Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 28 oktober - 1 november

Eind oktober, begin november trekken we altijd nog eens naar Phils familie in Bourth, Normandië. We kregen bericht dat we op zaterdagavond bij Guy moesten gaan eten en op zondagmiddag bij Christine waar ook Roland en Therese zouden aanwezig zijn.


Zaterdag 28 oktober: Omstreeks 12u30 konden we vertrekken richting Frankrijk met 45.371Km op de teller en ongeveer 392Km te gaan. Onderweg verliep alles vlot, en buiten een korte omleiding rond Conches, valt er niks te melden. We reden reeds om 17u30 de boomhaard van Louis en Christine binnen. De poort was al open, Louis had juist de wagen in de garage gereden. We plaatsten onze Mobil II op zijn vaste stek en gingen richting huis, daar was Louis de sleutel vergeten van een poort tussenin. Nadat hij Christine had opgebeld, kwam ze met de sleutel. Zoals altijd waren we welkom en met open armen ontvangen. Na ons eerste drankje was het tijd om richting Guy te vertrekken, daar was het opnieuw gapen en gieten. We begonnen met Crémant en hapjes, als voorgerecht rode zalm en als hoofdgerecht een rosbief met erwten uit de tuin. Dan volgde de kaas en als dessert een zelfgebakken appeltaart, dit alles met de nodige witte wijn, rode wijn en bier… Phil eindigde nog met twee quarentequatre. Het was 22u30 toen we terug in onze Mobil II waren, Fie ging direct slapen, Phil keek nog wat tv.
Zondag 29 oktober: Wat een rustige en lange nacht, het uur ging namelijk over van zomer naar wintertijd, zo konden we een uurtje langer slapen. Phil was om 7u45 wakker en zette een beetje koffie, Fie moest er geen hebben.
Om 8u30 gingen we ontbijten waarna Fie ging douchen, zodat Phil haar kapsel in orde kon maken. Na deze gingen we met Louis eens gaan kijken naar het huis dat ze gaan verbouwen. Waar ze momenteel wonen is het heel groot en het staat op een groot stuk grond. Ze hopen om tegen de komende zomer te kunnen verhuizen. Toen we terug kwamen, waren ook Thérèse en Roland reeds aanwezig en was het nog enkel wachten op Guy. Na zijn aankomst was het terug aperitief time, maar deze keer met champagne. Eerst kregen we schellen met foie gras, daarna lotte in een lekker sausje met daarin tomaat en allerhande andere fijngesneden groente. Het derde gerecht was een kip van eigen kweek met daarna de kaas en een appelflan van eigen kweek. Dit alles met het nodige en aangepaste vocht. Roland en Fie deden een siësta, Phil ging een korte wandeling maken. Toen alles een klein beetje verteerd was, kwam het avondeten terug op tafel, maar niet zonder eerst een aperitief. Meer dan voldaan ging iedereen naar zijn eigen stekje, het was amper 20u30. Fie ging een uurtje later reeds slapen, Phil keek nog een tijdje naar Forrest Gump, maar kon die ook niet uitkijken, het was tegen 21u30 donker ten huize Phil & Fie.
Maandag 30 oktober: Terug goed geslapen, Phil zette al een kop koffie iets na 7u. We gingen ontbijten om 8u15 en vertrokken met nog maar eens groenten, een kip, een paar flessen wijn en een dozijn eieren om 9u40 richting Fécamps. Onderweg zagen we deze keer een mooi hertje vlak voor onze Mobil II de weg oversteken. . Alles verliep vlot, maar op zeker moment was het nog eens “rij de veerboot op” en dit wilden we niet. We konden niet verder dan de Pont de Tancarville op te rijden nadat we €3,20 betaald hadden. Na 132Km stonden we iets na de middag aan de poort van camping Renéville, waar Fie €35 betaalde voor twee nachten. We mochten op plaats 43 staan, maar als we er aan kwamen, was deze bezet, we namen dan met wat moeite dan maar de plaats ernaast in, 46. Met wat moeite wil zeggen dat het iets opwaarts ging en we met 1 wiel in het natte gras stonden. Op die manier bleef Mobil II nog maar eens ter plaatse trappelen, tenslotte lukte het nog. We vertrokken direct op wandel via de afdaling op de camping die bijna uitkomt op de dijk. Toen we links keken, zagen we een stuk van een bunker uitsteken. Phil wilde dit eens van dichterbij bekijken, iets verder kwamen we dan uit op het keienstrand. Daar dachten we dat er witte schuimboorden waren, maar het was een verlengde van de krijtrotsen. Na deze wandelden we de volledige dijk af, van een zandstrand kan je niet echt spreken, hier en daar ligt er wel wat, maar de mensen verkiezen blijkbaar toch de keien om wat te zonnen. Nadat we de boten eens hadden bekeken, gingen we de andere camperplaatsen bekijken. Geef ons toch maar een camping met alles erop en eraan. Voor we terug naar de camping vertrokken gingen we op het terras van “Le Reidroc” zitten waar we in het zonnetje genoten van een Duvel. Om 15u30 waren we terug aan de camping, tijd voor ons middagmaal. Fie kookte water voor de spaghetti en warmde de saus, ondertussen dronken we nog een aperitiefje. Na de vaat gingen we nog enkel eens kijken naar het sanitair gedeelte, daarna zat ons actieve gedeelte van de dag erop. Restte ons nog wat tv kijken en terug vroeg gaan slapen.
Dinsdag 31 oktober: We hadden weer een rustige nacht ondanks dat Fie wist te vertellen dat Phil regelmatig wat snurkte… Na de koffie en het ontbijt, vertrokken we op zoek naar de weg om eens op de kliffen te kunnen wandelen, maar tevergeefs. Nergens vonden we een pad om daar te komen. Op de terugweg stopten we nog eens vlug aan de camping en vertrokken dan naar het centrum via het kasteel van Benedictine, een erg mooi gebouw voor een stokerij. Dan gingen we kijken of we bij “Nounoute” een tafeltje konden bespreken voor ons middagmaal, het was geen enkel probleem. We slenterden nog een tijdje in en rond de haven en gingen iets voor 12u een pint drinken net naast het restaurant, waar we de tafel besproken hadden. In “Le Big Ben” bestelden we ons een Gaudale Amber, de smaak was iets minder dan de naam. We gingen dan binnen bij Nounoute om van ons middagmaal te genieten. Het plan was om een plateau fruit de mer te eten, maar eens binnen veranderde dit. We begonnen met een glaasje champagne en kozen voor een menu waarin Fie koos voor 12 oester en Phil voor Langoustines, voor het hoofdgerecht namen we hetzelfde, St Jacobsschelpen gebakken in lekkere boter met fijngesneden ui. Daarna kregen we een bordje met 2 kazen en sla en voor dessert nam Fie een Café Liégeois en Phil een crème brûlée. Na dit alles konden we er weer voor een tijdje tegen. We gingen via de haven en de dijk terug naar de camping. Aan de haven waren ze juist met een grote kraan een boot te water aan het laten, nadat die op zijn plaats lag, haalden ze nog een andere uit, mooi om eens te zien. We dachten van nog wat te genieten van het mooie weer, maar eens we buiten zaten, was het net iets te koud door de wind. We besloten dan nog maar eens op wandel te gaan. We kwamen veel kinderen tegen die op allerhande manieren hun snoepjes door hun Halloween rondgang wilden aanvullen. We gingen een kant op, die we nog nooit deden en waren verrast door de drukke winkelstraat. Daardoor was onze wandeling wat uitgelopen, tegen dat we terug aan onze Mobil II waren, hadden we 15,5Km op de teller, we moesten er wel een beetje van bekomen. Het was snel donker, we sloten alles af en genoten van onze voorlaatste vakantiedag van ons vakantiehuisje. We gingen slapen na “Die Huis”.
Woensdag 01 november: Terug een rustige nacht, enkel had onze buur zijn luifel uitgezet en moest die in de vroege morgen binnen draaien, omdat de wind kwam opzetten. Om 7u begon hij dan alles op te ruimen zonder rekening te houden met de buren en…. het was een Belg. Phil stelde de verwarming iets hoger en kroop vlug terug onder het donsdeken tot onze Mobil II wat opgewarmd was en zette de koffie. Fie volgde snel en na het ontbijt begonnen we ons ook klaar te maken voor vertrek. Door de wind was alles mooi droog en kon het direct mooi terug op zijn vaste plaats gestoken worden. Omstreeks 9u20 waren we klaar en reden de camping af richting Stasegem ongeveer een 296Km, de GPS stond ingesteld zonder snelwegen. Na een 30-tal Km tankten we in St Valéry en Caux. Alles verliep vlot, we volgden de D925 tot net voorbij Le Tréport, daar reden we de D940 op tot bijna aan de Belgische grens. Op het middaguur kwamen we in Berck sur Mer voorbij een Burger King, Fie had op slag honger. Nadat ze bediend was, reden we de drukke parking af en zochten iets verder een rustigere plaats op om te eten. De D940 is een heel aangename, rustige weg om af te rijden. De enige stop die we nog namen was het Cimetière communal S op zoek naar de carrée Belges, maar die liggen in  het andere kerkhof Cimetière communal N, daar liggen 23 gesneuvelden van het 5de Linie begraven uit WW1. Deze gaan we zeker eens een bezoek brengen bij een volgende passage. Net voordat we de grens overstaken, was er nog een grote controle van politie en militairen, wij mochten door. Het was net geen 19u toen we Stasegem binnenreden, maar deze keer konden we onze Mobil II niet op zijn vaste stek zetten, gelukkig was er de dag nadien geen school en kon die daar op de parking overnachten. De plannen voor de volgende uitstap konden beginnen.
Kilometerstand 46.283Km., Trip 912,1Km., Verbruik 10,5L., Reistijd 15u04.

Foto’s


© Phil en Fie 07/11/2017