NEDERLAND 2014

Hoogerheide Eede Valkenburg Cadzand - Humbeek    
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 08 – 11 mei

Phil ging verleden jaar naar Zeebrugge met de wagen naar de algemene vergadering van de vereniging van het 5de Linieregiment. Dit jaar ging deze door in Maastricht. Voor de onafhankelijkheid van België was het 5de Linie regiment (toen regiment van Maastricht) gelegerd in deze stad. Na al die jaren mogen we nog eens door de stad paraderen met de vaandels van het regiment. Phil zijn legermakker Eddy Schockkaert, gaat ook ieder jaar naar de vergaderingen, we spraken af. Camping de Cauberg werd onze bestemming. We boekten twee plaatsen naast elkaar.

Donderdag 08 mei: Inderdaad, we vertrekken reeds op donderdag, de vergadering is op een vrijdag. Phil werkte enkel van 8 tot 11u en Fie tot de middag. De Mh stond al bijna volledig klaar voor vertrek van de dag voordien, nog enkel computer, tablet’s en fototoestellen er bij en we konden vertrekken. We aten nog vlug enkele broodjes voordat we de sleutel omdraaiden voor de volle 245Km, aankomst voorzien omstreeks 15u. We haalden mooi de voorziene aankomst, Fie ging ons aanmelden in de receptie.

Na de nodige papierwinkel kregen we onze plaats 69 aangewezen, net naast Eddy en Francine, maar die waren niet thuis. We plaatsten ons, reden de keggen op en sloten de stroom aan. We besloten eens te voet naar Valkenburg te gaan. Terwijl we ons klaar maakten begon het te regenen. We bleven dan maar binnen. Fie deed een hazenslaapje, Phil keek gewoon wat tv. Omstreeks 17u kwamen onze buren er aan. We werden uitgenodigd in hun caravan en kregen er een stuk kersentaart, wij namen een glaasje rode wijn daarbij. Er werd van koetjes en kalfjes getaterd tot 21u en we moesten dan nog eten. Fie kookte de spaghetti en we deden we samen de vaat. Niet veel later gingen we slapen, we moesten er de dag nadien vroeg uit.
Vrijdag 09 mei:
Phil was wakker om 6u25 en zette de koffie, de wekker stond op 6u45, Fie stond dan ook op. Het was een relatief rustige nacht geweest, buiten enkel nu en dan veel wind, bleven we gespaard van felle regen. Om 7u ging het sanitair open en gingen we een douche nemen. Phil droogde eerst Fie’s haar, daarna dit van Francine, nadat we allen klaar waren, vertrokken we naar het centrum van Maastricht, waar we vanaf 9u verwacht werden in het stadhuis voor een welkomstdrank. We kregen er koffie of thee met een stuk taart, keuze uit drie verschillende soorten. Vanaf 9u begon de algemene vergadering, de dames gingen in het centrum wandelen. De jaarlijkse punten van 2013 verder nog eens overlopen, maar ook deze van 2014 en ook al dat de algemene vergadering 2015 doorgaat in en rond Waterloo. Het tweede uur was er dan een academische zitting met de geschiedenis van het regiment en Maastricht. Om 12u werd er nog een receptie met bier, frisdrank en belegde broodjes aangeboden door de stad. Daarna werd er in defilé naar het oorlogsmonument aan de kathedraal gewandeld en bloemen werden neer gelegd. Na deze gingen we naar “La Bonbonnière” voor het middagmaal. We werden in twee verschillende zalen verdeeld aan tafels van tien personen. We kregen een koud en warm buffet aangeboden met wijn, frisdrank of bier, nadien nog een dessertbuffet. Niks was echt fijn, maar van de Nederlandse keuken moet je al niet veel meer verwachten. We bleven genieten van de drankjes en de gezellige babbels aan onze tafel tot 17u30, toen kwam de bus naar Leopoldsburg er aan. Met ons vier deden we nog een wandeling door het centrum tot we terug aan de parking aankwamen. We hadden nog brood nodig en dachten om door te rijden naar Valkenburg, maar toen viel het Phil in dat er onderweg langs een binnenweg ook een warenhuisje was en inderdaad. We kochten er brood, kaas, aardbeien en een paar flessen weisbier ;-). Zo waren we dan snel terug op de camping, Buiten Phil at iedereen nog vlug iets. Francine en Eddy begonnen reeds het een en ander op te ruimen daar ze van regen spraken tijdens de nacht. Phil ging helpen met de voortent, die moeilijk alleen op te ruimen was door de felle wind. Francine keek bij ons naar “Thuis”. Ondertussen ruimden Eddy & Phil de voortent op, wat inderdaad een winderige bedoening was. Na de opkuist dronken we allen samen nog wat, maar nu in onze Mh, deze keer liep het uit tot 23u30 en we waren nog niet uitgebabbeld. Iedereen lag nadien vlug onder het dons.
Zaterdag 10 mei:
Rustige nacht tot 7u55, Phil zet de koffie, wat van deze tekst typen en wat tv kijken, op die manier gaat het eerste uur voorbij. Fie bakte onze spiegeleitjes voor ontbijt, zo konden we er tegen voor de afdaling naar Valkenburg. Eddy was direct begonnen met alles klaar te maken voor vertrek, Phil hielp nog de caravan aankippen. Als Francine terug was van het douchen, was bijna alles klaar voor vertrek. Het zag er nog maar eens een heel slechte dag uit, het was beginnen regenen, het zag er niet uit dat het direct zou stoppen. Fie ging de vaat doen in de sanitaire blok. Francine & Eddy konden vertrekken omstreeks 10u. Kort daarop vertrokken we naar Valkenburg, we beschermden ons goed tegen wind en regen. De weg daarheen was geen probleem, alles bergaf, maar in de andere richting kwamen we veel fietsers tegen die het iets lastiger hadden dan wij. In het centrum was er veel volk op weg. Wij gingen op zoek naar een warenhuis zodat we eten hadden voor de middag. Waar we dachten er bij ons vorig bezoek eentje hadden gezien, klopte, een Albert Hein. We besloten wokgroenten en kipfilets te kopen, ons middageten kostte ons nog €2 minder dan de duvel en glas cava die we nadien dronken in het “stadsrestaurant”. Na nog een korte wandeling begonnen we aan de klim van de Cauberg, deze verliep iets minder vlot dan in de andere richting, maar we kwamen heelhuids aan de camping. Door de regen konden we jammer genoeg heel de uitstap geen foto’s nemen. In de Mh werd de verwarming wat hoger gezet, zodat onze natte vesten snel konden drogen. We genoten nog rustig van een fles vonkelwijn, tot onze wok klaar was. Onze aankoop viel best mee en we aten heel lekker. We zagen het niet zitten om direct aan de vaat te beginnen, Fie nam een siësta terwijl Phil naar een film keek. Na de film gingen we samen dan toch maar de vaat doen. Er was heel de tijd veel wind met nu en dan een droog moment, dus bleven we achteraf maar in de Mh, er zijn plezantere uitstappen qua weersomstandigheden, maar we maakten er het beste van. Ons avondeten was brood met kaas en een glaasje rode wijn. Er restte ons nog enkel wat tv kijken tot we omstreeks 23u. gingen slapen.
Zondag 11mei:
Phil was al om 6u45 wakker, misschien door de wind of door de enkel zonnestralen die hij door het dakvenster zag, wie zal het zeggen, maar de koffie was tegen 7u klaar. Fie daarentegen hield het vol tot 8u35. Na een kop koffie ging ze een douche nemen, ondertussen ledigde Phil het toilet en maakte dat al enkele dingen vast zaten voor vertrek. Fie’s haar nog in de plooi leggen en dan op het gemak de rest alles op zijn plaats zetten en nog een kleine vaat doen. Omstreeks 10u konden we stroom en keggen weg nemen, klaar. Nadat Fie nog onze ID-kaart was gaan halen aan de receptie konden we de baan op. Het was Moederdag, we stelden de GPS in naar Jabbeke. Nergens was het druk op de weg, rijden op een zondag heeft zo ook zijn voordelen. We gingen onderweg wel ergens ons middagmaal vinden, maar, zagen we iets, dan hadden we geen parking of was het gesloten. Op die manier kwamen we dan ook aan in Jabbeke, waar we dan maar naar de frituur zijn geweest. Nadat onze honger was gestild, reden we tot bij Werner en Moederke-dag, daar kregen we direct koffie en enkele taarten voorgeschoteld. Iets later kwamen Mieke en Wout er ook aan, terwijl Phil naar de Giro keek. Later op de dag aten we nog croque monsieur met sla uit de tuin en tomaat. Na een pintje of glaasje wijn vertrokken we huiswaarts. We konden gelukkig de Mh terug voor de deur parkeren, we hadden veel uit te laden, het was ook het moment dat lakens en zo een gewassen werden. Zo was hij terug klaar voor vertrek.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016