NEDERLAND 2019

Sluis Maastricht        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 23 – 24 februari

Lentekriebels, mooi weer, we moeten weg. In eerste instantie waren de plannen om eens naar het “klein strand” in Jabbeke te gaan en ondertussen nog eens bij Fie’s moeder langs gaan, maar Fie sukkelt al een tijdje met een verkoudheid. Zo was het beter dit niet te doen. Normaal is de camping “De Meidoorn” in Sluis nog gesloten, maar na een telefoontje bleek deze van eigenaar veranderd te zijn. De nieuwe eigenaar liet wel campers toe tijdens de gesloten periode. Zo trokken we een weekend naar Sluis.

Zaterdag 23 februari: Na de gewone activiteiten van Phil & Fie en een korte maaltijd thuis konden we omstreeks 13u vertrekken richting Sluis. Een dik uur later zagen we de nieuwe eigenaar op de oprijweg lopen. Deze deed de slagboom omhoog en wist ons te vertellen dat we gewoon op een doodlopende gravelweg tussen de toeristische plaatsen mochten staan. We hadden deze volledige hoek van de camping voor ons alleen. Door de aanwezige bomen moesten we wel wat zoeken voor we ontvangst hadden. Vlak zetten was niet nodig, enkel stroom aansluiten. Eens klaar konden we naar het centrum trekken. In enkele winkels deden we wat aankopen om tenslotte in de Jumbo-winkel te eindigen voor wat charcuterie en pistolets. Toen we terug op de camping aankwamen, stond er een camper enkele meters voor de onze, jammer, we waren ons zicht vooraan kwijt. Hopelijk is die van plan voor ons terug te vertrekken, anders stonden we vast. Tussen 16u en 18u bleven we aan onze Mobil II en genoten er van de warme zonnestralen in onze splinternieuwe zetels. We hadden besloten om ons op zaterdagavond eens te laten dienen. Onze keuze was op “De Lindenhoeve” gevallen. Na alle cola light en water besloten we toch een glaasje champagne te drinken, daarbij kregen we een potje olijven en wat geroosterd brood met pesto. Voor het hoofdgerecht kozen we beiden Skrei in Waterzooi dewelke we doorspoelden met een glaasje spuitwater. We permitteerden ons nog nog wel een dessert. Fie nam crumble van rode vruchten, Phil een Dame Blanche en beiden nog een koffie. Iets na 20u waren we terug in onze vakantiewoning. We maakten het lekker warm en genoten nog een paar uurtjes van de gezelligheid.
Zondag 24 februari: We hadden een heel rustige nacht en waren pas om 8u wakker. Nadat de koffie was gezet, aten we pistolets als ontbijt, Fie met confituur, Phil met een schelletje hesp. ’s Morgens was het fris, het gras rondom ons lag er wit bij. We wachten nog tot 10u35 om terug op boodschap te vertrekken. We gingen terug naar de Jumbo-winkel om ons middagmaal te gaan samenstellen. We kochten er een Iers tussenribstuk met spruitjes, de aardappelen hadden we nog liggen. Zo waren we vlug terug op de camping en konden we na het middagmaal en de vaat genieten van het mooie weer. Na een tijdje begonnen Phil zijn handen te kriebelen, hij kuiste de ruiten van de cabine binnen en buiten en ook het dashboard. Na de werken genoten we van een kopje koffie, namen nog een korte siësta. Fie ging ondertussen ook nog afrekenen bij de eigenaar en betaalde €19 voor onze staanplaats. We moesten tegen 18u naar Phil zijn dochter die jarig was en Phil moest ondertussen ook van zijn schoonzoon Tom en kleinzoon Cash hun haar knippen. Onze buren vertrokken tegen 16u. Wij vertrokken iets voor 17u., nadat we alles op zijn vaste plaats hadden gestoken en de stroomdraad was opgeruimd. Net voor het vertrek brandde plots het lampje van het toilet, deze ledigden we nog ter plaatse om spanningen te vermijden onderweg ;-). Onderweg moesten we op enkele plaatsen aanschuiven en kwamen zo net om 18u. in Waardamme aan. Voor het avondmaal knipte Phil het haar van beide mannen. Na de broodmaaltijd kregen we nog gebakjes aangeboden. Het was en gezellige avond, maar we vertrokken toch om 20u30 huiswaarts. 45min. later stonden we onze Mobil II te ledigen voor ons huis, kort daarop reden we hem naar zijn vaste stek. Op naar Volgende.
Kilometerstand 63.692Km., Trip 157,6Km., Verbruik 9,4L., reistijd 2u45

Foto's


 

© Phil en Fie 03/01/2020