Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 08 – 10 december

De moeder van Phil zijn dochter trakteerde ons op haar 60ste verjaardag met een uitstap en twee etentjes in Ieper. Wij vroegen haar of ze eens met ons een weekend naar Reims zou willen gaan in de periode van de kerstmarkt. Ze stemde er mee in, zo boekten we een hotel “hotel du Nord” voor twee nachten.


Zaterdag 08 december: Nog allen wat werken in de voormiddag, Phil had gelukkig op tijd gedaan en kon samen met M.J., de ma van Celine, naar Stasegem vertrekken waar Fie reeds alles klaar had gezet, zodat we direct konden vertrekken. Om 12u35 draaide Phil de sleutel in het startslot en wij weg met ons drieën voor een rit zonder tolwegen van een 3u30. M.J. had voor broodjes met eiersla gezorgd voor onderweg, met een kop koffie hadden we lekker gegeten. Zonder noemenswaardige problemen reden we Reims binnen, Fie belde voor de code, eens binnen zagen we dat het vol stond, zelfs gewone camionetten stonden op de plaatsen. We wrongen ons tussen twee anderen en reden de keggen op, zodat we een beetje vlak stonden. Als we uitstapten om naar het centrum te gaan, kwam er plots een integraal van rechts. Ons afvragende van waar deze kwam, gingen we eens kijken en beseften toen pas dat we op de verkeerde plaats stonden. Terwijl M.J. de wacht hield op de open plaats ging Phil & Fie de Mh halen. Zonder probleem konden we de tweede plaats inpalmen en stonden we veel ruimer dan de eerste waar ons hadden geplaatst. Daarna konden we op zoek naar het geboekte hotel, na een korte wandeling kwamen we uit in de straat waar de kerstmarkt doorgaat en daar was het hotel. Inchecken en eens gaan kijken naar de kamer, deze lag aan de straatkant. Een mooie grote kamer met alles erop en eraan. We hadden dorst en namen een plaatsje in beslag op een terras, M.J dronk er een picon bière, Fie een café crème en Phil een Orval. Na een tijdje kregen we het toch goed koud, we gingen op zoek naar de kathedraal maar door de massa volk liepen we blijkbaar in rondjes. Dan maar terug naar de Mh, daar wachtte een lekkere spaghetti, met een glaasje wijn en een pintje. Fie & Phil deden samen de vaat. Als alles terug op zijn plaats stond, genoten we nog een paar uur van een gezellige babbel. We liepen terug naar het hotel, maar stopten onderweg nog wel in een Latino bar voor een slaapmutsje. Nadat we M.J veilig aan het hotel hadden achter gelaten, wandelden we met een vaste tred terug naar de cp, het was koud, heel koud. Terug in de Mh, het was reeds 00u15, ging Fie vlug onder de wol, Phil typte wat tekst en ging tegen 1u ook slapen.
Zondag 09 december: De wekker maakte ons om 7u30 wakker, Phil plaatste de fluitketel op het vuur en zette, de koffie terwijl Fie nog wat lag te dromen. Nog wat aan deze tekst typen en wat tv kijken, ondertussen was het 8u15 en kwam Fie een etage lager.
We hadden afgesproken om rond 9u in het hotel een ontbijt te gaan nemen. We lieten M.J. weten dat we vertrokken om 8u45 en waren juist om 9u binnen in het hotel. De man van de receptie zond ons naar de derde verdieping, daar was ook nog een ontbijtzaal. Hij verwittigde ons wel dat er in de namiddag de voetbalmatch Reims – Bordeaux was, misschien gevaarlijk omdat de cp zo dicht bij het veld  was. We hadden niks te kort, pistolets, kleine croissants, chocolade en suisen. Met een lekkere kop koffie, we konden weg tot na de middag. Dan maar op zoek naar de kathedraal, die we met de klaarte direct vonden en bezochten. Er was wel juist een dienst, we konden niet naar het achterste deel van de kerk, deze was afgesloten om de dienst niet te storen. We hadden graag nog het kraampje van de magret de canard gevonden, maar deze was nergens te bespeuren. We kochten er wel een lekkere soort hesp en een soort brebiskaas. Na nog wat in het centrum te hebben rondgewandeld, gingen we terug naar de cp om eens naar de Mh te gaan kijken. We vertrouwden het spel niet, we kochten nog een paar broden onderweg, zo konden we dit samen met onze aangekochte dingen opeten als middagmaal. Na het eten en de vaat die Fie voor haar rekening nam, was het bijna tijd dat de cyclocross van Overijse op TV begon. Nys won nog maar eens met overwicht op een moeilijk parcours. Tegen dat de cross gedaan was, was de voetbalmatch ook gedaan en wachtten we nog de grote passage van de voetbalfans af. Alles verliep kalm, misschien was het gelijkspel wel de reden. We gingen dan nog eens alle kerstkraampjes bekijken om zeker te zijn dat we hetgeen we zochten, niet gemist hadden. We gingen tenslotte ons eerste glaasje champagne drinken bij Sanchez – Le Guédard. We proefden een paar soorten, ze vroegen daar wel €25 voor 1 fles. We besloten om die gasten in Cumières morgen een bezoek te gaan brengen. Het was tijdens de dag nu en dan beginnen regenen, dan begon het terug, zo belandden we in “Le Lion de Belfort”, Phil dronk er een delirium,  Fie een Cola zero en M.J. een witte wijn. Tijdens de namiddag hadden we besloten om mosselen te gaan eten, ondertussen was het tijd geworden. Onze keuze viel op de vintagecafé “Le Grand Café” Phil en M.J dronken als aperitief een picon met witte wijn, Fie een karaf rode wijn. We bestelden Fie mosselen “mariniëre “ Phil en M.J mosselen “Flamande” en als dessert een ijsje. We begeleidden M.J. nog naar haar hotel en wij wandelden verder naar de cp. Het was goed om zien dat, eens we daar waren, alles ok was met ons vakantiehuisje. Vlug onze pyjama’s aan en rustig in onze zetel, wel typte Phil nog wat aan deze tekst. Fie ging om 22u de alkoof binnen, terwijl Phil nog naar quiz me quick keek en ging slapen om 22u25
Maandag 10 december: We hadden de wekker ons om 7u laten wekken, wat hij perfect deed. Koffie zetten en ondertussen ons klaarmaken om naar het hotel te vertrekken. We maakten toch de Mh vertrekkensklaar om na het ontbijt zo weinig mogelijk tijd te verliezen. We verwittigden M.J. dat we vertrokken aan de cp en gingen met vaste tred naar het Grand hotel du Nord. De gastvrouw zat ons al op te wachten, deze keer was er nog veel plaats beneden in de ontbijtzaal, maar heel weinig koeken. We moesten een hele tijd wachten tot ze er nog eens vers gebakken bij legden en op die manier konden we voldaan het hotel verlaten, nadat we hadden afgerekend. Met pak en zak naar de cp waar we vlug in de startblokken stonden. Net voor het buitenrijden nog het toilet ledigen en op weg. We reden, zoals afgesproken eerst naar Cumières op zoek naar de champagneboer waar we vroeger altijd gingen Jacques Delabaye, maar konden die niet vinden. Dan maar op zoek naar Sanchez – Le Guédard, deze vonden we wel, geen grote oprit, maar we vonden een plaatsje op een parking enkele tientallen meters verder. Ze herkenden ons direct van de dag voordien en kregen dan ook een perfecte rondleiding en uitleg van het volledige champagneproces en kregen nog enkele proevers. We hadden enkele bestellingen mee van moedre en de chef van Fie, we vertrokken daar dus met een dertigtal flessen. De GPS was ingesteld naar huis zonder snelwegen met de bedoeling via Le chemin des Dames te rijden, maar Vera stuurde ons langs een heel andere weg die we nog nooit gezien hadden. Dan maar de GPS ingesteld naar Laon, dan zouden we zeker de chemin kruisen, dan herinnerde Phil zich dat hij M.J. een folder had gegeven van de Caverne du Dragon en daar stond een gemeente op. Onderweg stopten we nog voor een paar baguettes.  Zo kwamen we tenslotte uit op de weg die we graag hadden gedaan. We reden wel nog eerst naar de Abbaye de Vauclair waar we ook ons middagmaal namen, het brood met de kaas en hesp die we op de kerstmarkt kochten. Na een korte wandeling rond de restanten van de abdij reden we een stukje verder langs de chemin. In Cerny-en Laonnois verlieten we per ongeluk de chemin des Dames en konden niet direct keren, dus maar door rijden en de GPS instellen zonder tolwegen. Het verkeer begon drukker te worden, maar alles verliep vlot tot rond Valencienne, daar verloren we een twintig minuten in een korte file. We parkeerden wel de Mh voor ons huis tegen 18u30, ledigden ons vakantieverblijf voor zover het nodig was en regelden wat we zouden doen in verband met het avondeten. Veel was gesloten, dus gingen we naar de Colmar, waar we ook een grote keuze hadden. We lieten het ons smaken, waarna we M.J. nog naar huis voerden. Terug thuis maar reeds uitkijken naar de volgende uitstap.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016