NEDERLAND 2014

Hoogerheide Eede Valkenburg Cadzand - Humbeek    
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 08 – 11 november

We hadden terug een lang weekend 11/11 viel op een dinsdag, Phil werkt nooit op maandag, Fie nam een verlofdag, zo konden we een vierdaagse plannen. Eerst dachten we Luxemburg of Duitsland, maar tenslotte viel ons oog op Cadzand. We konden van daaruit eens naar Sluis en Boekhoute om nog het een en ander van de verzekeringen in orde te brengen om tenslotte naar Rotselaar op de camperplaats te overnachten en de dag nadien de herdenking in Humbeek mee te maken.

Zaterdag 08 november: In de voormiddag werden de gewone werken gedaan Phil in zijn kapsalon, Fie ons huisje kuisen. Nog een vlugge hap thuis en we konden op weg naar Cadzand. Na het tanken reden we nog een 77Km om ongeveer 14u10 aan te komen op camping Molecaten Park Hoogduin, daar hadden we een plaats voor twee dagen gereserveerd. Deze camping werkte mee aan CampingCard. Zo konden we daar staan voor €18,30 per dag. De rit verliep vlot en bij onze aankomst mochten we onze plaats gaan kiezen, maar we kregen wel de opdracht om op de verharde wegen een plaats te kiezen om het verzakken tegen te gaan. We zagen op het einde van de camping een plaatsje dat ons wel lag, plaats nr A72. Dit ging Fie melden aan de receptie, betaalde €25 borg voor de sleutel. Nadat we binnen waren gereden, moesten we de volledige camping doorrijden om onze plaats te bereiken. Voor het gemak reden we achteruit de weg op, zo stonden we klaar voor vertrek. Nadat de stroom was aangesloten en de keggen onder de voorwielen, vertrokken we naar Cadzand-bad. 1.200m te gaan, Nederland een fietsland, maar voetpaden, dat kennen ze daar niet. We wandelden wel het grootste deel gewoon op de weg, gelukkig niet veel verkeer. Na Cadzand-Bad wandelden we nog door tot ter hoogte van Pure C. Na een korte verkenning keerden we op onze stappen terug en namen bezit van een tafeltje op het terras van “De Branding” en bestelden daar een Brugse tripel voor Fie en een Duvel voor Phil en betaalden €8 voor het gelag. Op de terugweg genoten we van de natuur, de vogeltjes en de bloemetjes J. Terug op de camping dachten we van iets te drinken in de kantine, maar die sloot om 17u. Dan maar terug naar Mobil II, daar genoten we van een aperitiefje. Fie begon tegen 18u30 aan onze spaghetti, nadien deden we samen de vaat. We probeerden eens onze elektrische verwarming, zo een lazertje, maar dit werkte perfect. Nog wat tv kijken en aan deze tekst werken, Fie ging slapen omstreeks 21u30, Phil volgde om 22u15.
Zondag 09 november: Niks, maar dan ook niks van geluiden te horen op die camping, in ieder geval niet zo laat op het seizoen. Zo was het 8u30 toen we wakker werden, een kopje koffie zetten en pannenkoeken opwarmen. Terwijl Phil de vaat deed, ging Fie genieten van een ijskoude douche, blijkbaar werkte hun systeem niet echt goed. Nadat Fie’s haar terug in de plooi lag, vulde Phil nog onze verswatertank en gingen we eens naar de douches kijken, blijkbaar was het geen overzichtelijk systeem, als je er niet mee vertrouwd bent. Het was bijna 11u. Moedre en Werner hadden toegezegd om eens af te komen tegen 11u. Zo gingen we wachten aan de uitgang. Kort daarop kwamen ze aan. Eens aan Mobil II genoten we van een flesje Vonkelwijn met enkele hapjes. We hadden besloten in het centrum iets te gaan eten, Moedre en Werner reden met de wagen, Phil & Fie gingen te voet, maar kwamen niet echt veel later aan. We gingen terug binnen bij De Branding. Na nog een aperitiefje aten Fie en Werner mosselen en Moedre en Phil slibtongetjes. Nadat we ons gerecht hadden laten smaken, genoten we nog van een dessertje Phil een koffie mat calvados, de drie anderen een verwenkoffie. Nadat Werner had afgerekend, gingen we terug naar de camping, Fie en Moedre met de wagen, Phil te voet, Werner met de elektrische rolstoel. Na nog een glaasje en de start van de cyclocross in Ruddervoorde vertrokken Moedre en Werner terug naar huis, het was rond 16u. Wij gingen dan nog eens wandelen naar de kust toe, er waren vele vissers bezig met hun aas in zee te werpen, eentje zagen we een visje boven halen. Aan de vuurtoren maakten we rechtsomkeer, na een dikke uur wandelen, waren we terug op de camping. Eerst wat tv kijken en nog een klein hapje eten met wat paté van canard. De rest van de avond vulden we met een beetje tv kijken. Fie ging slapen om 21u30, Phil kroop ook onder de wol tegen 22u, slaapwel.
Maandag 10 november: Terug een zalige nacht, wakker om 7u45 en dezelfde werken als de dag voordien. Pannenkoeken als ontbijt en samen de vaat doen. Phil besloot zich te douchen in Mobil II, geen vertrouwen in de douches op de camping. Ondertussen ging Fie het toilet ledigen. Nog de stroomdraad wegnemen en de keggen op hun plaats steken, we waren klaar voor vertrek. Na het buiten rijden moest Fie nog €36,60 gaan betalen voor onze twee dagen verblijf. We moesten een goeie 30 min. rijden tot in Sluis, waar we vlug onze inkopen gingen doen, we brachten ook een bezoek aan het plaatselijk warenhuisje, Emté, waar je wel alles kan vinden met nog een Belgische invloed. We kochten er wat charcuterie en broodjes, zo hadden we eten voor de middag. Van daaruit was het de bedoeling om naar Boekhoute te rijden en bij de verzekeringsagent onze papieren in orde te brengen. Onderweg belden we nog eens naar het bureel, maar de bediende was ziek en de bazen op weekend, zo viel deze boodschap in het water. We reden dan maar direct naar Rotselaar, aankomst voorzien om 12u50, we besloten te wachten van eten tot we ter plaatse waren. We reden door het vlotte verkeer de cp op om 12u45, er was maar 1plaats van de vier bezet. Na het vlak zetten namen we ons middagmaal en maakten ons klaar voor een wandeling. We gingen eens kijken naar het monument aan de molen, onderweg werd Fie verliefd op een ezel, ze dacht van er nog eentje in huis te nemen, gelukkig kon ik ze overhalen om dat toch maar niet te doen. Terug naar het centrum en van daaruit richting cp, maar nog eerst een rondje rond de vijver, waar je veel vriendelijke mensen tegen het lijf loopt. Iedereen zegt een goeie dag en zelfs één wenste ons een aangename wandeling. Aan de Meander besloten we onszelf te trakteren en bestelden ons een Tripel Karmeliet en kregen deze met een héél vriendelijke bediening. Tegen 16u15 waren we terug in Mobil II om nog een beetje te genieten van onze vakantiewoning. Nog wat tv kijken, een beetje typen aan deze tekst, zo vloog de tijd voorbij. Ons avondmaal was stoverij, Fie schilde de aardappelen en sneed het witloof fijn. Ondertussen genoten we van een aperitief. Samen zorgden we voor de vaat en genoten verder nog van de rust. Rond 21u45 begon plots het Lcd-scherm van de koelkast te pinken, tijd om een andere gasfles aan te sluiten. Nadat de slimste mens gedaan was gingen we slapen.
Dinsdag 11 november: De wekker stond op 7u. koffie zetten en een ontbijtkoekje eten met krieken. Het was de bedoeling om ten laatste om 9u30 op de herdenking in Humbeek te zijn, maar we waren een klein half uurtje sneller klaar.
We stelden de GPS in op de kortste weg, het was 40min. rijden. We parkeerden ons dicht bij de kerk om 9u10 en wandelden eens tot aan het monument waar de herdenking doorging. Onderweg kwamen we Willy tegen, een vaandeldrager van het 5de linie die ons meenam met zijn wagen. Eens daar gingen we in de cafetaria, waar de anderen reeds waren, een koffie drinken. Om 10u begon de misviering, dus maakten we dat we er op tijd waren. Fie filmde het binnenkomen en buitengaan van de mannen van het 5de. Toen volgde de korte parade naar het monument, waar de gesneuvelden nog eens intens herdacht werden. Na de speeches en de bloemneerlegging was er een kleine receptie met een glaasje Vonkelwijn. We hadden voordien afgesproken om na al dit iets te gaan eten bij het
Fenikshof, We namen daar beiden een beenhammetje, Fie met een glaasje rode wijn, Phil hield het bij een gewoon pintje. Na de lekkere maaltijd namen we omstreeks 16u20 afscheid van het gezelschap en reden richting Stasegem. Het was iets na 17u toen we Mobil II parkeerden en al het nodige uithaalden. Fie stak direct de wasmachine in gang zodat onze vrijheid zo vlug mogelijk terug klaarstond voor vertrek. Een trip van 364Km, met een verbruik van 10,6 en 5u58 rijtijd. Totaal op de teller 6512Km

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016