Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 27 – 28 juni

We hadden nog eens een weekend voor ons alleen, we konden op die manier eens naar het buitenland. Toch niet te ver en een marktje op zondagmorgen was meegenomen. De keuze was snel gemaakt en een plaatsje gereserveerd op de “camping Les Dunes” in Petit Fort Philippe. Op de teller stonden er 14.494Km.


Zaterdag 27 juni: Phil had mooi op tijd gedaan, eens thuis nog een vlugge hap en Mobil II binnen, het was toen 12u39. We hadden ongeveer 109Km te rijden in, volgens de GPS 1u30. Het was druk aan de camping, Fie moest een kwartiertje aanschuiven bij de receptie. We kregen plaats 59 toegewezen, twee plaatsen van waar we de vorige keer stonden, een mooie open plaats en zo hebben we ze graag. Nadat de stroom was aangesloten en de camper vlak gezet, vertrokken we op zoek naar vlees. Deze keer hadden we geen spaghetti mee en daar ze van zonnige dagen spraken, was de BBQ aan de beurt. In Petit Fort Philippe konden we geen beenhouwer vinden, dan maar door naar Gravelines. We genoten van de wandeling langs de monding van de Aa en ook van het zonnetje. De vorige keren waren we ons vlees gaan kopen bij Kieken, een beenhouwer aan de rand van het stadje, maar deze was verdwenen. Na nog een korte zoektocht vonden we er één, Beenhouwerij Lanvin, maar die was reeds om 16u zijn toog aan het opkuisen. De beenhouwer was vriendelijk en wist ons te vertellen dat hij nog 3 soorten worst had en gemarineerde kip, we waren er tevreden mee. We beslisten van elke soort 2 stuks mee te doen en kwamen zo aan een gewicht van een goeie 800Gr voor €11,82. Op de terugweg gingen we nog een winkel binnen en kochten er een blik erwten en maïs en kleine aardappelen, samen met de sla die we mee hadden, een lekkere maaltijd. Terug op de camping was het tijd voor een flesje Prosecco, ondertussen de aardappelen koken en alles klaarzetten voor ons avondmaal. Phil had nog eens de Party Grill uitgehaald die perfect zijn werk deed, daar werd besloten er nog zo eentje bij te kopen voor het geval…Met een goeie fles wijn en de rest van het aangekochte was het een perfect avondmaal, maar ook het mooie weer was bepalend. Toen we aan de vaat gingen starten, vroegen onze Franse buren op welke satelliet onze schotel stond, zij konden HotBird niet ontvangen. Phil besloot eens te gaan kijken en bleef kijken tot Fie gedaan had met de vaat, jammer, hij had zo graag geholpen ;-). Toen het te donker en te fris werd,  gingen we binnen nog wat tv kijken, maar we hadden blijkbaar meer ons bed nodig. Een klein half uurtje later was het rustig ten huize Phil & Fie.
Zondag 28 juni: Zalig nachtje, enkel een plaspauze onderbrak onze slaap, het was 8u15 toen we uitpikten. Terwijl Phil de koffie zette, ging Fie op zoek naar een baguette, op de camping waren ze nog niet klaar, zo belandde ze terug in het dorp en bracht er twee mee. Met wat confituur en choco lieten we het ons smaken. Nadat we ons hadden klaargemaakt, konden we vertrekken naar de markt. Helemaal vooraan hadden we direct een beenhouwer, maar deden eerst een onze ronde. Bij de tweede passage kochten we bij Pere Remy 3 stuks gemarineerd varkensfilet en 3 stuks Cote
Mexicaine, de laatste vielen wat groot uit, wat niet te zien was als ze nog in het potje lagen. Deze passage aan het kraam kostte ons €12,46. We gingen vlug onze vleeswaren in de koelkast steken, zodat we terug op wandel konden vertrekken. Via de camping kwamen we aan een groot veld waar nog enkele
Duitse bunkers staan om dan zo op het strand uit te komen. Buiten enkele strandkarren en wat volk met honden was er bijna niemand te zien, we gingen tot aan de baai en zo terug het dorp in. Nadat we nog enkele straten hadden verkend, gingen we terug naar de camping waar we onze dorst lesten met een aperitiefje. Omstreeks 14u30 begonnen we aan ons middagmaal, Fie kookte wat pastarijst, Phil bakte de helft van het aangekochte vlees, we lieten het ons smaken. Na de vaat was het platte rust, terwijl we naar het Belgisch kampioenschap wielrennen luisterden. Het was wat meer bewolkt dan de dag voordien, maar niet minder warm. Plots vielen er enkele druppels, het was springen om alles onder de luifel te zetten zodat het droog kon opgeborgen worden. De rest van de koers bekeken we dan binnen en zagen na een spannende finale hoe Preben Van Hecke de spurt won van Jürgen Roelandts, derde werd Greg Van Avermaet. Het bleef nog wat druppelen, zo besloten we om de weg naar huis aan te vangen. We reden de camping af om 18u10 met de GPS ingesteld zonder snelwegen, 2Km minder dan in het doorgaan maar wel een ritje van een goeie 2u. We hadden enkel nog een omleiding in Reninge, maar reden mooi op uur onze Mobil II voor. Nadat we alles hadden uitgehaald wat er niet moest inblijven, zat onze uitstap er terug op, maar we hadden genoten.
Kilometerstand 14.723, Trip 229Km, Verbruik 10,6L, Reistijd 3u47.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016