NEDERLAND 2012

Eede Eede Valkenburg      
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 23 - 25 juni

Voor het derde jaar op een rij gingen we eten op aspergekwekerij spitsbroek, voor de tweede keer stonden we op de camping voor deze gelegenheid, Ann, het vrouwelijke deel van onze vrienden in Boekhoute was deze keer jarig, een mooie gelegenheid om nog eens te genieten van Sander-Jan Beirens zijn kookkunsten.

Zaterdag 23 juni: Fie ging nog een viertal uur werken en Phil kapte de dames in de voormiddag. Fie deed thuis nog een vlugge kuis, we besloten ook bij aankomst ons middagmaal op te eten. We vertrokken om 12u45.Het was toch maar een uurtje rijden, zo waren we nog vroeger in vakantiestemming. Onderweg besefte Fie dat we de handdroger vergeten waren om op zondagmorgen Fie haar kapsel in orde te brengen. We besloten dan maar door te rijden naar Sluis en er daar één te gaan kopen in één van de vele winkels met kappersproducten. Terwijl Phil in de mh de wacht hield, ging Fie naar de winkel en kocht er een Parlux van een honderd euro, pfff, tegen dat we dit terug verdiend hebben met op vakantie Fie’s haar te drogen ;-). Op die manier waren we iets langer op weg, we reden de camping op tegen 14u20. We konden terug dezelfde plaats innemen van de vorige keren maar wel met de neus naar de bomen, de wind kwam zuidwest, op die manier konden we dit een beetje omzeilen. Fie ging ondertussen onze aankomst gaan melden en zou ook asperges meebrengen, jammer genoeg was het van de dag voordien afgelopen met de verkoop van de lekkere scheuten. We moesten dan maar op zoek naar iets te eten. We hadden wel kleine pistolets en paardengehakt mee voor ons middagmaal, maar er volgden nog maaltijden. Eerst deze opeten en dan op zoek naar de rest. Bij ons vorig bezoek hadden we bij een benzine station een winkeltje gezien, wij met de fietsen daarheen, nadat Phil nog de banden op de juiste druk bracht. Daar vonden we alles wat we nodig hadden, charcuterie, brood, kaas en chips voor bij ons glaasje cava. Na een korte omweg kwamen we terug aan de Mh. We zetten de zetels en tafel buiten en genoten van de zon die nu en dan wel eens achter de wolken verdween. Gelukkig bleef het droog. Tegen 19u dronken we ons glaasje cava met de “hoofdflakke”. De tijd gaat vlug, zo gingen we rond 20u de camper binnen, de koude wind en wolken dwongen ons daartoe. Na wat tv kijken aten we nog een sneetje brood met kaas en salami. Kort daarop viel Fie in slaap terwijl Phil wat van deze tekst typte. Tegen 21u30 lag Fie in de alkoof, na nog een pintje, tekst typen en wat tv kijken ging Phil ook slapen, het was 22u35.
Zondag 24 juni: Na een heel rustige nacht begon het rond 7u te regenen. Fie stond op voor een plas en kroop vlug terug onder het donsdeken. Phil zette dan maar de koffie, het was frisjes door wind en regen, dus dan maar de verwarming aanleggen, we zijn tenslotte reeds eind juni.  En het bleef maar regenen, omstreeks 9u kwam Fie uit de alkoof. We aten van ons brood
dat we de dag voordien gekocht hadden in het benzinestation met chocopasta en speculoospasta en natuurlijk een lekkere kop koffie. Phil nam de vaat voor zijn rekening, nadien maakten we de zetels vrij, zo hadden onze gasten die rond 11u zouden aankomen, ook een plaatsje. Fie ging tussen twee buien in gaan douchen. Ann belde ondertussen dat ze er pas tegen de middag konden zijn, zo hadden we plots een uur meer tijd om ons klaar te maken. We hadden ook de tijd om eens rustig de medicatie en andere benodigdheden voor het grote verlof te controleren. Om 11u55 trokken we naar de inkom van aspergekwekerij, de plaats waar het “restaurantje” is opgetrokken. We hadden geluk, het regende maar een klein beetje, maar de deuren waren nog gesloten, een vijftal andere mensen waren ook juist aangekomen. We dachten dat het begon omstreeks 12u, maar dit was een half uurtje te vroeg. Van die tijd maakten we gebruik om af te rekenen bij de uitbater van de camping, twee nachten aan €17,95, dus voor €35,90 stonden we twee nachten op de wondermooie locatie. Terwijl de patron ons aan het vertellen was dat er jonge ransuilen in het bosje achter ons zaten,kwamen Ann en Dirk aan en namen we plaats aan ons tafeltje. Het werd een dinertje met alles er op en er aan, het menu was de volgende.

Aspergemenu 2012

 Crispy miniasperges /  citroen / kruidendip
Platte Zeeuwse oester / schapenzuring / citrus / zoete ui

Tartaar van
Schotse zalm / yoghurt crème / broodcrunch

Loly van Zeeuws garnaal / asperge
Eitje in ’t hooi Zeeuws spek / asperge

Asperge
shot

IJsje asperge / ham

Wit blauw rund / spaghettini van asperge / frisse tuinkruiden / gerookte look /crème van kropsla
Langoustine Guilvinec / jus van gerookte asperge / lente ui / pasta
Kabeljauw / compote van trostomaat / aardappelmousseline / asperge / jonge spinazie / limoen
Lamsfilet uit “Texel” variatie van tuinboontjes / gegrilde asperge / polderaardappel / lamsjus

“ Aardbeien van Spitsbroek”

Koffie met versnaperingen

Tegen 17u verlieten we de tafel en reden nog eens tot in Aalter waar we eerst het centrum eens doorkruisten om ons daarna op het terras van ’t geduld nog eentje kochten. Phil & Fie dronken een Westmalle trippel, Ann & Dirk een cola, maar Ann at er nog een pannenkoek bovenop. Het weer was volledig omgeslagen, zo was het aangenaam toeven op het terras en genoten we van ons drankje. Terug op Spitsbroek gingen we met ons vier op zoek naar de uilen, maar vonden nergens sporen van de jonge bewoners. Als Ann & Dirk vertrokken waren, hoorden we plots de uilen roepen. Fie vertrok direct op zoek en vond de twee prachtvogels. Phil liep vlug naar de aangewezen plaats met het fototoestel in aanslag en kon enkele mooie beelden maken. Ondertussen begon het stilletjes duister te worden en trokken we ons terug in de Mh. Terwijl Phil nog wat naar het voetbal keek, had Fie het gehad voor de dag en nestelde haar snel in de zetel en kort daarop in de alkoof. Phil hield het voor bekeken nadat de Fransen na extra-time en strafschoppen uit het EK verdween.
Maandag 25 juni: Klokslag 7u stapte Phil uit de alkoof, Fie volgde kort daarop. Koffie zetten en als deze klaar was, bakte Fie onze spiegeleieren. Na het ontbijt alles rustig aan op zijn plaats zetten, de vaat doen, alles klaarmaken voor het vertrek. We zagen ook nog een specht naar lekker
s zoeken op het gras. We planden om nog eens naar Molecule te gaan kijken of ze daar nog Lenco led tv’s hadden voor in ons vakantiehuisje. We stopten nog aan het sanitair om het toilet te ledigen en reden de camping af tegen 9u. Zonder grote problemen dwaalden we nog langs smalle wegen door een wegomlegging ergens rond Deinze. In Zulte kwamen we terug op de goeie weg. In Waregem nog eerst een afspraak gaan maken in de garage en daarna onze laatste stopplaats Molecule. Bij de fietsartikelen kochten we spatborden en een bagagedrager om op Fie haar fiets te monteren, dan naar de tv’s. We kochten er een led-tv van 19” met ingebouwde dvd van het merk Lenco, op die manier zouden we bij het vrijstaan misschien wat langer met onze batterijen wegkunnen. Eens terug in Stasegem hadden we ons plaatsje voor het huis vrij. We parkeerden en maakten dat alles wat er niet meer in hoefde te blijven er uit gehaald was, zo stond de Phil & Fie mobil terug klaar na tien minuten voor de volgende uitstap.

Foto's


 

© Phil en Fie 31/03/2016