DUITSLAND 2019

Soest

Soest

Soest

     
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   11 Ė 14 juli

Ieder jaar kan je er prat op gaan dat de BBQ van het IGCS doorgaat in het 2e weekend van juli, dit jaar was de datum niet anders, maar het menu wel. De prijs was iets hoger, maar het was veel uitgebreider en door een traiteur klaargemaakt. Normaal gaat Fie ook mee, maar dit jaar was ze afgesproken met haar zussen om eens samen op stap te gaan. In overleg met Philippe De Saert besloten we om RaphaŽl De Temmerman  mee te vragen, een spring in ít veld van amper 84 jaar.


Donderdag 11 juli: Phil werkte tot 17u. Bij zijn thuiskomst stond RaphaŽl reeds te wachten voor ons huisje. We wachtten nog tot Fie thuis kwam en konden, na afscheid te hebben genomen, tegen 18u naar de staanplaats van onze Mobil II gaan. RaphaŽl zette zijn wagen in de plaats en we waren op weg naar Niel, waar Phil DS woont. We parkeerden onze Mobil II op de Heideplaats, waar Phil ook zou overnachten. Het was 19u30, toen we bij Phil DS in huis waren en kregen er een glaasje Cava aangeboden als aperitief. Ondertussen was Anja thuis gekomen en konden we kort daarop eten, lekker varkensgebraad met champignonsaus en puree. Phil dronk daarbij een Duvel, RaphaŽl een Adriaan Brouwer. We gingen redelijk vroeg slapen, we vertrokken de dag nadien vroeg in de morgen.
Vrijdag 12 juli: Phil was al wakker tegen 5u. en zette koffie. Tegen dat Phil DS en RaphaŽl eraan kwamen, had hij al twee koppen binnen. We reden Niel buiten tegen 6u15, het verkeer viel best mee op de A12 en de ring van Antwerpen. We konden goed doorrijden en deden een tussenstop aan de Duitse grens, halverwege ons af te leggen afstand. Door de drukte rond de Duitse steden duurde de tweede helft wel 45 minuten langer en kwamen we omstreeks 10u45 aan bij het CityMotel te Soest. Phil kon Mobil II parkeren op zijn lievelingsstek, plaats 2. We gingen naar het onthaal, waar Phil Ä16 betaalde voor twee nachten en Phil DS Ä98 voor een kamer van twee voor twee nachten. Na het vlak zetten en de stroom aan te sluiten konden we vertrekken, nadat er een tiental euro in de stroomautomaat was gestopt. We waren afgesproken met Willy en Alida Peeters aan de eetzaal van de hogeschool, onze voormalige kazerne van het 5e Linieregiment. Juist om 12u. stapten we de refter binnen en aten er alle drie een kotelet met frieten en witte kool, Phil DS met een cola, RaphaŽl en Phil met een pintje. Van daaruit vertrokken we met Willy en Alida richting centrum en gingen een ijsje eten bij ďVenezia EisdieleĒ  Tegen 15u30 gingen Willy en Alida terug naar Am Wall en wij terug naar het CityMotel, waar Phil de zetels buiten zette en we er nog een glaasje dronken. Onze volgende afspraak was in ďBrauhaus ZwiebelĒ. Onderweg hadden we een bui over ons heen en waren er niet echt op voorzien, maar dat beetje water kon nu ook geen kwaad. Nog voor 19u. waren Willy en Alida ook ter plaatse en kregen we onze plaats aangewezen. Hun schnitzels zijn er heerlijk, dus aten we dat met zín allen. Omstreeks 20u40 waren we buiten en wandelden we terug naar onze slaapplaats. Phil trok zich snel terug in onze Mobil II, Phil DS en RaphaŽl in hun kamer.
Zaterdag 13 juli: Phil was wakker om 6u30 en zette een kopje koffie. Twee uur later kwamen onze twee slaapkoppen naar buiten, ze zagen er fris en monter uit. Nadat ze een kop koffie bij Phil hadden gedronken, vertrokken we naar de kliniek om van een degelijk ontbijt te genieten. Na het ontbijt wandelden we naar het centrum, want op zaterdag is het marktdag te Soest. Eens deze voorbij wandelden we door naar de winkelstraat waar Phil DS enkele gadgets kocht voor het opsmukken van zijn tractor. Toen hij bij MŁller wilde binnen gaan, was er twijfel om dit te doen met het reeds aangekochte. Phil besloot dan eerst nog met zijn dingen terug naar de camperplaats te gaan. Nadat Phil terug was, gingen we samen naar de stoffenwinkel, Phil wilde nog een paar meter rood vilt kopen. Voor net geen Ä10 was hij bediend. Terug aan de markt besloten we er een pintje te drinken, van ťťn kwam er een tweede. Iets na de middag waren we terug aan Mobil II en zette Phil terug de zetels buiten, maar niet voor lang, het begon terug wat te druppelen. Eens we binnen zaten, stopte het en konden we terug naar buiten. Onze volgende afspraak was om 15u in het hotel Am Wall waar Willy en Alida sliepen. Van daaruit zouden we met ons vijven naar het clubhuis van het IGCS wandelen, maar blijkbaar had er iemand voorgesteld om Alida en RaphaŽl vanuit het hotel mee te nemen. Nadat we er een pintje hadden gedronken en nog wat van gepalaverd hadden, vertrokken de twee Philís en Willy te voet voor een kleine 2Km. naar het nieuwe clubhuis In den Kalten HŲfen 28. De persoon aan de ingang, die moest  controleren als iedereen betaald had, kende blijkbaar het systeem niet. Daardoor was het aanschuiven om binnen te komen. Bij het nodige vocht kregen we terug een barbecue aangeboden, maar het vlees zat op enorme spiesen zoals in een pitazaak, maar ze lagen plat. 5 soorten vlees en dubbel zoveel soorten groenten werd ons aangeboden. Nadien nog een dessert, we waren allen meer dan voldaan en vertrokken dan ook tegen 21u. richting Am Wall waar we op RaphaŽl en Alida wachtten en ondertussen onze dorst lesten. Toen ze er waren vertrokken we direct naar onze slaapplaats, waar we om 22u15 aankwamen en gingen slapen.
Zondag 14 juli: Phil was terug tegen 6u klaar wakker en zette koffie. Dan was het wachten op RaphaŽl en Phil DS om te gaan ontbijten. Ondertussen stond Mobil II bijna in de startblokken, enkel nog de keggen wegstoppen en de bagage van de twee medereizigers een plaatsje geven. We vertrokken om 8u30 naar de kliniek om ons lichaam te sterken met een goed ontbijt. Na het ontbijt gingen we ons klaarmaken voor vertrek en na nog een sanitaire stop konden we richting Adam Kazerne rijden. Toeval, we kwamen samen met Willy en Alida aan. De Vaandels werden in gereedheid gebracht en het fototoestel op statief gezet. Eens aan het monument was er nog wat kruid op te ruimen. Nadien legden Willy P. en Philippe V. een krans neer terwijl de Vaandels, gedragen door RaphaŽl en Philippe DS langszij stonden. We bonden nadien de kransen vast aan het monument, zodat ze er mooi onder hingen en misschien op die manier iets langer konden bewaard blijven. Na nog enkele fotoís vertrokken Willy en Alida huiswaarts. Wij verkenden nog rustig eens de omgeving en de nieuwe huizen. Nadien vertrokken we richting Doyen, maar tussenin tankten we nog diesel en wonnen een dikke 10 eurocent per liter vergeleken met BelgiŽ. Nadat de Doyen dan eens goed bekeken was, reden we naar Kanaal van Wessem. Daar konden we enkel eens door de poort naar binnen kijken, op een bouwwerf lieten ze ons niet binnen. Net ernaast gingen we nog eens naar het munitiedepot kijken waar momenteel paarden lopen. Het was iets na het middaguur toen we op de snelweg richting Niel reden. We reden er ongeveer 4u op om aan Phil DS zijn huis te komen. Daarna konden we de laatste 90Km. afbollen. Voor dit was er terug een dik uur nodig. Nadat Mobil II was geledigd, ging RaphaŽl zijn wagen halen, zodat Phil terug deze terug op zijn plaats kon zetten. Na nog een lekker avondmaal waarvoor Fie tijd had gemaakt vertrok RaphaŽl huiswaarts. Een mooie aangename uitstap met een jonge 84-jarige.
Kilometerstand 67.163Km., Trip 824,9Km., Verbruik 9,1L., Reistijd 11u14

Fotoís


© Phil en Fie 21/11/2019