NEDERLAND 2013

Eede Delft Sluis      
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 25 - 26 mei

We hadden nog een weekend vrij, maar verdorie, zo’n slecht weer. Zouden we of zouden we niet? Niet echt een weertje om te gaan fietsen of lange wandelingen te doen, daarom besloten we, als het weer het toeliet, eens naar Sluis te gaan. Verleden jaar hadden we daar een camping gezien, net iets buiten het centrum.

Zaterdag 25 mei: Phil in het kapsalon, Fie in huis, zoals iedere week. Pas na de middag besloten we om toch maar te vertrekken, het was niet echt ver.  We aten nog iets thuis en vulden de laatste dingen aan in de Mh. We vertrokken iets na 13u en alles verliep vlot tot net voor Brugge. Een korte opstopping  / omleiding deed ons een korte omweg doen van een tiental minuten, maar we raakten terug op de goede weg. We reden sluis binnen, maar reden dan langs zijstraten tot aan de camping. Op het voetbalveld was er een tornooi bezig, daardoor stonden er veel wagens langs de smalle weg. De oprit van de camping is zo een 100m lang met op het einde een slagboom voor je de camping op kan. Als Fie naar de receptie ging, was er niemand aanwezig, maar ze kon naar een nummer bellen. De uitbater zat blijkbaar op het voetbaltornooi omdat het zo kalm was op de camping. Na vijf minuten was hij er, we betaalden €22,60 en konden blijven tot zondagavond. Zo konden we nog genieten van een volledige zondag, hopelijk met mooi weer. We mochten de Mh gewoon langs de haag zetten, zodat we bij regen de zware druppels van de bomen niet op ons dak zouden krijgen, fijn van de uitbater. Na het vlakzetten en de stroom te hebben aangesloten, was het afwachten of we ontvangst met de schotel zouden hebben, geen enkel probleem. De Franse camper daarentegen kreeg geen ontvangst op zijn automatische schotel. We vertrokken dan naar het centrum, een kleine 600m wandelen. We deden wat inkopen en namen dan een plaatsje in op het verwarmd terras van de Balmoral. Phil dronk er een Westmalle Trippel, Fie een Hoegaarden Grand Cru. We genoten van het drankje en de rest van de omgeving, zelfs van een persoon die een discussie aanging met een ober de discussie die hij tenslotte verloor en kwam paars tot achter zijn oren. Na nog een wandeling en een fotoshoot met een ooievaar, wilde Phil nog een aperitief drinken op een terras. Op het terras van Het Molenzicht zag Phil iemand een sangria drinken, de keuze was gemaakt, elk een sangria. Na deze gingen we terug naar de camping, het was al veel afgekoeld, bijna 18u. Eens op de camping ging Fie vragen of we daar brood konden bestellen, dat ging niet, enkel op het Van Dale plein was er een bakker open, ver dus. Fie prepareerde onze spaghetti en nam na de maaltijd de afdroogtaak voor haar rekening. Nadien was ze snel gesneuveld. Phil keek nog naar de Titanic film en typte aan deze tekst. De film duurde te lang, Phil zijn dag eindigde ook omstreeks 23u.
Zondag 26 mei: Lichte regen in de nacht, maar regen die niet echt stoorde om toch een goeie nachtrust te hebben. Om 7u30 waren we wakker, Phil zorgde voor de koffie en we deden het rustig aan om de dag te starten. Tegen 10u vertrokken we dan richting centrum op zoek naar een broek voor Phil. Bij de tweede winkel dat we binnen stapten was het bingo, Phil vond zijn gedacht, een donkere jeansbroek die goed paste. Enkele winkels verder was er een Geox winkel, Phil liet zich nog eens gaan en kocht er een paar schoenen. Na nog wat winkels binnen en buiten te lopen, was het bijna middag en gingen we eerst onze bagage gaan afleggen, zodat we van die last verlost waren. Nu terug naar de winkelstraten op zoek naar een aperitief. Fie had graag nog een trainingsbroek gehad voor ’s avonds in de Mh te dragen, deze vonden we in een Intersport winkel. Nog wat zonnebrand olie kopen, de vorige was uit door het enorme zomerweer dat we reeds hadden gekend. We besloten terug op het terras van “Balmoral” iets te gaan drinken, maar ondertussen ook iets te eten. We dronken hetzelfde van de dag voordien, een Hoegaarden Grand Cru en een Westmalle Trippel. Voor ons middagmaal waren we gelijk van gedacht, een beenhespje met frieten, Fie vroeg er een karaf rode wijn bij en Phil nog een Westmalle trippel. We rekenden af en wandelden terug naar de camping. Onderweg kochten we nog een broodje. De zon had ondertussen het gevecht met de wolken gewonnen, wij genoten er van. We plaatsten onze zetels en tafel buiten en genoten met volle teugen van de warme stralen. Na de aankomst van de laatste rit in de ronde van België vertrokken we nog eens naar het centrum, we zagen het nog volledig zitten om een ijsje te gaan eten. Fie wandelde ook nog een paar winkels binnen en kocht er nog een paar broeken en Phil een paar shorts. Bij Vermeire Delicatessen kochten we charcuterie, zo hadden we ook nog wat vlees als avondeten. Het winkelen duurde wat langer dan gedacht, zo namen we dan maar plaats op een terras en dronken er ons aperitief. Terug op de camping, het was al na 18u, we konden nog buiten eten. Terwijl Fie de laatste vaat deed, nam Phil de tafel en stoelen binnen ledigde het toilet en rolde de elektriciteitskabel op. Nog enkel de keggen vanonder de linker wielen wegstoppen en we konden vertrekken. De eigenaar zwaaide ons nog uit, hij tevreden, wij tevreden, meer moet dat niet zijn. We stelden de GPS in zonder snelwegen, na een groot uur, waren we thuis. Al onze aankopen plus nog de gewone dingen uithalen en het weekend zat er terug op.

Foto’s

 

© Phil en Fie 31/03/2016