NEDERLAND 2018

Valkenburg          
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 2 – 5 februari

Was het weekend om terug eens naar het wereldkampioenschap cyclocross te gaan. Dit jaar moesten we naar Valkenburg, meer bepaald naar de Cauberg. Phil zocht reeds in oktober naar een plaatsje op één van de campings dicht bij het gebeuren. Op camping “Den Driesch” was het binnen de kortste keren geregeld, maar veel plaats was er blijkbaar niet meer. Twee weken nadien probeerde Veyske ook nog daar te geraken, maar alles was volzet. We konden op vrijdagmiddag vertrekken, alles moest dus klaar zijn tegen donderdagavond, wat dan ook gebeurde.

Vrijdag 02 februari: Voor het WK doen we een inspanning, zo konden we, na de voormiddag te hebben gewerkt, reeds om 12u30 en met 48.703Km op de teller vertrekken richting Valkenburg. De GPS gaf 222Km aan om onze bestemming te bereiken, met een korte file op de ring in Brussel, lukte dit in 3u10. Eens we de helling naar de camping waren opgereden, stond er iemand de aankomende campers op te wachten en wees deze hun plaats aan. Doordat we achteruit de staanplaats moesten inrijden, gidste deze ons ook mooi op plaats F11. Vlak zetten was niet nodig, enkel stroom aansluiten. Om ons een beetje te beschermen, trokken we warmere kledij aan en vertrokken op verkenning naar het centrum, nadat we daar een bericht kregen van Veyske, dat ze nog maar rond Leuven waren. Toen we wisten dat ze nog een tijdje gingen wegblijven, trokken we naar het parcours. We moesten het eerste, lastigste stuk van de Cauberg omhoog wandelen. Ver liepen we niet op het parcours, het was ons iets te drassig. Nadat we een eerste indruk hadden opgedaan, trokken we terug naar beneden. We verkenden verder het centrum en namen tenslotte een vrij plaatsje in op het verwarmde terras van “Café de Grendelpoort” daar hadden ze een Belgische pint. We deelden onze tafel met mensen van aan de kust en hadden een gezellige babbel. Omstreeks 18u30 kreeg Phil een telefoon dat Veyske, zijn broer met vriendin en pleegzoon vertrokken waren aan hun overnachtingsplaats. Stanny, de broer van Veyske, had namelijk een plaats kunnen bespreken bij een fruitboer bovenop de Cauberg. 25min. later zaten we allen samen op het verwarmde terras. We bleven daar tot iets voor 20u tot we allen honger kregen en elk naar zijn camper vertrok. Eens wij in onze Mobil II waren bereidde Fie onze spaghetti, terwijl we nog een glaasje Vonkelwijn dronken. De vaat deden we samen en keken nadien nog wat tv. Om 22u30 was het bedtijd, tanden poetsen en onder de wol, slaapwel.
Zaterdag 03 februari: 7u30 was een mooi uur om koffie te zetten. Toen deze klaar was, zorgde Fie voor de pannenkoeken. Nadat we goed ingepakt waren, konden we naar het parcours vertrekken. We konden binnen zonder controle, we hadden nog aan niemand onze tickets moeten tonen. Toen we tenslotte aan iemand vroegen waar we onze tickets konden omwisselen voor een armbandje, zodat we het weekend er geen last meer van zouden hebben, moesten we nog bijna een kilometer verder wandelen naar de inkom. Eens we daar waren, zagen we nog maar eens een chaos, niemand wist waar naartoe. Tenslotte kregen ze er toch nog een rechte lijn in, maar iedereen moest een talud omhoog om, of tickets te kopen of deze om te wisselen naar een armbandje. Daar werden dan alle rugzakken gecontroleerd en werd alle meegebrachte voedsel en drank uitgehaald en weggesmeten, erg voor mensen met kinderen die bvb niet alles mogen eten. Eens wij in regel waren, was het wachten op onze vrienden. Die hadden aan de inkom ook tegenslag, zelfs van Stanny smeten ze zijn pistolets in de vuilbak zonder hem de kans te geven er zelf iets aan te doen. Van Veyske konden ze het nog redden en terug naar hun camper doen. Eens we allen samen waren, was het zoeken naar een plaatsje. Voor de eerste koers om 11u van de junioren mannen, bleven we de eerste ronden op een vaste plaats staan, maar trokken tegen het einde naar de aankomst. 1) Ben Tulett 2) Tomas Kopecky 3) Ryan Kamp Toen we er waren, botsten we tegen twee oud bekenden en besloten samen een paar pintjes te drinken op het terugzien. Zo was het snel tijd om naar de volgende koers te kijken van de vrouwen onder 23 We verwachtten veel van onze landgenote Laura Verdonschot, maar het lukte haar niet een eindigde maar 10e  1) Evi Richards 2) Ceylin del Carmen Alvarado 3) Nadja Heigl. Om 15u was het tijd voor de vrouwen Elite, daar hadden we onze Sanne Cant die haar titel moest verdedigen, wat haar dan ook lukte 1) Sanne Cant 2) Katherine Compton 3) Lucinda Brand. Na de koers, dronken we onze laatste bons op en ieder vertrok naar zijn camper om wat andere kledij aan te trekken. Phil ging nog vlug ons schoeisel afwassen in het sanitair blok. Het was eerst de bedoeling om ook eerst te eten, maar het reglement werd veranderd, dus spraken we terug af in het centrum. Het was er heel druk, we slenterden wat rond, maar vonden niet direct wat we zochten, een plaatsje op een verwarmd terras. We vonden dit bij “Café Brasserie Nurgus”, maar het bier was echt niks. Nadat de glazen leeg waren, gingen we verder zoeken en vonden op dezelfde stek van de dag voordien een vrije tafel. Na een klein uurtje, ging ieder terug naar de camper voor het avondmaal, bij ons was het varkenstong in tomatensaus en het smaakte. Phil nam deze keer de vaat voor zijn rekening. Fie ging slapen omstreeks 22u, Phil volgde een dik half uur later.
Zondag 04 februari: De wekker stond om 7u. Terug koffie zetten en Fie zorgde voor de pannenkoeken. Na het ontbijt ging ze ook nog het toilet gaan ledigen. We vertrokken naar het parcours om 8u30, deze keer konden we niet via een zijweg binnen en moesten normaal terug tot aan de inkom wandelen. Toen we bijna aan het hotel van de Belgen waren, zag Phil er de mensen van het UCI ergens door de afsluiting toch binnen trekken, we volgden hun voorbeeld en deden zo toch een serieus stuk van de afstand minder. Zo hadden we natuurlijk ook geen controle deels ook omdat we zo vroeg waren. Veyske daarentegen moest om de 5 stappen zijn bandje tonen. Tegen 9u stonden we op de plaats die we de dag voordien hadden uitgekozen en het was voor een tijdje.

Pas om 11u vertrokken de heren onder 23 waar één van onze landgenoten één van de favorieten was. Eli Iserbyt maakte dit dan ook met een grandioze voorsprong waar 1) Eli Iserbyt 2) Joris Nieuwenhuis 3) Yan Gras. De volgende koers was maar om 15u, nog drie uur op dezelfde plaats blijven staan en het was ondertussen beginnen sneeuwen. Gelukkig waren er nog mensen aanwezig die ons wat entertainden. Om 15u startten dan de mannen Elite Met Matthieu Van der Poel als topfavoriet, maar natuurlijk onze eigen Wout Van Aert. Deze laatste maakte er een solorace van, hij liet iedereen in de tweede ronde achter zich. Van der Poel had een offday en eindigde derde na Michael Vanthournhout die zilver kreeg. Na de koers gingen we snel op zoek naar een dranktentje en lesten er onze dorst net elk twee pintjes. Na dit namen we afscheid van Veyske, de anderen zagen we niet meer. In het centrum was het heel druk, maar we gingen snel naar de camping, waar we ons snel ontdeden van de vuile kledij. Fie ging zich gaan douchen, zodat Phil haar kapsel in orde kon brengen voor we terug naar het centrum trokken. Het was al 18u30 toen we terug vertrokken, de camping was al voor 2/3 leeg, sommigen staan graag in de file. We hadden besloten om Grieks te gaan eten en zagen dat er op de hoek van het Grendelplein nog wat volk zat bij “Restaurant Thessaloniki”. Eerst dronk Phil een La Trappe tripel, Fie koor voor wijn, we bestelden een fles, zo konden we er bij onze mix grill met ons twee er van drinken. De maaltijd was lekker, nadien dronken we nog een koffie. Om twintig na acht waren we terug in onze Mobil II, keken nog wat tv, dronken nog een digestief en gingen tegen 22u slapen.
Maandag 05 februari: De wekker stond terug om 7u, maar Phil was hem deze keer voor en zette de verwarming op maar ook de waterverwarmer en kroop nog 5min. terug onder de warme dons. Voor ontbijt aten we onze laatste pannenkoeken op en maakten onze vakantiewoning klaar voor vertrek. Om 8u reden we de camping af en hoopten op een vlotte terugkeer. Wat dan later bleek dat dit goed gelukt was, net voor 11u parkeerden we Mobil II voor de deur en konden die beginnen te ledigen. De plannen voor de volgende uitstap konden gemaakt worden.
Kilometerstand 49.161Km., Trip 457,5Km., Verbruik 10,8L., Reistijd 5u55.

Foto’s


 

© Phil en Fie 09/02/2018