NEDERLAND 2012

Eede Eede Valkenburg      
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 - 24 september

Vorig jaar was het Kopenhagen waar het wereldkampioenschap wielrennen door ging, nu was het maar een 230 km van huis, Valkenburg. We waren reeds in oktober begonnen met uitkijken voor een degelijke plaats op de Cauberg. In eerste instantie boekten we op camping Cauberg, een droom van een locatie om het WK te beleven, net aan de aankomst. Er waren daar jammer genoeg problemen om ons zekerheid te geven van een plaats en ze verwezen ons naar camping Oriental, een tweetal kilometer verder. Via mail en telefonisch contact konden we twee plaatsen naast elkaar boeken voor Maryse & Wikkes en onszelf. Voor de volle tien dagen betaalden we wel €286 voor een plaats. Na de nodige afspraken met onze reisgezellen en de rest van de voorbereidingen, waren we klaar voor het wereldkampioenschap.

Vrijdag 14 september: We werkten nog alle twee in de voormiddag en konden toch reeds vertrekken tegen 12u35 om de volle 220Km af te bollen. We stopten nog enkel in Nazareth om een broodje te kopen, zo hadden we toch iets om te eten. Alles verliep vlot tot we in Valkenburg zelf aankwamen, we moesten eerst het accreditatiecentrum vinden zodat we onze perskaart konden afhalen. Door enkele wegen die plots eenrichtingsverkeer waren, vonden we de juiste straat niet en parkeerden we de Mh en keken hoe we te voet aan de zaal konden komen, we stonden op amper 800m. Vlug de pasjes halen en de laatste kilometers afleggen naar de camping. We checkten vlug in en konden op plaats 82 gaan staan, mooie grote plaatsen. We hadden amper de helft nodig, we plaatsten ons volledig langs de ene kant zodat de wikkes op een afstand kon staan en de beide luifels, eens volledig uitgedraaid, bijna tegen elkaar kwamen. Vlak zetten was niet nodig, het grondzeil, de luifel en de led verlichting kon Phil al installeren tegen dat de Wikkes aankwam. Wikkes moest hem nu enkel op de juiste afstand van de Phil & Fie mobiel plaatsen. Na een paar keer voor en achteruit rijden, stond hij perfect op de bedoelde plaats. We hielpen allemaal om het grondzeil, luifel en stroom klaar te krijgen, zo konden we kort nadien genieten van een frisse pint. Bij onze aankomst was het een beetje aan het regenen, deze hield op als de Wikkes aan kwam, het bleef droog voor de rest van de avond. Voor onze eerste avond trakteerden we onszelf met een Grieks avondmaal in het restaurant in Berg en Terblijt “Aphrodite”. Bij de terugkomst op de camping, genoten we nog van een Duvel. Zo werd het toch al iets na middernacht als we gingen slapen.
Zaterdag 15 september: Gelukkig hebben we een heel rustige camping, we sliepen tot 8u en konden de dag fris starten. Phil zette de koffie, Fie ging koeken halen, twee appelflappen en voor elk nog een notenkoek.
Terwijl Phil een douche nam, kwam de overbuur bij wikken om die te zeggen dat hij bij het parkeren tegen zijn “haring” had gereden en die helemaal scheef was. Hij vroeg er €20 voor, wat wel veel geld was. Na een korte discussie belde die persoon naar zijn dealer en gaf zijn gsm aan Wikkes zodat die de prijs kon bevestigen. Dit kostte dan plots maar €5 meer, na nog wat over en weer getater, betaalde Wikkes de piek met de belofte dat onze overbuur deze zou achterlaten bij zijn vertrek. We vertrokken met de fietsen, stopten bij het voorbijrijden bij de perszaal om Phil zijn kazuifel op te halen, maar die waren er nog niet, pas na 14u. We parkeerden onze fietsen net voor het steilste stuk van de Cauberg, zo moesten we die later op de dag niet met de fiets omhoog rijden. Buiten de wielertoeristen tocht was er op zaterdag niets te doen, er waren volgens de nummers die we zagen, iets meer dan 8000 deelnemers die in het centrum voor een enorme chaos zorgden. Er was wel ondertussen ook passage van enkele ploegen die wat trainden voor de tijdritten. Dit bekeken we van op het terras van Brasserie Gaudi. Phil dronk er een paar Wietsche witte, Wikkes dronk Duvel Fie koffie en een cola en Maryse twee van die laatste, buiten de koffie alles in dezelfde plastieken bekers, is toch dezelfde smaak niet. Tegen 15u30 kwamen we terug bij de perszaal en kreeg Phil zijn kazuifel. Nog de laatste 2 kilometer naar de camping, daar praatten we nog wat bij onder de luifel met een natje en een droogje. Fie voelde haar niet opperbest en ging wat rusten in de alkoof. Phil maakte haar wakker om 18u om aan de beruchte spaghetti te beginnen. Tegen 19u konden we eten, Wikkes zorgde nadien voor de vaat, Phil en Maryse hielpen wat met het afdrogen. Als alles terug op zijn plaats zat, gingen we nog een glas drinken in de gezellige kantine. Zo gingen we eens vroeg slapen, het was pas 22u30
Zondag 16 september: Redelijk vroeg wakker, vandaag waren er de ploegentijdritten die voor het eerst ooit gereden werden. Fie ging terug het ontbijt halen, terug appelflappen maar nu koeken met gekonfijt fruit er in, ook lekker. De start van de eerste koers waren de dames. We gingen nog eerst de perszaal binnen voor de startlijsten en deden dan de afdaling op dezelfde manier als de dag voordien. Aan een kraampje kochten we enkele aandenkens, een pet, polo en drinkbus. Maryse moest naar een bank, ze zat zonder cash, wij op zoek. Beneden aan een kruispunt vroegen we aan pompiers waar er ergens een bank was, we stonden er met onze rug tegen. De Belgen gaven weer een goeie indruk aan die Nederlanders. Nadat we eens het centrum waren gaan verkennen, gingen we naar het parcours een plaatsje zoeken om onze Belgische dames aan te moedigen. Tegen de middag was de eerste tijdrit voorbij. We besloten om op een terras in de zon een pint te gaan drinken. De dames dronken een koffie… Wikkes een bruine Grimbergen en Phil een Westmalle trippel. Voor de tijdrit van de heren klommen we iets hoger op de Cauberg, rekening houdend met het zicht en dat we ook de zon hadden. Fie en Maryse gingen ons een hotdog en een biertje halen in het café een twintig meter van de plaats waar we stonden. Het Belgische Omega Pharma – Quickstep won met 3 sec van BMC, de eerste Belgische zege is binnen. Na de koers spoedden we ons terug naar de camping, dorst dat we hadden. We konden nog een paar uur genieten van de warmte die, volgens de weerberichten, wel eens de laatste van de week konden zijn. Wikkes haalde zijn nieuwe grill uit om onze kippenfilets te bakken terwijl Maryse onze rijst klaarmaakte. Nog verdere enkele kleine werkjes zoals water bijvullen enz… De vaat verzorgde Wikkes en Maryse, Phil ging ondertussen een douche nemen. Nog buiten een Duvelke drinken en gaan slapen rond 23u.
Maandag 17 september: We hadden de wekker om 7u gezet, Fie wilde gaan douchen en haar kapsel in orde brengen. Phil zette ondertussen de koffie en typte wat verder aan deze tekst. We vertrokken tegen 9u30 naar het parcours om nog eens langs de perszaal, de nieuwste uitslagen en startlijsten te halen. We namen een plaats in halverwege de beklimming om daar de tijdrit van de juniores te zien. Het podium bestond uit 1, Svendsen Oskar (NOR) 2, Moharic Matej (SLO) 3. Schachmann Maximillian (GER). Nadat Maryse de tijd van de laatste had genoteerd gingen we iets  drinken op het terras van Café – Brasserie “Nargus”, waar wij een Westmalle trippel dronken, Wikkes een Duvel en Maryse een koffie. Na het drankje kregen we alle vier een kleine honger en gingen op zoek naar een broodjeszaak. Op de hoek van de plaats waar er blijkbaar op maandag ook een markt is, zagen we een beenhouwerij met bakkerij onder hetzelfde dak. Daar bestelde Fie 4 broodjes met gehakt, we kregen vier broodjes, tot zover konden ze ons volgen, maar gaven ons gehaktbrood ipv gewoon gehakt, die Nederlanders toch… In de bakkerij nog een broodje kopen, wat speculoos koeken en we konden weg voor de namiddag. We waren na dit alles nog te vroeg om de volgende categorie, de mannen U23 te zien. We besloten om nog iets te gaan drinken op het terras van het “Valkenhof” Phil en Wikkes dronken er een Westmalle, Fie een cola en Maryse een Koffie. We moesten dan terug de Cauberg een stukje beklimmen om een goeie plaats te vinden om wat foto’s te kunnen nemen zonder veel belemmering, wat ons ook lukte achter zo een opblaasbare boog. De medailles gingen naar 1. Vorobyev Anton (RUS) 2. Dennis Rohan (AUS) 3. Howson Damien (AUS). Na de koers de rest van de beklimming tot aan de fietsen. Na een korte rit tot aan de perszaal en nog een stukje tot aan de camping, zat het koersgedeelte voor vandaag er op. We dronken een aperitief met de nodige hapjes, achteraf aten we een biefstuk met frieten, die we haalden in de frituur op de camping. Nog wat ijsbergsla snijden en we konden onze magen vullen.  Plots stopte er een persoon die het jaar voordien, in Kopenhagen, naast ons stond, hij kwam gewoon een goeie dag zeggen. Wikkes en Phil namen de vaat voor hun rekening, samen besloten we om nog iets te gaan drinken in de kantine, om buiten te zitten was het te koud geworden. Na twee rondjes besloten we te gaan slapen, Phil typte nog wat terwijl iedereen in dromenland was en ging ook slapen om 23u45.
Dinsdag 18 september: Met het zonnetje dat lichtjes door de dakramen scheen werden we wakker om 7u15, Phil zorgde voor de koffie terwijl Fie nog een kwartier bleef soezen. Ons ontbijt bestond uit het broodje dat we de dag voordien hadden gekocht, wat charcuterie, confituur en speculoospasta. We maakten ons in alle rust klaar om te vertrekken naar de tijdritten van de dames, in de voormiddag de juniores, om 14u de dames elite. We vertrokken rond 9u45 naar het parcours. Nadat we eerst terug langs de perszaal waren geweest, reden we tot aan de wielerbeurs, we dachten aan een soort ruilbeurs, maar er stonden verschillende kleding en fietsmerken.
Als we onze plaats hadden ingenomen op een heel rustig stukje, kwam er een koppel voorbij die wist te vertellen dat de dames juniores de beklimming van de Cauberg niet hoefden te nemen, dus stonden we totaal verkeerd. We keerden een stukje op onze stappen terug en draaiden links af, vandaar zouden ze komen. Het was daar juist een afdaling, met de fiets aan de hand,  wandelden we iets verder. Als we bijna aan de top waren, kregen we een wind en regenbui over ons, vlug regenvesten aan en terug naar beneden, waar we onder een boom, een goeie schuilplaats hadden. Ondertussen waren de eerste rensters voorbij gekomen, amper enkelen moesten hun tijdrit in de regen afwerken, het werd droog. We bleven op die plaats staan en konden er enkele mooie beelden maken. Nadat de laatste voorbij was gekomen en de einduitslag 1. Barker Elinor (GBR) 2. Ludwig Cecille Uttrup (DEN) 3. De Jong Demi (NED). We trokken terug naar beneden voor onze dagelijkse aperitief, een Westmalle, een Leffe, Koffie, Goulash soep en een toast Hawaï rondde onze middag af. Terug naar boven om naar de dames elite te gaan kijken. Bijna op de top vonden we een mooie plaats en kenden mooie foto’s nemen. De uitslag was 1. Arndt Judith 2. Stevens Evelyn 3. Villumsen Linda Melanie. Met de fiets terug naar de beurs om een paar posters op te halen van Rodrigues en Zabel, nog naar de perszaal om de uitslagen en terug naar de camping. Na wat kleine werkjes, zorgden de vrouwtjes voor ons avondmaal, wortelen en aardappelen, maar de Wikkes bakte met professioneel gevoel onze koteletten. De mannelijke kant zorgde dat de vaat terug in orde kwam, wat kunnen die vrouwen veel vuilmaken als ze de vaat niet moeten doen ;-). We gingen nog een dessert drinken in de kantine en gingen iets na 23u slapen.
Woensdag 19 september: Phil was wakker om 7u30 en zorgde voor de koffie, we ontbeten, nog een beetje van ons broodje met hesp en confituur. Phil typte nog wat aan de tekst. Fie deed wat op de laptop voor haar werk en speelde wat Tetris op haar smartphone. Rond 9u30 vertrokken Phil en Wikkes eens gaan kijken naar de ploegen die aan het trainen waren, ze zagen veel verschillende maar geen Belgen. Bij de terugkeer op de camping waren de dames weg, we deden nog eens de ronde van de deze en zagen ze terug aan de ingang. Het was 11u15 als we ons een aperitief permitteerden aan de Mh, Wikkes een Duvel en Phil een whiskeycola, ondertussen kwamen de buren nog een babbel slaan. Tegen 12u30 deden we ons dan rap klaar en vertrokken naar het parcours. We beslisten niet te ver te rijden en in de zonnestralen te blijven, dit lukte net voorbij het Hollands café en gelukkig ook aan een bushokje. We hadden namelijk een paar buien. De tijdrit werd verreden zonder verrassingen, enkel jammer van de valpartij van Marco Pinotti (ITA) sleutelblad gebroken. De uitslag was de volgende 1. Martin Tony (GER) 2. Phinney Taylor (USA) 3. Kiryienka Vasil (BLR). Na de koers gingen we nog eens naar het expo gedeelte en wandelden nog eens door de beursruimte zodat we niet te vroeg aan de perszaal zouden zijn, zodat de uitslag er al zou liggen. We gingen nog een glas drinken in het Nederlands Café, maar de Wikkes wilde niet meegaan, volgens hij beweerde was dat omdat hij een Belgische vlag bij zich had. Phil & Fie dronken er een Jupiler en Maryse een koffie. Eens aan de perszaal waren de uitslagen nog niet klaar, vijf minuten wachten dus om dan terug naar de camping te rijden. Na het aperitief aten we stoverij die Phil reeds thuis had klaargemaakt met frieten uit de frituur op de camping. Met witloof en wat mayonaise was het een lekker avondmaal. Phil en Wikkes zorgden terug voor de vaat, na nog wat gepalaver, gingen we elk in onze Mh omdat het buiten te koud was. Nog wat tv kijken en ondertussen wat tekst typen, we gingen slapen rond 22u30.

Donderdag 20 september: We hadden een lange rustige nacht, we werden pas wakker rond 8u20. Phil zorgde nog maar eens voor de koffie terwijl Fie een douche ging nemen. We hadden geen haast, genoten van ons ontbijten de rest van de mooie morgen. De plannen om naar Maastricht startten we rond 10u, man wat een afdaling. We mochten nog niet denken aan de terugtocht. Via enkele omwegen bereikten we het centrum via de St. Servaas brug, een Belg raadde ons aan om onze fietsen in de voorziene fietsparkings te zetten, waar we dan ook gebruik van maakten. Op onze verkenning van de stad ontdekten we oa de Servaas basiliek, St janskerk, het stadhuis, de Bisschopsmolen en nog zoveel meer, een aanrader voor een tweedaags stadsbezoek. We aten in “C’est La Vie “ iets kleins, Wikkes een uitsmijter, Maryse een lamstoofpotje, Fie een Mixed-grill en Phil een Penne pasta. Met een Duvel, een kleine en grote Erdinger een witte wijn betaalden we €64,95. Na nog een wandeling en de aankoop van een broodje in de Bisschopsmolen vertrokken we terug naar de camping. We volgden de fietswijzers naar Valkenburg en reden op die manier via Meersen naar Terblijt, nadat we een paar keer de weg moesten vragen. We moesten ook de klim op de Geulhemberg doen, waar Fie en Maryse van de fiets moesten, maar de omgeving van de gevolgde weg maakte alles goed. Bijna aan de camping ging Fie, Maryse en Wikkes nog een klein warenhuis binnen om enkele kleine dingen aan te kopen, terwijl Phil buiten de wacht hield. Vlak langs de camping liep er een kleine weg die overging naar een onverharde weg, we wilden eens zien of we via deze aan de Bemelenberg konden komen, moeilijk dus. Een dame die we onderweg zagen, raadde ons aan om eens via een poortje naar een uitzichtpunt te gaan kijken. Het uitzicht van daaruit was wondermooi. Nadat we van het uitzicht hadden genoten, reden we tegen 18u45 terug de camping op, na een aperitiefje aten we van het aangekocht brood met charcuterie en kaas, Wikkes at de rest van de stoverij met frieten. Wikkes en Phil deden de vaat, achteraf gingen we nog een paar slaapmutsjes drinken in de kantine. Iets na elf gingen we elk naar zijn Mh, Fie ging direct slapen terwijl Phil nog tot 30 na middernacht aan deze tekst typte, slaapwel.
Vrijdag 21 september: Wakker om 7u30, vandaag de dames junioren hun koers. Er zijn vier Belgische die meerijden, verleden jaar hadden we zilver, hopelijk dit jaar een trapje hoger. Na de gewone dingen die een mens ’s morgens
doet, reed Phil tegen 10u naar de perszaal zodat we de juiste startlijst hadden. De start was pas om 14u00, zo hadden we nog tijd om na 11u een aperitiefje aan de Mh te drinken. Phil vertrok tegen 12u45 naar de perszaal, daar nog de lijsten eens afhalen en dan aan de startboog afspreken met de kleinen, Franky Vanderkelen. Phil was nog op tijd om foto’s te nemen als de landen het blad kwamen tekenen. Nog voor de start vertrok hij naar de Bemelerberg om daar een paar passages beelden te schieten, ondertussen ging Fie aan de bevoorrading staan om misschien een paar drinkbussen te kunnen bemachtigen, wat haar tenslotte ook lukte. Hetzelfde meisje als verleden jaar werd Wereldkampioene 1. Garner Lucy (GBR) 2. Brustad Eline (Nor) 3. Stricker Anna Zita Maria (ITA). Na de aankomst nog podium foto’s en naar de perszaal voor de uitslaglijsten. Fie liet weten dat ze naar Valkenburg afdaalde met Maryse om een glaasje te gaan kopen. Wikkes reed naar de camping, Phil deed dit ook nadat hij alles had wat hij wilde in de perszaal. Wikkes en Phil waren een pint aan het drinken als Fie en Maryse al terugkwamen van het centrum. Nog iedereen een aperitief met een hapje en we konden beginnen aan het avondeten, eieren met spek. Wikkes bakte het spek op de grill Phil & Fie bakten elk hun eigen eieren, elk zijn goesting. Wikkes en Phil deden de vaat en iedereen dronk nadien nog een glaasje onder de luifel. Wikkes zag het nog zitten om iets te gaan drinken in de kantine, we gingen mee. Na twee consumpties gingen we naar elk zijn camper, Fie zat direct onder de wol terwijl Phil nog aan de tekst typte tot rond 23u45. Morgen vroeg opstaan, de eerste koers van de U23 startte reeds om 9u. Slaapwel.
Zaterdag 22 september: Phil had de wekker op half zeven gezet, maar wel op vrijdag… Gelukkige kwam hij wakker om 7u30 in eerste instantie door de regen. Vlug de koffie zetten, een suisse en een notenbroodje eten en weg naar de perszaal. Nog juist op tijd voor de voorstelling van de U23. Na de start met de shuttle naar de bemelerberg en daar enkele foto’s nemen, ondertussen was de kleinen ook, met een kleine achterstand, aangekomen op de helling. Nog een stop halverwege de Cauberg en dan naar de aankomst. Fie had ondertussen op zoek geweest voor drinkbussen en Romina Teirlinck liet weten dat zij er één te pakken had. Phil verwittigde Fie dat ze die in het supporterscafé van Gianni Meerschman kon gaan afhalen, wat ze dan ook deed. De Belgen konden hun de ganse koers goed wegsteken, op die manier konden ze nog een medaille meepikken 1.
Lutsenko Alexey (KAZ) 2. Coquard Brayn (FRA) 3. Van Asbroeck Tom (BEL). Na de foto’s van dit podium kwamen direct de dames om het startblad te tekenen. Na de start besloten we om iets te gaan eten in de voorziene plaats voor de pers, maar het was een situatie met jetons enz… Phil had er geen zin in, een watertje en een koffie deden het dan ook wel. Buiten een grote valpartij gebeurde er niet veel de eerste zes ronden. Dan pas toonde Vos enkele prikken op de Cauberg. Bij de laatste beklimming was ze oppermachtig  en won op een overtuigende manier het WK 1. Vos Marianne 2. Neylan Rachel 3. Longo Borghini Elisa. Phil had Fie gevraagd om naar de perszaal te komen na de koers, zodat ze ook enkele exemplaren van de uitslag kon meebrengen. Na het podium kwamen Phil en Fie bijna ter zelvertijd binnen. Als de uitslagen binnen waren, konden we naar de camping vertrekken. Na onze aankomst deed Phil eerst alle voorbereidingen voor de dag nadien en kon achteraf rustig een pint drinken. Enkele buren kregen de uitslag en de startlijsten bezorgd en deze waren dankbaar. De verwarming van de Wikkes sloeg nog eens wat rook en mazout geur uit, maar bij een tweede start was alles in orde. Als onze zwarte en witte pensen bijna klaar waren kregen we een bericht van Patrick en Brigitte dat ze aan de camping stonden, ze aten een pakje frieten terwijl we van ons avondmaal genoten. Na nog wat over en weer gepalaver vertrokken ze naar hun huis, de wikkes ging in de kantine nog een jenever drinken. Phil, Fie en Maryse gingen in de plaats gaan slapen. Fie zat direct in dromenland, Phil typte nog de dag in, poetste zijn tanden in ging ook slapen, het was toen 23u20, tot morgen.
Zondag 23 september: De wekker stond deze keer juist en liet zich horen om 6u30, Phil zorgde voor de koffie. Het was nog donker en frisjes buiten, Phil deed het heel rustig aan, de Juniores startten om 9u. op de Cauberg, de Elite startten in Maastricht om 10u45 en moesten eerst een lus van 100Km rijden zodat ze na de aankomst van de Juniores voor de eerste keer de Cauberg op moesten. Phil vertrok rond 8u voor de start van de jongste renners op de WK. Hij kon nog enkele ploegen fotograferen bij de voorstelling en ook de start. Nadien deed hij met de busjes een korte verkenning met een rondje op de Bemelerberg en de Cauberg. Fie was ondertussen ook op wandel langs de bevoorradingen in de hoop een drinkbus te kunnen vangen voor de verzameling van Phil. Eindelijk kon Phil een deftige aankomst in beeld brengen 1. Mohoric Matej (SLO) 2. Ewan Caleb (AUS) 3. Rumac Josip (CRO). Na het podium was de nonkel van de kleinen, met een paar vrienden, naast het podium komen staan. Zo kwam het dat we daar vlug enkele pinten dronken. Na nog een hamburger, meldden de profs zich voor de eerste keer aan op de Cauberg. Phil ging terug naar de Belemerberg en de Cauberg enkele foto’s nemen.
 

Liet weten aan Fie of ze eens de converter kon brengen en deze zou ophalen een paar honderd meter na de aankomst. Phil ging op een goeie plaats aan de aankomst staan, maar de beste was al ingenomen van een fotograaf van Torhout, ze kwamen goed overeen, dus moest het lukken om goeie beelden te maken. Het einde van het WK was nog wel 4 toeren ven het einde, nog een kleine 4u op hetzelfde plaatsje staan… De laatste twee ronden waren om je vingers af te likken, de uitslag was uiteindelijk in ons voordeel. 1. Gilbert Philippe 2; Boasson Hagen Edvalt (NOR) 3. Valverde Belmonte Alejandro (ESP). Mooi podium met natuurlijk een Belg op het hoogste schavotje. Na het podium nam Phil afscheid van de Kleinen, kort daarop kwam Fie aan in de perszaal en konden we met de uitslagen van de beide koersen van die dag vertrekken naar de camping. Wikkes was al beginnen opruimen, zo begonnen we ook direct met alles weg te stoppen, het was droog dus, waarom niet. Nadien gingen we samen nog iets eten in het Vöske. We bestelden die maal ribbetjes en één maal Gyros, met voor de dames, witte en rode wijn en voor de heren een Duvel en Westmalle trippel. Ze kwamen met twee maal ribbetjes een Gyros en een halve kip. Phil offerde zich op en nam de halve kip, en ze was lekker. Nadien deden we nog een pitstop in de kantine van de camping en dronken daar nog twee slaapmutsjes en hielpen de zaak sluiten. 23u15 waren we in de Mh, Fie ging vlug een verdieping hoger, terwijl Phil nog wat aan deze tekst typte. Phil ging slapen 00u20.
Maandag 24 september: Enkele keren wat regen op het dak houdt een mens wakker, maar we konden toch blijven liggen tot 7u45. Fie ging direct douchen terwijl Phil de koffie zette. Na het ontbijt kenden we onze taken en in de kortste keren stonden we klaar om te vertrekken, nog Fie’s haar in de plooi leggen, afscheid nemen van Wikkes & Maryse, maar ook van enkele sympathieke buren. We moesten ons nog afmelden bij de receptie en lieten ondertussen ons grijs water lopen. Wikkes en Maryse trokken nog enkele dagen naar Duitsland, wij gingen eens een kijkje nemen bij
De Wit in Schijndel, een enorme kampeerwinkel waar Phil reeds enkele malen iets had besteld via internet. We kochten er enkele kleine nuttige dingen die we misschien eens nodig konden hebben… We aten daar in de cafetaria een broodje bal gehakt en een broodje runderen hamburger. Door de wind en regen reden we huiswaarts, we reden nog enkel eens van de snelweg in St Niklaas om te tanken. Om 17u25 parkeerden we de Mh voor de deur, hetgeen er niet meer in nodig was werd uitgehaald, de koelkast geledigd. Fie begon direct aan de was zodat onze vakantiewoning klaar staat voor de volgende uitstap.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016