FRANKRIJK 2009

Normandië

Troyes

Normandië 2

Provence

Nord pas de calais Normandië 3
Reims Normandië 4        

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum 05 - 07 december

Wat we normaal op 21 november zouden doen, doen we nu. We gaan naar Reims. Uitgesteld doordat moedre in de kliniek lag is het tenslotte toch half gelukt om te vertrekken naar de kerstmarkt. Maar half gelukt omdat Werner niet kan meegaan. Onverwachts zijn er vrienden van hem die hun feest van 70 jaar huwelijk vieren, Werner wil dit niet missen. Moedre daarentegen gaat wel mee met haar schoonzuster, tante Marie Jeanne. Phil met drie vrouwen, waar gaat dat naartoe??? Reims zeker...


Zaterdag 05 december: Fie de zaterdag morgen het huisje netjes maken en Phil nog enkele dames hun kapsel in orde brengen. Tegen 12u kon Phil stoppen en huiswaarts trekken om dan nog vlug een paar boterhammetjes te eten, Fie haar kapsel nog in orde brengen en we waren klaar om te vertrekken samen met moedre en tante Marie Jeanne. Om 12u55 waren we op weg richting Reims, zonder tussenstop reden we rond 15u35 de camperplaats aan de Allée Polonceau op na eerst het aangegeven telefoonnummer te hebben opgebeld. Eens we de camperplaats waren opgereden, zagen we dat er geen enkele plaats meer vrij was. Aan de eerste camper zat er een man buiten die vriendelijk een goeie dag terug zei. Nadat we vroegen of het wel normaal was dat ze nog campers lieten oprijden, als alles volzet was, stelde de vriendelijke persoon voor, dat hij ergens opzij zou gaan staan en wij zo zijn plaats konden innemen. Na het vlak plaatsen en de schotel te richten, zijn we vertrokken naar het geboekte hotel voor moedre en M.J. 1,7 Km te gaan. Na een 20-tal minuten kwamen we aan het station uit en zo ook aan het ibis hotel. Na het inchecken is Phil niet mee geweest om te kamer te gaan bezichtigen, Fie natuurlijk wel, vrouwen hé… Nadat de valiezen op hun plaats stonden, zijn we dan naar de kerstmarkt in Reims getrokken. Na de lange rit en al een wandeling hadden we ook al dorst gekregen en zochten we ons een mooi plaatsje op een terras. Bij ons zou een niet verwarmd terras geen volk trekken, maar in Reims maakt dit geen verschil uit. Enkel hadden we snel door, dat de bediening niet zo vlot verliep. Fie is dan maar aan de toog van "Le Bodega" voor de dames een fles rode wijn en voor Phil een Baron Stella gaan bestellen. We hebben daar een rustige en gezellige babbel gedaan, wat wil je "Tree ladies and one man" mooie titel voor een film toch. Na ons drankje had Fie al een reuze honger, na wat zoekwerk zijn we in "Le Gaulois" een tafel in beslag gaan nemen. The tree ladies dronken met hun steak tartare terug een flesje rode wijn en Phil een baron Edelweiss, witbier. Na de lekkere maaltijd zonder franjes zijn we richting hotel gewandeld in een lichte regen. Eens we moedre en M.J. hadden afgezet dicht bij hun hotel, hebben we geprobeerd via de kerstmarkt aan de Mh te geraken. Ondertussen begon het dapper te regenen, na wat twijfel, dan toch maar de GPS genomen. We waren op een 650m van onze slaapplaats, maar in de gietende regen bleef dat maar duren. Eens in de Mh hebben we snel onze natte kleren uitgespeeld . Fie lag vlug in de zetel te slapen terwijl Phil probeerde verbinding te krijgen met een free wifi, maar er was geen signaal genoeg. Dan maar tv uitzetten, Fie onder de lakens, Phil nog deze tekst intypen en Fie volgen. Dus tegen 22u45 was bij ons alles stil en donker.
Zondag
06 december: We waren wakker rond 8u25 na een rustigere nacht dan verwacht. Niet teveel regen maar ook op zaterdagavond, niet teveel verkeer op de snelweg. Na koffie te zetten heeft Fie enkele pannenkoeken opgewarmd, die lekker smaakten. Na afwas enz. zijn we de plaats eens gaan bekijken en dan vertrokken naar het centrum.
Moedre belde ons reeds op dat ze al een uurtje aan het wandelen waren, zo zetten we er ook een beetje spoed achter en vertrokken om 10u. Na onze 1.2 km kwamen we de dames tegen aan het monument juist aan het begin van de kerstmarkt. Er waren nog veel kraampjes gesloten, zo zijn we richting kathedraal gewandeld. De moeite om deze eens te gaan bekijken, reeds veel werk werd er gedaan om deze intact te houden. Na nog enkele straten te hebben doorkruist, waren we terug aan de kerstmarkt. Ondertussen was het reeds middag, tijd voor een pintje. In de "Latino Café" Fie en Phil een baron Grimbergen en Moedre en M.J. een Chimay Blauw. Na rustig genoten te hebben van ons drankje zijn we onze inkopen gaan doen, lekkere streekproducten, die we verleden jaar leerden kennen op deze kerstmarkt. De lekkere magret de canard, de schapenkaas Tomme de Brebis en de gerookte hesp waar we nog een potje Paté en een droge worst van eend, gratis bij kregen. Met de rugzak volgeladen, die Fie dan ook droeg, zijn we richting Mh getrokken om ons middagmaal te nuttigen. Eerst hebben we een fles champagne opengemaakt en reeds van onze gekochte producten geproefd. Tegen dat de cyclocross op tv begon, konden we genieten  was de smakelijke Vol au vent, die tante M.J. thuis reeds had klaargemaakt. Dit samen met "Mousseline" aardappelpuree die ons wonderbaarlijk goed smaakte. De drie dames dronken daarbij een fles rode wijn en Phil nog een Stella. De cross in Spanje werd gewonnen door Stybar. Het vrouwelijke trio zorgde nog dat de vaat gedaan was,  waarna we terug naar het centrum vertrokken. Via nog enkele winkelstraten belandden we in het centrum. Waar, in het Leffe café, Phil een 50cl blonde Leffe dronk, Fie een San pellegrin, moedre een koffie en M.J. een café crème. Van daar vertrokken we nog voor een laatste verkenning op de kerstmarkt, waarna we elk naar ons stekje gingen. Bij aankomst aan de Mh zijn we nog samen naar de ingang van de camperplaats gegaan om het toilet te ledigen. Nog wat tv kijken, Hoste live, De pappenheimers en Witse. Tegen 22u35 onder de wol.
Maandag
07 december: Opgestaan om 8u05, terwijl Phil koffie zet, gaat Fie brood en koffiekoeken halen. Met een eitje erbij hadden we een lekker ontbijt. Terwijl we op moedre en M.J. wachtten, hebben we alles wat opgeruimd en zo alles klaargezet om te vertrekken. De dames waren er tegen 9u35, na hun bagage en keggen op hun plaats te hebben gestoken, konden we vertrekken. Eerst wilden we nog onze inkopen Champagne doen voor het eindejaar, zo reden we nog eerst naar Cumières bij
Champagne Jacques Delabaye. Waar we ons enkele flessen lekkere bubbel kochten. We waren al een tijdje op zoek naar een goedkope pupiter, bij onze vraag of daar soms nog was aan te geraken, wist de baas ons te vertellen dat hij er in de kelder nog staan had die hun beste tijd hadden gekend, Phil zou deze wel oplappen. In de kelder stonden er inderdaad nog een aantal pupiters. We zeiden dat de eerste wel goed zou zijn, het waren twee aparte delen, een beetje stuk maar op te lappen dus. Na een paar glaasje te hebben gedronken bij de champagneboer en alles te hebben ingeladen, konden we terug huiswaarts vertrekken. Het GPS toestel ingesteld zonder snelwegen daar we graag nog eens naar  "Plateau de Californie" gereden waren om daar ons middagmaal te kunnen klaarmaken. Van Reims richting Laon kom je zo op de Chemin des Dames waar je dan de wegwijzers naar het Plateau tegen komt. Eens we daar waren rond 13u15 moesten we de pupiter eerst uit de Mh halen om plaats te maken voor onze maaltijd. Eerst nog eens genieten van de omgeving om daarna een fles rode wijn voor de dames en een pintje voor Phil als aperitief te drinken. Samen met de resten van de resten van bij het aperitief de dag voordien. Ons middagmaal was eigenlijk ook de rest van de dag voordien met een "verse" doos mousseline. Het was reeds 15u30 als we naar huis vertrokken . Zonder nog een stop tussenin maar wel nog onderweg een 15min. tijdsverlies door wegenwerken waren we tegen 18u40 in Stasegem. Daar stonden de 2 echtgenoten van onze twee medereizigers reeds te wachten. Vlug alles uitladen zodat de Mh terug naar Maesss kon, er kwam namelijk nog water binnen.

Foto's

 

© Phil en Fie 31/03/2016