DUITSLAND 2018

Soest

Soest

Soest

     
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   12 – 15 juli

De jaarlijkse BBQ in de club IGCS (Internationale Garnizoen Club Soest) was dit jaar op zaterdag 14 juli. Vorig jaar ging Fie naar een festival, Nu kon ze meegaan. Philippe De Saert reed ook mee met ons, daarom vertrokken we reeds op donderdagavond, zodat we op vrijdagmorgen snel Antwerpen voorbij waren.


Donderdag 12 juli: We konden omstreeks 17u45 richting Niel vertrekken met 53.390Km op de teller en ongeveer 98Km te gaan. Het was druk onderweg, maar we waren toch al ter plaatse om 19u10. We parkeerden ons op de Heideplaats en gingen eens kijken of Phil DS al thuis was. Op een afstand zagen we een witte camionette staan, de zijne is een zwarte, nog niet thuis dus. Toen we enkele minuten in onze Mobil II waren, zagen we Phil DS plots vanuit de richting van zijn huis komen, hij was dus wel thuis. Zijn camionette stond er dus wel, maar mooi achter de witte. Wij zorgden voor het avondmaal, het kon niks anders zijn dan de beruchte spaghetti van Phil. Fie warmde de saus op en kookte de spaghetti. Nadien deed ze ook de vaat, terwijl de Phil’s wat over het 5e Linie babbelden. Na dit alles gingen we nog wat buiten zitten, tot het iets te fris werd, we namen afscheid en gingen terug naar onze Mobil II. Nadat we nog wat tv hadden gekeken gingen we slapen, de wekker stond namelijk om 5u30. Er voetbalden nog enkele kleine gasten die ons nog wat wakker hielden, tot ze plots per ongeluk de bal tegen onze slaapplaats shotten, na twee minuten was het stil.
Vrijdag 13 juli: Heel goed geslapen, maar verdorie een veel te korte nacht. Phil zette vlug een thermos koffie, na wat opfrissen en een goeie kop koffie, konden we er terug tegen. Fie was snel gevolgd en zo wachtten we tot 6u20 tot Phil DS er aankwam. We vertrokken direct, er was afgesproken dat Fie al rijdend ons een boterham zou klaarmaken eens we over Antwerpen waren. Op de ring verliep alles snel en konden we genieten van een boterham en een kopje koffie. Op de rest van de weg kwamen we regelmatig wegenwerken tegen, maar al bij al viel het mee en reden we in Soest de snelweg af een kleine 4u later. Phil had in opdracht van Jacques Kremer de voorzitter van de afdeling 5e Linie binnen de club, een 6-tal bakken Leffe mee. Bij het afrijden van de snelweg verwittigden we Jacques. Deze vertelde Fie dat hij in de Club was en of we de bakken naar daar wilden brengen. Het lag bijna op onze baan, dus gingen we deze brengen. Na de levering te hebben gelost, reden we naar het City Motel. Voor Mobil II hadden we plaats, maar Phil DS zijn kamer was nog niet klaar. Nadat we waren geïnstalleerd, belde Phil een andere 5e Linieër op, Willy en Alida waren op de markt bij “Landbäckerei Sommer” een koffie aan het drinken, we gingen ze zoeken. Als we er aan kwamen, zagen we dat ze binnen zaten om zich te beschermen tegen de zon. Gelukkig zagen ze het wel zitten om eens buiten te zitten. We dronken er iets en vertrokken tegen 11u40 naar de Mensa, de vroegere refter van de Rumbeke kazerne. Phil, Willy en Alida aten er een Cordon Bleu, Fie en Phil DS een kippen-wrap. We aten er lekker voor ongeveer €6 per persoon. Na ons middagmaal vertrokken we met z’n allen naar “Am Wall” het hotel waar Alida en Willy sliepen. Op het terras dronken we twee consumpties en vertrokken met ons drie terug naar City Motel, het was reeds 15u30. We waren omstreeks 16u. daar afgesproken met Viviane en Hendrik, Hendrik was Majoor en deed ook een deel van zijn actieve periode in het 5e Linie en was nu ook in het bestuur van de vereniging. Terwijl we nog wachtten, ging Fie douchen in de Kamer van Phil DS en verzorgde Phil haar kapsel. Phil had aan Hendrik beloofd om Duvel mee te brengen, na hun aankomst was dit het eerste wat op tafel kwam. Twee duvels verder maakten we ons klaar om te vertrekken naar restaurant “Brauhaus Zwiebel” Daar waren we terug afgesproken met Alida en Willy. We kregen een tafel aangewezen in de veranda waar het echt warm was. Fie at er kalkoenbrochettes met paprika saus. Phil DS, Alida en Willy een Schnitzel met Champignons, Viviane en Hendrik een Grillplank en Phil een Schnitzel met Zwiebel. Ieder dronk wat hij gepast vond. Na het afrekenen, waarvan Hendrik de drank betaalde, besloten we om naar het centrum nog iets te gaan drinken. Onderweg verlieten Alida en Willy ons. Op het terras dronken we nog een slaapmutsje en wandelden op aanraden van Viviane een mooie omweg naar het hotel / de camperplaats. Na het afscheid gingen we snel slapen, het was bijna middernacht.
Zaterdag 14 juli: De wekker stond op 7u30, maar Phil was die voor. We waren met de anderen afgesproken om 8u30, zodat we samen konden gaan ontbijten. Voor Fie de kans had om haar aan te kleden, kwam Phil DS er al aan. Iets voor 8u30 vertrokken we naar de kamer van Viviane en Hendrik, zij waren ook net klaar en zo konden we gewoon doorgaan naar het ziekenhuis waar we voor €6,20 p/p konden gaan ontbijten.

Na dit waren we met ons zeven sterk genoeg op te gaan helpen in de IGCS. We hadden namelijk beloofd om een handje te gaan toesteken om de tafels en banken te helpen zetten. De klus was snel geklonken. We besloten dan maar eens naar het centrum te wandelen, zodat de dames nog wat konden gaan winkelen. Bij de eerste winkels waren we de twee dames al kwijt, gelukkig konden we op onze smartphone, via de app van de bank, weten in welke winkel ze waren. Iedere keer ze iets kochten, zagen we onze rekening naar beneden gaan., zo konden we tijdig ingrijpen ;-). Wij, de mannen, gingen ondertussen iets drinken op het terras van “Am Wilden Mann”. Plots kwamen Alida en Willy aangewandeld, we bestelden nog een drankje, net toen onze dames er ook aankwamen. We besloten om in plaats van een middagmaal een ijscrème te gaan eten in “Venezia Eisdiele”, enkel Fie at er een Croque, we sloten af met een koffie en Thee. Na dit alles trokken we terug naar de camperplaats, stelden tafel en stoelen buiten, dronken nog een pintje en keken naar de match België-Engeland. Deze kon ons de bronzen medaille opleveren. Tijdens de pauze ging Phil douchen, ook Viviane en Hendrik gingen zich in hun kamer gaan opfrissen voor de geplande BBQ in het IGCS. Deze jaarlijkse BBQ ging voor de laatste keer door op deze locatie, daardoor waren er ongeveer 110 genodigden. We konden reeds om 17u45 binnen, Door het voetbal vertrokken we zo laat mogelijk. Viviane besloot om met de wagen te gaan, zo waren we gemakkelijk en hadden we een BOB. Voor deze gelegenheid was er een muziekband aanwezig en werden er ook vele oorkonden uitgereikt. We vulden onze magen met worst, steak, aardappelen, zuurkool en het nodige vocht. We vertrokken bijna als laatsten, het was iets na 23u. Na de korte rit wensten we de anderen een goeie nacht toe en gingen ook snel onder het donsdeken.
Zondag 15 juli: De wekker stond terug om 7u30, maar Phil was deze terug voor, hij schakelde de waterkoker aan en ging ondertussen het toilet ledigen. Toen hij de deur open deed, stond Phil DS voor zijn neus, zo op zijn nuchtere maag was dat wel verschieten. Phil verwittigde Fie, de schone slaapster dat we bezoek hadden. Zo kon ze zich klaarmaken tegen dat Phil klaar was met het toilet. De twee Phil’s dronken nadien nog eerst een kop koffie buiten, tot Fie klaar was. Om 8u30 gingen we terug samen ontbijten en betaalden nog een euro minder dan op zaterdag. Toen we buiten kwamen, arriveerden Willy en Alida ook aan het ziekenhuis. Ze wandelden weer mee naar het hotel, waar ze eens een kamer wilden bekijken. Waarna we dan afscheid namen van hen en Hendrik en Viviane. Phil DS checkte ook uit zijn hotelkamer en legde zijn spullen in de camper. We gingen dan zoals afgesproken weer naar het clubhuis om een handje toe te steken. Tafels en banken en stoelen werden op hun plaats weggestoken, alleen waren de zeilen van de tenten niet droog genoeg om weg te steken.

 Na de werken reden we mee met Cor Bols om nog een kijkje te gaan nemen in het toekomstige clubhuis, wat eens stuk kleiner zal zijn dan het huidige. Daardoor kan de jaarlijkse BBQ in de toekomst niet meer zo grootschalig doorgaan (max 50pers.). Na dit gezien te hebben, namen we afscheid en besloten nog een grote wandeling te maken richting Adam Kazerne en daarna naar Kanaal Van Wessem. Na deze fikse wandeling met op het laatste nog dwars door de kazerne Rumbeke, gingen we richting Mobil II. Na een sanitaire stop en 5 minuten pauze gingen we met zijn drieën dan op zoek naar middageten. We aten bij Lamäng Brasserie na een aperitief, de twee Phil’s een Pizza Lucca, Fie “Teufelsrösti” met Chili con Carne und Käse überbacken. We eindigden met een ijshoorntje van Venezia Eisdiele en wandelden terug richting camperplaats. We begonnen direct alles op zijn vaste plaats te zetten, de luifel in te draaien, schotel in en stroomdraad weg. We konden omstreeks 16u30 vertrekken, maar gingen nog eerst tanken bij een Jet station het was er bijna €0,20 /l goedkoper dan in België. Na een kleine 3u. waren we in Niel en was Phil DS reeds thuis, wij hadden nog een honderdtal kilometer te doen. Het verliep vlot, Phil hield hem rond de 90Km/h. Het was net geen 22u toen we Stasegem binnen reden. Snel alles lossen en onze Mobil II aan het forestierstadion gaan parkeren. Een half uur na aankomst hadden we rust.
Kilometerstand 54.233 Km., Trip 856,1Km., Verbruik 9,4L., reistijd 11u14

Foto's


© Phil en Fie 27/11/2018