Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 30 maart - 01 april

Zoals ieder jaar met Pasen gaan we op familiebezoek in Normandië, dit jaar werd het dus weer ingecalculeerd van in de eerste uitstap regelingen. Jammer genoeg bleef de winter maar duren.

Zaterdag 30 maart: De meeste voorbereidingen waren al gedaan tijdens de week Fie kuiste nog de cabine ruiten en stopte er wat eten bij. Phil had mooi op tijd gedaan met werken, zo kon Fie nog vlug naar Zwevegem rijden waar ze in de Standaard boekhandel via het Nieuwsblad drinkbussen ivm de ronde van Vlaanderen kon halen, we hadden 3 bonnen. Normaal 1 per klant, ze kon er drie verzilveren. We vertrokken rond 12u45 en hadden 373Km voor de boeg die moest lukken in 5u. Alles verliep vlot tot in Rouen, daar kregen we een twintigtal minuten vertraging. Onderweg konden we wel genieten van veel roofvogels en zelfs een ree die we in één van de bossen zagen staan grazen. Verder nog tanken bij een Leclerc in Le Neubourg op 40Km van onze nieuwe bestemming, Rugles. De GPS stuurde ons naar Place de La Liberte, een mooie cp, waar er volgens de gegevens maar drie campers konden staan was blijkbaar uitgebreid naar een achttal plaatsen en dit op 200m van het centrum. Ook alle voorzieningen waren aanwezig. Nog een beetje de neus omhoog en de gratis stroom aansluiten, wij op verkenning naar het dorp, op het eerste zicht vanwaar we stonden, was het prachtig, maar het was een kleine kern die echt mooi was. Wat er wel aanwezig was, was iedere winkel die men kan bedenken voor de dagelijkse noden. Het was een gure wind, zo spoedden we ons terug naar de Mh waar Fie begon aan ons avond eten, onze spaghetti. Met een glaasje wijn genoten we van onze maaltijd. In de sporthal, die net naast de cp was gelegen, was er blijkbaar een feest of samenkomst, de grote parking liep vol en werd ook bewaakt door security, een dame met een hond… We deden samen de vaat en genoten voor de rest van de avond van onze rust in onze vakantiewoning op wielen, wat tv kijken en deze tekst typen. De nacht was een uurtje korter zo probeerden we na de film “karate kid” met de zoon van Will Smith, te gaan slapen, het was wel reeds 23u05 winteruur.
Zondag 31 maart: Fie hoorde de wagens vertrekken ergens midden de nacht, Phil sliep als een steen tot iets voor half zeven op de zomerklok.
Opstaan voor een sanitaire stop en de verwarming een tandje bij te geven en dan vlug nog een half uurtje onder het warme donsdeken. Zo stond de koffie tenslotte klaar tegen half acht, Fie bleef liggen tot 8u, kleedde zich aan en vertrok naar de bakker. Het was nog stil bij de bakker, zo was ze vlug terug met twee appelflappen en twee suissen, een lekker paaszondag ontbijt. We moesten maar tegen 10u30 bij Geneviève zijn, we konden het héél rustig aan doen. De ramen waren, als we opstonden, lichtjes vervroren, maar de zon was vlug van de partij en warmde de omgeving vlug op. Tegen 10 alles opruimen, de stroom en de keggen wegsteken en we konden vertrekken voor amper 13Km. Om Rugles buiten te raken moesten we een vijftigtal meter door een eenrichtingsverkeerweg rijden om op de juiste weg te komen, die GPS’s toch hé. We keken onderweg nog uit naar een hert  in de kilometers bos waar we door reden, maar geen geluk meer. Bij de familie waren we natuurlijk welgekomen. Na wat babbelen kwamen ook Christine, Laura en Louis toe. Na enkele glazen champagne vertrokken we naar het restaurant “Le Grain De Sel” in Condé Sur Iton, met zeven in de wagen, wel één met zeven zetels, maar toch niet de plaats om lange verplaatsingen te maken. Het restaurant was hetzelfde waar we het jaar voordien ook hadden genoten van een prachtig menu. Deze keer was het niet minder, het seizoenmenu was een goeie keuze. Het voorgerecht voor Fie was wijngaardslakken met champignons, spek en look, voor Phil was het de fois gras, het hoofdgerecht was voor Fie magret de canard en voor Phil het visgerecht dit was “bar”, zeebaars dus… Dessert voor Fie was het een verwenkoffie en voor Phil profiterols. Na het restaurant vertrokken we naar Francheville waar we terug aan de schuimwijn raakten, maar Phil veranderde na één glaasje naar een gewoon pintje. Als Christine, Laura en Louis weg waren, parkeerde Phil achter het huis, daar had Bedru (Antoine) speciaal een parkingplaats laten aanleggen voor onze Mh, waar we dan met veel plezier gebruik van maakten. We bleven nog hangen tot 21u30 bij Geneviève waar Fie nog een flesje wijn soldaat maakte en Phil enkele pinten. We trokken ons dan maar terug in de Mh waar Fie direct, nadat ze haar pyjama aan had gedaan, in dromenland was. Phil bleef nog wat aan deze tekst typen en tv kijken en ging tenslotte slapen rond 22u30u.
Maandag 01 april: Na een plasstop rond 3u stond Phil op om 7u50 en zette de koffie, Fie zag het nog niet zitten en genoot van haar warme plaatsje onder het donsdeken. Ze moest tenslotte toch opstaan, het was toen 8u30. Een uurtje later trokken we bij Geneviève binnen om afscheid te nemen en te bedanken voor de gezellige paasdag. Antoine gaf ons nog enkele flessen schuimwijn en calvados mee, we waren goed voorzien van drank om naar huis te rijden. Als Christine aankwam om haar moeder te helpen kleden, namen we afscheid van iedereen, nog de stroomdraad wegnemen en we konden op weg. We stelden de GPS in zonder snelwegen, op die manier hadden we een lange, maar mooie rit voor de boeg. We zouden voor de 352Km, 6u30 moeten rijden, zonder stoppen natuurlijk.  Het was kalm op de wegen en zo hebben we het graag, geen camions en zo, enkel hier en daar een boer aan het werk. Voor ons middagmaal stopten we bij een Mc Donalds in Ferrières-en-Bray. We deden het echt rustig aan, echt in vakantiestemming. Net over de grens in Moeskroen stopten we nog voor een tankbeurt, na nog enkele kilometers reden we Stasegem binnen. Zelfs daar was het heel rustig en konden we de Mh netjes op zijn plaats parkeren. We hadden, door al die flessen, meer werk om alles uit te halen en op zijn plaats te zetten. We kijken reeds uit naar volgende uitstap.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016