Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : Normandië 31 oktober – 05 november

Terug een traditie, met Allerheiligen naar de familie in Francheville. Alles werd geregeld via internet, maar toen Fie verlof kon nemen op woensdagnamiddag lukte dat contact niet meer de laatste dagen. We zouden namelijk reeds op woensdag aankomen in plaats van op 1 november zelf. Tenslotte lukte het toch via een sms en kregen we te horen dat de tablet in herstel was.


Woensdag 31 oktober: Phil werkte uitzonderlijk nog eens op woensdagvoormiddag daar hij de rest van de week gesloten was. Om 11u. was het kapsalon gesloten, zo kon hij reeds de laatste dingen klaarzetten en de camper gaan ophalen van de cp in Harelbeke. Fie kwam thuis iets na het middaguur, om 12u15 konden we reeds vertrekken. Zonder tolwegen reden we vlot naar Francheville en reden omstreeks 17u30 de oprit van familie Dallier op. Enkel Louis was reeds thuis, Christine was nog op boodschap, Laura was nog bij een vriendin. Eens we binnen waren zagen we dat er een tafel gedenkt stond voor 17 personen, blijkbaar was het inbranding van hun nieuwe woonst waarvan we eind jullie nog hadden helpen verhuizen. Het feest was voor de dag nadien, nu kregen we, eens de dame des huizes thuis was, choucroute aangeboden als hoofdgerecht. Natuurlijk nog voorafgegaan door het aperitief met diverse hapjes en als voorgerecht charcuterie met salade. Na al dit lekkers kwam de kaas op tafel en kregen we nog een ijsje al dessert. Het was 22u30 toen we ons terug trokken in onze Mobil II, Fie ging direct slapen, Phil volgde een klein uurtje later.
Donderdag 01 november: Zonder wekker was Phil wakker om 7u en zetten zoals gewoonlijk de koffie. Fie volgde een beetje later en met een verse kop koffie werkte Phil wat aan deze tekst. Het was 8u30 toen we gingen ontbijten, voor Fie waren er verse chocoladekoeken, voor Phil verse croissants. Na het ontbijt hielp Fie met Christine om reeds enkele dingen klaar te maken tegen dat de genodigden er aan kwamen. De eersten waren Thérèse en Roland, Thérèse zorgde voor het dessert met twee lekkere taarten. Phil ging nog mee met Louis naar de bakker in Francheville zodat de nodige baguettes voor de maaltijd in huis waren. De gasten kwamen tegen 12u30 – 13u aan, we konden beginnen aan het aperitief. De grote hoeveelheden hapjes werden op tafel gezet, de champagne bleef vloeien tot de hapjes allemaal op waren. Als voorgerecht kregen we een soort aardappelsalade met hesp, witloof en eieren en heel lekkere mayonaise. Het hoofdgerecht van een volledig rugstuk varkensvlees met suikerbonen. De flessen rode, witte en rosé wijn werden met volle teugen geledigd, maar veel water ook J
. Na al dit was het tijd voor de kaas en nadien kwamen de taarten op tafel. Tussenin hadden we met enkelen ook een digestief die was gemaakt door Jean-Pierre, een vriend des huizes. Nadien volgde er ook nog koffie met calvados voor degene die het nog aankonden. We hadden geen tijd om te bekomen, het aperitief voor het avondeten kwam al op tafel. Gelukkig was het niet indrukwekkend zoals het middagmaal, de rest van het varkensvlees met de rest van de aardappelsalade en brood. Nadien ook de kaas natuurlijk. Phil en de Jean-Pierre bleven als laatsten als genodigden over en dronken nog een marc van gewürztraminer en een kirsch, beide lekker. Zo was het tegen 23u toen we gingen slapen.
Vrijdag 02 november: Phil moest een paar keer opstaan om iets te drinken, hoe zou dat komen? Maar was wakker tegen 7u30 en zette toch koffie. Fie was er tegen 8u omdat haar gsm van het werk rinkelde. Zo kwam het dat ze direct aan het werk begon tot Phil er haar op wees, dat we moesten gaan ontbijten en ze nadien in huis kon verder werken. Zo gezegd zo gedaan, na het ontbijt kon ze in de tweede eetplaats verder gaan werken, ondertussen begon Phil onze Mobil II klaar te zetten voor vertrek. Ondertussen had Louis twee kippen uit de kippenren gehaald, zodat Roland deze in de namiddag kon meenemen naar huis. Toen besloten Louis, Phil en Roland een wandeling te gaan maken langs het lokale bos. Tegen dat we terug waren, was het alweer het moment van het aperitief, Phil haalde nu twee flessen Christina Vonkelwijn uit de koelkast van de camper, zo konden we ook nog eens trakteren. Phil dronk een pintje, we moesten namelijk nog op weg met de camper. De twee flessen geraakten toch leeg, nadien als voorgerecht charcuterie, het hoofdgerecht waren entrecotes met salade en frieten, nadien terug de traditionele kaas en als dessert, tiramisu. Dan was de tijd voor afscheid gekomen. We werden door Christine, Louis, Laura, Thérèse en Roland begeleid tot aan onze Mobil II. We werden uitgezwaaid tot we uit het zicht waren. De GPS was ingesteld naar Honfleur, maar in ons achterhoofd toch de gedachte van toch ergens anders te landen. De meeste verslagen van Honfleur zijn zeker niet meer positief, maar we reden er toch naartoe, nadat we in Rugles bij de Intermarché hadden getankt. Zoals we dachten, stond het daar in Honfleur overvol, we reden amper de straat in en keerden om. Blijkbaar was er nog een cp dichtbij, we gingen daar eens kijken en zagen dat het goed was. De cp in La Riviere Saint Sauveur is een mooi plaatsje, wel dicht bij de snelweg, maar gratis en juist naast het mooie dorpje. Eens geïnstalleerd gingen we dat dorpje eens verkennen en waren heel aangenaam verrast. Terug in onze Mobil II, ledigde Phil eerst het toilet en ging Fie nog een beetje werken op haar laptop. Eten deden we niet meer, enkel een koekje zodat we onze pillen nog konden nemen. De rest van de avond was aan deze tekst werken en wat tv kijken, we gingen slapen omstreeks 22u30.
Zaterdag 03 november: We hadden een heel rustige nacht, maar Fie had het wel koud. Phil had er geen probleem mee en stond op om 7u25. Nadat de koffie klaar was, namen we een kort ontbijt en plaatsten alles op zijn vaste plaats. We beslisten om in 1 rit naar Duinkerke te rijden, zo konden we het nog twee dagen doen zonder ons te moeten verplaatsen met onze Mobil II. Omstreeks 8u55 reden we de cp af, ons eerste geld speelden we al kwijt om de Pont de Normandie over te rijden, €6,30.. We spaarden er wel enkele Km. mee uit. Nadat we deze voorbij waren, stelden we de GPS in zonder tolwegen en kwamen zo uit op ongeveer 230Km. rijden. Anderhalf uur later stopten we aan de Intermarché in Ste Marie Des Champs waar Fie nog wat inkopen ging doen. De meeste kilometers waren langs gewone wegen, enkel een goeie 70Km was langs een snelweg. Zo kwamen we pas 5u20 later aan op camping, “La Licorne” en kregen plaats 253 toegewezen, volledig tegen de duinen aan. Fie betaalde amper €30,20 en we konden er tot maandag 14u blijven staan. Na het vlak zetten en de stroom aansluiten en met de jerrycan wat water te hebben bijgevuld,  vertrokken we eens naar het winkelcentrum waar we nog een paar kleine inkopen deden om nadien nog in het café een glaasje bier te drinken. Terug aan onze Mobil II deed Fie de voorbereidingen voor het middag of/en avondeten, het was toen al 16u50. We genoten van een saladeschotel met maagjes, levertjes, spek en kippensneetjes met een stukje baguette en een glaasje rode wijn. Nadien deden we samen de vaat. Als alles terug op zijn plaats zat, restte er ons nog enkel wat tv kijken en gaan slapen omstreeks 22u15.
Zondag 04 november: Terug een heel rustige nacht en wakker worden met een mooie opgaande zon in een rode omgeving. Koffie zetten was het eerste werk, maar terwijl het water aan het opwarmen was, nam Phil toch enkele foto’s van de mooie kleuren. Nadat de koffie klaar was, kwam Fie tevoorschijn en konden we ontbijten. Dan was het tijd om ons klaar te maken voor vertrek. De plannen waren om 5Km naar het militair kerkhof te wandelen om daar een paar gesneuvelden van het 5e Linie te gaan bezoeken. We vertrokken om 9u10 van de camping. Onderweg gingen we nog een bloemenzaak binnen en kochten er twee potjes winterheide om bij de grafstenen te zetten. Om 10u30 waren we op de begraafplaats, maar begonnen op het verkeerde deel te zoeken, gelukkig kwam er ons een Fransman ter hulp en stuurde hij ons de goeie richting uit. We vonden direct de twee gesneuvelden en lieten er ons potje heide na. Van daaruit namen we de weg naar het centrum en slenterden wat rond nadat Fie een tafeltje was gaan bespreken in “Le Grand Morien” Langs de haven hoorden we wat muziek en gingen er een kijkje nemen. Er was blijkbaar een monster run geweest, alle lopers waren in Halloweenkledij, maar vertrokken tegen het middaguur huiswaarts. Na nog een korte wandeling, gingen we naar het restaurant waar we op de bovenverdieping een tafeltje van twee kregen. Als aperitief nam Fie een glaasje champagne, Phil een Picon van het huis. Het hoofdgerecht van Fie was Risotto St Jacques en voor Phil een zeebaarsfilet met een karafje rode en witte wijn. Het dessert voor Fie was een verwenkoffie, Phil genoot van een dame blanche, een koffie en een calvados. Na de maaltijd gingen we nog naar de bakkerij een paar baguettes halen voor ons avondeten en nadien terug naar de camping, maar nu was het 6,5Km. Eens daar hadden we iets meer dan 16Km op de teller, het slenteren inbegrepen natuurlijk. Het was 15u15, we gingen eerst eens het sanitair gaan bekijken. Bij het één was er geen warm water, het tweede was gesloten en het derde lag volledig aan de andere kant van de camping, niet echt goed dus. Maar voor het toilet te ledigen kon Phil wel de dichtste nemen. Bij zijn terugweg ging Fie douchen, zodat hij nadien haar kapsel in de plooi kon leggen. De rest van de namiddag en avond vulden we met wat tv kijken, een glaasje Vonkelwijn drinken een broodje eten, wat aan deze tekst werken om tenslotte omstreeks 23u te gaan slapen.
Maandag 05 november: Na een nacht van volledige stilte, pas uit de veren om 8u10. Koffie zetten, Fie een eitje bakken als ontbijt, nog 10min. bekomen en beginnen werken, zo snel kan het gaan op een doordeweekse werkdag. Fie werkte de gehele voormiddag op haar laptop om toch, eens terug in Stasegem, iets makkelijker door haar werk te komen. Phil deed de vaat, kuiste de camper, ruimde de verduistering op en kuiste nog de ruiten van de cabine. Hij kon er niet genoeg van krijgen, borstelde het tapijt in de cabine en tenslotte veegde hij nog eens vloer van de camper uit. Phil gelukkig en Mobil II ook. Het was middaguur tegen dat dit alles gedaan was, nog de keg op haar vaste plaats en we konden vertrekken vanuit Malo les Bains.

De GPS stelden we in naar de zesde Liniestraat in Ramskapelle, waar er nog een aantal gesneuvelde militairen van het 5e Linie begraven liggen. Onderweg besloten we nog eens langs Fie haar moeder en Werner te gaan. We zochten de grafstenen, we moesten het volledige kerkhof aflopen, voor we ze allemaal hadden gevonden. Dit was natuurlijk geen enkel probleem  om op zo een mooi verzorgd kerkhof eens een tijd door te brengen. Daarna reden we nog een 30Km verder tot in Jabbeke waar we nog een handje konden helpen met de verhuis. Aan de vorige woonst konden we een volledige aanhangwagen vullen met diverse dingen voor het containerpark. Er lag ook nog een zeil van WW2, maar voor zo een groot pak hadden we geen plaats in ons huisje, dit lieten we dan ook liggen. We gingen nog een koffie drinken in het nieuwe appartement en vertrokken dan huiswaarts zonder snelwegen. Het was net 17u voorbij toen we aan de cp in Harelbeke waren. We plaatsten alles wat uit Mobil II mocht in onze Nissan en reden nadien de cp op. Met de Nissan reden we tenslotte naar huis.
Kilometerstand 60.732Km. Trip 939.6Km., Verbruik 9,4L., Reistijd 14u54.

Foto’s


© Phil en Fie 08/11/2018