DUITSLAND 2019

Soest

Soest

Soest

     
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   14 – 17 november

Koningsdag in Soest wordt in combinatie met een korpsmaaltijd gevierd, dit jaar maar één dag later. Voor we naar Soest reden, moesten we eerst Philippe De Saert ophalen in Niel. Zo vertrokken we weer op donderdagavond, om dan de dag nadien vroeg te kunnen doorrijden. Op woensdag stond onze Mobil II reeds volledig gepakt en gezakt. We hadden deze keer terug 6 bakken Leffe mee voor de IGCS op vraag van Jacques.


Donderdag 14 november: Phil werkte tot 17u. Fie een half uur langer en we konden tegen 17u45 toch vertrekken naar Niel. De rit verliep vlot, we reden een dik uur later onze overnachtingsplaats “de Heideplaats” op. Na een telefoontje naar Phil DS moesten we een tijdje wachten, tot hij klaar was. We hadden namelijk besloten om eens uit te gaan eten in Niel. Onze keuze viel op Bistro P. Een bistro waar men snel het thuisgevoel heeft en heel lekker kan eten voor een betaalbare prijs. We dronken er eerst een aperitief, we moesten toch wachten op Anja, die nog aan het werk was. Fie at scampi’s in currysaus, Anja scampi’s in looksaus, Phil DS een steak en Phil Ribbetjes. Het eten was heel lekker en de wijn ook, we komen er zeker nog. Omstreeks 22u waren we terug in onze Mobil II, Fie ging direct slapen, Phil volgde een klein uurtje later.
Vrijdag 15 november: De wekker stond om 5u30, maar Phil was deze terug voor en zette vlug een pot koffie. We hadden afgesproken met Phil DS om tegen 6u30 te vertrekken, maar die was in tegenstelling tot de vorige keren, veel vroeger. Het was amper 6u. toen hij op de deur klopte. We dronken met ons drie nog een verse kop koffie en vertrokken twintig minuten later richting Soest. Driehonderd kilometer verder en 3u40 later stopten we aan het IGCS lokaal om de bakken Leffe uit te laden. Na nog een babbel met Jacques vertrokken we richting Citymotel, het was 10u40. Terwijl Fie ging afrekenen, reed Phil op de keggen en sloot de stroom aan. We vertrokken direct naar het centrum, Phil DS had namelijk een muts nodig. We vonden er één in camou bij Woolworth, maar ook nog enkele rariteiten voor volgende Halloween. Nadien trokken we terug naar de cp, waar Phil zijn kamer kon innemen. Het was ondertussen 12u30, tijd om naar onze oude kazerne te trekken, waar we ons middageten gingen zoeken. In de Mensa kozen Fie en Phil DS voor een kipschnitzel  en Phil varkensfilet met noedels. Om dit te laten bezinken, gingen we op zoek naar een DM-winkel langs de Riga-Ring. Fie wist van een collega, dat ze daar goedkoop thee kon kopen en inderdaad, het was de moeite om daarheen te wandelen. Terug in het centrum was het de bedoeling om een ijsje te gaan eten, maar alle plaatsen waar we die konden vinden, waren gesloten wegens verlof. Tenslotte belandden we in het café van “hotel stad Soest” op de hoek van de winkelstraat. Na een kop koffie konden we er terug tegen en dachten reeds aan ons avondmaal. Op zoek naar een vrij plaatsje kwamen we voorbij
“Solista”, de mooie zaak aan Großer Teich, daar konden we omstreeks 19u terecht. Het was 16u40 toen we terug aan de cp waren, Phil DS ging eens naar zijn kamer, Phil & Fie deden het ook rustig aan voor een tijdje. We maakten ons klaar zodat we tegen 18u45 konden vertrekken naar Solista. We kregen een tafeltje met zicht op de Teich toegewezen. Fie koos als aperitief een gin-tonic, Phil DS een campari-orange en Phil een Mojito. Als hoofdgerecht nam Fie Sahnehering, Phil een schnitzel en Phil de zanderfilet, drie maal een goeie keuze, een glaasje wijn vervolledigde de maaltijd. Als dessert dronken we nog een koffie, Phil met een Sambuca. Fie en Phil DS aten een Apfelpfannkuchen. De dag was weer voorbij, tegen 21u30 namen we afscheid van Phil DS en trokken onze Mobil II binnen. Na nog wat TV kijken gingen we vroeg slapen.
Zaterdag 16 november: Eindelijk een heel rustige nacht, we sliepen nog toen Phil DS al eens stil op de deur tikte. Kort daarop was Phil koffie aan het zetten en kwam Phil DS blijkbaar op de geur af en klopte terug.
Fie was nog aan het slapen en kon dan ook niet verder dan opstaan. Na de was en de plas konden we vertrekken naar het Marienkrankenhaus voor ons ontbijt, waar we iedere keer heel tevreden over zijn. Na dit wandelden we terug naar de cp, we waren namelijk de rugzak vergeten. Op zaterdag is het markt in Soest, maar ze waren ook de enorme kerstbomen aan het plaatsen, drie stuks in het totaal. Terug liepen we enkele winkels af op zoek naar… niks speciaals J. We vonden wel een vos met kerstkledij aan, Fie wat verzorgingsproducten, Phil DS bleef zoeken. Phils dochter, Celine stuurde een bericht tijdens onze zoektocht of we de week nadien op woensdag konden gaan voor de jarige Cash, Phil zijn kleinzoon. Zo wisten we weer naar wat te zoeken, nadat Fie het had gevraagd aan Celine. We gingen dan eerst een koffie drinken bij de Landbäckerei op de markt. Het was bijna 13u. We droegen onze inkopen terug naar Mobil II, maar vertrokken direct terug naar het centrum, waar we besloten bij Lamäng iets te gaan eten, Phil DS at er een pizza, Fie spaghetti bolognaise en Phil  tortellini met kaassaus. Na onze maaltijd gingen we op zoek naar de pakjes voor Cash en vonden vlug wat we nodig hadden. Gepakt en gezakt gingen we terug naar de cp en deden het daar een tijdje rustig aan, keken wat tv, gingen douchen en Phil bracht Fie’s haar in de juiste plooi. Tegen 18u. maakten we ons klaar voor de maaltijd. Omstreeks 18u20 vertrokken we naar Brauerei Christ, amper 5min. wandelen van het Citymotel. We waren blijkbaar de eersten, nog voor de inrichters, maar kort daarop kwamen Jacques en Cor met hun dames eraan. Toen iedereen er was, sprak Jacques zijn welkomstwoorden en toasten we op de Koning. Het menu bestond deze keer uit een minestrone met pancetta, Bourgondisch rosbief met savooikool spruiten en kroketten en als dessert kersendroom van het  Zwarte Woud met brownings, vanille crème en dessertkrieken. Na nog een gezellige babbel trokken we terug naar onze respectievelijke slaapplaatsen, Phil DS op zijn kamer in het Motel, Phil & Fie in Mobil II, het was net geen middernacht.
Zondag 17 november: We waren wakker om 8u10, Phil zette snel koffie, Fie volgde snel met het idee, dat Phil DS terug vroeg aan de deur zou staan. Het verliep deze keer anders, hij was er pas na drie koppen koffie om 9u30. Nadat hij nog bij ons een kop had gedronken, konden we gaan ontbijten. Na het ontbijt in het Marienkrankenhaus wandelden we nog eens naar het centrum op zoek naar een belegd broodje. Zo hadden we iets te knabbelen op de terugweg. Eens terug aan onze Mobil II konden we aan de voorbereidingen voor het vertrek beginnen. Fie nam de binnenkant voor haar rekening, Phil en Phil DS deden de verduistering, keggen, stroomdraad en emmer voor het grijs water weg. Om 11u30 reden we de cp af richting Adamkazerne, maar gingen nog eerst mazout tanken. Aan de gedenkplaat van de overleden dienstplichtigen lieten we een kruisje achter en bekeken nog eens goed alle verbouwingen. Waar gaan die eindigen. Onderweg verliep alles vlot en waren we net voor 16u. in Niel en namen afscheid van Phil DS. Voor Phil & Fie was het dan nog een dik uur rijden en parkeerden we onze Mobil II op zijn stekje tegen 17u25.
Kilometerstand74,786Km., Trip 868Km., Verbruik 9,9L., Reistijd 11u25.

 Foto’s


© Phil en Fie 12/12/2019