DUITSLAND 2020

Soest

Soest

Soest

     
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :    09 – 12 juli

Het tweede weekend van juli gaan we reeds enkele jaren naar de BBQ in de IGCS club te Soest. Dit jaar gooide, zoals in veel andere activiteiten, Covid-19 roet in het eten. Maar Phil en zijn vriend Philippe De Saert (verder in het verhaal Phil DS genoemd), besloten om toch eens Soest te gaan bezoeken. Zoals de vorige keer had Phil de vraag gekregen om enkele bakken Leffe mee te nemen vanuit België. Terwijl we daar waren zouden we ook nog eens bij de gedenkplaat, die bevestigd is aan de ingang van de voormalige kazerne Rumbeke en bij deze in de Adamkazerne bezoeken. Deze brengt hulde aan alle Belgische gestorven militairen en dienstplichtigen tijdens de koude oorlog.

Donderdag 9 juli: Phil kon na zijn werk omstreeks 17u30 vertrekken naar Niel, waar Phil DS woont. Bij zijn aankomst op het Heideplein, om 19u, verwittigde hij Phil DS. Deze kwam kort daarop tot aan de camper, Anja, zijn echtgenote, zou achter komen, iets voor 20u30 was ze er nog niet, zo vertrokken we zonder Anja naar Bistro P. Nog voor we onze drank hadden, kwam Anja ons vervoegen. Phil en Anja aten mosselen, Phil DS een entrecote. Zoals gewoonlijk aten we er heel lekker. Na onze maaltijd was het reeds 22u. en besloten dan maar te gaan slapen, ’s morgens moesten we vroeg opstaan.
Vrijdag 10 juli: Phil was wakker om 5u. en zorgde voor koffie, bereidde een paar sandwiches voor Phil DS en at er zelf ook een paar als ontbijt. Phil was verrast toen Phil DS al om 5u40 aan de camper was, zo kon die nog een kop koffie drinken en zijn ontbijt nemen voor vertrek. We reden Niel buiten om 6u. Door een half uurtje vroeger te vertrekken, hadden we nergens last van het verkeer. Enkel waar de vrachtwagens gewogen worden, moesten we iets trager rijden. Om 9u30 waren we aan het IGCS, waar we de bakken Leffe moesten lossen. Jacques zorgde ook voor een fles “Ratzeputz” Dit was tijdens Phil zijn legerdienst regelmatig het slaapmutsje in het “Vuilbakske” een café dicht bij de kazerne. Toen alle rekeningen waren vereffend, reden we naar de camperplaats naast het Citymotel. Ons plaatsje, nr 2, was nog vrij. Velen willen langs deze zijde van de cp niet staan, bang voor de geluiden van voorbij rijdende treinen, maar daar is er net iets minder last van. Nadat de stroom was aangesloten en Mobil II vlak stond, konden we gaan afrekenen. Phil DS zijn kamer was nog niet klaar, maar dat zijn we gewoon. Iets na het middaguur gingen we op zoek naar ons middagmaal, deze vonden we in “Lamäng”, kozen een plaatsje op het terras en bestelden ons elk een pizza. We kregen van de kelner direct een papier voor onze neus geschoven waar we onze naam, adres, telefoonnr. en uur van aankomst moesten opschrijven. Nadat we ons middagmaal hadden verorberd trokken we naar onze oude kazerne, maar gingen nog eerst binnen in het Rewe warenhuis waar we enkele worsten Zwiebelmett en enkele pistolets kochten. Aan de ingang van de kazerne namen we enkele foto’s van de gedenkplaat en gingen eens kijken of de Mensa toch open was. Daar zagen we, dat alle stoelen opeen gestapeld waren, niet open dus. Iets na 15u waren we terug aan het Citymotel, waar Phil ging afrekenen voor zijn kamer. Nadat hij geïnstalleerd was, gingen we terug naar het centrum om eens enkele winkels aan te doen. Na de winkels was het tijd voor een ijsje, Phil DS nam een lasagne met aardbeien en Phil zoals gewoonlijk eentje met kersen. Het was net voor 19u toen we terug waren op de cp, we besloten dat we voor een vrijdag genoeg hadden gegeten. Er werd nog wat tv gekeken, maar tegen 22u20 lagen we beiden in ons bed.
Zaterdag 11 juli: Wat een nacht, gewoon slapen zonder maar eens wakker te worden, maar toch om 7u wakker. De koffie zetten en alles klaarmaken, tegen dat Phil DS komt, om de eitjes met spek te bakken. Phil zorgde zelf voor het ontbijt daar de kliniek niet toegankelijk was voor bezoekers. Na spek met eieren vertrokken we omstreeks 10u. op wandel en deden een deel van de nieuwjaarswandeling die vooral langs de Soestbach en via, ja via wadde, dat we het niet wisten… We kwamen tenslotte uit aan het stadion en bezochten het nog eens. Phil DS legde uit waar ze, als ze op maneuver vertrokken, de tanks en al het andere oplaadden. Na een kort sanitair bezoek op de cp vertrokken we terug naar het centrum waar we op het terras van café Scheumer op de markt onze dorst lesten. Op het einde van de winkelstraat zagen we ook een tafeltje vrij en dronken daar nog eentje. Om 15u. waren we afgesproken met Jacques Kremer en zijn echtgenote om op het terras van Solista een koffie te drinken. Het was er gezellig en zo was het bijna 18u toen we er vertrokken. Ons eerste idee was van daar ons avondmaal te nemen, maar Jacques meldde ons dat het lekker eten was in Hotel Domhof, een Joegoslavische uitbater. Vele malen zijn we daar proberen binnen te raken, maar het was volzet of gesloten, nu zaten er amper twee tafeltjes. Phil DS at er een Argentijns biefstuk, Phil snoekbaars. Beide ongelooflijk lekker. Om 19u waren we terug op weg naar het centrum, naar Venezia Eisdiele. Daar trakteerden we ons nog eens op enkele ijsbollen met slagroom. 19u45 waren we terug op de cp, waar we nog tv keken tot omstreeks 22u30, we gingen direct onder de wol.
Zondag 12 juli: Phil was wakker om 6u50, de buren waren zich blijkbaar aan het klaarmaken voor vertrek. Als ontbijt waren het deze keer pannenkoeken. Eens de koffie klaar at phil zijn vier stuks op en wachtte dan op Phil DS om de rest voor hem op te warmen. Toen Phil DS klaar was en nog een sanitaire stop ging nemen, deed Phil de vaat en begon op te ruimen. Het toilet ledigen en alles terug op zijn vaste plaats zetten. Rond 9u30 vertrokken we naar het centrum om bij “Landbäckerei Sommer” een paar belegde broodjes te halen. Daarna deden we nog een wandeling door enkele ongekende straatjes om zo terug aan de cp te komen. Phil gaf zijn sleutel af bij de receptie en de laatste activiteiten werden gedaan voor ons vertrek. Eerst moesten we terug naar het clubhuis van het IGCS om een achttal lege bierbakken op te halen, daarna gingen we richting Adam Kazerne. Phil DS deed daar zijn traditiekostuum uit 1830 van het 5e Linieregiment aan. We namen enkele foto’s aan de gedenkplaat van alle gesneuvelde Belgische militairen tijdens hun legerdienst en legden er een krans neer. Onderweg naar de kazerne van het 5e Linie tankten we nog bij het Jet station. Aan de gebouwen van de technische hogeschool was het kalm, op zondag gaan ze daar blijkbaar ook niet naar school. Daar werden er ook enkele foto’s genomen aan de gedenkplaat aan het verblijf in deze gebouwen van onze eenheid. Een kleine 4uur later kon Phil DS uitstappen aan zijn huis in Niel en kon Phil de laatste rit van 91Km. naar huis aanvangen. Een dik uur later stond Mobil II op zijn verblijfplaats en kwam Fie helpen om al het nodige uit te laden.
Kilometerstand 78562Km,. Trip 837,4Km., Verbruik 9L., Reisduur 10u53

Foto’s


© Phil en Fie 06/09/2020