NEDERLAND 2015

Eede Cadzand        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 31 oktober - 2 november

Op een week na was het reeds een jaar geleden dat we er waren. Het was in eerste instantie om naar Breskens te gaan, maar de camping daar aanvaardde vanaf 31 oktober de CampingCard niet meer. Cadzand was dan de enige camping die deze vanaf 1/11 nog wilde. We boekten dan maar een stek op Camping Molecaten Hoogduin.

Zaterdag 31 oktober: Na de gewone werken en een korte hap konden we iets voor 13u vertrekken met 21.344Km. op de teller. Alles verliep vlot onderweg, maar eens Brugge voorbij was de gewone weg via Sluis onderbroken, of we hadden misschien wel de afslag van de nieuwe weg gemist. Op die manier stuurde de GPS ons door via Knokke en enorm smalle wegen. Omstreeks 13u45 reden we de camping op, Fie ging ons gaan aanmelden. We kregen de keuze van een viertal plaatsen, waarvan er bij het zoeken reeds 2 bezet waren. Naast stek 32 was er iemand bezig met zijn caravan op te ruimen en wist ons te vertellen dat de mensen van stek 32 nog maar pas weg waren. Zo wisten we dat het gevaar om ons vast te rijden miniem was. We reden vlot op de plaats, vlak zetten en stroom aansluiten en we waren klaar om te vertrekken. Via het strand wandelden we tot in Cadzand waar de bistro “Pure C” is en keerden via de gewone weg terug tot in Cadzand-Bad tot op het terras van “De Branding”. Phil dronk er een Duvel en Fie een Cava rosé. We hadden de volledige wandeling en nog een stukje op het terras van de zon kunnen genieten, maar eens ze verdween was het stukken frisser. Via het fiets/wandelpad keerden we terug naar de camping waar we nog een aperitiefje dronken en ons avondmaal begonnen voor te bereiden. De kip met pepers, ajuin, look en rijst smaakten voortreffelijk. Samen deden we de vaat en sloten af met nog wat tv kijken. Het was amper 21u30 toen het donker en stil was ten huize Phil & Fie.
Zondag 01 november: Om 3u ging Phil een washandje op de achterlichten leggen. Het water druppelde op de uitstekende lichten en hielden de brave burgers wakker. Phil lag dan nog een hele tijd wakker, Fie had meer geluk en kon direct terug inslapen. Om 8u30 werd de koffie gezet, Phil at een boterhammetje met choco, Fie hield het bij een kop koffie. We deden het rustig aan en vertrokken pas om 11u30 terug naar “De Branding” voor ons middagmaal. We hadden een tafeltje binnen besproken, maar door het stralende weer besloten we op het terras eerst een aperitief te drinken en dan ook te eten. Fie dronk terug een glaasje Cava, Phil een picon. Voor ons middagmaal koos Fie een Fazantborstfilet mat appel en Phil voor mosselen. Een karafje wijn en een Duvel deed het geheel smaken. Nadien nog een koffie, Phil vermengde de zijne met een calvados. Na het afrekenen, vertrokken we naar het strand en wandelden via het strand vol met wandelaars en bijna evenveel honden tot we aan de verdronken polder kwamen. Via het wandel/fietspad gingen we, vergezeld van de vele vlinders, terug naar de camping. We gingen nog eens het sanitaire gedeelte gaan inspecteren voor we terug in onze Mobil II gingen genieten van de rust. Phil kuiste enkel nog de ruiten van de cabine, deze hadden het eens nodig. Voor avondeten namen we enkel nog een brood met beleg of een appel. Zo was het snel tijd om te gaan slapen, Fie tegen 21u30, Phil tegen 22u15.
Maandag 02 november: Een heel rustige nacht, Phil was wakker om 7u30 en goed uitgerust. Als de koffie klaar was, kwam Fie ook vanonder het donsdeken. We moesten ons klaarmaken voor vertrek, Phil ging het toilet ledigen en deed de vaat, Fie had wat last van haar maag. We hadden eigenlijk tijd tot 11u voor ons vertrek dus moesten we ons niet haasten. We planden om nog eens tot aan Sluis te rijden en daar nog eens rond te wandelen. Het was tenslotte toch reeds 9u45 toen we de camping afreden. Fie ging nog de €25 borg voor de badge terug halen en wij op weg naar Sluis. We reden de bus parking op omdat we dachten daar direct plaats te hebben, maar er stond daar niemand meer. Het jaar voordien stonden er daar nog enkele campers, maar de situatie was blijkbaar veranderd. We parkeerden ons dan maar langs de weg en deden wat boodschappen in de plaatselijke Aldi. We slenterden dan nog wat door de winkelstraten tot iets na de middag. Terug in onze Mobil II zochten we een plaatsje waar we nog enkele uren konden invullen, Fie vond Maria-Aalter, ze had daar ergens iets van gelezen, maar kon niet juist herinneren wat. De camperplaats is gelegen op een gemengde parking maar biedt alles wat nodig is. Men kan er grijs water lozen, toilet ledigen en vers water bijvullen. De twee plaatsen zijn verhard met grasnetten. Bij het verkennen van de plaats zagen we dat we op het bulskampveld waren, een mooie wandelstreek. Eerst versterkten we ons met een boterham en charcuterie zodat we er tegen konden om een wandeling te maken. Vanaf de cp kan je wandelknooppunten volgen, we bekeken deze op de tablet en besloten een 6.4Km af te stappen. Het was frisjes en vochtig, bij vertrek hadden we nog zon in Cadzand en Sluis, maar nu was het over, mist, dikke mist. Maar we genoten van de wandeling, we zagen tot onze verassing dat er daar wel het een en ander te zien is. Op het einde zagen we nog tussen de bomen het klooster van de paters van liefde staan, op dit domein konden we er ook nog een korte wandeling bij nemen. Nog eens een blik werpen op het kerkhof en we waren rond, maar we komen er zeker eens terug. Voor we naar huis vertrokken legden we onze verwarming nog eens aan zodat we ons, na de koude wandeling, nog eens goed konden opwarmen. Zonder snelwegen hadden we nog een goeie veertig kilometer af te leggen. Na het parkeren en er het nodige was uitgehaald, begon Phil al met het klaarzetten voor volgende uitstap. De toiletcassette werd volledig schoongemaakt en binnen werd er eens goed gestofzuigd, bijna volledig klaar voor volgende J.
Op de teller 21.540Km., Trip 196.1Km., Verbruik 10L., Reistijd 3u49.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016