Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  3 - 5 november

Naar jaarlijkse gewoonte trekken we rond 1 november naar Phil zijn familie in Francheville, dit jaar dus niet anders. We hadden Geneviëve reeds een tijdje op de hoogte gebracht van onze komst, zelf belde ze nog eens om te bevestigen en te laten weten dat we terug bij Christine moesten gaan eten.


Zaterdag 3 november:  In de voormiddag de gewone dingen des levens, enkel dat Fie deze keer enkele voorbakkoeken afbakte om dan te beleggen, zo konden we terug onderweg genieten van ons middagmaal met een lekkere kop verse koffie. We konden vertrekken tegen 12u45 en besloten maar bij de start om naar Gisay la Coudre te gaan, een cp waar we het jaar voordien ook eens hadden overnacht. Daar konden we onze batterijen nog een goed uittesten, daar er op die plaats enkel stroomvoorziening is met jetons die je kan kopen in La Tortue. We stelden, zoals gewoonlijk de GPS in zonder tolwegen, 358Km te rijden en zonder tegenslagen 4u51 achter het stuur. Plots meldde ons Vera dat we een onderbroken weg zouden tegenkomen en een betere wist, wij geloven ons Vera altijd. Zo moesten we enkele Km meer rijden, maar de tijd was dezelfde. We hadden juist heel druk verkeer in Rouen en de rest verliep rustig langs mooie binnenwegen en weinig verkeer, zoals we het graag hebben. Onderweg tankten we nog in Le Neubourg bij een Leclerc winkel. Als we de cp opreden, omstreeks 17u50, waren we alleen, we stonden zonder meer mooi vlak. We probeerden zuinig om te gaan met onze elektriciteit en regelden pas later de tv. Fie zorgde dat we een lekker bord spaghetti konden eten terwijl Phil dan de schotel regelde. Terwijl we aan het eten waren, kwam er nog een camper opgereden, die het eerst een goed bestudeerde voor hij zich tenslotte plaatste. Fie zat met krampen (oud gekende truc) zo deed Phil de vaat dan maar, maar Fie liet haar niet kennen en stak alles terug op zijn plaats. Voor ons vuil water waren we gemakkelijk, we hadden de rooster bijna naast onze Mh zitten en maakten daar dan ook gretig gebruik van. De rest van de avond was het tv kijken en een pintje drinken. We hoopten op een rustige nacht en gingen slapen omstreeks 22u15
Zondag 4 november: Opstaan en volledig uitgeslapen zijn, plezant, het was 7u40 als Phil de fluitketel op het vuur plaatste. We hadden het heel de nacht droog gehouden, maar om 7u30 begon het goed te waaien en kort daarop te regenen. We hadden dus geluk gehad met een heel rustige nacht. De verwarming iets hoger en een verse kop koffie, wat zondagmorgen tv-programma’s, wat kan een mens meer doen als het heel de tijd blijft regenen.

Om 9u40 vertrokken we naar Francheville waar we eerst eens binnen gingen bij Genevičve en Antoon, daar zagen we dat er reeds veel veranderd was op het erf. Antoon had zijn volledige grond afgezet en was begonnen met zijn huisje volledig op te doen, hij voorzag zelfs een plaats voor onze Mh achter zijn huisje. We hadden chocolade en een paar flessen whisky mee. Ze konden met het nieuw systeem geen enkele TV-post meer ontvangen, Phil regelde nog eens de tv ondertussen. Tegen 11u30 kwam Alphonse en zijn vrouw toe, de broer van Genevičve. We werden tegen 12u verwacht bij Christine in Bourth, wij wilden nog eerst eens stoppen bij het kerkhof om André een goeie dag te gaan zeggen,
het was nu bijna drie jaar dat hij ons verlaten had. Bij Christine en Louis waren we in het totaal met dertien aan tafel, daarvoor had Louis een veertiende bord bij gezet. Bij de champagne kregen we allemaal ovenhapjes, eerste voorgerecht hesp met macedoine groenten, tweede voorgerecht rode zalm met toast, dit met witte wijn. Tussenin een sorbet met calvados.  Het hoofdgerecht was eend op de wijze van vol-au-vent met rijst, dit met drie soorten rode wijn, dan volgde de kaas met daarna nog een cake met chocolademousse en koffie. We hadden genoeg… Geneviëve wilde nog dat we eens meegingen naar hun huis, ze wilde ons nog wat meegeven. Zo reden we nog eerst tot daar en besloten onderweg dan toch maar daar te overnachten, het was reeds 18u30. We sloten rap de stroom aan en Phil dronk nog een pintje, zodat we tegen 19u25 in de Mh waren, nog alles afsluiten en de schotel richten. Voor de rest van de avond wat tv kijken en van deze tekst intypen, van eten durfden we niet meer spreken. Maar alles door elkaar bekeken was het een heel aangename namiddag en hebben we zo wat afgelachen ondanks dat we soms de helft niet begrepen als ze te vlug en door elkaar praatten. We gingen dan ook meer dan voldaan slapen tegen 22u15.
Maandag 5 november: Heel goed geslapen, maar tegen de morgen kwam er weer beweging op het hof en waren het voordurend hazenslaapjes. Opstaan om 7u45, koffie zetten, kleren aan en het een en ander klaarzetten om te vertrekken. Na een kop koffie en als we plannen maakten om nog eens een goeie dag te gaan zeggen, kwam Genevičve buiten om te vertrekken. We zeiden nog vlug een goeie dag en gingen dan binnen bij Antoine. Die had voor ons  flessen wijn klaar gezet en nog eens vier liter calvados die ergens gemaakt was door een goeie kennis van hen, volledig artisanaal en lekker dus. Na nog enkel foto’s te hebben genomen van onze toekomstige cp op het erf, vertrokken we richting Ezy sur Eure, waar we eerst van plan waren de nacht door te brengen op camping “Les Trillots”. Het was een uurtje rijden, als we daar eens voorbijreden, zag het er goed uit, we reden gewoon voorbij en Phil kuiste iets verder op een parking de ruiten van de cabine, die waren door regen en stof volledig grijs. Een heel ander zicht tijdens het rijden. We stelden dan maar de GPS in naar Beauvais, een goeie honderd Km. Eens we het centrum kwamen, vonden we direct een plaats op parking Foch en gingen op zoek om iets te eten, wat we dan ook dicht bij de parking en de kathedraal vonden in restaurant “Le Palais d’ Antan” . Als aperitief dronken  we een glas wijn en een pastis, we aten enkel een hoofdgerecht van niertjes en kalfszwezeriken, Phil dronk daarbij een Rebelle, een verdorie slecht bier… We vroegen direct de rekening en betaalden € 78.80. Na een verkenning in de stad, en wat regen gingen we terug naar de Mh. We stelden de GPS in naar thuis en zonder snelwegen, 206Km in bijna 4uur, als het te lang of te traag is, kunnen we dit nog aanpassen. Als een mens dan onderweg monumenten, patrijzen, fazanten, reetjes enzovoort ziet, wil men dan dat het sneller gaat? Wij niet zenne. Na 16u kwam het iets drukker op de weg, maar het duurde niet lang en wij terug rustig naar huis. Tegen 18u30 kwamen we aan in Stasegem, de Mh voor ons huisje parkeren en alles uithalen wat er niet moest inblijven. Eens in huis reeds alles klaarzetten dat we na deze uitstap moesten aanvullen voor de volgende, waar we steeds naar uitkijken.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016