DUITSLAND 2014

Möhnesee Soest        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 01 – 03 augustus

Het eerste weekend van het verlof zochten we het goede weer op het net. Pas op woensdag besloten we waar naartoe. Onze keuze viel op de Möhnesee, dit was de enige plaats waar ze niet van regen spraken. Fie boekte een plaatsje op camping Delecke Sud,een camping waar we enkele jaren terug ook al waren, de uitbater zette plaats 41 voor ons vast.


Vrijdag 01 augustus:  Phil werkte tot de middag, Fie nam dus deze namiddag vrijaf. We konden vertrekken tegen 12u20, de aankomst was voorzien omstreeks 16u57. Dit was buiten het tanken en het stoppen voor broodjes onderweg. Alles verliep vlot tot we Nederland binnen reden en de melding zagen dat er in Venlo een ongeval was gebeurd, we dachten er geen last van te hebben, maar eenmaal daar… De GPS wilde ons op een andere weg sturen, er waren 78 minuten vertraging, hij wist een 35minuten kortere weg. We luisterden niet en reden door. Op een paar Km van het ongeval stonden we in de file, maar 10min. later reden we reeds verder, maar het bleef druk tot we Dortmund voorbij waren. Eens van de snelweg in Werl, was er bijna geen verkeer meer. De GPS zette ons af aan de inkom van de camping, Fie ging ons gaan inschrijven bij het onthaal. Alles lag reeds klaar, na het betalen van een goeie €50 konden we naar plaats 41 rijden. Toen we daar aankwamen, was die bezet, maar plaats 42 niet. Hetgeen Phil dacht klopte, de dame op 41 had zich vergist. Nadat de uitbater was komen kijken, plaatsten we ons op 42, voor ons geen enkel probleem. Vlak zetten, stroom aansluiten, schotel richten, tafel en stoelen buiten en… een pintje drinken. We genoten van de warme zonnestralen en de kalmte van de camping. We hielden het rustig tot na 19u, dronken nog een aperitiefje, terwijl Fie onze spaghetti kookte en de saus opwarmde, samen deden we de vaat. Achteraf ging Fie een wandeling maken en kwam terug met een wandelkaart, zodat we op zaterdag eens naar de stuwdam konden gaan kijken en het museum van de dam gaan bezoeken. Onze buur kwam nog eens vragen hoe lang we zouden blijven en wist te zeggen waar het lekker was om uit te gaan eten. Ze hadden reeds het meer rond gereden met de fiets, ongeveer 35Km. We bleven buiten tot het bijna donker was, maar het werd ook een beetje te fris. Binnen genoten we nog van een ijsje, iets wat we nu ook konden met onze betere koelkast. Tegen 22u30 was alles donker en stil te huize Phil & Fie-Mobil II.
Zaterdag 02 augustus: Ruuuustig langs de oevers van de Möhnesee, na een plasstop rond 4 uur sliepen we aan een stuk door tot 7u45. Phil was eerst van onder het dons en prepareerde een kopje koffie voor het ontbijt. We hadden bruine pistoletjes mee in de diepvries, enkel laten ontdooien. We bakten onze eitjes en genoten van een super lekker ontbijt. Na de  vaat maakten we ons klaar om naar de stuwdam te wandelen en van daaruit dan tot in Günne te stappen, maar de toeristische info daar was maar open om 14u en we hadden graag nog iets van de triatlon in Körbecke gezien. We wandelden terug +/- 5Km naar de plaats waar de actie was. Eens daar konden we niet door en moesten een kort stukje terug keren, die stappen konden er ook wel bij. Alle twee scheel van de dorst gingen we binnen bij “Zur Pfeffermühle” en dronken er een fransiskaner, dan gingen we op zoek naar het museum dat op de kaart aangeduid stond. Toen we op de kaart keken om ons te oriënteren vroeg een passant waarnaar we op zoek waren. Hij wist dus blijkbaar niks van een museum in het stadje. Kaarten kloppen dus ook niet. Omstreeks 13u kregen we toch wat honger en aten bij Ada een Durum. Na deze besloten we om terug naar de camping te gaan via de voetgangersbrug, we wandelden gewoon op het parcours van de lopers. Onderweg stopten we nog bij een barak die op een parking stond om iets te drinken, een blijkbaar heel goed geplaatste of bekende plaats waar men een snack kan eten of iets drinken. Na nog een paar Km waren we aan de camping waar we het voor de rest van de dag heel rustig aan deden. Nadat we een beetje waren bekomen, deden we eens een toer op de camping. Phil ging dan de wc gaan ledigen. Tegen dan was het aperitief tijd, kort daarop begon het verdorie te druppelen, we haastten ons om alles in het droge te steken, wat ook lukte. Fie had de aardappelen geschild en gekookt, gelukkig waren we binnen, een ferme bui en een paar donderslagen maakten dit volledig afgewerkt. We aten stoverij met aardappelen en sla. De vaat deden we, nadat het onweer voor bij was, Fie kon dan het afwaswater wegdragen naar de sanitaire blok. Voor de rest van de avond keken we nog wat tv en werd deze tekst verzorgd. We gingen slapen om 23u10.

Zondag 03 augustus:
Gelukkig geen regen meer tijdens onze nachtrust. Phil was uitgeslapen om 7u10 en liet de waterkoker zijn werk doen. Fie bleef nog een uurtje liggen, ondertussen kwam de camping verder tot leven. Na ons ontbijt begonnen we ons héél rustig klaar te maken voor vertrek. Alles terug op zijn vaste plaats, stroom afkoppelen, keggen weg en zelfs nog afscheid nemen van een paar buren. Op onze planning stond tegen 11u in kazerne Adam te zijn, daar is het BSD museum en de Franse Kapel. Als we klaar waren, vertrokken we richting Soest, maar we waren veel te vroeg vertrokken en besloten dan maar eerst naar 5de Linie te gaan. Bij onze aankomst waren er enkele toegangswegen naar de kazerne afgesloten. Via een zijweg konden we toch de site oprijden, we hadden zelfs de volledige parking voor ons alleen. Phil was graag eens naar boven geweest waar zijn kapsalon was, maar alle deuren waren gesloten, dan maar terug wat foto’s nemen en een paar filmfragmenten maken. Tegen 11u waren we dan op de gronden van de Adam kazerne. Bij het naderen van het museum zagen we de auto van de uitbater staan en dachten, we kunnen binnen, maar de deuren waren gesloten. We bekeken nog eens de uren en zagen dan pas dat het enkel de derde zondag van de maand open is, terug pech dus. We verkenden nog eens het gehele domein en zagen meer en meer verval van de gebouwen die ooit zo een strenge en geordende indruk gaven. We namen er ook nog enkele beelden en verdwenen van het toneel richting camperplaats, de camperplaats die blijkbaar niet meer bestond. Rond het centrum op zoek geweest naar een parkeerplaats tot we terug kwamen aan de oude camperplaats en Fie eens de aanduidingen ging lezen. Blijkbaar was er aan het politiebureau nog een camperplaats en inderdaad, een heel mooie, niet gratis maar zeker waar voor het geld. We parkeerden ons en Fie ging betalen in het bureel, voor enkele uren mochten we er gratis staan, prima. Het was gewoon de bedoeling om iets te gaan eten in het centrum, eens op weg hebben we toch de weg moeten vragen. Als we het in het centrum kwamen, hadden we al honger, we namen plaats op het eerste restaurant van de markt dat we tegenkwamen “Im Wilden Mann” en bestelden voor aperitief een “Krombacher Weißbier Waldmeister” een gifgroen bier dat veel te zoet en gewoonweg slecht was bweck. De dagschotel was beenhesp met spruiten en kartoffel, dit was dan wel lekker met een gewoon pintje voor Phil en een weizen bier voor Fie.

We verkenden nog een beetje Soest, terwijl we terug naar de camperplaats wandelden. Voor we vetrokken lieten we nog ons grijs water lopen in de voorziene plaats. Net toen kwam er een andere verantwoordelijke van de camperplaats aan en keek eens naar onze nummerplaat. Nadat hij deze was gaan controleren in zijn bureel, kwam hij ons vragen of we enkel kwamen lozen. Na een korte uitleg wist hij ons te vertellen dat bij gebruik van de voorzieningen men wel moest betalen. Nadat we hem vertelden dat het geen enkel probleem was en de €2 betaalden was het een heel andere vent, echt vriendelijk. Hij maakte zelfs wat grappen over de Belgische militairen en de Duitse meisjes, waar haalt hij dat? Het verkeer was heel wat minder op de terugweg, we bolden vlot de kleine 400Km af. We gingen om te tanken dicht bij de deur en kwamen tot de vaststelling dat we bij de rit naar Duistland een gemiddeld verbruik hadden van 10,1L/100Km. We hadden bij vertrek 1025Km, nadat we voor de deur geparkeerd waren stond er 1815Km op de teller.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016