DUITSLAND 2014

Möhnesee Soest        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 06 – 08 december

Alweer een jaartje verder en we keken uit om naar een kerstmarkt te gaan. Dit jaar viel onze keuze op Soest, we dachten een kleine, maar fijne kerstmarkt. We konden ondertussen nog eens naar de kazerne gaan, waar Phil zijn legerdienst deed. We vroegen de moeder van Phil’s dochter ook mee, ze was al een tijdje nieuwsgierig naar de plaats waar ze in 1977 ook was geweest. We boekten een kamer in CityMotel en een plaats voor onze Mobil II net naast het motel.


Zaterdag 06 december: Mooi op tijd gedaan met werken, vlug naar Stasegem, andere kledij aan en weg. Dju, M.J. had wel de belegde broodjes in Desselgem vergeten zeker. Terwijl Phil zich klaarmaakte, reed Fie terug de broodjes gaan halen, 20min vertraging. We konden vertrekken omstreeks 12u50 richting Soest, een 4u30 rijden. Alles verliep vlot, we hadden enkel een korte file net buiten Duisburg, we reden op het voorgestelde uur de overvolle camperplaats op, gelukkig was onze plaats Nr.5 besproken, die hadden ze netjes met lint afgespannen. Als onze medereizigster haar valies op de kamer had achtergelaten, vertrokken we naar het centrum. Na een 600m wandelen kwamen we aan de eerste kraampjes en verschoten van de massa’s volk. Men kon er letterlijk op de koppen lopen, er was met veel moeite een kraampje te bezichtigen, om iets te eten of te drinken was het van enkele meters verder aanschuiven geblazen, we lieten ons niet vangen. We baanden ons een weg naar de winkelstraat waar het stukken kalmer was, die kraampjes zouden we de dag nadien wel zien. Na een wandeling gingen we onze dorst lessen in Im Wilden MannPhil & Fie dronken er een Weizen Hell bier, M.J. een glas witte wijn. We moesten wel buiten blijven staan, binnen zat het stampvol. Nadat onze dorst was gelest, trokken we terug naar Mobil II, genoten nog van een aperitief met de nodige hapjes. M.J. had gezorgd voor een koude schotel als avondmaal. Na de vaat, maar ook nog van een glaasje nadien konden we genieten van een rustige nacht.
Zondag 07 december: En we hadden een rustige nacht, op zondag komt ook in Duitsland alles iets minder vroeg op gang. Phil zette de koffie, als deze klaar was kwam M.J. ook een kop drinken om nadien samen naar
Cafe & Restaurant Mariengarten waar we voor nog geen €2,9 p/p konden genieten van een ontbijtbuffet. We werden bediend van een Belgische dame, de vrouw van een gewezen militair, die zoals zovelen het leven in Duitsland niet meer konden missen. Omstreeks 10u waren we terug in het centrum waar het aan de kraampjes een drukke bedoening was om alles terug te openen. Na nog een rondwandeling in het centrum besloten we om ergens een aperitief te drinken, M.J. en Fie dronken er een warme Aperol Spritz en Phil een gewoon pintje, de Spritz was een echte tegenvaller, het pintje viel mee J.Na 13u genoten we in Mobil II terug van een aperitief met hapjes en van een lekkere tas hete soep. Na de vaat deden we onze laatste uitstap naar het centrum. Eens daar, was het er alweer heel druk, maar deze keer deden we toch onze ronde en kochten nergens iets… We gingen terug naar, wat we vanaf dan ons “stamcafé” konden noemen, iets drinken. Nog eens slenteren in de winkelstraat, maar ondertussen ook op zoek naar een fontein waar in ’77 een foto werd genomen, we liepen alle kanten op, maar konden die niet vinden. Phil zat toen met hoog water en we konden niet verder om terug naar ons stamcafé te gaan, na een plas en nog een glaasje konden we verder stappen. We deden nog een paar kraampjes en kochten er een soort gedroogde worst voor bij het aperitief. Plots zag Phil dan toch de fontein staan, volledig verscholen tussen het kerstmarktgebeuren, opdracht geslaagd. Terug aan de camperplaats besloten we van al onze restjes op te peuzelen van de koude schotel met gebakken aardappelen. Na de vaat nog een glaasje en we konden gaan slapen.
Maandag 08 december: Op maandagmorgen zijn ze daar iets vroeger wakker, de eerste trein hoorden we reeds iets na 5u. tussenin konden we nog hazenslaapjes doen. Om 8u zette Phil de koffie, Phil moest nog Fie’s en M.J. ’s haar in de juiste vorm brengen, daarna konden we terug gaan ontbijten. Deze betaalden we €4,9 p/p, blijkbaar deden ze op adventzondag een actie en hebben we er ook van kunnen genieten. Na het ontbijt was het tijd geworden om Soest te verlaten. Na het lozen van grijs water en het ledigen van het toilet reden we nog even langs de 5de Linie kazerne. We parkeerden ons in een zijstraat op de stoep, toen we alles afgesloten hadden, kwam er een man met looprekje af, die zijn vrouw begon al van op de hoek van haar oren te maken. Phil verplaatste nog vlug Mobil II om ongelukken te vermijden. Na een korte wandeling door de oude 5de Linie kazerne stelden we de GPS in naar Smits autogas Nuenen. Net voor onze aankomst vonden we een bakkerij waar Fie een brood ging kopen. We zijn van plan een gastank te laten steken zodat we niet meer moeten sleuren aan die gasflessen en wilden daar ook eens prijs vragen. We werden daar vriendelijk ontvangen en kregen ook de nodige uitleg, hopelijk is hun offerte ook zo vriendelijk. Dan maar op zoek om ons brood met charcuterie en een tas warme soep op te eten, deze vonden we pas langs de snelweg aan een benzinestation. De rest was dan nog naar huis rijden met hier en daar wat vertragingen, door werken of een ongeval, wij kwamen er zonder schrammen vanaf en parkeerden Mobil II netjes voor de deur. Vlug alles uithalen en water aflaten, want ze voorspellen dat de temperaturen onder nul zullen gaan. Tot volgende.
Kilometerstand 7738, tijdens de uitstap 782.7Km met een verbruik van 10.6L. Rijtijd was 11u30.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016