NEDERLAND 2014

Hoogerheide Eede Valkenburg Cadzand - Humbeek    
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 03 – 06 mei

Weeral een jaartje ouder, Phil wordt er 58 en naar gewoonte vieren we één van onze verjaardagen in Eede met een asperge “festijn”.  Zonder onze plaats te bespreken planden we terug ons weekend in  aspergekwekerij & camping Spitsbroek. We zochten naar iemand die thuis de rode zalm rookte en maakten dat we alle andere attributen mee hadden om een smakelijke maaltijd klaar te kunnen maken.

Zaterdag 03 mei: De gewone dingen op zaterdagvoormiddag, zo konden we reeds om 12u50 vertrekken voor een 64 Km naar de camping. Onderweg verliep alles vlot, we reden de camping op tegen 13u50. Er stond een tentje op onze gewone plaats, na wat kijken en passen stelden we ons iets verder. De wind kwam uit het noorden, daar hielden we rekening mee en plaatsten de deur richting zuiden. We plaatsen de Mh vlak en terwijl Fie de asperges voor de dag nadien ging bestellen, sloot Phil de stroom aan en haalde de tafel en de stoelen uit. Nadat Fie terug was, besloten we wat van de zon te genieten, we hadden geluk, die was bijna heel de tijd aanwezig. Jammer dat er enkele meters verder een duif lag te sterven, blijkbaar aangevallen geweest van een of ander dier. Phil legde ze na een tijdje met een spade tussen de bomen. Na een paar uur te hebben genoten van de warme stralen, deden we een korte wandeling. Bij onze terugkomst was het tijd voor een aperitief, ondertussen begon Fie aan ons avondeten. We konden gelukkig nog buiten eten en genieten van de vogels hun lokroepen om de dames in hun nest te krijgen. Samen deden we de vaat om nadien nog te genieten van een laatste glaasje in de avondzon. Toe, het te fris werd, en we binnen gingen begonnen er kinderen rond te fietsen en begon de baas een soort kampvuur te maken. De kinderen ontdekten de duif en riepen hun vader, deze raapte de duif op en ging er mee in het bosje. Kort nadien passeerde één van de kinderen met een spade, RIP duif… Nog wat tv kijken en tegen 22u45 onder het donsdeken.
Zondag 04 mei:
Op die kleine campings kan het toch rustig zijn en dan nog wakker worden met de geluiden van de natuur, prachtig met er bovenop nog een mooie zonsopgang.

Phil was op zijn verjaardag wel wakker om 6u35 en zette direct een kop koffie. Beetje aan deze tekst werken, mensen danken op Facebook en ondertussen ook naar Stadion kijken, zo ging het eerste uur voorbij. Fie bleef onder het warme donsdeken tot 7u35. Iets na 9u ging Fie onze bestelde asperges halen, 80 mooie om met zalm te eten en 20 iets fijner voor op de BBQ met spek. De eerste 20 konden reeds gekookt worden, zodat ze wat konden a
fkoelen om het spek er rond te draaien. We maakten dat alles klaar stond tegen dat onze eerst gasten aankwamen. Iets na 11u waren moederke en Werner aanwezig. We hadden aan iedereen gevraagd om hun eigen stoelen mee te brengen, die ze dan ook mee hadden. Kort daarop kwamen Mieke, Lars en Wout ook aan, we konden beginnen met het aperitief en de asperges op de nieuwe BBQ. Een Weber BBQ die perfect werkt, enkel jammer dat je moet Webergas kopen en niet de blauwe campinggas kan gebruiken. Ondertussen werd het water voor de rest van de asperges aan de kook gebracht, een ferme pot om 80 stuks te koken, maar het lukte. De asperges met krielaardappelen, huis gerookte zalm en een lekker sausje, smaakten blijkbaar iedereen. Nadien nog een biertje of koffie. Ondertussen waren Phil zijn dochter, schoonzoon en de kleinzoon Cash aangekomen. We hadden geluk met het weer, we konden de hele namiddag genieten van de zon, de frisse wind konden we ontwijken door de bomen en Mh. De dames deden de vaat. Tegen 19u30 waren al onze gasten vertrokken, nog een klein beetje opruimen en nog een poosje genieten van de stilte op de camping. Na een vermoeiende dag gingen we om 21u slapen.
Maandag 05 mei:
Enkel een plasstop maakte ons wakker, voor rest was het slapen tot iets voor 8u. Phil zorgde terug voor de koffie, we deden het rustig aan. Nadat Fie nog 2Kg asperges was gaan halen en €36,60 had betaald voor de camping, vertrokken we met de fiets naar Sluis.

De 8Km met een beetje wind in de rug verliepen vlot, we parkeerden de fietsen aan het rond punt waar het standbeeld van Van Dale staat. Na een kleine twee uur wandelen zochten we ons een plaatsje op het terras van Rivers, waar we in het zonnetje van onze ribbetjes konden genieten, Fie met een glaasje wijn, Phil met een gewone pint. We deden nog een wandeling van een klein uurtje en fietsten dan terug richting Eede. We reden eens langs camping Polderzicht om zo dan via de grensgemeente Middelburg naar Aardenburg om tenslotte terug de camping Spitsbroek op te rijden. Middelburg heeft een hele historie achter zich, maar veel daarvan is er niet meer te zien, enkel nog de toeristische posters herinneren daar aan. Aardenburg viel op door de stilte en de grote leegstand in het stadje. Na bijna 29Km fietsen waren we terug aan de Mh, fietsen terug op hun plaats en alles vertrekkensklaar zetten, maar het mooie weer liet ons nog een uurtje genieten van de warme zonnestralen. Iets voor 16u vertrokken we huiswaarts met de GPS ingesteld zonder snelwegen. Enkel als we in Tielt voorbijkwamen was het heel druk, juist het uur dat de scholen gedaan waren. Iets na 17u konden we de Mh voor de deur parkeren en aan de opkuis gebeuren, wat snel gedaan is met zijn twee.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016