FRANKRIJK 2008

Le Portel Brest Normandië Champagne    
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum 01 - 03 maart

Le Portel-62480 is een mixparking in de Rue des Champs juist achter het stadion. Je kan er gratis elektriciteit en water bekomen. Er is ook gelegenheid om vuil water te lozen. Op wandelafstand van het centrum waar er verschillende drink en eetgelegenheden zijn. Op een 150m. een grootwarenhuis.

Na onze uitstap met de garagenummerplaten hebben we de week nadien eindelijk onze vakantiewoning voor onze deur staan. Eindelijk kunnen we al onze spullen in de kasten steken. Borden, glazen, bestek, enz... Ook wat materiaal om, je weet maar nooit hé. Met groot verlangen om nog eens een uitstap te doen, hebben we plannen gemaakt om het eerst komende weekend eens naar Frankrijk te trekken. De Nord pas de Calais was onze keuze. Zo zijn we vertrokken op zaterdag 1 maart iets na 17 uur.
Onderweg moesten we nog tanken, ik dacht dat de diesel in Frankrijk iets goedkoper was, mis dus... Zo zie je maar dat we nog veel moeten leren om met de camper op weg te gaan. Nu, we zijn nog niet te oud.
Onze eerste keuze was op Equihen Plage gevallen, dit is een heel klein dorpje, waar er blijkbaar niks te beleven viel. Op het eerste zicht zelfs geen restaurantje of cafeetje. Bij de camperplaats aangekomen bleken er geen staanplaatsen vrij op verhard gedeelte en verder was parkeren niet mogelijk zonder enorm schuin te staan. Onze hellende vlakken zijn nog in bestelling, dus was het voor ons onmogelijk om de mobilhome waterpas te zetten. Dan zijn we maar doorgereden naar

Le Portel
De camperplaats zelf niet zo aantrekkelijk, maar toch behoorlijk rustig. Vlak naast voetbalterreinen. Maar het dorpje daarentegen was al veel aantrekkelijker dan het eerste. We hadden al vlug een paar eetgelegenheden gezien. De eerste avond zijn we uit gaan eten in een ‘Italiaans’ restaurantje. Een wc'tje en een campari als aperitief, een menuutje van een 25€ (veel te veel om goed te zijn. Onze goede voornemens om enkel kilos te verliezen naar de knoppen) paté, andouillettes en een goeie fles wijn...

Zondagmorgen Marijke naar de bakker. Bij de eerste waren er weinig soorten koffiekoeken. Ze had wat problemen, zei ze. Nog een bakkerij bezocht in centrum en daar waren er chocoladekoeken  en suisses te krijgen. Na lekker ontbijt was om 9u. de Inter marche open, we zijn daar eens gaan neuzen en hebben daar een biertje aangeschaft om in de namiddag te nuttigen. Op weg naar daar zagen we een enorm grote "geschenken" winkel die pas open was om 10u. Bij wordt dat meer een "vuile" winkel genoemd. Daar hebben we ons nieuwe waterabsorberende matten voor in de mobilhome gekocht. Rond 11u. zijn we vertrokken voor een wandelen, na een flinke afdaling konden we langs het strand zo terug naar het centrum. ’s Middags hebben we de  overschot van de boterkoeken opgegeten.  In de namiddag hebben we nog een grote wandeling gemaakt richting Boulogne sur mer. Zalig weer, beetje fris, maar geen regen, zelf zonnig. Op de terugweg zijn we eieren en brood gaan kopen voor de maandagmorgen. Op een 200m van de camperplaats is er een klein pita restaurant, daar hebben we 's avonds genoten van een durum.

Maandagmorgen na het ontbijt zijn we vlug nog eens naar het centrum geweest om een beetje eten te vinden voor 's middags. Een soort warenhuisje vonden we open wat niet evident is de maandagvoormiddag. Met enkele voorverpakte soorten voorgesneden vlees onder de arm zijn we terug richting mobilhome nog een krantenwinkel binnen geweest om er een postkaart te kopen. Er lag daar ook een camperboek in het rek, deze hebben we er dan ook nog bijgenomen. Rond 11u. zijn we dan maar vertrokken en zo langs de kust naar huis gereden. Onderweg zijn we nog enkele keren gestopt om nog eens genieten van de mooie uitzichten die je aan de Franse kust vindt. Ergens op een landtong hebben we onze vleesvoorraad opgegeten en een blik Carlsberg leeg gemaakt. We hadden ook het geluk dat het een héél klare dag was, we zagen de Engelse klifrotsen zoals we ze nog nooit hadden gezien.

Ergens onderweg zijn we nog een wandeling gaan maken in een reservaat langs die weg. De naam zijn we vergeten te noteren.
Bijna terug in België zijn we nog eens gestopt in Bray Dunes op zoek naar dat restaurant van de vader van de uitbater van Mexicaan in Waregem. Maar op een maandagmorgen, geen normaal verlofweekend is er niet veel open aan de kust dus hebben we niks gevonden. Na wat overleg zijn we nog gestopt in Veurne. Daar hebben we nog genoten van een Leffe van ’t vat. Rustig, zalig op een terras achter glas., de korte trip zit er bijna op. Maar we hebben er alle twee met volle teugen van genoten. Deze manier van reizen ligt ons allebei heel erg.

Meer Foto's

© Phil en Fie 31/03/2016