NEDERLAND 2015

Eede Cadzand        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 09 Ė 11 mei

Bij Phil staat er 59 op de teller, maar voor er een nieuwe voordeur op staat, vieren we het voor de vierde maal in Eede waar we lekkere asperges kunnen kopen vers van het land. De boerderijcamping is een heel rustige plaats om een zonnig weekend door te brengen.

Zaterdag 09 mei: In de voormiddag gewoon onze werken doen, kort iets eten en onze Mobil II binnen. We reden Stasegem uit om 12u45 met 13.497Km op de teller en hadden nu een goeie 64Km voor de boeg. Onderweg verliep alles vlot, we reden een uurtje later de camping op. Fie ging eerst vragen of we op onze gewone plaats konden rijden zonder gevaar van ons vast te rijden. Blijkbaar was er geen enkel probleem. Er was nogal wat wind, we reden op de keggen en sloten de stroom aan. Fie moest Phil helpen om de luifel uit te zetten, door de wind kon die misschien wel eens overwaaien. Nadat de stormbanden deze goed tegen de grond hielden, konden we dan wat genieten van de gezonde boerenlucht. Fie ging onze asperges en aardbeien bestellen voor de dag nadien. Ze bracht ook de halve asperges mee zodat we deze reeds konden koken en in spek draaien voor bij het aperitief. Fie had wat BBQ vlees meegebracht, maar het begon jammer genoeg te regenen en we besloten dan maar binnen te gaan en het vlees gewoon in de pan te bakken. Na het aperitief bakte Fie deze, maar BBQ vlees in de pan kan nogal wat spetteren. We lieten het niet aan ons hart komen en genoten van de lekkere stukken vlees. De opkuis en vaat deden we dan samen. Fie ging slapen omstreeks 9u45, Phil keek nog tot 23u naar een film.
Zondag 10 mei: Phil werd voor de eerste keer wakker gemaakt door de kerkklokken, het was toen 04u. vroeg om op te staan, maar gepast voor een sanitaire stop. Gelukkig sliep Phil achteraf terug tot 7u45. Als de koffie klaar was, volgde Fie en aten we pannenkoeken voor ontbijt. We konden het nog een tijdje rustig aan doen, Fie mocht om 10u30 de bestelde asperges gaan halen. Phil zette ondertussen de kookvuren en stoelen klaar. Toen Fie de asperges was gaan halen, kwamen moederke en Werner er al aan, ze hadden nog een paar stoelen en een tafeltje mee, maar ook de lekker gemarineerde zalm om bij de asperges te serveren. De borden, glazen enzovoort werden klaargezet en als het zover was (11u30), was het tijd voor een glaasje bubbels. Tegen de middag kwamen Mieke, Lars en Wout er aan en kort daarop Phils dochter met Tom en natuurlijk kleine Cash, Phils kleinzoon. Bij het aperitief werden de asperges met spek op de grill gelegd, wat blijkbaar terug in goeie smaak viel samen met de rest van de hapjes. Toen begon pas het ploegenwerk, de 60 asperges koken, een kom krielaardappeltjes en de saus op dezelfde moment klaarkrijgen en het lukte. De borden nog dresseren met de fijn gesneden zalm zorgde terug voor een smakelijke ogend bord. Iedereen was vol lof over het aangebodene. Voor dessert hadden we nog de aardbeien en koffie met de over lekkere koekjes waar moederke voor gezorgd had. Moederke, Mieke en Fie deden samen de vaat, terwijl Phil alles terug op zijn plaats begon te steken. Na nog wat gepalaver vertrokken onze gasten. Tegen 17u was iedereen op weg naar huis. Phil en Fie bleven nog achter en deden nog het kleine afwasje dat achter gebleven was. We hadden een prachtig gezellige dag achter de rug en genoten nog wat na bij de natuurgeluiden, het zonnetje en een drankje. Pas toen de zon achter de bomen was verdwenen, trokken we naar binnen en keken nog wat tv. Moe maar voldaan gingen we tegen 22u30 slapen.
Maandag 11 mei: Een heel rustige nacht, pas de eerste keer wakker toen het al klaar was. Toch sliepen we dan verder tot 8u. Na een kop koffie gingen we het toilet ledigen. Normaal moesten we de camping gaan betalen tussen 10u en 11u, maar het was prachtig weer, we wilden graag gaan fietsen. Om 9u30, terwijl Phil de fietsen van het rek nam, ging Fie gaan kijken of ze kon afrekenen, het lukte. Zo konden we naar Sluis vertrekken, we dachten om daar een beenhouwerij te vinden. Na een hťťl korte zoektocht reden we terug naar de camping om onze aangekochte dingen te lossen en vertrokken daarna direct naar Sint-Laureins. Daar waren we al eens spek gaan kopen, we vonden er nu ook wat we nodig hadden. Op de terugweg viel het ons in dat we nu nog geen groenten hadden, bij het benzine station dicht bij de camping is Fie dan maar een paar blikjes gaan kopen, erwten, worteltjes en suikerbonen. Mayonaise waren we thuis ook vergeten, dus ook nog een bokaaltje. Terug op de camping genoten we van de zon en een campari. Een restje van de aardappeltjes werd in schelletjes gesneden en gebakken, samen met ons gegrild vlees en de koude groenten, we lieten het ons smaken. Fie nam de vaat voor haar rekening. Voor de rest van de namiddag was het genieten van de zon. Phil keek nog naar de laatste kilometers van de ronde van ItaliŽ waarna het tijd was om onze Mobil II klaar te maken voor vertrek. Het was bijna 18u toen we de camping afreden, zonder snelwegen parkeerden we om precies 19u onze vakantiewoning voor de deur, restte ons nog alles er uit halen van ons eetfestijn en plannen te maken voor volgende uitstap.
Op de teller 13.624, Uitstap 126Km, Verbruik 10.4L, Rijtijd 2u23

Fotoís


 

© Phil en Fie 31/03/2016