NEDERLAND 2013

Eede Delft Sluis      
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 04 - 05 mei

Ieder jaar gaan we een paar keer naar Camping Spitsbroek in Eede, normaal genieten we daar van een prachtig degustatie menu uit de handen van Sander-Jan Beirens. Ieder jaar kwam er zo een tien euro bij, dit jaar €17, we bedankten ze. Phil was jarig, dus zorgden we zelf voor een lekkere menu en nodigden Fie haar moeder, stiefvader, zuster en schoonbroer uit, Wout, de zoon van de laatsten, kwam ook mee. Het grootste gedeelte konden we al  wegsteken op vrijdag en Fie deed de rest op zaterdag voormiddag. 

Zaterdag 04 mei: De voormiddag verliep zoals gewoonlijk, we konden vertrekken tegen 12u45, maar moesten nog eerst langs Phil’s dochter en schoonzoon. Tom was jarig op 5 mei en gaf de dag voordien een fuif, de moeder van Celine had broodjes klaargemaakt voor de gasten, daar wij toch op weg waren, zijn we die gaan leveren. Na nog een paar omleidingen raakten we toch op de camping. De camper vlak zetten en eens naar de aspergewinkel ons aantal gaan bestellen voor de dag nadien. Terug aan de Mh richtte Phil de schotel wat vlot lukte, maar nu en dan stonden de beelden stil. Sinds de nieuwe buis waar de schotel op staat gaat het echt moeilijk om een vast signaal te hebben. Het was de eerste rit van de Giro die Cavendish op grandioze manier wist te winnen. We besloten dan maar een wandeling te maken, er was veel wind maar het was droog. Via de kerk wandelden we door een sociale wijk om zo aan de weg naar het kerkhof uit te komen. We zagen in de verte enkele donkere wolken opduiken, zo spoedden we ons terug naar de Mh. Het was tijd voor een aperitief terwijl Fie onze spaghetti klaar maakte, een lekkere Crémand kan er altijd in. Na ons avond eten deden we samen de vaat en voor de rest van de avond was het rustig. Fie was vlug in dromenland terwijl Phil deze tekst typte. Nog wat tv kijken en dan maar gaan slapen om 22u35. Slaapwel.
Zondag 05 mei: Wakker worden met de fluitende vogels en enkele zonnestralen door de openstaande dakvensters en dit om 7u15. Nadat de fluitketel op het vuur stond probeerde Phil terug de tv, weer hetzelfde liedje, geen beeld of stilstaand beeld op de Belgische zenders. Wel was bvb discovery channel te ontvangen, groot vraagteken. We hadden rustig de tijd om volledig wakker te worden. De winkel was maar open om 9u om de bestelde asperges te halen. Het was nog iets te fris om zo vroeg buiten te zitten, maar met de deur open, geeft het toch een goed gevoel na de lange wintermaanden. De dunne, korte asperges konden reeds gekookt worden voor bij de aperitief. Als Fie dacht dat het bijna tijd was dat haar moeder aankwam, ging ze richting ingang om ze op te wachten. Ondertussen waren de asperges gaar en rolde Phil deze in gezouten spek, dit op de grill, lekker bij de aperitief. Kort daarop kwamen moedre en Werner aan, zij hadden de gerookte zalm mee, zalm die een particulier zelf rookt, heel lekkere zalm. We moesten nog wachten op de zus van Fie die maar met één van haar zonen kwam. We begonnen in afwachting wel al met een aperitief en een paar hapjes, waaronder de kleine asperges op de grill. Als Mieke aankwam, konden we beginnen met het koken van de andere asperges en de krielaardappelen. Mieke had voor Fie één meter bier mee, en zelfs de rest van de bierbak ook, dit als geschenk voor zijn verjaardag. Phil maakte nog een sausje op basis van garnalenfond en samen met de zalm genoten we allemaal van een lekkere maaltijd. Peter, de man van Mieke had tijdens de nacht moeten werken en kwam eens achter met de motor. We hadden van alles een portie overgelaten, zo kon hij ook nog genieten van deze lekkere dinges. Achteraf deden Fie en haar zus de vaat, Phil zette alles op zijn plaats en zette koffie. Een potje troost met een praline sloot het menu. Voor onze bezoekers vertrokken, genoten we allen nog wat van het mooie weer, terwijl er wat over en weer gepalaverd werd. Tegen 18u bleven we alleen over en genoten nog wat van de rust, een pintje en een glaasje wijn. Rond 19u vetrokken we dan huiswaarts. Na zo een zonnige dag was er veel volk op de baan, maar we hadden tijd en reden ontspannen naar Stasegem waar we een klein uurtje later aankwamen. Alles zoals normaal uithalen en reeds een deel klaarmaken voor volgende uitstap.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016