DUITSLAND 2020

Soest

Soest

Soest

     
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :    23 – 26 januari

Reeds enkele jaren had Phil graag eens de jaarlijkse Nieuwjaarswandeling meegemaakt. Dit jaar stond deze op onze agenda. Als leden van het IGCS werden Phil en Philippe De Saert persoonlijk uitgenodigd. Phil schreef Phil DS, maar ook Fie in voor deze wandeling en middagmaal. De wandeling was op zaterdag, maar we vertrokken reeds op donderdag richting Niel, waar Phil DS woont.

Donderdag 23 januari: Phil & Fie werkten beiden tot 17u. Omdat we reeds alle voorbereidingen hadden gedaan, konden we reeds een half uur later vertrekken richting Niel. Eens we op het Heideplein geparkeerd waren, namen we contact met Phil DS en samen met Anja gingen we eten bij Bistro P. De dames dronken er een glaasje Cava en de Phil’s een huiscocktail als aperitief. Phil DS & Anja genoten nadien van een steak met frietjes, Phil & Fie van ribbetjes. Na een dessert gingen elk terug naar huis of Mobil II. Het was 21u30 en we lieten ons verblijf nog eens goed opwarmen en keken wat tv, terwijl ons eten wat zakte. We gingen een uurtje later slapen.
Vrijdag 24 januari: Wat normaal een rustige nacht moest worden, viel zwaar tegen voor Fie. Heel de nacht last van reflux en daardoor amper geslapen. Phil had er niet echt veel van gehoord en was zo mooi op tijd, 5u30, koffie aan het zetten. Phil DS kwam er op het afgesproken uur aan. Zo konden we mooi om 6u25 vertrekken. Eens we de Nederlandse grens over waren, verzorgde Fie ons ontbijt, zo verloren we geen tijd onderweg. Enkel waar ze de camions wegen, is er altijd een beetje file. Om 10u15 reden we de Wohnmobilstellplatze op en hadden terug de volledige parking voor ons alleen. Fie kon voor onze Mobil II afrekenen, maar Phil DS zijn kamer was nog niet vrij. Ondertussen had Phil gezorgd, dat we vlak stonden en de stroom was aangesloten. We vertrokken dan maar direct naar het centrum, waar Phil DS zich terug kon uitleven met het aankopen van Valentijn en Pasen gadgets. Gepakt en gezakt kwamen we aan de oude kazerne van het 5 Linie, waar we in de Mensa gingen eten. Phil DS koos voor geplukte kalkoen met gemengde groenten en frieten, Fie voor een stoofpotje van hert en varken en Phil een soort blinde vink met spruiten en frieten. Met een drankje daarbij, betaalden we ongeveer €25. Van daar trokken we terug naar het centrum waar Fie een vest kocht in Kress-winkel. Nog meer gepakt en gezakt gingen we terug naar de cp, waar Phil DS kon inchecken en we de aankopen konden wegstoppen. Toen we terug vertrokken was het reeds 15u. Nadat we nog eens bij Müller waren gaan neuzen ,gingen we in de Landbäckerei Sommer een koffie drinken. Iets voor 17u gingen we eens aan de deur trekken van Da Dano, het Italiaans restaurant dichtbij de cp, maar de deuren waren nog gesloten. We besloten dan maar eerst naar onze Mobil II te gaan en dronken er een aperitief. Rond 18u30 gingen we terug naar Da Dano en kregen er een plaats toegewezen aan de grote tafel in het midden, waar er reeds een koppel zat, maar bijna klaar was. Fie begon met een glaasje prosecco, de Phil’s  een campari-orange vervolgd door elk een pizza. Phil Ds een Re, Phil een Regina en Fie een Frutti di Mare met een flesje Chianti. Als dessert kozen Fie en Phil DS voor een Coppa Da Dano met een koffie,  Phil enkel de koffie. Nog voor 21u waren we terug in Mobil II waar we nog wat tv keken. Fie had terug last van haar maag, maar tegen 22u20 konden we toch gaan slapen, hopend op een betere nacht voor Fie.
Zaterdag 25 januari: De wekker stond om 6u30, zo kon Phil de koffie zetten voor hij Phil DS ging wakker maken. Fie zorgde dat ze ondertussen ook klaar was, zodat we na een eerste kop koffie tegen 7u30 konden gaan ontbijten in het Mariengarten. Na het stevig ontbijt was het enkel nog wachten tot Jacques ons kwam ophalen omstreeks 8u25. Zoals het een oud militair betaamt, was hij stipt op tijd en reden we naar het clubhuis van IGCS. De wandeling startte om 9u. zo hadden we nog even de tijd om hier en daar een goeie dag te zeggen. De Belgen waren nog maar eens zwak vertegenwoordigd, Hubert Keuppens en echtgenote Lucie en wij drie en dit was alles. Wel waren we in het totaal met 87 deelnemers aan de wandeling. Na het welkomstwoord en een korte inleiding vertrokken we op verkenning. We hadden al vele kilometers afgewandeld in Soest, maar toch ontdekten we terug vele straten, plaatsen en kleine weetjes over de geschiedenis van deze wondermooie stad. In het vorige clublokaal van het IGCS kregen we een drankje aangeboden, glühwein, koffie of iets fris. Via kazerne Adam kwamen we terug aan het huidige clublokaal. Na nog een welkoming konden we aanschuiven voor het typisch Duitse middagmaal, puree aardappelen, zuurkool, knakworst, zwarte pens en gekookt spek. Een overheerlijk bord eten dat vooral deugd doet na een wandeling van 10Km. Na nog een pintje en een babbel vertrokken we omstreeks 15u20 terug te voet naar het centrum richting station, waar we in het warenhuis Zwiebelmett gingen zoeken en vonden. Bij de bakker kochten we voor later op de avond nog enkele koeken. Vandaag gingen we binnen bij Venezia Eisdiele, Phil DS had zin in een ijsje. Hij bestelde een lasagne in vanille en aardbeien ijs, Fie een prosecco en Phil een koffie met sambucca. Nog eens een kleine kilometer verder waren we terug aan de cp. Nadat we ons hadden ontdaan van onze wandelkledij deden we het rustig aan, keken wat tv en na een uurtje was het tijd voor een aperitief met nadien de verse pistolets met de aangekochte worst. De rest was rustig en we gingen vroeg slapen het was 22u10.
Zondag 27 januari: Wakker om 7u30, Phil moest nog de waterverwarmer aanleggen toen Phil DS reeds op de deur klopte. Fie kwam kort daarop ook uit haar bed, maakte zich klaar, dronk een eerste kop koffie.
Het was 8u30 toen we naar het  Mariengarten gingen ontbijten. Na het ontbijt gingen we terug naar de cp zodat Phil DS zijn bagage kon ophalen en de sleutel van de kamer afgeven. Toen we bijna klaar waren voor vertrek, gingen we nog een wandeling doen. Na de wandeling van een kleine 4Km. waren we volledig wakker en konden we de laatste activiteiten voor ons vertrek doen. We reden de cp om 11u50 af en gingen nog eerst tanken in het Jet station en gingen nog eens kijken naar de werken aan de kazerne Kanaal van Wessem. Daar was er een security die direct naar buiten kwam en Fie ging hem uitleggen wat we daar deden. De jonge man wist niet eens dat er daar een Belgische kazerne was geweest. Zo waren we snel op de snelweg huiswaarts aan het rijden. Alles verliep vlot en waren we omstreeks 15u45 in Niel, namen afscheid van Philippe De Saert. Nog een dik uur later waren we in Stasegem en konden we beginnen aan de voorbereidingen voor de volgende uitstap.
Kilometerstand 76.844Km., Trip 821,2Km., Verbruik 9,8L., Reistijd 10u27

Foto's


© Phil en Fie 02/09/2020