BELGIň 2011

Langemark - Staden Ieper Kluisbergen Jabbeke Berlare Houthalen - Helchteren

Hoeke

Brugge Eeklo Boekhoute-Eeklo

Brugge

 

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 01 - 02 oktober

Ieder jaar is er op de eerste zaterdag van oktober een rommelmarkt in Eeklo.  Vorig jaar gingen we met de gewone wagen daar we de zaterdag nog ergens anders heen moesten. Dit jaar konden we vertrekken op zaterdag en hoopten toch een vrij plaatsje te hebben op de camperplaats aan de haven.

Zaterdag 1 oktober: In de voormiddag was het zoals anders, Phil kappen en Fie de kuis in ons huis. Fie kon in de loop van de voormiddag al enkele voorbereidingen treffen zodat we vlug konden vertrekken. Nog snel iets eten en we waren reeds om 12u45 op weg. In Deinze reden we de snelweg af en reden zo tegen 13u40 Eeklo binnen en zagen reeds vanaf de overkant van het kanaal dat het krap zou zijn om nog een plaatsje te hebben. Phil wilde toch oprijden en vragen of er vandaag nog camper zouden vertrekken. Ze wisten het niet, maar wezen ons toch een plaatsje aan op de grasstrook aan de toiletten. Voor ons geen enkel probleem, we waren van plan de namiddag toch te vullen met luieren, wat we dan ook deden en met volle teugen genoten van de zon. Fie vulde wat kruiswoordraadsels in en Phil werkte nog wat verder aan de tekst van Kopenhagen. Als we bijna gaar waren, gingen we eens een wandeling doen langs de vaart, de boten eens gaan bekijken en er op los fantaseren om eens met zoiets door Frankrijk te toeren. We gaan het tenslotte toch bij onze Phil & Fie mobiel houden. Ondertussen was het aperitief tijd en dronken we een glaasje schuimwijn met een chip en nootje. Ondertussen kwam er een bakker vertellen dat hij tussen 8u en 9u op de cp zou staan met brood en koeken, hij gaf ons een briefje waardoor we zelfs een pistolet gratis kregen. Ons avondmaal bestond uit kerststronkjes met champignons , dit met een glaasje wijn en een pintje. Na de vaat was het reeds donker en kwamen de muggen ons gezelschap houden. We besloten dan maar binnen te gaan, maar ook de tafel en stoelen namen we binnen voordat alles te vochtig kwam. Nog wat tv kijken en eens vroeg gaan slapen, meer hadden we niet nodig deze avond.
Zondag 2 oktober: P
as wakker om 7u45 stak Phil het vuur onder de fluitketen en Fie maakte haar klaar zodat ze om stipt 8u naar de bakker kon gaan. Kort daarop was ze terug met wat koffiekoeken en enkele pistolets. We hadden een smakelijk ontbijt, zodat we er tegen konden om naar de rommelmarkt te trekken. Rond 9u30 vertrokken we dan en we waren niet te enige. Met het mooie weer kon je reeds op de koppen lopen. Tegen de middag kochten we ons aan een jeugdcafť een pintje en aan een kraampje, een hamburger, enkele straten verder nog een blikje dat we al verder slenteren uitdronken. Als we rond waren, gingen we richting kerk en bestelden ons op het terras van het middenstandshuis een Westmalle trippel en een blonde Leffe. In de rugzak zat er een kleine kerststal, een Stella glas, twee Ricard glazen, in een aparte zak nog een drietal boeken waar Phil eindelijk eens zijn munten in zou kunnen sorteren. Tegen 16u wandelden we terug naar de cp waar we, geladen met onze aankopen, eens aan de Mh ons rustig begonnen klaar te maken om te vertrekken naar Philís zuster, zijn neef was jarig, dus gingen we er eentje op drinken. We waren er tegen 18u. We bleven er tot iets na 20u, reden dan richting Stasegem waar we nog juist de Mh voor de deur konden parkeren en alles losten, zo stond hij klaar voor de volgende uitstap.

Fotoís

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016