FRANKRIJK 2009 NormandiŽ Troyes NormandiŽ 2 Provence Nord pas de calais NormandiŽ 3
Reims NormandiŽ 4        

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  14 - 16 augustus

Na een paar maanden was het gewoon weer eens tijd voor een familiebezoek in Francheville. Zo vertrokken we op vrijdagavond tot zondagavond.

Vrijdag 14 augustus: Phil werkte tot 16u en Fie tot 17u. Phil moest wel de hond naar zijn hotel brengen. Zo was het 17u25 voor we konden vertrekken. Na een rit van 223Km en ongeveer 3u35 onderweg zijn we met een kleine misleiding van nog maar eens de GPS, op de camperplaats in Gournet en Bray aangekomen. Er stonden reeds 9 campers, allen Fransen. Wat kunnen sommigen toch raar kijken als er een vreemde camper komt opgereden. Het is een ruime mix parking, er is water, toilet, mogelijkheid om grijs water te lozen en ook het chemisch toilet te ledigen. Vers water kan je er ook nemen,  maar je hebt dan wel een tang nodig om de kraan open te krijgen, je kan natuurlijk ook vullen met een jerrycan of iets dergelijks. Phil was voor het vertrek vergeten de ruiten van de Mh te kuisen. Daar Fie nogal wat foto's al rijdend neemt, de lage stand van de zon en de vuile ruit was het resultaat niet altijd wat het zou moeten zijn. Dus, bij aankomst was dit, na het vlakzetten en de schotel richten, het eerstvolgende werk voor Phil. Ondertussen was Fie begonnen met een kipfilet met rijst en sla klaar te maken. Als aperitief dronken we, bij de eerste avond van een lang of kort verlof, de gebruikelijke fles champagne. Omstreeks 22u50 als we klaar waren met de vaat, zo restte ons nog wat tv kijken en onder de wol kruipen.
Zaterdag 15 augustus: Opstaan om 7u50, Phil de koffie zetten en Fie naar een bakker gaan zoeken. Schuin over de camperplaats is er een beenhouwerij en normaal een bakker een 200m verder maar, die was in verlof. Na een lekker ontbijt met een eitje, nog de vaat gedaan en de Mh vertrekkensklaar maken. Op naar Francheville. We vertrokken om 9u met nog 125 km te rijden en 2u05 dus, aankomst voorzien om 11u05. De manier waarop we deze maal naar ginder reden, stuurde ons op volledige andere wegen, mooie wegen. Zo hadden we al na enkele km's een roofvogel die zo maar vlak voor de Mh kwam gevlogen. Fie was enorm vlug en heeft daar nog een foto kunnen van nemen, die naar omstandigheden, enorm goed gelukt is. Met enkel 1 plasstop, kwamen we om 11u10 aan bij de familie die ons al stond op te wachten. De ontvangst is altijd even warm, ook daardoor zijn we altijd aangetrokken om naar daar te gaan. Als aperitief kregen we deze keer een heel lekkere cremant d'alsace met de vrije keuze om 'CrŤme de Cassis' toe te voegen. Het voorgerecht was de beruchte zalm die Guy ons ook de eerste keer had voorgeschoteld. Het tussengerecht was ook hetzelfde als de eerste keer, die schellen saucisson met magret de canard en foie gras. Het hoofdgerecht was Kalfskop, heel lekker vlees en fijn van smaak. Voor de taart kregen we ook nog de gebruikelijke kaas. We waren weer meer dan voldaan. Phil hield het voor drank gewoon bij een pintje, Fie verkoos rode wijn. Na het eten kwam Christine, de zuster van Guy, langs. Haar dochter Laura was er ook bij, de moment om een familiefoto te nemen. Moeilijk zonder statief en zelfontspanner, maar is toch redelijk gelukt. Guy heeft op een 200-tal meter nog een huisje leeg staan dat hij gebruikt als opslagplaats van producten enz. Dit zijn we eens gaan bekijken, in het schuurtje dat erbij hoort, staat ook nog een fortuin aan oude metaalbewerkingsmachines van in de jaren stilletjes. Een museum op zich. Ondertussen was de zon bezig met hťťl goed haar werk te doen, meer dan 30į C. Rond 20u30 zijn we samen met Guy nog eens naar een andere weide gaan kijken op het andere eind van de straat. Middenin deze loopt er ook een arm van de rivier "Iton" door. Indertijd van Napoleon die om strategische reden twee van die armen liet bijmaken. Rond 22u waren we terug aan de Mh en is iedereen gaan slapen. Wij hebben nog een uurtje tv gekeken en dan ook gaan slapen.
Maandag 16 augustus: Na een woelige nacht, alť toch tegen de ochtend, opgestaan om 8u. Op een boerhof is men al in de weer van 5u in de morgen, dus... Na het klaarzetten van de Mh, binnen gaan om een koffie te drinken en te zeggen dat we goed hadden geslapen ;-). We kregen weer enkele flessen wijn cadeau, die we graag aannamen (drinken). Na het afscheid en de belofte van ergens in oktober terug te komen, zijn we vertrokken richting Etretat. We zouden graag eens oudejaarsavond aan de Franse kust doorbrengen. Zo wilden we eens gaan kijken naar de camperplaats daar. Phil had weer de GPS ingesteld om zonder tolwegen te rijden, dus stuurde deze ons op een zeker moment naar rechts en moesten we de veerboot nemen. Deze stond juist aan de overkant. Dan zijn we toch maar langs de Pond de  Brotonne gereden. Door werken blijkbaar deze keer gratis. Rond 11u45 kwamen we aan op de Mix-parking. We konden ons parkeren juist buiten de parking op de strook langs de weg. Op de parking zelf stonden veel campers maar, ook veel bussen. We zijn op een paar honderd meter op de dijk gaan eten bij "Repaire des Pirates" waar we een Ricard dronken en lekkere mossels met frieten aten. Fie met een karafje wijn en Phil met een pilsje. Tegen 13u20 konden we alweer vertrekken richting huis. geen snelwegen zo een 5-tal uur te rijden. Weer stuurde de GPS ons langs volledig andere wegen die we nog niet bereden hadden. Met nog ťťn stop ergens op een picknickplaats, waren we tegen 19u30 thuis. Op naar de volgende uitstap.

Foto's

 

© Phil en Fie 31/03/2016