BELGIË 2009

Jabbeke - Brugge Boekhoute Brugge Brugge 2 Westende  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum  24-27 december

Kerst:
Met een beurtrol van Fie haar ma en een zuster, Mieke. Dit jaar was het Mieke haar beurt, daardoor planden we om op kerstavond met de Mh te vertrekken om dan op Kerstdag ergens anders te rijden.


Donderdag 24 december: We werkten beiden tot 12u en hadden zo tot nog 17u30 tot we richting Anzegem moesten vertrekken. Nadat we de Mh volledig hadden klaargezet, konden we tegen het voorziene uur vertrekken. Juist achter het huis van Mieke en Peter konden we onze Mh op  een veilige plaats zetten. Na wat strubbels om op de keggen te rijden door de  gladde ondergrond konden we alles in orde brengen en zo ook de stroom aan sluiten zodat we onze truma vent zijn werk konden laten doen. Als aperitief konden we genieten van een glaasje champagne met hapjes waaronder hartige kuikensoesjes op bedje van tuinkers zijn uit oma's libellenkeuken. Het voorgerecht bestond uit de Magret de canard met foi gras met toast en een sausje dat moederke had gemaakt, hééél lekker. Als hoofdgerecht was er een soort wokgerecht met klasse, tagliatelle, lamsvlees  en diverse groenten die niks moest onderdoen van het voorgerecht. Na nog een koffie en ijs konden we gaan slapen. De Mh lekker warm, Nic Maes had aan Phil  verteld dat ze in de winter een tweede donsdeken meededen om tussen de cabine en de leefruimte te hangen. Dit hebben we dan op onze eerstvolgende uitstap getest, dat werkt perfect, het verschil was enorm, normaal komt er uit de cabine koude maar met deze dons, bijna niks meer. Tegen 2u15 onder de wol.
Vrijdag 25 december:  Na een regenachtige nacht, waardoor we echt niet uitgeslapen waren, zijn we rond 8u55 vanonder die zelfde wol gekomen. Na ons te hebben klaargemaakt, hebben we nog kunnen genieten van een ontbijt bij Mieke en Peter. Fie had haar warmste kleren vergeten in de Mh te steken, zo zijn we nog eerst naar huis gereden om nog wat kleren te halen, om dan zo naar de zee te vertrekken. De plannen om naar zee te gaan zijn maar op donderdag beslist. De eerste plannen waren om naar Aken te rijden, maar de sneeuwval en het feit dat er op kerstdag geen kerstmarkt meer is, deden ons twijfelen. Phil dacht dan van naar Eeklo te gaan tot Freddy (de buur) voorstelde om ergens af te spreken om eens samen een pint te drinken en iets te gaan eten. Zo spraken we af om naar Westende te gaan op de camperplaats van de Kompas Camping. Tegen 12u30 kwamen we daar dus aan. 1 enkele camper was er op dat moment op de parking. Nadat we de Mh hadden vlak gezet, de elektriciteit hadden aangesloten en de schotel gericht,  hebben we eerst een uurtje rust genomen met een kopje koffie dat Fie na onze aankomst had gezet. Dan zijn we vertrokken om de omgeving eens te verkennen. De GPS wilde niet meewerken, zodat we maar ons instinct volgden om in Westende Bad te geraken, wat ons dan ook lukte. Via de st. Laurensdijk en de winkelstraat kwamen we uit op een bakkerijtje waar we dan ook ons dagelijks brood kochten. Via een “rijke” wijk kwamen we terug op het goede pad en zo ook aan de camperplaats. Terwijl we een paar glazen champagne dronken, was Fie bezig met de spaghetti klaar te maken. Zo waren we al klaar  met de vaat en al tegen 17u en hebben we onze pyjama aangetrokken om nog een rustige avond tegemoet te gaan. Ondertussen stonden we ook al met 6 campers op de parking. Fie was vlug in slaap, terwijl Phil nog een pintje dronk en deze tekst intypte. Op een deftig uur, 22u30 zijn we verdwenen in de Alkoof.
Zaterdag 26 december: Na een heel goeie nacht zijn we pas om 8u50 opgestaan en na het zetten van een kopje koffie bakte Fie een eitje waar met volle teugen van genoten. Rustig nog wat tv kijken, een verfrissende douche nemen en het toilet ledigen. Na al deze “activiteiten” konden we vertrekken op een verdere verkenning. Het was ondertussen al wel 11u15 en zijn we via Westende dorp terug naar Westende-bad gewandeld. Onderweg zijn we nog een winkeltje binnen geweest om een potje krieken confituur te kopen, terug in het dorp zijn we ons een brood gaan kopen. Rond 13u35 waren we terug aan de Mh, waar Phil zich met een Whisky-cola beloonde voor de gedane inspanningen. Onze buren, Freddy de kapper en zijn vriendin Ann hadden ondertussen laten weten dat ze rond 14u zouden vertrekken vanuit Kortrijk, dus hebben we vlug nog een boterham gegeten, zodat we klaar waren tegen dat ze er aankwamen. Iets na 15u zagen we ze de camperplaats oprijden. De zoon Seppe was mee samen met zijn neef Alex. We werden direct uitgenodigd om in hun camper een glas te drinken, Phil en Freddy hielden het bij een pintje maar de dames hadden liever een glaasje champagne. We haalden ook nog de Magret de canard uit, wat in de smaak viel van Ann en Freddy. Ondertussen maakten we plannen om iets te gaan eten, we zijn dan op goed geluk vertrokken, eens we op de Lombardsijdelaan kwamen, zagen we recht tegenover ons, het restaurant “De Lochting” waar we dan ook genoten van onze maaltijd. De Seppe en Alex aten een steak, Fie scampi’s en Ann, Freddy en Phil aten Lotte met diverse groenten. Bij dit dronken Fie, Ann en Freddy een tweetal flessen wijn en Phil enkele pinten. Als dessert koos Phil voor een Ierse koffie en de rest voor een gewone koffie. Ondertussen waren Seppe en Alex reeds naar de camper vertrokken. Na de afrekening zijn we dan ook naar de camperplaats gewandeld en zijn Ann en Freddy nog bij ons een glaasje komen drinken. Na dit alles was het meer dan tijd om onder de wol te kruipen.
Zondag 27 december:
Na een nachtje met een paar regenbuien en veel opstaan om te plassen, zijn we dan maar om 7u50 opgestaan. Fie de ontbijt koeken gaan halen en Phil de koffie zetten. Een rustige zondagmorgen, wat tv kijken en wachten tot onze buren klaar zijn om een wandeling te maken. We konden vertrekken tegen 10u45 en zijn terug naar het St. Laurensstrand gewandeld om zo de volledige dijk af te wandelen. In de winkelstraat zijn we in een tapas-bar een koffie gaan drinken om dan terug naar de camperplaats te wandelen via Westende-dorp waar we rond 13u30 aankwamen. We werden nog eens uitgenodigd om een glaasje te gaan drinken. Ann en Fie dronken nog de rest van de champagne uit, terwijl Freddy en Phil een pintje dronken. Een kaasje en een sneetje salami smaakten maar het hapje dat Ann klaarmaakte was echt top, scampi’s in een sausje van kokosmelk. Om 14u50 zijn we dan naar onze Mh getrokken om wat te eten. Het warme eten stellen we uit tot thuis, nu aten we brood met charcuterie. Na het eten, de vaat doen en dan stilaan alles op zijn plaats zetten. Het toilet nog ledigen en uitspoelen, zodat het klaar is voor de volgende uitstap. De stroomdraden oprollen en de keggen wegstoppen, nog afscheid nemen van onze buren en we waren klaar om te vertrekken. Wat we dan tegen 16u10 ook deden. Een mooi weekend, ondanks de regen en wind was het plezant om eens met de buren op weg te gaan. Een uur nadien parkeerden we de Mh voor de deur. Na het nodige nog te hebben gelost, konden we de deuren sluiten en beginnen regelen voor de volgende uitstap.

Foto's

 

© Phil en Fie 31/03/2016