Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 – 16 mei

Het was al een hele tijd geleden dat we er waren. Na een zomerse week spraken de weervrouwen en –mannen dat we terug naar temperaturen van 12° overdag en regen zouden gaan in het weekend. Daardoor besloten we om nog eens de familie te gaan bezoeken in Normandië, daar hadden we geen warm weer nodig. Fie belde de familie op als het zou passen als we eens binnensprongen, het was geen enkel probleem.


Zaterdag 14 mei: Op die dag is Fie jarig, maar het was toch werkendag in de voormiddag. Na een korte maaltijd en nog het een en ander aanvullen, konden we tegen 12u45 vertrekken met 26.449Km. op de teller naar Rugles. We stelden de GPS in zonder tolwegen, 366Km. te gaan. Enkel voor de Franse grens hadden we een kwartiertje vertraging, de rest verliep vlot. Het was wel 18u. toen we op onze plaats stonden. Vier Engelsen en een Belg, twee met wij erbij. Stroom hadden we niet nodig, enkel een beetje vlak zetten en we konden genieten. Op Fie’s verjaardag kraakten we een fles champagne, achteraf aten we onze beruchte spaghetti. Nadat we samen de vaat hadden gedaan, was het tijd voor het eurosongfestival. We bleven niet kijken tot het einde, we waren beiden moe van het werk en de lange rit. Omstreeks 23u. was het stil ten huize van.
Zondag 15 mei: We stonden voor de derde keer in Rugles, dit was de meest rustige nacht die we daar hadden. Om 3u. een sanitaire stop, maar dan tot 8u. lekker doorslapen. Phil zette de koffie, het was 8u45 toen Fie volgde. We waren vertrokken zonder iets mee te nemen als geschenk voor de familie, daarom gingen we nu op zoek naar het centrum om toch niet met lege handen aan te komen. We vonden in de lokale winkel een paar flessen Martini en een fles Gin, daar zou Christine al blij mee zijn. We vroegen aan de  winkelier wat verpakpapier, hij haalde een rolletje vanonder het stof, zodat we onze flessen toch wat konden verpakken. We hadden dan nog een goed uur voor we een kleine 10Km. verder moesten rijden naar Bourth. We waren verwacht tegen 11u. Om 10u40 vertrokken we dan naar onze bestemming waar we een kwartier nadien reeds verwelkomd werden. Het was direct aperitief tijd, voor onze verjaardag kraakten ze twee flessen champagne met enkele hapjes. Als voorgerecht kregen we meloen met Parmahesp, het hoofdgerecht een lekkere kip met erwtjes. Nadien echt op zijn Frans, slalade en kaas, de afsluiter was clafoutis en koffie. Terwijl Fie hielp met het opruimen, ging Phil mee om de GPS up to date te krijgen. Die was na aankoop twee jaar geleden nog nooit in orde gebracht. Om alles een beetje te laten zakken gingen we de bijna 1Ha. grote tuin eens bekijken. Toen was het reeds terug aperitieftijd, nu kwam de cava naar boven, phil hield het bij een blonde Leffe. Terug kregen we een voorgerecht, tomaten en ei, het hoofdgerecht van bouché a la reine. Het dessert lieten we staan. De koetjes en kalfjes werden nog eens uit de dijk gehaald, ondertussen zat iedereen met de gaap. Tegen 21u30 gingen we naar onze Mobil II en keken er nog wat tv. Eten en drinken is veel lastiger dan werken, we gingen dan ook vlug slapen.
Maandag 16 mei: We moesten beiden een paar keer van onder het dons voor een sanitaire stop, maar sliepen snel verder. Phil was wakker om 7u15 en zette de koffie, Fie volgde omstreeks 8u. Na een kop koffie gingen we terug naar de woning van Louis, Christine en Laura. Daar kregen we nog een ontbijt aangeboden waarna we afscheid namen. Nadat we reeds enkele flessen wijn en schuimwijn hadden meegekregen, kregen we er nog een kip uit de diepvries mee. Het was reeds 10u40 toen we van onze overnachtingsplaats wegreden. Fie was haar ceintuur verloren die we niet in de camper hadden terug gevonden. Zo reden we eerst nog eens tot in Rugles om te zien of ze daar nergens lag, niks te vinden. De GPS werd ingesteld zonder snelwegen en toonde ons dat we nog 344Km. moesten rijden. Mooie rustige wegen op een verlofdag, enkel stuurde onze Garmin “speciaal” voor campers ons door straatjes waar het bijna te smal was om normaal te kunnen rijden. Gelukkig ziet men de tegenligger soms van ver komen en kan met halt houden waar  men voorbij kan, alles heeft zijn charmes. Tweemaal moesten we een haas ontwijken, gelukkig lukte het iedere keer. Tijdens ons weekend hadden we geen druppel regen gezien, onderweg hadden we nu en dan enkele druppels en eenmaal een regenbui. Daardoor reden we nu en dan een militair kerkhof of herdenkingsmonument voorbij, maar we noteerden de namen, zo konden we die nog eens gaan opzoeken. Rond de middag waren we in Gournay en Bray en zagen dat er iets verder een Mc Donalds en een tankstation was, net de combinatie die we zochten. Voor €13 hadden we ons middagmaal en voor €69 was onze tank terug vol. Onze volgende stop was in Écoust-Saint-Mein, daar bezochten we het H A C Cemetery waar er 1911 gesneuvelden waaronder Britten, Australiers, Canadezen en Nieuw Zeelanders liggen. Alles verliep vlot, zelfs aan de grens geen enkel probleem. Toen we onze straat in reden zagen we dat we zonder probleem onze Mobil II voor ons huisje konden parkeren. Er restte on enkel nog het nodige er uit te halen, de plannen voor volgende uitstap konden beginnen.
Kilometerstand 17.198Km., Trip 748.6Km. Verbruik 9.8L., Reistijd 12u49.

Foto's


© Phil en Fie 05/11/2016