place de la Concorde, maar halverwege moesten we een sanitaire stop nemen voor Fie. We dronken ondertussen un café allongé op het terras van “Carré Elysée”waar we heel vriendelijk bediend werden, we konden terug verder. Van daaruit trokken we via de Seine tot aan de Notre-Dame de Paris, de kathedraal die onlangs in het nieuws kwam door een jammerlijke brand.
Onderweg snuisterden we hier en daar in de vele boekenstandjes. We speelden een tijdje ramptoerist en namen wat foto’s van de schade aan de kerk. Het was reeds 13u30 toen we ons op het terras een drankje bestelden en besloten er ook wat te eten. We hielden het beiden bij een bord Penne, Fie met zalm, Phil met drie soorten kaas en spek, terug werden we er heel vriendelijk ontvangen. Na nog een koffie trokken we verder naar het Louvre, daar bewonderden we enkel de binnenkoer en de fonteinen.  Zo kwamen we terug aan de Place de la Concorde. Nadat we eens op de kaart hadden gekeken, trokken we richting Le Petit en Le Grand Palais en trokken dan terug de Seine over tot aan het Militair museum. Het bezoek bewaarden we voor een volgende keer en trokken verder naar de Champs-Elysées. Nadat we bijna 19Km. hadden gewandeld, nam Fie liever de Metro terug naar Porte Maillot waar we na 20 min. wachten de bus terug naar de camping konden nemen. Net voor we de bus instapten begon het wat te regenen, onderweg kregen we een bui. Eens op de camping gingen we nog eerst onze dorst lessen in de cafetaria, we moesten wel iets langer blijven dan gepland door een ferme regenbui. Toen het tenslotte lukte om naar onze Mobil II te gaan, kon Fie direct gaan douchen, zodat Phil haar kapsel in orde kon brengen. Na nog een aperitiefje begon Fie aan ons avondeten, St. Paul-hamburgers met gemengde sla en aardappelen. Dit met een glaasje wijn vervolledigde onze maaltijd. De vaat deden we samen. Nadien keken we nog wat tv, terwijl Phil nog wat aan deze tekst werkte. Fie ging slapen om 22u 45, Phil volgde een klein uurtje later.
Woensdag 12 juni: Rond 7u40 wakker, voor Phil de laatste uren in Parijs, Fie had nog een dagje meer door het feest van 170 jaar Cointreau. We namen een stevig ontbijt met pannenkoeken en zochten nog de beste manier, hoe Fie bij haar hotel kon komen. Phil zag het wel zitten om haar naar “Palais des Congres” te voeren, waar Fie dan de Metro kon nemen tot dicht bij het hotel. Phil reinigde de ruiten van de cabine, ging het toilet ledigen en rolde de stroomdraad op. Zo konden we tegen 10u20 van onze stek rijden en ons kaartje dat we aan een nageltje hadden moeten hangen, binnen dragen bij de receptie. Het was een vlotte rit naar Place de la Porte Maillot, waar Fie met pak en zak kon uitstappen.


Binnen de minuut reed Phil de Périphérique op waar het verkeer bijna stil stond. Eens op de A1 verliep het verkeer vlot. Het was lang geleden, maar Phil besliste om deze keer langs de tolweg naar huis te rijden, eens in Arras was hij dan ook €24,10 armer. Het was wel kunst en vliegwerk om aan de juiste schuif te kunnen, die automaten zijn niet op maat van Mobil II gemaakt J. Vanaf daar tot thuis was het in de regen rijden met rond Rijsel een hevige bui in het drukke verkeer. 256Km verder en 3u30 later reed Phil onze Mobil II op zijn staanplaats.
Kilometerstand 66.068Km., Trip 568.8Km., Verbruik 9,6L., Reistijd 9u11.

Foto’s


© Phil en Fie 07/11/2019