BELGIË 2009

Jabbeke - Brugge

Boekhoute

Brugge

Brugge 2

Westende

 
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum  30 mei - 02 juni

Nieuwjaren ma en Werner, Communiefeest Victor en terugzien na 14 jaar...

Door omstandigheden was het ons nog niet gelukt om allen samen te gaan nieuwjaren bij ma en Werner in Jabbeke. Dit was gepland op zaterdag. De zondag deed de zoon van een vriend zijn eerste communie en daar Phil de foto's had genomen waren we aan tafel gevraagd. Op maandag was er normaal niks gepland en zouden we met de camper eens naar Eeklo of Brugge gaan maar, Fie vond onverwachts een vriendin van in de jeugdjaren terug op Facebook en het kon niet rap genoeg geregeld worden om elkaar terug te zien. Bij deze wisten we direct wat we zouden doen op maandag.

Zaterdag 30 mei: Phil werkte normaal tot 16u maar er was eerste communie en daardoor viel het werk stil tegen 15u. Met een uur voorsprong konden we ons klaarmaken. Vlug nog een bad nemen en Fie's haar in de plooi leggen en we konden tegen 16u15 vertrekken richting Jabbeke. Zo waren we tegen 16u50 ter plaatse bij ma en Werner. Daar we van plan waren daar te slapen, hebben we eerst de Mh vlak gezet. Daarna moest Phil nog de nieuwe printer van moedre aansluiten en installeren. Ondertussen arriveerden Mieke, de zus van Fie met Peter, haar man en de twee gasten Lars en Wout. Voor aperitief opende moedre eerst een Magnum van Milan en nog een gewone fles champagne van Werner. Bij het mooie weer was een bbq heel goed getimed. De Ribbetjes, worsten, koteletten en biefstukken waren allemaal om ter best gebakken. Met enkele verse groeten en een patat met de frak. Meer moest dat niet zijn. Nadien kregen we nog een ijs met verse aardbeien. Nadat we dit binnen hadden, werd het stilletjes te koud om nog buiten te blijven zitten. De koffie smaakte binnen ook. Phil wist dat Werner nog Westvleteren staan had en wilde het beste bier ter wereld wel eens proeven. Na dat eentje volgde er nog eentje, op één been kan je niet lang blijven staan hé... Tegen 22u15 is de zus van Fie met haar gezin huiswaarts vertrokken en zijn wij ook gaan slapen rond 23u.
Zondag 31 mei: Tegen 8u30 zijn we opgestaan om bij ma en Werner nog een demonstratie te geven van hun nieuwe printer, scannen en kopiëren, dit alles wireless een echt gemak zo een machine. Na nog een kop of twee koffie viel het ons in dat we de uitnodiging vergeten waren en ook de omslag voor de communiekant, zo moesten we toch nog eerst naar huis. Beiden dachten we dat het tegen 11u30 was maar er stond 12u30 op de uitnodiging. We hadden nog een uurtje over, Fie profiteerde daarvan met nog vlug de strijk te doen en Phil gaf al het groen op het terras wat water. Het feest was enorm. We dachten om rond 16u al terug te kunnen vertrekken maar dat was buiten de waard gerekend. Als de koffie op tafel stond, was het al 19u. Zo konden we ten vroegste tegen 19u25 vertrekken, wat we dan ook deden. Om 20u15 konden we de Mh parkeren op het Bargeplein, we stonden juist aan de ingang. De camperplaats was maar half bezet, je zou het anders verwachten in een lang weekend. Nadat we de Mh hadden vlak gezet, stroom hadden aangesloten en de schotel juist gezet, konden we onze verkenningstocht starten. De hotelboot en nog een paar andere waar men iets kan eten en drinken. Wij waren voorlopig voldaan na twee zo'n festijnen. Na nog wat tv te hebben gekeken zijn we om 23u25 onder de wol gekropen. Midden de nacht probeerde nog een Nederlander op de camperplaats te geraken, en dat hebben we geweten, amaai...
Maandag 1 juni: We waren klaar wakker tegen 7u30, koffie zetten, ons wat opfrissen en tegen 8u30 konden we vertrekken naar het centrum. Anja, de vriendin van Fie, die ze vandaag na 14 jaar zou terug zien, had gisteren nog eens gebeld om te zeggen dat Fie maar een bericht moest sturen als we op weg waren naar het centrum. Daar we zo vroeg op weg waren, hebben we gewacht tot we via het Minnewaterpark en de vismarkt op de grote markt waren. Onderweg tussen allerhande winkels was er ook een Free Record Shop waar Phil reeks 3 en 4 van de tv-reeks Lost kocht. Op het terras van Café Craenenburg hebben we in afwachting van een antwoord op het bericht, een koffie gedronken. Tevergeefs, zo zijn we nog maar een tijdje Brugge gaan verkennen. We dachten ook van de dochter van Phil eens aan het werk te zien, bij mooi weer staat ze daar ijsjes te verkopen met een Ola wagen. Ze moest pas om 12u30 beginnen. Om 11u kregen we dan toch een teken van leven. Fie haar vriendin de batterij van haar gsm was plat en had er nu pas aan gedacht om hem op te laden, ze zou ons om 12 komen ophalen aan het Crowne Plaza hotel op de Burg. Phil had goesting om eens een Brugse zot te drinken en dat hebben we gedaan op het terras van de Tom Pouse eveneens op de Burg. Tussen Fie en Anja was het een emotioneel terugzien. Met de wagen van Anja zijn we dan richting St-Kruis gereden waar haar man Marc en de twee kinderen ons opwachtten. Bij een stralende zon hebben we daar in de tuin "enkele" Ricard's gedronken. We zijn dan allen samen iets gaan eten in een druk café restaurant "Studio Hall" ook in St-Kruis Steak Americain met een ferme pint voor Phil en Fie met een glas rode wijn. Marc wilde dan nog eens naar Zeebrugge een terrasje gaan doen bij de surfclub op de dijk. Maar aangenaam was het aan zee niet, veel wind, je kon makkelijk een dikke trui verdragen. Na een paar pintjes zijn we dan naar de camperplaats vertrokken. Voor de kinderen was de Mh een echt speelplein. Anja, Marc en Fie dronken er nog een glaasje champagne en Phil een Stella of 2. Rond 20u45 zijn onze gasten dan vertrokken huiswaarts maar door omstandigheden hebben we wijselijk besloten om in Brugge te blijven staan met de Mh en dinsdag (werkdag) vroeg naar huis te rijden. Na nog wat tv, onder de wol. We moesten vroeg opstaan.
Dinsdag : Opstaan om 6u, vroeg maar ja, we moesten er maar de dag voordien aan gedacht hebben zeker... Zonder koffie maar vlug alles opruimen. Phil buiten de elektriciteitkabel oprollen, de wc legen en uitspoelen en de hellende vlakken wegstoppen. Ondertussen Fie binnen de vaat doen en de rest nog "rijklaar" maken. Tegen 6u30 betalen (€45) en vertrekken. tegen 7u10 thuis, een kop koffie, andere kleren aan en werken.

Tot de volgende.

Foto's

© Phil en Fie 31/03/2016