Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 29 april – 01 mei

Het was al twee jaar geleden dat we in Gravelines waren. Daar 1 mei op een maandag viel, hadden we terug een verlengd weekend. Fie stuurde een mail naar camping “Les Dunes” om ons stekje 58 of 59 vast te leggen, de dag nadien kregen we bevestiging


Zaterdag 29 april : Met 38.713Km. op de teller konden we tegen 12u50 vertrekken voor een 120Km. We vertrokken met de zon, maar hoe dichter we onze bestemming naderden, hoe meer wolken er zaten. Na een 90 minuten parkeerden we ons aan de receptie van de camping. Fie ging ons aanmelden en betaalde 25,60 euro voor de twee nachten. We kregen plaats 58 toegekend, toen we er aankwamen was deze bezet door een Zwitser, maar 59 was nog vrij. Nadat we ons op deze hadden gezet, ging Fie het melden en kwam terug met een “loopjongen”. Deze kwam mee om te tonen waar we de stroom moesten aansluiten. Toen we dit probeerden, hadden we in geen enkel van de drie resterende stopcontacten stroom. Phil probeerde dan langs de overkant van de straat, maar het resultaat was hetzelfde. Twee plaatsen verder vonden we tenslotte eentje die wel werkte. Toen alles was aangesloten, werden de fietsen van het rek gehaald en vertrokken we naar het centrum van Gravelines. Daar waren langs de Vauban vestingen her en der volksspelen te zien, er was een soort wandeltocht waarbij de kinderen vele activiteiten moesten doen. Na ons ritje, kwamen we terug in het centrum waar Fie in de winkel Spar een krop sla en tomaten ging kopen. Onze laatste stop in het centrum was op het terras van “Le café Central” om een Karmeliet te gaan drinken. Na dan nog een ritje van 3,5Km waren we terug op de camping. Tijdens het aperitief waarvan we konden genieten in de zon, kookte Fie onze spaghetti en warmde de saus op, de vaat nam ze ook voor haar rekening. Na een korte rustpauze, gingen we nog een wandeling doen. We verlieten de camping via de achterkant waar er nog enkele grote Duitse bunkers staan. Van daaruit liepen we via het strand tot bijna aan de vuurtoren en kwamen via de gewone weg terug op de camping. Daar gingen we het linkse gedeelte eens verkennen, daar staan er namelijk ook nog twee grote bunkers en een schuttersbunker. Eens terug aan onze Mobil II, restte ons nog enkel wat tv kijken, wat aan deze tekst werken en tegen 22u45 gaan slapen.
Zondag 30 april 2017 : We waren wakker tegen 7u45, Fie sprong direct in haar kleren en ging brood halen. Phil deed zijn dagelijkse vakantieklus, koffie zetten. Als ontbijt aten we de baguette met spiegeleitjes met een lekkere, warme kop koffie. Fie nam terug de vaat voor haar rekening. Op zondag morgen is er markt in Petit Fort Philippe, deze gingen we eens gaan bezoeken, maar zagen niks wat we konden gebruiken. We gingen dan nog eerst terug naar de camping om aardappelen te koken zodat ze koud waren om bij onze BBQ te eten. De eerste plannen waren om met de fiets op weg te gaan, maar het was heel fris en er was veel wind, we lieten de fietsen wijselijk staan. We wandelden de volledige monding van de AA af en kwamen via een ommetje terug in het centrum. Aan het monument van de oorlogsslachtoffers was er net een herdenking bezig met muzikanten, vaandeldrager en enkele notabelen van Gravelines. Toen de herdenking gedaan was, was het middag en gingen we op hetzelfde terras terug een Karmeliet drinken. Ondertussen was de zon uitgekomen en genoten we een klein uurtje op het terras, waar het ook windstil was. Terug op de camping besliste Phil van onze Mobil II te verzetten. Niet van plaats, maar we stonden met de deur in de wind. Door Mobil II te draaien konden we ook uit de wind en in de zon zitten. De stroomdraad konden we nu ook dichter aansluiten daar onze buur vertrokken was. Nog eerst een aperitiefje en dan was het BBQ-time. Spekspiesjes, Mergueze-worstjes, kippenbrochettes en een gemarineerde steak. Dit alles met de koude aardappelen, sla en tomaat… inderdaad, we zaten dik, toen dit alles binnen was. Samen deden we de vaat, na de opkuis genoten we nog een tijdje buiten van de verse lucht, jammer genoeg was de zon terug verdwenen achter de wolken. Tot er plots enkel druppels vielen, binnen de kortste keren zaten tafel en stoelen binnen. Fie surfte dan een tijdje op het net, terwijl Phil aan deze tekst werkte. Rond 18u30 gingen we het toilet ledigen en deden we nog een rondje op de camping om eens te kijken naar het sanitair en of er nog ergens mooie plaatsen waren voor ons volgend bezoek. Een uurtje later waren we terug in ons vakantiehuisje waar we nog een paar uur genoten van tv voor we gingen slapen, het was bijna 23u.
Maandag 01 mei: Om 7u30 liep Fie haar wekker af, Phil legde deze af en draaide de verwarming op 3. Na 15 minuten was Mobil II opgewarmd en was het tijd om de koffie te zetten. Toen deze klaar was, kwam Fie vanonder de wol voor het ontbijt. Het was winderig en nu en dan wat fijne regen, wel veel frisser dan op zondag. We hielden het een beetje rustig, we besloten om tegen de middag in het centrum van Petit-Fort-Philippe te gaan zoeken naar een middagmaal. We vertrokken iets na 12u., het eerste restaurant dat we tegen kwamen was direct goed. We trokken binnen bij “Chez Delphine” en kregen de keuze om in de veranda te zitten of binnen, we kozen voor de veranda. We kozen eerst ons aperitief, Fie koos voor een pommeau en Phil voor een Karmeliet, maar die hadden ze niet, dan maar een picon met witte wijn. Op een bord konden we onze maaltijd kiezen, Fie koos voor Magret de canard, Phil nam een visje, filet de bar. Daarbij dronken we een pichet rode wijn. We zagen het achteraf nog zitten om een dessert te kiezen en namen beiden een Café Gourmand. Dit alles kregen we voor de ronde som van 71euro. Het was iets na 14u toen we terug in onze Mobil II waren, nog een uurtje wachten tot we konden vertrekken. Het was enkel voor 11u en na 15u dat ze onze acsi kaart terug geven, we reden dus de camping af om 15u en stelden de GPS in zonder snelwegen richting Ieper. Kort na ons vertrek kregen we een heuse regenbui over ons. De rest van de weg verliep rustig, net zoals alle zon- en feestdagen in Frankrijk. Toen we Ieper naderden stelden we de GPS opnieuw in, maar nu naar huis. Tot in Roeselare reden we langs landelijke wegen, wat op een verlofdag uiterst aangenaam is.  Het was 17u toen we in Stasegem onze Mobil II voor de deur parkeerden. Koelkast leeg halen, vuile was, enz… uithalen en de voorbereidingen voor volgende uitstap beginnen.
Kilometerstand 38.951Km., Trip 237,7Km., Verbruik 10L., Reistijd 3u47.

Foto's


© Phil en Fie 03/11/2017