NEDERLAND 2016

Sluis Sluis Maastricht      
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 17 – 18 september

We hadden eens een weekendje zonder vooraf geplande activiteiten, waarheen? Ze spraken van regen, daarom beslisten we om naar het Nederlandse Sluis te trekken om voor Fie enkele producten te gaan kopen.

Zaterdag 17 september: Zoals iedere week viel er te werken in de voormiddag. Na een korte maaltijd konden we om 13u vertrekken, de GPS gaf 76Km te gaan met 32.748Km op de teller. Niet echt druk onderweg, maar vanaf Brugge was het de pijlen volgen, de GPS kende zelfs de wegen niet. Gelukkig was alles goed uitgepijld. Zo kwamen we een uur later aan camping “De Meidoorn” waar we voor € 23,50 plaats 5E werden toegewezen. Vlak zetten was niet nodig, Phil sloot de stroom aan, maar het werkte niet. Fie ging het direct melden, de uitbater kwam direct alles controleren, maar kon geen mankementen vinden aan zijn installatie. Phil besliste zijn kabels eens te bekijken en zag dan dat de blauwe stekker niet diep genoeg was ingestoken bij onze Mobil II, probleem opgelost. We vertrokken direct naar het centrum om onze inkopen te doen, Phil kocht ook nog twee kadertjes om certificaten van decoraties in te steken. In Sluis was het blijkbaar dag van de klant, overal lagen er rode lopers waar de verschillende winkels nu en dan een modeshow gaven. Aan een café was er zelfs een zanger bezig in het genre van André Hazes. We besloten dan maar een terras op te zoeken, Phil dronk er een Duvel en Fie een Jantje van Sluis. Nadat we nog eens door het centrum hadden gewandeld, keerden we terug naar de camping. Ondertussen was de zon door de wolken gebroken en gingen we aperitieven in de cafetaria van de camping, een la Trappe en een glaasje rode wijn deden het, zelfs twee van elk. Toen het tijd was voor ons avondmaal, kookte Fie de spaghetti en warmde de saus op, Phil begon ondertussen met deze tekst te typen. Onze buurvrouw heeft blijkbaar een verhouding met een ooievaar, deze was niet echt bang van haar, maar van ieder andere die naderde vloog het dier weg. Dit zijn toch heel mooie vogels en vooral als je ze van zo dicht kan zien. Nadien deden we samen de vaat, keken nog wat tv en gingen reeds om 21u45 slapen.
Zondag 18 september: We hadden een zalig rustige, lange nacht, pas wakker om 8u. Nadat de koffie klaar was, kwam Fie ook vanonder het dons. Fie haar moeder en Werner wilden ons eens trakteren met een middagmaal, meer bepaald met mosselen. We waren om 11u30 afgesproken aan de vishandel Firet, zo hadden we nog wat tijd om volledig wakker te worden. We vertrokken een uurtje voor afspraak, zo konden we nog eens via de vesten lopen om aan onze dagelijkse beweging te komen. Toen we aan de vishandel waren, kreeg Fie een telefoon dat haar moeder en Werner reeds aan het belfort waren aangekomen, vijftien minuten voor afgesproken tijd. Er waren twee mogelijkheden om, van waar wij waren, naar het belfort te wandelen, daarom namen we elk een kant. Phil kwam er eerst aan. We vertrokken direct op zoek naar een plaatsje waar we ons middagmaal konden nemen. De keuze viel op “Restaurant Clein”, doordat we vroeg waren konden we nog buiten genieten van een sangria, nadien namen Fie en haar moeder gerookte scampi’s, Werner een entrecote en Phil sliptongetjes. We genoten van een heel lekkere maaltijd, maar voor de koffie gingen we terug naar de camping. Phil vertrok te voet, terwijl de rest met de wagen tot daar kwam. Tegen dat ze er waren, had Phil al tafel en stoelen klaargezet en ook voor de koffie gezorgd.


Toen onze gasten vertrokken waren, ruimden we alles op en vertrokken nog eens langs de vesten om eens de volledige toer van Sluis te doen. Omdat we goed hadden doorgestapt, waren we na een klein uur al terug aan onze Mobil II. Na overleg maakten we ons klaar voor vertrek, het was iets voor 17u. We stelden de GPS in zonder snelwegen, maar die had het in eerste instantie niet goed begrepen en wilde ons toch alsmaar ergens naartoe sturen waar we niet wilden. Phil verkoos om richting Maldegem te rijden wat hij dan ook deed, maar in Aalter stuurde hij ons toch op de E40. De GPS opnieuw instellen loste het probleem op, we namen de volgende afrit in Nevele. Enkele kilometers verder werden we door politie een zijweg ingestuurd, er was daar blijkbaar een wielerwedstrijd gaande. Op die manier kwamen we uit in Deinze, we hadden nu maar de Gentseweg te volgen tot in Harelbeke. Phil stopte nog om te tanken, door alles samen was het toch bijna 19u toen we uiteindelijk in huis waren.
Kilometerstand 32.908Km., Trip 160.3Km., Verbruik 10.1L., Reistijd 2u43

Foto’s


 

© Phil en Fie 16/12/2016