DUITSLAND 2018

Soest

Soest

Soest

     
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   22 – 25 november

Voor het derde jaar op rij waren we uitgenodigd naar de korpsmaaltijd in Soest. Het jaar voordien was Fie er niet bij, maar deze keer paste het nog met haar verlofdagen om de trip naar Duitsland mee te doen. Philippe De Saert was ook terug van de partij. Onze Mobil II werd klaargezet in de loop van de week zodat we op donderdagavond direct na het werk konden vertrekken naar Niel.


Donderdag 22 november:
We konden vertrekken naar Niel om 17u40 en hoopten op een vlot verloop. Zonder de ring van Antwerpen verliep inderdaad alles vlot en parkeerden we ons iets na 19u op de  Heideplaats, een honderdtal meter van Phil DS zijn huis. Deze was nog niet thuis bij onze aankomst, maar zijn Anja ontving ons en bood ons reeds een glaasje wijn aan. Kort daarop kwam Phil DS thuis en kregen we vol-au-vent met kroketjes aangeboden, het dessert waren moesjes met diverse smaken. Na nog een babbel trokken we ons terug in Mobil II en na nog wat tv kijken gingen we slapen.
Vrijdag 23 november: De wekker stond op 5u30, zo kon Phil nog koffie maken voor onderweg en had Fie mooi de tijd om haar klaar te maken. Om stipt 6u30 kwam Phil DS eraan en konden we vertrekken naar Soest. In Antwerpen verliep alles vlot, enkel in Duitsland was er wat vertraging op enkele plaatsen waar er wegenwerken waren. Zo reden we reeds om 10u20 de camperplaats van het Citymotel op. Het was er nog  rustig en de dame van het bureel was er ook niet meer. We besloten dan maar op wandel te gaan op zoek naar een micro SD kaart voor in Phil DS zijn tablet. Na een elektro- en twee smart Phone winkels, vonden we wat we zochten in het groot warenhuis aan het station. Nadat we het centrum nog eens hadden doorlopen, ging Fie een tafel voor ons drie gaan bespreken in Brauhaus Zwiebel om op zaterdagavond te gaan eten. We konden pas om 20u een vrije tafel krijgen. Voor ons middagmaal gingen we richting de kazerne waar de 2 Phil’s hun legerdienst hadden volbracht. Fie koos voor de noedels met kippenlevertjes, Phil DS zijn keuze viel op een soort curryworstjes waar hij er een drietal van kreeg met een soort hutsepot. Phil zijn keuze viel op een worst in deeg, maar in het deeg zat een banaan, zo at Phil voor de allereerste keer een vegetarische schotel, wat tegenviel. Vanuit kazerne Rumbeke vertrokken we naar kazerne Adam en via deze naar het nieuwe clubhuis van de IGCS. Daar waren een paar leden aan het biljarten die ons binnen riepen. We kregen van hen een mooie rondleiding en nadat we deze hadden bedankt, trokken we naar hotel Am Wall waar we onze dorst gingen lessen. Toen we de patron vertelden dat we bij het 5e Linie horen, kwam hij een gezellige babbel maken en werden we goed bediend ook. Het was reeds 15u45 toen we terug aan de cp waren, Fie en Phil DS konden gaan afrekenen. Fie ging nadien een douche nemen in de kamer van Phil DS, waarna Phil haar kapsel terug in de plooi kon brushen. We deden het nog een tijdje rustig aan, tot we omstreeks 18u10 vertrokken naar Brauerei Christ. We hingen het Vaandel van het 5e Linie op in de zaal, zodat deze goed zichtbaar was. Na de toespraak van Jacques en de heildronk voor de koning, was het tijd voor de maaltijd * Pompoensoep met Curry en Gember * Ragout van everzwijn met wilde paddenstoelen, kroketten en romanesco-bloemen in selderpuree en als dessert bourbon vanille-ijs met warme frambozen en slagroom. Met dit alles en² het nodige vocht konden we er terug tegen. Om 23u waren we terug buiten en trok iedereen naar zijn eigen nestje.
Zaterdag 24 november: Phil was wakker om 7u30, Fie was plots snel wakker toen Phil DS aan de deur stond om 8u20. Na een kop koffie in onze Mobil II gingen we verder ontbijten in het Marienkrankenhaus waarna Fie het centrum introk en de twee Phil’s eens naar het Citymotel gingen voor de grote boodschap. Het was de bedoeling dat we een rugzak zouden meedoen, maar deze werd vergeten. Toen Fie besloot in een tweede winkel inkopen te doen, gingen we deze toch nog gaan halen. Eens Fie alles had wat ze zocht, konden we de inkopen naar de cp brengen en besloten een glaasje Cava in onze Mobil II te drinken. Na het aperitief gingen we terug naar het centrum op zoek naar rood vilt. De winkel was de laatste jaren twee maal van plaats veranderd, maar we vonden die wel. Phil kocht er een ½ m. om thuis er wat mee te experimenteren.

Om onze honger te stillen, gingen we binnen op de hoek van de marktplaats in de Landbäckerei Sommer. Alle drie aten we er een broodje met warme hesp, wat er heel lekker is. Onze calorieën verbrandden we aan een wandeling naar het Kanaal van Wessem, de kazerne die ze volledig aan het renoveren zijn voor asielzoekers, deze werken gaan veel sneller vooruit dan de werken aan de Adam kazerne die bedoeld is voor sociale woningen. Een van de gebouwen, net buiten het domein, is reeds ingericht voor daklozen. Tenslotte belandden we terug in Am Wall om onze dorst te lessen. Phil DS was reeds van ’s morgens aan het praten van een ijsje te gaan eten, dit deden we dan ook na nog een korte wandeling. In Venezia Eisdiele koos Fie voor een Glühwein met rum, Phil DS voor 3 bollen vanille met slagroom en Phil een koffie met een Sambuca. Zo kwamen we om 18u aan op de cp en hadden we nog ruim de tijd om naar de Zwiebel te vertrekken. We vertrokken wel iets vroeger dan nodig, we zaten een kwartier vroeger dan voorzien reeds aan onze tafel. We hadden amper ons aperitief, of ze waren er al met onze hoofdschotel, Phil DS at er een schnitzel met champignonsaus, Phil & Fie een grilplaat voor elk drie stukken vlees. Op ons drankje bij het eten moesten we wachten tot onze schotel bijna op was, jammer, de rest was lekker. We waren reeds om 21u terug aan de camperplaats, Phil DS kwam nog iets drinken en na nog een babbel ging iedereen slapen.
Zondag 25 november: We waren wakker om 7u30, de koffie werd gezet en we wachtten op Philippe DS. Na een koffie in onze Mobil II trokken we voor de laatste keer in dit bezoek naar het Marienkrankenhaus voor een uitgebreid ontbijt. De mannen moesten nadien nog eens naar het toilet, om zo klaar te zijn voor de wandeling die volgde. Vanuit het Citymotel naar rechts en onder de spoorweg door om tenslotte uit te komen aan het kerkhof. De Phil’s hadden deze al eens bezocht, Fie was er nieuwsgierig naar, zo was ze ook voldaan.

We gingen dan nog eens naar het centrum om bij Landbäckerei Sommer enkele pistolets te gaan kopen voor onderweg, we dronken er ook nog een koffie. Het was iets na de middag toen we de laatste dingen konden wegstoppen om te vertrekken. Om 12u30 reden we de cp af, richting Jet tankstation, eens de tank vol reden we naar de Möhnesee, ze hadden Fie verteld dat er bijna geen water meer in stond. Tien kilometer verder stonden we bovenop de stuwdam te kijken naar het meer dat weliswaar heel laag stond, maar nog ver van leeg was. Nadien dachten we nog dat het misschien de andere kant van het meer was waar geen water meer stond. We liepen de dam eens volledig af en namen enkele foto’s. Langs de Möhne reden we naar de Ruhr om zo op snelweg 44 uit te komen. Op de eerste parking langs de 44 stopten we om ons broodje op te smullen. Het was druk langs de wegen, maar nergens geen file en we konden Phil DS omstreeks 18u aan zijn huis in Niel afzetten. Wij hadden nog een dik uur te gaan, we reden deze ook af zonder vertraging. Na het ledigen van onze Mobil II en deze keer ook ons dekbed en lakens eruit te halen voor de was, reden we wel nog naar de camperplaats in Harelbeke, zodat onze Mobil II de dag nadien niet in de weg zou staan voor de bouwvakkers die aan de school bezig zijn.
Kilometerstand 61, 865Km., Trip 837,1Km., Verbruik 9,4L., reistijd 10u58.

Foto's


© Phil en Fie 29/11/2018