BELGIË 2011

Langemark - Staden Ieper Kluisbergen Jabbeke Berlare Houthalen - Helchteren

Hoeke

Brugge

Eeklo Boekhoute-Eeklo

Brugge

 

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 15 - 17 oktober

We werden door onze vrienden uit Boekhoute uitgenodigd om op zaterdagavond eens uit te gaan eten. De datum werd vastgezet op dit weekend.

Zaterdag 15 oktober: Na de vaste activiteiten in de voormiddag, vulde Fie nog alles bij in de koelkast, aten we nog iets en bracht Phil Fie’s kapsel in orde. We konden vertrekken om 12u50 met de zon van de partij, maar wel een fris briesje. Een uur later parkeerden we de Mh op de parking van “de gouden garnaal” die juist naast onze vrienden gelegen is. In hun huis was er niemand te zien, we wandelden dan maar naar de winkel van Ann, waar het enorm druk was. Nadat we onze aankomst hadden bekend gemaakt, gingen we eens op verkenning in hun bouw die ze aan het zetten zijn als nieuw bankgebouw. De zonen Tim & Pieter waren bezig met het voorbereiden van de ondergrond zodat alles klaarstaat om vloerverwarming te leggen. Nadat we alles eens bekeken hadden en onze goedkeuring hadden gegeven, gingen we terug naar de winkel waar Fie het een en ander zou kopen, Phil ging door naar de Mh. Blijkbaar juist op tijd om de laatste kilometers van de ronde van Lombardije te zien. Intussen kwam Fie terug van de winkel, waar blijkbaar teveel volk stond om geholpen te kunnen worden. Dirk, de man van Ann was ondertussen thuisgekomen en kwam ons ook een goeie dag zeggen. Samen keken we naar de aankomst van de koers en trokken dan eens naar het café, waarvan we op de parking stonden. Fie en Dirk dronken er een koffie, Pieter een Pilsje, Phil een Augustijn blond. Ann kwam vanuit de winkel en vond niemand thuis, ze belde naar Phil om te weten waar we zaten, ze kwam ons vervoegen en dronk er ook een pilsje. Nadat we andere kleding hadden aangetrokken, waren we iets voor 19u klaar en vertrokken naar Restaurant “Le Jardin Bleu”. Als aperitief dronken Ann, Dirk, Fie & Tim een fles Cava, Phil dronk een picon met fruitsap en Pieter een Ice-tea. Als menu namen we het duo kreeftenmenu als voorgerecht 6 Normandische creuses op ijs, als tweede voorgerecht Phil “1/2 Kreeft in de oven met broccoli, tomaat en basilicum vergezeld door smeuïge aardappelpuree”, Fie “1/2 Kreeft met shii-takes in zijn jus met dragon”. Tussenin kregen we nog een “Espuma van champagne met limoensorbet”. Als hoofdgerecht Phil een 1/2 Kreeft “Stroganoff” en Fie een 1/2 Gegrilde Kreeft. Phil dronk bij dit alles twee Duvels, Fie Chileense rode wijn. We trokken op zoek naar een nagerecht richting Café Passé in Assenede, maar hielden het toch bij Duvel en rode wijn. Eens terug in Boekhoute zouden we daar nog iets gaan drinken, het enige café dat nog open was, was “De Kring”, juist naast de winkel van Ann. Na nog een Duveltje en glaasje wijn, gingen we nog eens binnen bij Dirk en Ann. Dronken er nog een pintje en een glaasje wijn, Fie at er ook nog een ijsje waar ze al de hele avond naar uitkeek. Het was reeds 2u15 toen we in de Mh onder ons donsdeken konden kruipen.
Zondag 16 oktober: Door al het geduvel was het pas om 9u20 als Phil de fluitketel opwarmde om koffie te kunnen zetten.
We bleven rustig binnen tot iets na 10u Dirk kwam kloppen op de deur dat de ontbijtkoeken klaar stonden. We namen onze thermos mee en genoten van een lekker ontbijt. Na het ontbijt ging Fie naar de winkel van Ann haar inkopen doen terwijl Phil de Mh klaar zette om te vertrekken. Nadat we afscheid hadden genomen, beslisten we om naar Eeklo te rijden, een goeie 20Km dichter bij huis. Bij onze aankomst was er plaats zat, we stelden ons op plaats 9. We gingen wel eerst kijken tot aan de plaats waar de verantwoordelijken staan, die waren niet aanwezig. Phil wilde de stroom aansluiten maar aan de paal waar we stonden waren er twee aansluitingen defect, dan maar naar de plaats aan de ingang gaan proberen, dit lukte. Nog de schotel richten en we waren op ons gemak. In eerste instantie dachten we een ferme wandeling te gaan doen, het mooie weer deed ons besluiten, rustig aan de Mh te blijven en te genieten van de zon. Als de wind wat meer kwam opsteken, namen we tafel en stoelen terug binnen en vertrokken richting centrum en wandelden op die manier een tweetal uur, zonder stoppen de stad rond. Terug op de camperplaats zagen we nog juist de aankomst van de wereldbeker cross in Pilzn Tsjechië, waar Niels Albert het slachtoffer werd van een valse start en op die manier zijn form niet kon laten zien. Na nog wat lezen en tv kijken begon Fie aan ons avondmaal, kip met aardappelen en rauw witloof. Na de vaat nog wat tv kijken, maar door samenloop van de zware omstandigheden waren we beiden tegen 21u30 uitgeteld. We hadden wel besloten om maar de maandagmorgen tegen 6u op te staan om tegen 7u te kunnen vertrekken naar huis, Fie moest werken.
Maandag 17 oktober: Zoals afgesproken liep de wekker af om 6u05 Phil was direct van de partij, Fie bleef nog een 20min. liggen. Alles verliep volgens plan, we konden vertrekken om 7u en kwamen om 7u55 aan in Stasegem. Nog enkele dingen uit de Mh halen, maar Phil kon na Fie’s vertrek nog wat doen, hij moest om 10u in de garage zijn om de winterbanden te plaatsen, we zijn al weer zover, dat we die maar vlug terug kunnen vervangen, dan staat de zomer terug voor de deur.
Op naar Volgende.

Foto’s

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016