BELGIË 2009

Jabbeke - Brugge

Boekhoute

Brugge

Brugge 2

Westende

 
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum 18 - 21 juli

Boekhoute, een vriend van Phil woont daar en is er bankier, zijn vrouw heeft er een grote winkel van dames- en herenkledij. Op zondag is er koers voor elite. Het weekend wordt verlengd daar 21 juli op een dinsdag komt.


Zaterdag 18 juli: Phil stopt om 12u met werken, zodat we ons rustig kunnen klaarmaken om te vertrekken. We moesten wel nog wachten tot Phil zijn dochter, Celine, zijn zwaarste fototoestel en dito lens terug bracht die ze had gebruikt om een huwelijk te fotograferen. Rond 16u. lukte het dan om richting Boekhoute te vertrekken. We hadden onze gewone plaats juist naast het huis van onze vrienden, dit is op de parking van een café met feestzaal, De Girnaert.  De kledingswinkel van Ann sloot rond 18u. We besloten maar om direct te gaan eten, Phil had beloofd om Dirk nog een te trakteren voor zijn 50ste verjaardag. Ze hadden overal gebeld naar de Philippine, maar alles was daar volzet. Zo zijn we dan maar naar ons bekend Trappenhuis in Eeklo geweest. Waar we met ons vijf, Dirk, Ann, Fie, Phil en de oudste zoon van Dirk en Ann, Tim, heel lekker hebben genoten van spijs en drank. Phil een Westmalle 10 en Fie een Westmalle 6 en om te eten koos Phil een Carpaccio van rund en Fie een Steak nature. Daarna zijn we nog een glas gaan drinken in het Leffe-café op de hoek aan de kerk. Daar begon Tim te spreken en te vragen of Phil iets kende van Tap-biljart. Nadat we terug naar Boekhoute waren gereden, zijn we bij de buren van onze vrienden nog een Augustijn gaan drinken en daar stond zo een  biljart... Phil had Tim wijsgemaakt dat hij er niks van kende, maar had ooit nog kampioen  gespeeld in een club. Tim keek raar op als hij in het eerste spel 5 ballen over had. Maar na nog enkele Augustijnen, bleken  deze op Phil zijn spelwijze te werken en kon Tim toch wat weerwerk geven. Het was toch tegen 1u dat we onder de wol kropen.
Zondag 19 juli: Pas om 9u30 Opgestaan, was blijkbaar een zware avond. Na enkele koffiekoeken en een paar koffie's was het al stukken beter. Na wat in de tuin rondgeneusd te hebben, is Fie nog eens naar de winkel geweest om nog het een en ander te kopen. Tim zou de dag voordien "Tour 2009, vive le vélo" opnemen, zodat we deze op zondag konden kijken maar door verkeerd programmeren was er maar  de 1ste 20min opgenomen. Tegen dan was het 12u en was Ann terug van de winkel die iedere zondagvoormiddag open is. Terwijl we een paar flessen champagne soldaat maakten, zorgde Ann vlug voor wat scampi's met rijst. Omdat het centrum van Boekhoute volledig openligt, is de organisatie van de koers verhuisd naar Oosteeklo. Als we ons klaar maakten om naar de koers te fietsen, dit zo een 9 km verder, was er juist een hevige bui. Daar Phil toch een beetje zorg draagt voor zijn fototoestellen en deze niet echt bestand zijn tegen al dat vochtig geweld, stelde hij voor om naar de rit van de ronde te kijken op tv en dan 's avonds juist maar naar het eetfestijn in Oosteeklo te gaan. Iedereen was direct akkoord. Zo hebben Dirk, Fie en Phil zich in een zetel gesmeten en Ann is wat gaan rusten op haar bed. Na de rit was het tijd om naar Oosteeklo te vertrekken, de receptie was tussen 17u30 en 18u30 en deze keer ipv van in een tent, in een schuur. Terug enkele glazen bubbels waarna we konden aanschuiven voor beenhesp met groenten en frieten, om het eetmaal af te sluiten met een koffie en taart. We werden ondertussen nog getrakteerd met een optreden van de lokale schlagerzanger Peter Rammeloo. Na nog een dansje, zijn we terug richting Boekhoute gereden en moe maar meer dan voldaan onder de wol gekropen.
Maandag 20 juli: We waren vroeg wakker, 7u. we zouden eens verder trekken. Na wat overleg waren we van plan eens naar Wachtebeke te gaan kijken. We moesten wel wachten tot er iemand van onze vrienden wakker was. De poort die de parking afsluit was gesloten en zij hadden een sleutel liggen. Tegen 8u30 zagen we de rolluiken omhoog gaan. Tegen dan waren we vertrekkens klaar. Vlug afscheid nemen en tegen 8u30u waren we op weg. Een 20-tal km verder waren we in Wachtebeke, waar we nog eerst wat inkopen deden. Een mens moet toch iets eten om te overleven. Kort daarop reden we de lange weg naar de camping van domein Puyenbroeck op. We waren blijkbaar iets te vroeg, aan de receptie was er nog niemand te zien. Stipt om 9u kwam de dame aan, normaal mochten we maar om 13u de camping op, daar het nog rustig was, maakte ze er geen probleem van om direct onze plaats aan te duiden. De plaatsen zijn ruim en voor de campers een verharde ondergrond. Nogmaals hadden we geluk met het weer en konden we vlug starten om eens het volledige domein te verkennen. Het zicht dat we hadden vanuit de Mh was een deel van het aangelegde golfterrein. Dus mogen we gerust zeggen dat het een rustige plaats was.
Op het domein is er een grote vijver waar men een lijntje kan uitwerpen, maar hoe het juist zit voor een vergunning, geen enkel idee. Anders is er wel het één en ander te zien, een grote verscheidenheid aan dieren, vooral kippen, een mens zou er van opkijken hoeveel verschillende kippen er eigenlijk bestaan. We waren zelfs getuige van de liefde op het eerst zicht tussen een pauw en een kalkoen... Hoe dit zal aflopen zullen we nooit weten, denk ik. Er zitten ook enkele soorten schapen en geiten, altijd mooi om deze eens te kunnen bekijken. Dan zijn we op zoek gegaan om daar ergens een terrasje te vinden, tevergeefs. Is het de minder goeie tijd die enkele gelegenheden heeft doen sluiten daar op het domein, of bezoeken de mensen minder iets in die aard ? Wij zijn dan maar terug naar de Mh gewandeld. Phil is dan begonnen aan het boek van Museeuw “Museeuw spreekt: Van leeuw tot prooi" en was voor 2/3 uitgelezen in één trek. Na een pintje en een lekker hapje op de grill kwam het te koud om nog buiten te blijven. In de Mh nog wat tv kijken en dan redelijk vroeg onder de wol om de dag nadien met volle teugen te kunnen genieten.
Dinsdag 21 juli: Opstaan en na enkele dagen met veel eten was een kop koffie genoeg om de dag te starten. Rustig hebben we alles klaargezet om te starten. Het was dus al 10u15 als we vertrokken. Op naar Overmeire Donk, een mooi water waar we beiden al een tijdje niet meer geweest waren. We vonden rap een betalende parkingplaats, we wisten dan nog de camperplaats niet zijn. Zo zijn we vroeg aan onze wandeling rond het meer begonnen, waar we toch zo een 2 uur zoet mee waren. Onderweg zijn we ook de eendenkooi gaan bekijken wat, voor dan die tijd een, een ingenieuze bedoening was. Ook hebben ze er enorm veel verschillende soorten eenden, mooi mooi. Op het einde van onze tourtocht passeerden we de voorziene camperplaats, deze weten we nu ook zijn. Dan maar ons eerste terrasje in "De Pluim" waar we alle twee een trippel Karmeliet dronken. Op zondag is er daar blijkbaar nog altijd een marktje, deze zijn we dan ook eens gaan bekijken, niet veel soeps. Dan maar naar een volgend terras, " 't Paviljoen" daar lieten we ons een ijscrème voorschotelen om de honger een beetje te stillen.
Zo zijn we dan rustig naar huis maar nog eerst moest Fie haar handtas gaan zoeken die ze op het laatste terras vergeten was, vertrokken zonder snelwegen, tegen 17u30 waren we na een tankbeurt ter plaatse. Mh leegmaken, klaar voor de volgende trip
Foto's
 

© Phil en Fie 31/03/2016