ITALIË

Varese 2008 Firenze 2013        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum

20-30 september


Varese, WK Wielrennen op de weg. Nadat Phil nog een voormiddag heeft gewerkt en Fie de laatste hand aan het laden van de Mh heeft gelegd waren we vertrekkensklaar.

Zaterdag 20 september: 13u.33, nog enkel stoppen om de tank te vullen en dan de snelweg op richting  de Elzas. We hadden onderweg besloten tot in Baccarat te rijden, blijkbaar een mooie camperplaats. Phil dacht van nog eens in Luxemburg te tanken maar net voor de grens stuurde de GPS ons op afrit Longwy op de N52 Richting Metz. Daar we makkelijkst rijden aan een 90 per uur hadden we deze zo ingesteld. Dus maar niet tanken maar geen tol betalen ook, dus... Langs de E21-23  richting Nancy. Na een 420 Km dan toch maar getankt aan een Leclerc in Pompey. Tegen 19u. waren we in Baccarat. Mooi stadje die ook gekend is voor hun kristal. Na een mooie wandeling hadden we voldoende honger om in "Le Pont" onze magen te vullen. Eerst een aperitief, Fie een glas champagne en Phil een whiskycola. Phil dan St Jakobsschelpen en Fie een entrecote met een glaasje wijn. Ons dessert was een Dame Blanche en eentje met 3 bollen. Zo konden we er weer tegen voor onze eerste nacht richting Italië. De nacht voor Phil was kort, de eerste maal was het 3u. als hij de klokken van het kerkje hoorde om het vervolgens ieder uur te kunnen meetellen. Anderzijds is het wel een mooie camperplaats juist aan de oever van "La Meurthe"  met alle voorzieningen iets meer naar de kerk toe.
Zondag 21 september: Om 8u. dan maar uit de veren en terwijl Fie ons ontbijt ging halen heeft Phil de koffie gezet. na enkele lekker chocoladekoeken en croissants zijn we om 8u55 vertrokken voor de tweede etappe richting Varese . Langs de N59 naar St. Dié Des Voges en zo de Col Du Bonhomme over via de N415 langs Colmar. Vlot Zwitserland binnen, onze klever hadden we reeds in Auto 5 aangekocht. Nog even tanken juist na de Gotthardtunnel zodat we tegen 15u15 in Varese aangekomen zijn. Eerst naar het accreditatie centrum en ondertussen kennis maken met de cowboy gewoontes van de Italiaanse bestuurders. Misschien wat moe is Phil op de parking wat hard in aanraking gekomen met zo een groot tv scherm op een hoge poot. Deze was iets lager dan gedacht, resultaat, wat schade aan de alkoof. Problemen voor thuis. Nadat we alle papieren hadden gekregen zijn we op zoek gegaan naar de Via Valstagna en vlug gevonden. Een mooie camperplaats in aanleg. Alle plaatsen zijn aangeduid door treinbielzen. Per camper een verharde en een niet verharde plaats. 4 sanitaire containers 2 met douchen, 1 met Franse en 1 met gewone toiletten. Voor het vuil water een vak in trechter vorm en een mooie zuil die werkt met gratis te verkrijgen jetons om chemische toiletten te reinigen. Enkel de dochter kon wat Engels zo wisten we dat het ons €15 per dag zou kosten. We stonden dan ook maar een 200m van het parcours en een 800m van de perszaal. Keuze van plaats was er nog te over; Buiten enkele Fransen op het hoger gelegen gedeelte was alles nog vrij. Eerst zijn we nog eens gaan kijken naar de Ippopodrome  waar alles zich zou afspelen. Op onze zoektocht hadden we een camper gezien van Diksmude, die persoon was juist gaan fietsen en had onderweg het wegdek gekust, hij was niet voor niks in het land van de paus. Vlug een kijkje in de perszaal waar ze alles nog aan het klaarzetten waren en dan terug naar de Mh. Een fles champagne vond Phil nu wel op zijn plaats, nadien een lekker biefstuk die we voor de gelegenheid Vacuüm hadden doen verpakken. Zo hadden we voor een 6-tal dagen vlees mee. Een echte aanrader. Na het eten en de afwas nog wat tv gekeken en onder de wol.
Maandag 22 september: Na een goeie nacht opstaan om 8u10. enkele "dubbele" eieren in de pan en we konden er tegen om de dag te starten. We zijn eens naar het centrum van Varese gaan kijken een 1300m wandelen. In een warenhuis dicht bij het station hebben we wat inkopen gedaan. Op de terugweg vroeg Fie of zij eens de zak met aankopen moest dragen en Phil antwoordde "laat maar, als je valt zijn onze boodschappen naar de knoppen" maar, Phil zag een mooi standbeeld en wilde een foto nemen dus nam Fie de zak over, en wat gebeurde er? 10 meter verder een hoge stoeprand en fie zat op haar knieën. Terug op de camperplaats hadden we buren, die mensen dat we de dag voordien gezien hadden, de fietser, juist!! Patriek, zo noemde onze buur, had een pakket met TV-Vlaanderen mee, Deze heeft Phil helpen installeren zodat hij samen met Brigitte (zijn vrouwtje) tv kon kijken. Rond 16u30 nog eens naar de perszaal met de laptop. Er staan altijd kastjes dat men mag gebruiken om het één en ander in op te bergen zodat men niet iedere keer alles moet meeslepen. Dus zo een kastje in beslag genomen en de kazuifel afgehaald. Zo had Phil alles die nodig was om op het parcours te kunnen tijdens de koersen. Om 21u begon de openingsceremonie dus konden we op het gemak nog terug naar de Mh om daar na ons dagelijks aperitiefje  het vacuüm verpakte vers spek te proeven met witte bonen in tomatensaus. LEKKER. Om 20 na 8 zijn we dan samen met Brigitte en Patriek vertrokken naar de ceremonie. Blijkbaar al veel te laat, alle tribunes waren volzet. Wij konden nog binnen met onze perskaart maar onze buren moesten alles van buitenaf proberen te zien. Het was een mooi spektakel dat duurde tot 23u30.
Dinsdag 23 september: Vroeg opstaan om op het gemak het toilet te kunnen uitkuisen terwijl Fie lekker Italiaans "Frans" brood was gaan halen. een eitje en een broodje met confituur kan er altijd makkelijk bij Phil in. Om 9u15 waren we klaar om met de rest van het gerief, een tweede laptop en fototoestellen, naar de perszaal te gaan. Slecht weer, een druilerige regen. In de perszaal eens naar de mail kijken en de foto's van de dag voordien op de pc en externe harde schijf zetten. Op de terugweg naar de Mh nog binnen geweest in een warenhuisje naast de ippopodrome voor plakband en choco. 's middag aten we niet, ons ontbijt was eigenlijk al zwaar genoeg. Om 14u begon de tijdrit voor  de mannen U23. We zijn dan maar rond 12u30 naar het parcours vertrokken gelukkig was het weer al een beetje aan het veranderen. Na de aankomst van de laatste renner en het podium naar de perszaal om enkele foto's door te sturen naar enkel site's, maar het internet werkte niet dus was het werk vlug gedaan. Nog enkel wachten op de uitslagen en de startlijsten voor de volgende dag. Aangekomen op de camperplaats waren er al meer en meer mensen aanwezig. Ondertussen had Phil zichzelf tot postbode gebombardeerd. Phil bracht genoeg uitslagen mee uit de perszaal, zodat de mensen die het wilden, de volledige uitslagen en de startlijsten voor de dag nadien hadden. We hadden beslist om die avond eens op ons gemak iets te gaan eten. Na ons wat te hebben opgefrist zijn we gaan eten in "Restorante Orchidea". De aperitief kregen we, nadien  een carpaccio van rundvlees en scampi's op wijze van... met een flesje wijn. Om 22u. waren we terug, moe maar voldaan.
Woensdag 24 september: Hebben we de resten van het brood van de dag voordien opgegeten met wat choco en confituur. Het weer was gelukkig volledig anders dan gisteren. Mooi, veel zon. We zijn nog eens gaan wandelen naar het centrum. In het warenhuis wat kaas en vlees gekocht voor bij het ontbijt. Phil is ook nog eens in het accreditatie centrum geweest om te vragen of er dit jaar geen rugzakje of iets in die aard was voor de mensen van de pers. Normaal is dat ieder jaar voorzien en inderdaad, zelfs 2 dit jaar plus een affiche van het WK die daar is doorgegaan in 1951. Zoals we al eerder zegden over de Italiaanse bestuurders, in de winkelstraat was er een Ukraïnse renner omvergereden, gelukkig zonder erg.  Terug in de camper hebben we ons gewassen en nog het vuil water afgelaten en het vers bijgevuld, ondertussen nog eens het toilet uitgekuist. Om 12u30 vertrokken naar de perszaal om te kijken of het internet nu in orde was, wat bleek, we moesten nu een paswoord gaan halen om op het net te kunnen. Dus waren alle problemen opgelost. Het was echt een plezier om die dag buiten te zijn, mooi zomerweer. Na de tijdrit van de dames en het podium terug naar de perszaal en foto's door sturen. Fie had deze keer niet gewacht en was reeds vertrokken naar de camperplaats. Daar aangekomen heeft Phil nog eerst een pintje gedronken met enkele nieuw aangekomen wielerliefhebbers en hen ook de uitslagen en startlijsten bezorgd. Een kipfilet met tomaat en ijsbergsla stond op het menu. Nog wat tv en dan de wel verdiende rust. Wel heeft Phil nog een tijdje wakker gelegen. Hij had namelijk een telefoon gekregen of hij de dag nadien wilde foto's gaan nemen in het hotel van de Belgen in opdracht van een professionele fotograaf. Zenuwen...
Donderdag 25 september: 7u30, opstaan. We hadden in de diepvries een soort pistolets mee die niet meer gebakken moesten worden. Met wat kaas en hesp stonden we sterk voor de trip naar het hotel. Dit was zo een kleine 11km van bij ons vandaan. Zo zijn we dan ook vroeg vertrokken om vervoer te vinden naar daar. Gezocht bij trein en bus, nergens te vinden. Dan maar aan een taxichauffeur gevraagd wat de prijs zou zijn. Voor een €15 zou dat moeten kunnen. De Belgen kwamen rond 17u30 aan in het hotel. Door de tijdrit van de elite was er wel geen verkeer tussen 11u en 18u in Varese. Phil en Fie dus om 10u15 al in een taxi en zo waren we een 7uur te vroeg al ter plaatse. We zijn dan maar een soort café binnen gegaan om een koffie te drinken en Phil heeft er zijn eerst grappa geproefd, en het beviel hem wel. We hadden juist voor het hotel een aanwijzer gezien naar een Grotta en daar we zoveel tijd over hadden zijn we te voet gestart richting Grotta. Na een klim van zo een 2.5 Km eerst over asfalt en wat verder over een oud Romeins heerweg over stenen en keien en op sommige plaatsen een 25% stijgingspercentage zijn we na wat zweten en puffen boven geraakt. Daar was van de Grotta enkel de ingang te zien, de rest was enkel open voor groepsbezoeken. Er zat dus maar één ding op, terug keren van waar we kwamen. Dubbel voorzichtig, keien zijn glad in vochtige bossen. Eens beneden hebben we ons getrakteerd op een ijsje van Pistache en vanille voor Phil en Mokka en Vanille voor Fie. Ondertussen was het nog altijd maar 14u30 dus hebben we een bank opgezocht met zicht op het meer van Varese. Rond 17u zijn we dan maar richting hotel vertrokken waar Boonen en Co om 17u45 uiteindelijk zijn aangekomen. Na de nodige foto's te hebben genomen zijn we terug in een taxi gesprongen richting perszaal waar Luc op het materiaal zat te wachten. Hij zou me ook enkele foto's geven van de tijdrit van de elite. Fie was ondertussen wel door gegaan naar de Mh om een lekkere maaltijd klaar te maken. Na mijn werk als postbode, nog een pintje met de gasten en gegeten te hebben zijn we rond 23u15 gaan slapen.
Vrijdag 26 september: Opgestaan om 7u55. Nadat Fie koeken is gaan halen en Phil de gebruikelijke koffie zet en ondertussen ook het toilet nog eens uitkuist, hebben we een deugddoende douche genomen. Op het gemak heeft Phil zich dan klaargemaakt om naar de koers van de U23 te gaan. Fie zou ondertussen wat boodschappen doen, voor Phil oa een paar flessen Grappa meebrengen. Het was terug prachtig weer het was nochtans anders voorspeld, voor ons was het genieten in de zon. Voor de koers nog vlug eens naar de perszaal om te kijken of Luc mijn foto's al op cd had gezet. Deze was het blijkbaar vergeten. Fie is tijdens de koers achter gekomen om ook nog wat foto's te nemen, en eerlijk, ze begint het ook te leren. Na de koers Phil zoals gewoonlijk naar de perszaal om foto's op de computer te zetten en er enkele van door te sturen naar enkele site's en te wachten op de uitslag en startlijsten voor de dag nadien. Fie was al terug vertrokken naar de Mh. Het was nog mooi weer dus hebben we nog samen met de anderen een glas buiten gedronken. Eens de zon was ondergegaan koelde het enorm af. Gelukkig hebben we een goeie verwarming in de Mh. Een ferm biefstuk met paddenstoelen smaakte dan ook natuurlijk. Slaapwel...
Zaterdag 27 september: Naar dagelijkse gewoonte, Fie pistolets, Phil koffie en toilet maar ook vuil water geloosd (die ondertussen al aan het overlopen was) en vers water erbij. Het was de dag van de dameskoers. Phil is om 10u45 vertrokken naar de perszaal en Fie is nog wat inkopen gaan doen. Phil heeft de gewoonte van op ieder WK een T-shirt te kopen. We hadden afgesproken waar we vanaf nu met de Mh kwamen een koffietas te kopen, dus zo eentje samen met een drinkbus bracht Fie ook mee. Fie Is wat later toch nog naar de koers komen kijken tot de voorlaatste ronde en dan is ze terug vertrokken richting camperplaats. Phil de gewone werken. We hadden met Brigitte, Patriek,  Marise en Wikkes afgesproken om eens uit te gaan eten. Na nog een pintje op de camperplaats en ons wat opgefrist te hebben zijn we op zoek gegaan. Varese leeft op zaterdag, amaai, overal veel volk. Tenslotte zijn we in een zelfbediening geland "Ciao" Niet slecht, maar een raar systeem... We zijn dan nog binnen geweest in een paar cafeetjes, Wikkes en Phil bleven maar grappa drinken. Blijkbaar is dat nogal straf spul. Bleek pas de dag nadien.
Zondag 28 september: Vroeg opstaan 7u. Koers startte al om 10u30. dus om 9u vertrekken naar de perszaal. Fie nam een snipperdag. De nacht was te kort geweest. Phil wat pijn aan zijn hoofd, nu, als men de oorzaak kent. Ze rustte wat in de Mh en is dan nadat ze de laatste kilometers van de koers op tv had gezien naar de perszaal gekomen om Phil te helpen dragen. Het was de laatste dag van het WK dus moest alles terug mee naar de Mh. Kast leeg, wachten op de volledige uitslag en dan richting camperplaats. Voor de laatste  avond konden we onze gewoonte van allen samen een pintje te drinken niet onderbreken. De één haalde koeken uit Fie bakte wat bbq worsten in de pan enz... we moesten toch iets eten hé ! Tegen 22u zijn we dan voor de laatste keer op Italiaanse bodem in bed gekropen.
Maandag 29 september: 7u30 opstaan en een ferm ontbijt zodat we weg konden. De mh wat opruimen, alles terug vastzetten. Afscheid nemen van allen waar we mee in contact geweest waren. Van Wikkes kregen we nog een lekkere fles Bourgogne wijn voor Phil zijn werk als postbode. Nog eens het vuil water laten lopen, vers erbij en toilet uitkuisen, eens zwaaien naar de eigenaars van de camperplaats en vooruit, richting Luxemburg. We hadden beslist van de grootste rit op maandag te doen. Een kleine 700km in licht bewolkt weer. Eens we de Gotthardtunnel door waren, was het al iets zonniger. Nog eens getankt in Zwitserland om dan juist in Luxemburg nog te kunnen tanken aan een paar centen minder. Fie was tijdens de rit enorm actief, als fotograaf, niks was veilig voor haar gevoelige plaat. Rond 19u waren we op Camping du Port Schwebsingen in Wellenstein. Voor €10.50 hadden we een mooie plaats en elektriciteit. Deze camping is juist langs de moezel gelegen. Het was al te donker om foto's te nemen.  Stroom aansluiten Mh waterpas zetten. Na de lange rit hebben we ook onze laatste fles champagne open gedaan. Ondertussen heeft Fie ons laatste vacuüm verpakte vlees (vers spek) gebakken met een blik witte bonen in tomatensaus. wat een delicatesse. Dit samen met de fles wijn dat we van de wikkes hebben gekregen. Buiten dat er daar weer ieder uur een klok luidde hebben we een goede nacht gehad.
Dinsdag 30 september:
Opstaan om 7u55. Fie had in de receptie een brood besteld voor 's morgens. Vers brood en een lekkere pot koffie, wat moet een mens meer hebben op een zwaar bewolkte morgen. Nadat we alles hadden opgeruimd zijn we nog een wandeling gaan maken om wat foto's te nemen. Ondertussen was de bewolking naar beneden beginnen te vallen zodat we rap weer in contact kwamen met het typisch Belgisch weertje. Om 10u50 zijn we van de camping vertrokken. Een tankstation opgezocht, de meter boog iets teveel naar links om nog ver te rijden. Rond 11u40 zijn we in Diekirch gestopt om nog eens een Italiaans restaurant binnen te stappen en een pizza te verorberen. Zo zijn we dan via Bourscheid en Clervaux nog eens volledig Luxemburg in de lengte doorgereden. Dan nog een rit van vier uur en ons verlof zit erop.

Foto's

 

© Phil en Fie 31/03/2016