BELGIË 2009

Jabbeke - Brugge Boekhoute

Brugge

Brugge 2 Westende  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum  21 - 23 november

Normaal was het gepland om naar Reims te gaan. Jammer genoeg werd de ma van Fie op dinsdag onwel en werd ze tot vrijdag opgenomen in de kliniek, gelukkig zonder erg. Daar moedre en Werner normaal zouden meegaan, hebben Phil en Fie het dan ook maar uitgesteld. Uitstel betekent geen afstel. Zo trekken we nog eens naar Brugge, naar de kerstmarkt.


Zaterdag 21 november: Nog maar eens stopte Phil om 12u met werken, Wat dus normaal een trip naar Reims moest worden, reden we gewoon weer richting Brugge. Vlug nog wat eten thuis, zodat we rond 13u konden vertrekken. Via dezelfde weg van de week voordien kwamen we rond 13u45 aan op het Bargeplein, waar de sympathieke parkeerwachter, Johan, ons verwelkomde met een aangename babbel. Na de Mh vlak te zetten en de stroom aan te sluiten, waren we klaar om naar het centrum te vertrekken, naar de kerstmarkt. In het minnewaterpark zagen we een jeugdvereniging in pampers een soort paintball spelen maar in plaats van geweren was het met injectie spuiten maar zonder naald natuurlijk. Onderweg naar de markt zagen we ergens rechts een klein plaatsje met enkele kraampjes. In één van deze zagen we wat Franse producten staan die we verleden jaar in Reims ook hadden gezien onder andere ganzenlever in alle vormen. Heel lekker maar we zijn toch maar doorgelopen om misschien nog andere dingen te vinden. In de Standaard boekhandel zijn we een boekje met tekeningen en gegevens van alle Europese vogels en ook een landkaart van Tsjechië gaan kopen. Phil zal die kaart misschien kunnen gebruiken voor de trip naar het WK in Tâbor. Op het Zand zijn we in ’t Zand 27 een glas gaan drinken. We deelden een La Chouffe van 75cl met een portie kaas en salami. Na nog een wandeling zijn we dan toch nog op de markt aangekomen. Stilletjes aan begon het donker te worden, na enkele foto’s zijn we terug op zoek gegaan naar het eerste pleintje om dan toch nog een potje ganzenlever te kopen. We spraken die mevrouw aan over de magret de canard opgevuld met foie gras die we in Reims hadden gekocht, direct zei ze dat ze er ook mee had, maar wel in blik. Zo zijn we reeds om 18u terug aan de Mh aangekomen en hebben we het blik opengemaakt en deze samen met fijne gerookte ham en een beschuit. Voor Phil kon het chicste diner er niet aan tippen. Na wat opkuis lag Fie rap in een horizontale pose met een dekentje op haar. Phil keek bij een pintje nog wat TV om rond 22u30 onder de wol te kruipen.
Zondag 22 november: Na een nacht met nu en dan wat regen waar Phil iedere keer wakker van wordt, bleven we liggen tot 8u45. Terwijl Phil de koffie zette, ging Fie op zoek naar een bakker. Na het ontbijt zijn we rond 10u40 vertrokken voor een verdere verkenning van Brugge. In plaats van door het park te gaan, zijn we nu de rechterkant opgegaan richting Katelijnestraat. Zo zijn we dan via nog enkele zijstraten en het Gruuthusemuseum, terug op de Markt gekomen. Waar we dan op de Eiermarkt in de cathEdraak, een mooie Pub / loungebar, Phil een Westmalle trippel en Fie een Chimey wit dronken. Phil was nog op zoek naar boeken om munten in te verzamelen. In een krantenwinkel hadden we vernomen dat er op het einde van de Ezelstraat een winkel was, maar op zondag gesloten. Toch zijn we op zoek gegaan naar de Ezelstraat waar we tenslotte per toeval in kwamen. Op het einde vonden we inderdaad de bewuste winkel die op maandag voormiddag wel open was. Phil wilde dan gewoon de ring rond Brugge volgen tot aan het Bargeplein. Later ondervonden we dat we toch beter via de binnenstad waren gegaan. En na een tijdje zijn we dan ook richting 't Zand ingeslagen, om zo terug op bekende weg te komen... Erg hé en dat op 50Km van ons huis. Nu, om 14u45 waren we terug in de Mh, de cross op tv was juist begonnen. Phil kon dus reeds kijken terwijl Fie ons middagmaal klaarmaakte, aardappelpuree met een soort gyros. Na onze ferme wandeling deed het goed om wat te kunnen eten. Met het weer hadden we ook geluk dat we juist binnen waren. Donder, bliksem en water met bakken kwam er uit de hemel om dan te eindigen met een mooie regenboog. Na de cross, die Stybar in de sprint won, zouden moedre en Werner eens naar de kerstmarkt komen. Rond 16u45 zijn we terug vertrokken naar de markt, waar we elkaar zouden ontmoeten. Eerst zijn we onze dorst gaan lessen in de Garre. Een staminee in het smalste straatje van Brugge waar het huisbier "een Garre" weelderig uit hun tapinstallatie vloeit. Phil was de enige die er één dronk, Fie en moedre dronken een spuitwater en Werner een Cola Light. Met nieuwe energie zijn we nog eens rond geweest op de Markt en op het Simon Stevinplein. In samenspraak gingen we dan nog naar 't Zand in het zelfde café van gisteren 't Zand 27. Eerst hebben we nog een glaasje gedronken. Phil nu in zijn eentje een La Chouffe van 75Ml. Fie en Werner een spuitwater en Moedre een Chimey blauw. Voor avondmaal at Fie een Tortilla, moeder een croque monsieur en Werner en Phil een croque madam. Het dessert was voor Fie en "Koninckske", Phil een Westmalle trippel  en Werner een Pepsi Max. Voldaan van al dit lekkers namen we afscheid van Moedre en Werner en gingen we elk naar ons huisje. Nog wat tv kijken en ondertussen reeds in slaap vallen, dus, moe maar voldaan onder de wol.
Maandag 23 november: Na terug een goeie nacht zijn we toch maar wakker geworden tegen 8u25. De regen viel al met kleine bakjes uit de hemel. Fie zag het blijkbaar niet zitten om brood of koeken te halen ;-) Met de beschuiten van heudebert en een eitje 'sunny side up'  hadden we direct de zon in huis. Ondertussen waren er al enkele berichten door de ether gestuurd naar moedre, die ons met dit slechte weer uitnodigde om bij hen in Jabbeke te gaan eten, ze moesten dat geen 2 maal voorstellen. Phil wilde wel nog eerst naar de winkel in de Ezelstraat gaan kijken voor de muntenboeken. De regen was eigenlijk nu en dan bangelijk. Gelukkig waren de  raampjes in de alkoof hersteld en blijkbaar ook waterdicht. Zelf viel nu en dan het signaal van de schotel weg door de hevige regenval. Als het iets verminderde, liep Fie vlug met onze vuilnis naar de daarvoor bestemde bakken. Ondertussen deed Phil de elektriciteitskabel weg en nam de keggen weg. Nu nog enkel het toilet uitkuisen en we konden vertrekken, wat dan ook lukte tegen 10u15. Via de ring naar de Ezelstraat, gelukkig konden we juist voor de winkel parkeren. Twee muntenboeken en een catalogus van de Belgische munten gekocht, Phil tevreden. Nu richting Jabbeke, nog een 15Km ongeveer 20 min. rijden en we waren ter plaatse. Werner opende direct een lekkere fles champagne, terwijl moedre lekkere vis bakte. Na de lekker maaltijd en een warme kop koffie hebben we dan maar een einde gemaakt aan ons weekend en zijn we huiswaarts getrokken met nog een tussenstop in de garage met de vraag om volgende maandag de Mh te smeren en ook de collector van de turbo te vervangen, die stuk was gegaan op onze trip naar Mendrisio. Bij thuiskomst al het nodige uit de Mh, het toilet nog eens uitspoelen en de koelkast uitdrogen en hij kon terug naar Maesss om de laatste euvels uit de weg te ruimen.

Foto's

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016