NEDERLAND 2016

Sluis Sluis Maastricht      
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 02 – 03 april 2016

Na ons weekend in Ieper, besloten we om eens naar het buitenland te trekken, meer bepaald naar Sluis J. Ze beloofden mooi weer en tegenaan de twintig graden. Zo boekten we op camping “De meidoorn” op wandelafstand van het centrum. De uitbater beloofde ons een verharde plaats.

Zaterdag 02 april: Onze Mobil II stond klaar van op vrijdagavond, Fie had nog enkel wat kleinigheden in te laden. Na Fie’s haar te brushen en een korte maaltijd, konden we om 12u50 en met 25550Km op de teller vertrekken voor de volle 79Km. Alles verliep vlot ondanks de nieuwe wegen richting Sluis, misschien is het tijdens de werkdagen wel drukker. Toen we Sluis binnen reden, daar was het pas druk. Bij het oprijden van de weg naar de camping, zagen we dat er reeds veel campers stonden.

Fie ging ons aanmelden bij de receptie, de uitbater toonde Fie een drietal plaatsen waar we konden uit kiezen, we betaalden €23,50. Na een paar testen of we satellietontvangst hadden, namen we de onverharde plaats op het einde van de verharde plaatsen. Nadat we op de keggen stonden en de stroomdraad hadden uitgerold, vertrokken we naar het centrum op zoek naar ons eten voor op zondag. Fie’s neef had ook gevraagd om een potje klei mee te brengen om zijn kapsel in de juiste plooi te leggen. Bij Vermeire delicatesse vonden we vlees om op de BBQ te bakken, de groenten en aardappelen kochten we in het warenhuis Emté. Op de omwalling keerden we terug naar de camping en kwamen zo aan onze 8Km. wandelen. Als we alles op zijn plaats hadden gestoken, gingen we naar de kantine een aperitief drinken. Onze ogen vielen op een La Trappe Tripel en dat smaakte. Terug in onze Mobil II begon Fie aan onze spaghetti, een half uurtje later genoten we van de lekkere pasta. Samen deden we de vaat en keken nog wat tv. Fie ging slapen om 21u. Phil volgde een half uur later.
Zondag 03 april: Enkel wat regen maakte ons kort wakker, voor de rest was het heel rustig. Wakker worden met de zang van vogels op de achtergrond is altijd aangenaam. Het was 7u45 toen Phil de verwarming wat verhoogde en de waterkoker aanlegde.  Toen de koffie klaar was en Phil al een beetje aan de tekst had gewerkt, kwam Fie tevoorschijn. We lieten onze pannenkoeken smaken, Fie deed de vaat. Phil keek ondertussen naar de vroege uitzending van de Ronde van Vlaanderen. Omstreeks 10u30 begon de zon er door te komen, we maakten ons klaar voor een korte wandeling. We vertrokken nu langs de andere kant van de omwalling en kwamen zo uit aan de andere kant van het centrum, waar de Damse vaart eindigt. Onderweg zagen we een bunker liggen, maar die was voor 99% overgroeid, daarnaast een kerkhof. We dachten van daar wat gesneuvelden te vinden, maar enkel een groot bord met alle namen er op konden we vinden. Fie deed nog enkele inkopen. Door de pijn aan haar knie, gingen we nadien terug naar de camper. Het was de eerste mooie zomerdag en daar genoten we van. De zon deed echt goed. Tafel en stoelen buiten, maar ook de BBQ klaarzetten, toen was het tijd voor een aperitief. Een gin-tonic in warm weer smaakte. Toen Phil het vlees open maakte, zag hij dat de ribbetjes niet gemarineerd waren en enorm groot, niet gemakkelijk om deze te bakken. Ondertussen had de vrouw van Phil zijn vriend uit Boekhoute gebeld dat ze zich verveelde en of we soms ergens op het parcours van de ronde waren, nee dus. We stelden ze voor om tot bij ons te komen, wat ze dan ook deden en kwamen er aan als ons eten bijna klaar was. Gelukkig hadden ze reeds gegeten. Wij aten de ribbetjes met sla, tomaat en gebakken aardappelen.
Voor de koffie op tafel kwam, deden we eerst de vaat. Het was dan genieten van het mooie weer, een kop koffie en ondertussen de koers, wat een koers. Sagan kwam alleen over de streep gevolgd door Cancellara en Vanmarcke. Tegen 18u vertrokken onze gasten, wij begonnen ons klaar te maken voor vertrek. Zetels en stoelen terug in de garage, gas en BBQ op hun plaats stroomdraad weg stoppen en de keggen op hun plaats steken, dit was Phil zijn werk, Fie maakte dat binnen alles op zijn plaats en vast zat. De GPS werd zonder snelwegen ingesteld, 72Km. Tot bij ons thuis. Het was druk, we stonden zelf een beetje in File. Eens thuis, haalde we uit wat er niet moest inblijven. We moesten namelijk onze Mobil II op de camperplaats gaan zetten. Ze hadden besloten om langs beide zijden van onze smalle straat een parkeerstrook te schilderen met daarnaast nog eens fietspaden. Is er dus een fiets op de weg, moet een auto er mooi achter blijven. De bewoners moeten het loodje leggen tegen de wereldverbeteraars. Resultaten volgen.
Gegevens zijn iets anders door nog Diesel te gaan tanken en propaan bij te gaan vullen.
Kilometerstand 25.735Km., Trip 185Km., Verbruik 10.8L., reistijd 3u44.

Foto’s


 

© Phil en Fie 16/12/2016