BELGIË 2011

Langemark - Staden

Ieper

Kluisbergen

Jabbeke

Berlare

Houthalen - Helchteren

Hoeke

Brugge

Eeklo

Boekhoute-Eeklo

Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 07 - 08 mei

Moederdag, een normaal mens gaat dan zijn moeder, schoonmoeder gaan bezoeken, wij dus bij Fie’s moeder naar Jabbeke. Er moest nog het één en ander van zolder gehaald worden, zo waren we afgesproken om van zaterdag in de late namiddag te gaan, zodat we nog met sommige dingen konden helpen.

Zaterdag 07 mei:  Fie had in de voormiddag de auto nodig, dus voerde ze Phil naar zijn salon en kwam hem op de middag ook halen. We aten nog iets warms en gingen dan nog eerst naar Brico plan-it om wat materialen te halen, zodat Phil zijn bezigheden had op maandag. We waren eerst van plan om nog thuis te eten, maar met de gedachte dat er in Jabbeke, nog sommige dingen moesten gedaan worden, deden we ons eten mee. Nadat we nog een bad hadden genomen, vertrokken we rond 16u30 naar Jabbeke. Eens van de snelweg reden we nog eerst naar een benzinestation om de tank nog vlug eens te vullen voor de brandstof te goedkoop kwam ;-). Daarna reden we naar Werner en moederke, waar we niet direct beweging in huis zagen, Fie ging zelfs achteraan kijken of er iemand thuis was, niemand te zien. Ondertussen zetten Phil de Mh vlak en tegen dat Fie eens probeerde te bellen om te vragen waar ze waren, was alles klaar om de schotel te richten en de stroom aan te sluiten. Werner en moederke waren bezig hun avondeten aan het klaar zetten in de keuken, daardoor hadden ze niks gehoord, we konden dus direct alles regelen zodat we, eens terug in de Mh, geen werk meer hadden. We dronken eerst een pintje om wat te klimatiseren, waarna ze eerst aten. Kort nadien haalden we een tweede bbq, stoelen en een tafel van de zolder. Phil mocht ook nog een gesmede houder voor een  2,5L fles mee naar huis nemen samen met twee antieke boterpotten. Nadien aten we zelf ons brood met charcuterie, ondertussen marineerde Werner het vlees voor morgen op het vuur. Nadien zaten we met ons vier nog een tijdje gezellig, buiten te praten tot Fie het een beetje koud kreeg. Het was dan ongeveer 21u  als we ons terugtrokken in ons vakantiehuisje. Fie deed vlug haar pyjama aan en sliep na een korte poos. Phil typte nog wat, keek ondertussen wat tv en dronk een pintje. Iedereen onder de wol tegen 23u40.
Zondag 8 mei:  Moederdag, Phil daalde vanuit de alkoof af om koffie te zetten. Als deze klaar was kwam Fie ook naar beneden om te genieten van een warme kop koffie. Rond 8u45 kwam moedre aan de voordeur eens piepen hoe het met ons was,
Fie trok in huis terwijl Phil nog wat tv zat te kijken. Omstreeks 9u30 ging Phil dan ook maar eens in huis gaan kijken of er daar nog iets te doen was. Eens binnen was er inderdaad al het één en ander gaande, tafels buiten zetten, bbq klaarzetten, stoelen naar buiten halen, para(plu)/(sol) klaarzetten en binnen groenten kuisen enz. Op die manier was het rap 11u en bij het maken van whiskysaus dronken Phil en Werner een whiskycola, die ook goedgekeurd werd. Als Mieke, Lars, die 16 jaar werd vandaag, en Wout aankwamen Kreeg Phil ook nog een prachtige verjaardagskaart en voor oma en doopmeter van Wout een mooie geweven foto. Tijd voor een glaasje champagne en hapjes, ondertussen zorgde Werner en Phil dat de bbq stilletjes aan klaar stond voor het bakken van het vlees. Eerst werd het biefstuk en spek op de rooster gelegd, zodat de beste stukjes zeker werden opgegeten. Daarna volgden de koteletten en ribbetjes om als laatst de worsten te bakken. Dit samen met een glaasje rode wijn en een pintje, de groenten waren sla, tomaat, pepers, geraspte wortelen en ook aardappelen met allerhande sausjes. Als dessert was het een frezentaart met “Lars 16 jaar” en “leve moeder” er op. Nog een kopje koffie maakte het menu volledig. Ondertussen was Peter, de man van Mieke, onverwachts ook aangekomen en at nog wat vlees en groenten van hetgeen er over was. Op ‘t goeie moment, we hadden net alles binnen, vielen er enkele druppels. Iedereen hielp vlug op te ruimen en in een mum van tijd stond alles onderdak. Na nog wat nakaarten over de voorbije dag vertrokken we tegen 17u15 nadat ook peter, Mieke en de gasten waren vertrokken. Wij reden via de gewone wegen, maar deze keer zonder GPS naar Stasegem, en we vonden vlot ons huisje. Vlug alles uithalen zodat we de voorbereidingen voor volgende uitstap konden beginnen ;-)

Foto’s

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016