NEDERLAND 2009

Hoogerheide

Eindhoven

       
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum  11-12 juli

Koopzondag bij De Kampeermarkt in Eindhoven, we kunnen dan eveneens de stad eens bezoeken...


Zaterdag 11 juli: Na Phil zijn werk tot 12u. is Fie hem gaan afhalen aan zijn kapsalon. Na nog een verfrissende douche en een lekker broodje, zijn we vertrokken richting Veldhoven. Daar hadden we een kleine rustige camping gevonden. 't Witven, vriendelijk onthaal en mooie grote plaatsen. We betaalden er €28 voor 1 nacht, alle voorzieningen inbegrepen. Blijkbaar was niemand op het forum van de Campersite voorstander om ergens vrij te parkeren en te overnachten in Eindhoven. Eens we onze overnachtingplaats hadden gezien, zijn we richting de Kampeermarkt gereden. We hadden er gelukkig vlug een parkeerplaats want blijkbaar was het daar heel druk. In tegenstelling van hetgeen we hadden gelezen, was het zeker de moeite om eens de winkel te bezoeken. Alles wat we zochten, hebben we daar gevonden.
Jammer dat ze vroeger sloten dan we wisten, zo waren we rond 17u. reeds terug buiten na een bezoekje van een uur. Rond 17u30 terug op de camping, na de Mh vlak zetten, schotel richten, alles op 220V zetten en de tafel en stoelen buitengezet te hebben, konden we eens de camping volledig gaan verkennen. Allemaal U-vormige "pleintjes" waar er verschillende campingplaatsen zijn, die het gezellig maken. Verder is er ook een mooie vijver met een redelijk aangelegd strand. Eens aan de vijver, kregen we een enorme regenbui op ons dak. Gelukkig waren we juist ter hoogte van de opslag- en materiaalpost van de camping, en waren de poorten open, zo bleven we redelijk droog. Eens aan de ingang gekomen, hadden we daar de mogelijkheid om iets te drinken. Fie een bruine Leffe en Phil een WC (whiskycola). Dan maar terug naar de Mh waar we binnen nog een glaasje Papillon hebben gedronken, omdat de stoelen die we hadden buitengezet, nat waren. Dan heeft Fie onze spaghetti klaargemaakt. Na de afwas is Fie beginnen patience spelen terwijl Phil nog wat tv keek. Na de uitzending van Le Tour, zijn we rond 23u15 onder de wol gekropen.
Zondag 12 juli: Na een héél rustige nacht met nu en dan wat regen op het dak heeft Phil de koffie klaargemaakt en Fie nog enkele eitjes gebakken om zonder brood of koeken op te eten. De zondag bracht de bakker namelijk geen brood. Na de opkuis zijn we dan rond 10u nog eens vertrokken naar de Kampeermarkt. Phil had nog profielen vergeten om rond de buitenkoffers te doen. Na enkele jaren worden die korter en keihard, dus hier en daar mag er wel iets vernieuwd worden. Als we in de Mh stapten, rook Fie bier. Bij het nader bekijken van Phil zijn Stella blikken achter de passagierszetel, bleek er een blik opengescheurd (ze zouden die toch iets sterker mogen maken). Na de opkuis konden we vertrekken. Rond 12u parkeerden we ons juist aan de Philips burelen in de Mathildelaan. Max 2 uren parkeren, dus moest het vlug gaan. We zochten eigenlijk iets om te eten, maar rekenden ook op enkele open winkels. Het Nederlands systeem van de koopzondagen kenden we niet. Nu denken we dat iedere 1ste zondag van de maand een koopzondag is. We hebben onze goesting gevonden in een Chinees restaurant "Nieuw Nan King" waar we heel lekker hebben gegeten met een kannetje wijn en een pintje. Na de koffie, de rekening, voor €50.95 waren we er van af. Tegen dan was het reeds 13u45 en  moesten we bij de Mh zijn tegen 14u. Rustig zijn we deze richting gewandeld en we waren er juist op tijd. Door het minder goeie weer waren we aan het twijfelen wat we zouden doen, winkelcentrum in Wijnegem? Blijkt gesloten te zijn op zondag. Dan maar huiswaarts vertrokken, we zouden onderweg dan wel zien. We moesten wel nog tanken onderweg. Dan maar in Retie afgereden om een tankstation te zoeken, die we vlug vonden. Onderweg nog een paar buien maar hoe meer we Gent naderden, hoe beter het weer werd. Zo zijn we dan afgereden in St. Niklaas. Waar de gps ons naar het Kokkelbeekplein bracht en we een goeie parkeerplaats vonden op 400m van de Grote Markt. En het was kermis, alle terrasjes zaten vol, de attracties draaiden op volle toeren. Een podiumtent was opgesteld voor het stadhuis waar er juist een Afrikaanse groep begon op te treden. Na alles eens bekeken te hebben, hebben we ons op  het terras van de Cipierskelder een plaatsje gezocht en gevonden. Fie een coupe met vers fruit en een spuitwater en Phil een Westmalle trippel. Nadat we ons dit hadden laten smaken, waren we klaar om huiswaarts te vertrekken. Daar kwamen we dan ook aan om 18u30. Na het leegmaken van de koelkast en het ledigen van het toilet konden we onze uitstap met een positieve gedachte afsluiten.

Foto's

 

© Phil en Fie 31/03/2016