Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  24 juli – 06 augustus.

Waar moeten we naartoe, waar hebben we goed weer? Overal, overal in Frankrijk was het echt mooi weer, dus beslisten we om naar Bretagne te trekken. Al twee jaar spreken we om daar eens terug te gaan, maar we hebben graag mooi weer. Twee dagen voor ons vertrek veranderden de weermannen / -goden van gedacht en beloofden ze regen. Daardoor viel onze beslissing richting Carcassonne. Phil & Fie, twee drukke werkmensen en dit vooral voor het verlof. Met veel reglement kregen we ons werk gedaan en kregen we ook de camper volledig vertrekkensklaar.


Vrijdag 24 Juli: Stasegem – La Fère 164,2KM, 2u32 reistijd, 10,3L. verbruik.
Fie moest werken tot 15u30, Phil tot 12u30, hij had dus nog tijd om de laatste dingen in te laden en wachten tot Fie thuis kwam. Nog nooit was ze zo snel klaar voor vertrek, reeds om 15u42 reden we weg uit de Generaal Deprezstraat. Met 15.905Km op de teller hadden we voor onze eerste rit maar 159Km te rijden zonder tolwegen. Aankomst voorzien 2u23 later, maar alles verliep vlot onderweg en we reden Camping Municipal Van La Fère binnen om kop 18u. Fie ging ons inschrijven en betaalde €13 alles in. We kregen plaats 13 toegewezen, de vorige keer hadden we 12, maar deze lag op een ander deel van de camping. We stonden nu ook aan het sanitair blok, maar aan de andere zijde er van. Het was ondertussen beginnen regenen, het was dus van de regen in de drop om onze Mobil II vlak te zetten en de stroom aan te sluiten. Fie begon direct aan ons avondmaal, wat denk je? Spaghetti… Nadien gingen we samen de vaat doen in het sanitair blok, waarna we in de ondertussen uitgekomen zonnestralen de camping gingen verkennen. Deze keer stonden er een paar Nederlanders met hun sleurhut en een Frans koppel die op weg was met tent en fiets, respect. De rest van de avond verliep rustig, Tegen 23u30 was het donker en stil ten huize…(Foto's)
Zaterdag 25 juli: La Fère – Souillac 660,6Km, Reistijd 9u22, Verbruik 10,2L.
Met het klaar worden om 5u. hadden we plots een ferme regenbui, iedereen wakker. Fie kon achteraf nog wat slapen, maar Phil laag naar het plafond te kijken tot 6u45 en hield het voor bekeken. Opstaan en koffie zetten, Fie kwam tegen 7u15 ook vanonder het donsdeken. Na een kopje koffie deden we de voorbereidingen om onze reis verder te zetten. We reden reeds de camping af om 7u50 met de GPS ingesteld naar onze verste bestemming Carcassonne en dit met 16.069Km. op de teller. Een goeie 900Km in 1 dag is niet te doen, onderweg zouden we dan wel zien. We hadden nog nu en dan enkele druppels op de voorruit, niet erg dus. Om 11u. vonden we eindelijk een Carrefour op onze weg om onze inkopen te doen in Etampes. Fie kocht er enkele koffiekoeken, een baguette en koteletten, zo hadden we vlees voor ’s avonds ook. Na een uurtje rijden kwamen we in Vauxbuin een heel mooi kerkhof tegen met drie verschillende delen. Er lagen 9229 Duitsers, 281 Engelsen en 3958 en 940 onbekende Fransen uit de eerste wereld oorlog en nog 17 Fransen uit de tweede wereldoorlog. Onderweg hadden we wat tegenslag met de wegen die onze nieuwe Garmin Camper ons opstuurde, eerst via de ring rond Parijs waar het heel druk was, maar dan nog eens een paar zware ongevallen onderweg zodat we nogal wat vertraging hadden. Gelukkig werd Phil goed voorzien van spijs en drank door zijn Fie. Voor we de snelweg verlieten, namen we geen risico en tankten nog in Beaune Les Mines. Eens we de snelweg richting Cahors hadden verlaten, was het aangenaam rijden en Phil bleef rijden tot hij een plaatsje zag dat ons aanstond. Dit vonden we in Souillac op camping “ Les Ondines” waar we nog plaats 203 toegewezen kregen voor €24.90 zonder stroom. We zagen twee reuze bomen staan, Phil parkeerde onze Mobil II achteruit om toch de kans te hebben om Vive le velo te zien en het lukte. De schotel vond astra 23 net langs één van de grote bomen. Na een snelle pint begon Fie aan ons avondeten, de kotelet met sla, witloof, maar geen aardappelen, wel de lekkere baguette. Fie spaarde Phil door alleen de vaat te gaan doen in het sanitair gedeelte. Na dit genoten we dan nog een tijdje van de gezonde buitenlucht en de activiteiten op de camping. Phil typte wat aan deze tekst, terwijl we de dag nog samen een overliepen. Na een pintje, Vive le Velo en een glas wijn gingen we slapen om morgen de laatste trip naar ons bestemming aan te kunnen vangen. (Foto's)
Zondag 26 juli: Souillac
We waren wakker om 7u en beslisten om onderweg toch nog een tussenstop te nemen. Waar? Dit zien we later dan wel weer. Koffie zetten, nog vlug eens mails en andere dingen controleren nu we op het internet kunnen en we zijn klaar om een stapje verder te trekken. Maar… We dachten van op de terugweg nog eens het stadje te komen verkennen dus, ging Fie naar de receptie en boekte er een dagje bij. We keken nog eens op het net waar we een winkel zouden open vinden en inderdaad, er is een Intermarché open op zondagvoormiddag. Na nog een kop koffie trokken we naar daar en deden er onze inkopen. Vlees voor op de grill, nog wat groenten en koffie. Het brood die er stond was niet zo ons ding, we gingen op zoek naar beter in het centrum. Dit vonden we in een kleine artisanale bakkerij, twee baguettes en enkele chocoladekoeken, de laatste aten we al wandelen op als ontbijt. In het centrum zagen we nog de sporen van een woelige nacht, aan de abdij stonden nog een paar kraampjes met glazen en zelfs nog een tapinstallatie. Een kapotte, weggewaaide tent lag ook nog tegen de abdij. Terug naar de camping ons vlees in de koelkast en terug weg een kijkje gaan nemen langs “La Dordogne”. We konden een mooie wandeling maken langs de laagstaande rivier. Het was iets meer bewolkt dan de dag, maar wel enkele graden warmer, het was zweten geblazen. Het was reeds 12u30 toen we terug aan de camping waren en we hadden dorst. Eerst een pintje om de eerste dorst te lessen. Daarna dronken we een lekkere fles rose champagne van Boonen, deze had Phil gekregen van een klant. Fie kookte ondertussen de rijst en kuiste nog wat sla. Toen deze klaar was, bakte Phil de helft van het aangekochte vlees, spek, kippenvleugels en twee soorten worst. Fie ging de vaat doen in het sanitair blok, achteraf was het platte rust voor beiden. Het was bijna 17u toen we terug actief kwamen, Phil ging eerst gaan douchen om dan fris te kunnen vertrekken naar het centrum en dit eens volledig te gaan verkennen. We waren snel terug, we hadden deze morgen al meer gezien dan we dachten. Op geen enkel terras zagen we een biertje die ons aanstond, we wandelden dan maar terug naar de camping en hadden zo een totaal van13,5Km gewandeld. Daar hadden we alles wat we nodig hadden, onze keuze viel op een Perrier, lekker fris. Het was al 20u toen we onze eerste aperitief dronken, de keuze viel op een campari en er volgde een tweede. Ons avondmaal was een baguette met wat charcuterie. Onze rust-rij-dag zat er bijna op, na het eten alles terug op zijn plaats in de garage steken, nog wat tv kijken en hopelijk een goeie nachtrust. (Foto's)
Maandag 27 juli: Souillac – Carcassonne 280KM, Verbruik 10L, Reistijd 4u44
Phil was om 7u wakker door de regen, tijdens de nacht nu en dan eens van een ferme windvlaag. Gelukkig goed uitgerust een kop koffie zetten, Fie volgde vlug, na een kort ontbijt konden we reeds om 8u15 de camping afrijden. Alles verliep vlot tot in Pompignan, tussen Cahors en Toulouse waar ze een nieuwe laag op het wegdek legden. We schoven ongeveer een half uur aan. De rest verliep vlot maar het was een heel saaie weg en het weer wilde ook niet echt mee. We stopten nog in Avignonet om enkele baguettes te kopen. Hoe meer we onze bestemming naderden verbeterde het zicht langs de weg ook. Gelukkig, we waren reeds plannen aan het maken om maar één nacht in Carcassonne te blijven. Het inboeken op de camping verliep vlot, we betaalden met stroom € 33,50 voor een dag. Fie vroeg een plaats zonder bomen, en wat een plaats kregen we aangewezen, plaats 74. Er konden makkelijk 2 campers staan met alle erop en eraan. Nadat we vlak stonden en de stroom was aangesloten, namen we een kort middagmaal en vertrokken we naar het centrum. Eens we dit zagen veranderden onze plannen, we zouden nog een dag bij boeken. We bezochten een groot deel van het middeleeuws gedeelte, de drukke smalle winkelstraatjes waren overvol, maar een aangename ontdekking. We kwamen tenslotte buiten langs een volledig andere kant dan we binnen gingen. Maar gewoon het laagste deel van de stad zoeken om zo terug aan het water uit te komen. Teug op de camping ging Fie onze dag bijboeken. Nadat we onze dorsten lesten aan de camper gingen we samen eens de camping verkennen en gingen op zoek naar de plaats waar we ons toilet konden ledigen. Samen gingen we dit dan ledigen en gingen achteraf een aperitief drinken in de bar. Fie nam een Gin Tonic en Phil een Martini Gin waarvoor we €16,50 betaalden. Terug aan Mobil II dronken we nog een Prossecco, Phil begon onze resten van ons vlees te bakken. Samen met verse sla en wat brood hadden we terug een lekker avondmaal. Samen deden we de vaat aan het sanitair blok. Nadat we nog een tijdje buiten hadden genoten, werd het te koud en trokken we binnen. Fie ging slapen om 22u45 terwijl Phil nog de tekst van de dag typte en dan ook onder de wol kroop om 23u45. (Foto's)
Dinsdag 28 juli: Carcassonne.
Na een goeie nacht waren we pas wakker om 8u. Terwijl Fie ging douchen, werd de koffie gezet. Fie ging, nadat ze terug was, naar de bar een baguette halen en kwam terug met nog een paar suissen er bij. Na het ontbijt vertrokken we naar het centrum op zoek naar ons middagmaal. We gingen eerst terug op zoek naar de oude brug, zodat we enkele deftige foto’s konden nemen. Om zo in het verrassende centrum te komen, we waren blij dat we een dag langer bleven. We gingen kijken naar  De Cathédrale Saint-Miche, Chapelles des Dominicaines, L’église Saint-Vincent, Toen we aan de place Carnot kwamen zagen we La fontaine de Neptune. Op deze markt was er ook groentemarkt, niet groot maar alles was er te koop. We zochten eigenlijk de Carrefour en vonden die daar ook. We kochten er wat groenten, voor vlees hadden we iets beter gezien. Tegen de middag dronken we op het terras van “Sarl La Rotonde” elk een baron Stella. Nadien kwamen we nog de oude poort Des Jacobins aan de place du Général de Gaulle. We hadden het voor deze keer gezien in de stad en trokken terug naar de oude brug, daar dichtbij hadden we een mooie beenhouwerij gezien bij Rabat Michel. Fie kocht er kippenfilets. Terug aan onze Mobil II dronken we nog een aperitief en begonnen we aan het vlees te bakken. Met een baguette en enkele groenten. Na een korte rust ging Phil de vaat doen, toen alles terug op zijn plaats zat, trokken we terug naar het centrum, maar nu langs de nieuwe brug. We hadden eigenlijk enkel brood nodig, maar in een Minipix vond Phil Duvel en kocht er een paar. Eens we terug op de place waren, zagen we nu een café waar ze nu wel ook Duvel verkochten, Phil was verkocht. Hij bestelde er eentje, Fie dronk er een Becks bier. We hadden ons brood ondertussen volledig vergeten, dan maar zonder brood terug naar de camping. We deden ons materiaal naar de camping en gingen aan de bar eens proberen om op het internet te geraken, wat ook lukte, vlug een naar de mails en facebook kijken en ook naar de voorspellingen van het weer richting Bretagne, maar ook wat de rit ons morgen kon kosten. We waren reeds plannen aan het maken om ’s morgens te vertrekken richting Bordeaux, deze keer wel langs de snelweg. In de bar dronken we hetzelfde van de dag voordien. Toen we op de hoogte waren van de laagten gingen we naar onze stek en dronken er nog een aperitief. In plaats van brood ging Fie frieten halen in de bar, deze waren verassend lekker, Fie deed achteraf de vaat. Toen het te koud werd gingen we binnen, Fie ging snel slapen, Phil type nog een tijdje aan deze tekst en ging ook slapen om 23u. (Foto's)
Woensdag 29 Juli: Carcassonne – Rochefort: 506,4Km., Verbruik 10,8L, Reistijd 6u44
Wakker om 7u35, Fie was eerst uit de veren en stak de waterkoker aan, maar kroop terug onder de wol. Eens ook Phil in de weer was, was ze ook terug van de partij. We gingen vlug vertrekken en deze keer met Tolwegen om niet te lang op weg te zijn naar Saint-Emilion. Phil kuiste net voor het buiten rijden van de camping nog de ruiten. Fie ging ondertussen nog een paar Suissen halen zodat we iets voor ontbijt hadden. Voor we de snelweg opreden gingen we nog tanken. Het was redelijk rustig op de betalende snelweg, de eerste afrekening kregen we in Toulouse en betaalden er €14,40, het tweede gedeelte konden we tot in La Réole rijden en betaalden er €24. Verdorie toch veel geld om eens enkele uren op een snelweg te rijden. Kort nadat we deze dan verlaten hadden, zagen we een Netto-winkel. Fie ging daar haar inkopen gaan doen, zo konden we terug twee dagen weg voor onze maaltijden. Nog een kleine 60Km zonder snelwegen en we waren ter plaatse, maar onze GPS stuurde ons bij het binnenrijden van Saint-Emilion door een ingang die volgens de verkeersborden maar 2m breed was, gelukkig passeerden we juist, het was wel millimeterwerk. Wat een drukte, dit hadden we echt niet verwacht, maar wel een heel mooi stadje. De GPS stuurde ons door het centrum om naar de camping te rijden, maar als we de drukte en de route zagen, veranderden we van gedacht. We besloten door te rijden tot, ja tot waar. Eens stoppen en de kaarten bestuderen, we kwamen uit bij Rochefort. Het was nog eens een goeie 160Km verder, maar zonder tolwegen deze keer. Op een parking langs een stukje snelweg aten we een baguette met hetgeen ons restte van charcuterie. Een dikke twee uren later reden we camping Municipal “Le Rayonnement”  en kregen er plaats 107 toegewezen. Met een beetje uitkijken hadden we satelliet ontvangst, de stroom aansluiten en we konden vertrekken naar het centrum. Enkele mooie gebouwen, wat monumenten en een ferme geschiedenis in de zeevaart. Voor hetgeen wij op zoek zijn tijdens onze vakantie niet genoeg om twee dagen te vullen. Zo besloten we om de dag nadien terug te vertrekken, we zien wel waar we uitkomen. Het was reeds 19u toen we terug aan de camping kwamen. Fie begon aan ons avondmaal, terwijl Phil zich ging douchen. De improvisatie van Fie was lekker, Hamburgers, aardappelen met paddenstoelen en erwten met veel ajuin, een geslaagde combinatie. Samen deden we nog de vaat om nadien nog eens rond de camping te toeren. Terwijl we nog een tijdje buiten zaten, viel de camping stil, vroeg, maar leuk. Dit beloofde een rustige nacht. De rest van de avond was nog wat tv kijken en deze tekst typen. We gingen slapen omstreeks 23u. (Foto's)
Donderdag 30 juli: Rochefort – La Plaine s/m: 295,2Km, Verbruik 10,7L. Reistijd 5u30.
Het was iets na 8u toen we wakker kwamen, vlug koffie zetten en alles klaarmaken voor vertrek, we waren graag eens naar Marennes gaan kijken. Daar zouden namelijk de goudbronnen van de Franse oesters zijn. We moesten amper 24 km rijden om ons naar de dichtste cp bij het centrum te begeven. De parking was aan een Leclerc warenhuis. We gingen eerst onze inkopen gaan doen om dan op zoek te gaan naar de cité van de oesterbanken. We hadden ons misrekend en moesten nog enkele kilometers lopen voor we er waren. Halverwege geven we het op en keerden terug, jammer, maar we komen zeker eens terug.

De eerste plannen waren om dan maar door te rijden naar Saint-Nazaires. We moesten er wel een kleine vier uur over rijden. Eens we deze naderden veranderde het plan en zouden we een ander plaatsje langs de kust zoeken. We reden tot aan drie campings waar we, omdat we met een camper rijden, niet konden overnachten. Zo zie je maar dat het in België niet alleen is dat er onderscheid word gemaakt. We reden gewoon verder langs de kuststrook en belandden tenslotte om 17u45 in La Plaine sur Mer in “Camping La Tabardière” daar waren we dan wel meer dan welkom en kregen plaats 175 toegekend. De camping is een terrascamping met geen directe bezienswaardigheden in de omgeving. Onze plaats was wondermooi met veel zon. We moesten wel de stroom laten aansluiten door de dame die ons naar de plaats begeleidde en voor we vertrokken, moesten deze de stroom terug komen afsluiten. We gingen dan eens de camping gaan verkennen en kochten er nog een baguette. Terug aan onze Mobil II dronk Fie een Prosecco en Phil een frisse duvel voor aperitief. Nadien aten we de baguette met kaas en een flesje wijn. Fie ging de vaat doen, achteraf genoten we nog van onze Nederlandse buren die een spel met houtblokken aan het spelen waren. Toen het verdonkerde en begon koud te worden, trokken we naar binnen, keken nog wat tv. Nadat Phil nog wat van deze tekst had getypt gingen we slapen, het was 23u15, slaapwel. (Foto's)
Vrijdag 31 juli: La Plaine s/m – Port-Louis: 165,4Km, Verbruik 10,3L, Reistijd 2u17.
Wakker worden om 8u, goeie nacht dus, koffie zetten en ons dan klaarmaken voor vertrek. Terwijl Fie de mensen aan de receptie ging vragen om onze stroom te komen afsluiten, bracht van beneden een viertal koffiekoeken mee, zodat we nog konden ontbijten. Om 9u konden we vertrekken na het afrekenen van €37,94. Een dure camping , maar we hadden toch een mooie en rustige plaats gekregen. De GPS gaf 161Km te rijden op waarvan een goeie 140Km op snelweg, deze keer was het meegenomen om op tijd een goed treffelijk uur aan te komen op onze bestemming namelijk de kleine municipal camping waar  we drie jaar voordien eens hadden gestaan. Toe we naar de camping reden, zagen we dat het er veel drukker was dan de vorige keer, Fie ging vragen als er plaats was voor twee nachten, niks dus. Dan maar de volgende camping proberen langs de andere kant van de kaai. Net buiten het centrum zagen we een camperplaats en gingen daar eens kijken, we hadden geluk. Een drietal campers maakten zich klaar om te vertrekken en eentje vertrok juist, we namen zijn plaats in. We waren blijkbaar op een goeie plaats beland, iedereen was vriendelijk, wat niet altijd zo is op camperplaatsen. Toen we eens goed rondkeken, zagen we twee Belgische campers staan. De man uit de ene ging juist naar de container toen we naar het mooie zicht stonden te kijken, hij wist ons te vertellen langs waar we moesten vertrekken om onze inkopen te doen in de Intermarché. Het was een 2Km wandelen, we vonden er alles wat we nodig hadden en wandelden terug gepakt en gezakt. Toen we nog wat rondkeuvelden op de cp, kwam dezelfde persoon terug buiten, we spraken wat over het campergebeuren. Heel vriendelijke mensen uit Dentergem die nu ook een zestal jaar met de camper rondtrekken. Ondertussen kwamen de mensen uit de andere Belgische camper buiten, Fie ging met deze praten daar ze met twee honden zaten, zij waren van Beringen. Het was toen tijd voor ons middagmaal. We aten brood met wat resten die we nog hadden, het warm eten was voor ’s avonds. Na het eten gingen we een wandeling maken langs de baai om uit te komen bij de citadel, die we reeds gezien hadden. We gingen ook eens kijken naar de plaats waar je een bootje kan nemen naar Lorient. Dan wandelden we naar het centrum en zagen dat er de dag nadien markt was, zo wisten we weeral wat gedaan. Op het terras van een Bar Tabac “Le Soleil” gingen we onze dorst lessen, Fie zag dat ze er Duvel hadden, de keuze was dus niet moeilijk. Terug op de cp was onze Franse buur buiten en begonnen we een babbel, de babbel bleef duren tot 20u met aperitief en al. Het koken kon wachten, we aten terug brood met de aangekochte Beenhesp. Toen Fie aan de vaat begon kwamen de mensen uit Dentergem juist terug van uit eten, Phil ging vragen hoe het was bevallen. Martin, zo noemde de man, presenteerde of we zin hadden in een digestief. We haalden terug de stoelen uit en bleven na het eerste maar slaapmutsjes drinken tot de flessen leeg waren. Het was al iets na middernacht, hopelijk stoorden we de buren niet teveel. We hadden wel niet op het toilet gelet, deze was vol… Wij gingen in ieder geval direct slapen. (Foto's)
Zaterdag 01 augustus: Port-Louis:
Phil was héél vroeg wakker, hij zat namelijk met hoog water, maar kon toch niet halverwege de nacht het toilet gaan ledigen. Hij wachtte tot 7u om het toilet te gaan ledigen en kon dan eindelijk verlost zijn van alle spanningen, ondertussen stond de fluitketel op het vuur. Fie bleef liggen tot iets na 8u. ondertussen had Phil aan deze tekst gewerkt. Stilletjes werd de cp wakker, hier en daar kwamen de mannen buiten en/of gingen naar de bakker. Toen we klaar waren, vertrokken we naar de markt. Toen we er aan kwamen, was er hier en daar nog een bezig met zijn kraam op te zetten, bij ons is zoiets ondenkelijk. We hadden al een paar keer de ronde gedaan toen we plots een soort hoorn hoorden, we dachten eerst een grote boot die de haven binnen kwam, maar toen we gingen kijken was het een karavaan van circus wagens met vooraan een enorme Amerikaanse camion, deze had de hoorn mee. We keerden terug naar de markt en kochten er een grote hoevekip aan het spit met bruineeraardappelen, nog twee broden en een paar koffiekoeken. We kwamen onze buren tegen van Dentergem en nodigden ze uit om te komen aperitieven, het was geen enkel probleem. Toen we op de cp aankwamen, kwam de man van de Limburgers vragen of wij  stroom wilden aansluiten wat vriendelijk was. We sloten ons aan en konden zo al onze batterijen opladen en de koelkast doet dan ook weer perfect haar werk. We waren nog maar pas aangesloten of een nieuw aangekomene kwam vragen of hij aan ons mocht aansluiten, voor ons geen probleem. Deze had blijkbaar een wasmachine mee en deed enkele wasjes. Wij begonnen ondertussen aan het aperitief met onze buren, Ricard, whiskycola en rode wijn kwamen op tafel met allerhande hapjes, we bleven aperitieven tot na 14u. Fie warmde dan onze kip een aardappelen op en waste wat sla. Na al het andere smaakte dit perfect. Samen deden we de vaat en vulden de watertank bij. We deden nog een korte wandeling tot aan een vuurtoren, er liep daar een heel mooi wandelpad waar men, in een groene omgeving, langs de kust wandelt. We waren allebei moe en bleven voor de rest van de dag op de cp. De mensen van Dentergem gingen nog iets uit eten en onze buren ook. Het beloofde dus een rustige avond te worden en eigenlijk best zo, morgen een reisdag naar Cancalle. Voor ons restte er nog iets kleins eten en wat tv kijken. We gingen slapen om 22u30. (Foto's)
Zondag 02 augustus: Port-Louis – St-Benoît-des-Ondes: 222,3Km, Verbruik 10,5, Reistijd 3u08.
Na een heerlijke nacht en een sanitaire stop rond 5u30 was Phil wakker om 7u30 en zorgde dat er een lekkere kop koffie op tafel kwam. Fie volgde kort nadat deze klaar was. We maakten ons stilletjes klaar om onze verplaatsing aan te vangen. We vertrokken reeds om 8u 20 voor een trip van 190Km. We konden nog niemand wakker vinden en dus jammer genoeg geen afscheid nemen van de goeie contacten die we hadden tijdens ons verblijf. De eerste 170Km hadden we bijna geen verkeer, enkel eens we St-Malo begonnen te naderen, konden we vlot blijven rijden, maar was het attent zijn. We hadden de GPS dan toch ingesteld naar Rothéneuf om iets dichter bij de oesterbanken te komen. We hadden deze 3 jaar geleden gezien, maar wisten niet meer juist waar. We volgden dan maar gewoon de D201 en daarna de D155 en EUREKA, we herkenden plots de weg waar we toen zeiden “Hier komen we zeker terug”. We zagen daar camping “De L’Ile Verte” en reden deze binnen, de dame in de receptie vroeg ons om even naar plaats 70 te gaan kijken op het einde van de camping. Die zag er goed uit , maar net ernaast was plaats 611 en deze was een driehoek en iets groter. We konden deze nemen en betaalden €50,28 voor twee nachten. We waren gelukkig met de plaats, stelden ons vlak, sloten de stroom aan, zetten de luifel uit en de stoelen buiten. De weergoden deden terug hun best, we gingen naar de 30° vandaag en dit was tegen de middag al goed voelbaar. Als we klaar waren gingen we op zoek naar de reeds zolang verwachte oesters. We kochten er op enkele honderden meters een dozijn, 1Kg mosselen en een fles witte wijn. Eens terug op de camping deed Phil de oesters open, terwijl Fie de ajuin sneed om bij de mosselen te doen. We aten de oesters als voorgerecht, de water schelpjes werden in papillotten gedaan met ajuin, tijm, peper en bruin bier, man man, snel klaar en lekker!!! Phil dronk daarbij een glaasje muscadet. Na de opkuis bleef de vaat staan tot na de siësta. Het was tegen 16u30 toen we alle moed samen raapten en samen de vaat gingen doen. Nadien gingen we elk om beurt douchen, Fie was blij dat ze haar haren eens deftig een beurt kon geven. We besloten eens rustig op de camping te blijven. We kregen buren, een Engels koppel met een camper en rechtover ons een Duist koppel met twee kinderen. Die mensen moesten normaal maar de dag nadien toekomen en kregen een voorlopige plaats naast een ander Duits koppel met twee honden. Deze hadden hun domein zo afgesloten dat er normaal niemand iets kon zien, maar met hun nieuwe buren was er veel veranderd en dit stond hen niet aan. We sloten de grote laptop eens aan op Wifi om eens rond te neuzen op FaceBook en op de bank, oef, we konden nog enkele dagen van ons verlof genieten. Na een aperitiefje bakte Phil de Bretoense worsten die we in de Intermarché hadden gekocht. Fie was er niet echt aan, maar at toch haar deel op J. De vaat deden we terug samen en bleven nadien nog wat van het campingleven genieten tot het te koud en te donker werd. Eens binnen nog wat tv kijken en onder de wol omstreeks 23u30. (Foto's)
Maandag 03 augustus: St-Benoît-des-Ondes.
Dat was nog eens een nacht, we sliepen tot 8u30. Nadat Phil de koffie had gezet, ging hij nog het toilet ledigen, we kregen terug al rood licht op dat ding. De loosplaats voor het toilet was net buiten de camping en wij stonden volledig achteraan, een aangename wandeling. Je kan er het toilet ledigen, maar er is geen druppel water uit de kraan te krijgen, niet netjes dus. Nadat Fie wakker en klaar was, ging ze op zoek naar ons ontbijt en kwam goed geladen terug met enkele producten waarvan onze voorraad uitgeput was. Na ons ontbijt vertrokken we op wandeling en gingen langs de kust richting Vildé-la-Marine en zelfs naar Le Vivier s/m, maar keerden halverwege, we kregen dorst. We dachten van in het café op de hoek een pintje te drinken, maar deze was gesloten. Terug aan de camping hadden we toch een goeie 8,5Km gewandeld. Dus, aan de camper vlug een pintje om de dorst te lessen. Daarna namen we nog de tijd voor een aperitiefje en aten nadien Andouillettes met erwten en baguettes. Deze keer deden we direct de vaat en namen onze siësta nadien. Omstreeks 17u gingen we nog eens wandelen, eerst eens naar het kerkhof waar er een vijftal gesneuvelden van WW I lagen. Dan terug naar de grote straat en dan richting Cancalle. Fie ging nog eerst een fles Ricard halen in de Spar-winkel. We waren snel ver genoeg, geen huizen meer tot aan de stad zelf, dus terug naar de camping. Het was reeds 19u toen we er aankwamen en dronken er een aperitiefje. Ondertussen verwijderde Phil de verduistering aan de cabine . Toen hij onze witte pensen ging beginnen bakken, begon het een beetje te druppelen, maar het stopte snel. De pensen aten we met brood en sla dit smaakte terug als een koningsmaal. Na de vaat ruimden we toch het een en ander op, onze overburen deden net hetzelfde. Toen ze rond waren en nog eens gingen wandelen met hun honden begon het weer een beetje te regenen, we stopten snel alle op zijn plaats in de garage en gelukkig maar. Kort daarop begon het goed te regenen, we zaten op die manier snel binnen. Er restte ons enkel nog wat tv kijken en aan deze tekst werken. We zaten onder de wol omstreek 23u. (Foto's)
Dinsdag 04 augustus: St-Benoît-des-Ondes – Ouistreham: 172Km, Verbruik 10L. Reistijd 2u06.
Phil was terug de wekker van 7u30 voor, maar 10 minuten, maar toch voor. Na een kop koffie en het nodige voor vertrek, reden we, nadat we het toilet nog hadden geledigd, de camping af om 8u20. De rit naar onze bestemming verliep vlot, we zagen onderweg wel enkele “hoopjes” van de boeren hun staking liggen. Gelukkig hadden wij er geen last van. Bij het binnenrijden van Ouistreham stopten we nog bij de Carrefour om de laatste inkopen te doen voor ons verlof. Op camping Municipal Les Pommiers betaalden we €23,40 en mochten we onze plaats kiezen, het werd plaats 133. Als we vlak stonden en de stroom was aangesloten, vertrokken we op verkenning en op zoek naar enkele oorlogsmonumenten in de stad. Op het rond punt aan de camping staat er reeds een monument  van de “Débarquement”. In het centrum bostten we op een wekelijkse markt. Door de avenue de la Mer kwamen we aan de dijk uit waar het toeristisch bureel is. Links daarvan gingen we naar het monument “Mémorial Kieffer”, vandaar gingen we naar  Museum N° 4 Commando, het was 12u toen we er aan kwamen en het sloot een half uur later, geen tijd genoeg om het te bezoeken. Dan maar verder naar de befaamde bunker Musée du mur l’Atlantique le Bunker. We betaalden €15 voor ons twee, het was er enorm druk. Fie voelde er haar niet op het gemak, dus gingen we vlug de vijf verdiepingen bekijken en gingen we op zoek naar een viswinkel. Fie ging het vragen in het toeristisch bureau, we hadden drie keuzes. Zo wandelden we tot aan de Marché aux poissons en kochten er ons twee calemares, mosselen en een dozijn Garnalen van Madagascar, dit beetje vis kostte ons €19,21. Terug op de camping begonnen we direct alles klaar te zetten, om eens paella klaar te maken. Elk deed wat werk, versnijden van groeten of inktvis, vele handen maken licht werk. We hadden ooit een paellapan gekocht, maar daarin koken was een mislukking, de pan veel te groot voor de gasbek van ons campingaz vuurtje. Toen het bijna klaar was, hebben we alles over geschept naar de wokpan, alles kwam nog in orde. Samen deden we nog de vaat, tegen dat deze gedaan was, gaf de klok al 17u aan. Fie had nog een rat zien voorbij lopen, daarom ging ze direct onze vuilzakjes ledigen om deze lieve diertjes bij ons weg te houden. We deden nog een korte siësta en het was rap 18u30. We verkenden nog eens de camping en zagen toen dat er een deurtje opzij is, waar je uitkomt langs het kanaal. Daarna ruimden we alles op dat nog buiten stond en rolden de luifel in. Het was fris, dus gingen we snel binnen in onze vakantiewoning. De plannen maken voor de dag nadien, nog naar een akelige film kijken, wat tekst typen en tenslotte toch gaan slapen om 23u. (Foto's)
Woensdag 05 augustus: Ouistreham – Ault: 221,4Km, Verbruik 10,7L, Reistijd 4u05.
Opstaan om 7u30, koffie zetten, Fie om 8u naar het kleine winkeltje dat op de camping brood verkoopt. Een nog warme baguette en een paar croissants als ontbijt en we konden vertrekken naar onze volgende bestemming. Dit was niet rechtstreeks naar Ault, maar kort na onze start, de brug tussen Bénouville en Ranville. De Pegasus Bridge, een brug met faam bij de embarquement. We namen daar enkele foto’s, maar wachtten niet tot het museum open ging. We reden door naar Ranville, daar staat aan het commonwealth kerkhof een molen met een gedenkplaat van de brigade Piron, de voorloper van Phil zijn eenheid. Daar was ook een mooi kerkhof waar er 2563 militairen liggen begraven waaronder 2152 Britten, 7 Canadezen, 3 Nieuw Zeelanders, 1 Australiër, 5 Fransen, 1 Pool, 1 Belg, 322 Duitsers, 2 onherkenbare en de assen van vele anderen. Nadien reden we naar Deauville waar de Pont des Belges verbinding maakt met Trouville. Daar botsten we op een wekelijkse markt en deden eens onze ronde, maar kwamen met lege handen terug aan onze camper. We hadden nog een 140Km te rijden naar ons einddoel, onderweg nog enkel stoppen in Trouville-Alliquerville voor ons middagmaal, er stond daar ook een Belgische camioneur met pech die druk bezig was met zijn lading. De rest van de weg verliep rustig, zo kwamen we om 15u. aan camping Municipal de la Chapelle. Fie ging ons aanmelden en moest er €11 betalen voor we onze plaats 59 met stroom mochten oprijden. De goedkoopste camping tot nu tijdens onze reis. Eens we geplaatst waren, vertrokken we op zoek naar een stukje vlees om bij de rest van onze paella te doen. Het was een felle afdaling om tot aan het centrum te gaan eens we wisten waar we het nodige konden vinden. De Sygic sprak van een Carrefour, maar eens we ter plaatse waren, zagen we alleen maar een Spar winkel. Daar vonden we ook wat we nodig hadden, gemarineerd spek en enkele worsten. De wandeling was hetgeen we er van verwachten, een felle klim, voor Phil was het zweten geblazen. Het eerste pintje na de klim smaakte ongelooflijk lekker, het tweede ook… Nadat we een beetje bekomen waren, gingen we de camping eens verkennen, bij de terugkomst was het aperitieftijd. Een campari orange tijdens het klaarmaken van ons avondmaal was welkom. Eerst het spek en de worsten bakken, als deze klaar waren de paella van de dag voordien er bij, maar zonder garnalen en mosselen. We genoten terug van de nieuwe smaken die we samen “geflanst” hadden. Samen deden we de vaat en dronken nog een “dessertje” buiten. Toen het donkerder en killiger werd, stak Phil onze buitenmeubelen terug in de garage en gingen we binnen wat tv kijken. Na de film gingen we slapen, zodat we de dag nadien onze laatste vakantiedag fris konden aanvangen, Het was iets voor 23u. (Foto's)
Donderdag 06 augustus: Ault – Stasegem: Afstand 229,5Km, Verbruik 9,7L, Reistijd 4u26.
Zeker een rustige plaats
, boven alles en iedereen aan de kust ter hoogte van de voortoren, wat kan er daar storend zijn, niks dus. We sliepen tot 7u15, terwijl Fie ging douchen, zette Phil koffie. Nadien moest Fie haar kapsel nog in orde gebracht worden. We reden de camping af omstreeks 9u10 op zoek naar een bakker, zodat we ons ontbijt konden nemen. De GPS werd ingesteld zonder snelwegen, zo kwamen we plots aan een bakkerij die we reeds vroeger eens bezochten, Fie haalde er 2 croissants, 2 chocoladekoeken en twee  traditions baguettes. We vervolgden onze weg en zagen terug enkele mooie dorpjes en streken. Toen we België naderden, reden we naar Steenvoorde om zo nog enkele dingen van WW1 te kunnen gaan bezichtigen, het werd nog een drukke namiddag. We bezochten volgende Cemetery ’s:

Tussenin aten we ons middagmaal op de parking van het Polygonbos. Op het laatste kerkhof zagen we een drietal koppels met hun honden op het kerkhof, iets wat normaal niet toegelaten is. Na al dit trokken we tenslotte na onze mooie vakantie, met lange pootjes naar huis… Nadat alles was uitgehaald en Fie met de was kon beginnen, begon Phil met de kuis van Mobil II die volgeplakt was met Franse insecten.  (Foto's)

Tijdens onze reis deden we 2917,9Km, Gem. verbruik 10,4L en 45U09 reistijd. Kilometerstand 18.823. Volgend jaar misschien wat minder kilometers…

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016