DUITSLAND 2017

Soest

Soest

       
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   7 – 10 juli 2017

Begin mei waren we met de bus reeds drie dagen naar Soest geweest. Deze 3-daagse waren ingericht door de Koninklijke Vereniging Vijfde Linie Regiment. Nu, het tweede weekend van juli was er terug de jaarlijkse BBQ in de IGCS, een club van Belgische militairen die nu nog in Soest resideren. Fie kon er dit jaar terug niet bij zijn. Een oud collega was 25 jaar gehuwd en haar man werd 50, zo gingen we elk naar hetgeen we liefst zouden doen. Phil DS vroeg of hij kon meerijden, maar sliep in het citymotel, net naast de cp in Soest. Er werden afspraken gemaakt om zo weinig mogelijk omwegen te moeten doen.


Vrijdag 07 juli: Phil besloot om reeds om 6u. ’s morgens te vertrekken, met 39.912Km. op de teller, om zo het drukste verkeer in Antwerpen te vermijden. Inderdaad het verliep gesmeerd, Phil DS moest opgehaald worden in Ekeren, waar hij zijn wagen voor het weekend kon parkeren. De mensen die daar wonen, Willy en Alida, waren ook naar Soest, maar waren reeds op donderdag vertrokken. De trip naar Soest verliep vlot, omstreeks 10u30 stonden we aan de receptie on in te schrijven. De kamer voor Phil DS was reeds besproken er restte hem nog enkel €91.90 te betalen, Phil betaalde voor twee nachten €16. Voor de stroom betaal je per verbruikte Kw. Iets voor 11u. kregen we een telefoontje van Willy en Alida dat ze op wandel waren aan het station. We hadden namelijk afgesproken om ‘s middags samen iets te gaan eten in de Mensa, de refter van de school die gevestigd is in onze vroegere kazerne. Daar ze nog op wandel waren en op die manier er niet op tijd zouden geraken, besloten we na hun aankomst op de cp gewoon naar het centrum een kleinigheid te gaan eten. Na een korte wandeling kregen we dorst en gingen op het terras van “Café Fromme” iets drinken. Nadat de dorst gelest was, gingen we op de andere hoek van de Markt in de bakkerij een belegd broodje eten. Met gevulde magen vertrokken we naar het hotel Am Wall waar Willy en Alida overnachtten. Onderweg passeerden we “Brauhaus Zwiebel” Alida ging er ons een tafeltje reserveren voor het avondeten, we moesten er wel om 17u45 zijn, anders geen plaats meer vrij. Eens aan het hotel placeerden we ons op het terras, terwijl we genoten van het mooie weer. Omstreeks 16u45 vertrokken Phil en Phil DS nog eens naar de cp om zich wat op te frissen en moesten zich reppen om op tijd in de Zwiebel te zijn. Willy en Alida waren reeds aanwezig, aperitief dronken we niet en bestelden direct een pint en ieder een andere schnitzel, Phil nam er één met zwiebel J.

Onze tafel was boven in een hoek, we zaten daar gewoon nat van het zweet, door het warme weer, de massa volk en dan nog bijna boven de keuken… Het eten was er heel lekker, een echte aanrader, maar toch haastten we ons buiten door te warm. Na een korte wandeling gingen we terug op het terras van Am Wall gaan afkoelen. We zaten er nog niet lang toen Hendrik en Vivianne er aankwamen, een Majoor op rust van het 5e Linieregiment. Het was reeds donker toen we terug op de cp kwamen. Nog een slaapwel en elk naar zijn bedstede.
Zaterdag 08 juli: Phil was al vroeg wakker, zette de koffie, deed een korte wandeling in de omgeving van het CityMotel en wachtte tot Phil DS er aan kwam, zodat we konden gaan ontbijten in de kliniek. Phil bleef wachten en wachten tot 10u15. Toen was het wel te laat om nog te gaan eten. Phil was er op voorzien en kon Phil DS een reeds ontdooid broodje aanbieden met een kop hete koffie, en het smaakte hem. We hadden beloofd aan de mannen van het IGCS om de tafels en stoelen te helpen klaarzetten voor de BBQ. Door de warmte was het zweten voor Phil, maar een dik half uur doorwerken en alle banken en tafels stonden op hun plaats. We vertrokken dan maar met een ferme dorst, blijkbaar was er daar die moment niks aanwezig ;-). Onze bedoeling was van ons eerst wat te gaan verfrissen, maar Phil DS had graag eens op zoek gegaan naar de Doyen. Op een goeie 4Km. vonden we die, veel blokken stonden er nog en werden gebruikt voor andere doeleinden dan toen. Vroeger was dit een opslagplaats/ magazijn die alle kazernes in Soest voorzag van eten en drinken. Ook de meubelen van de militairen in Soest kwamen daar aan met de trein. Van de rails was er nog een 50-tal meter te zien. Op de terugweg gingen we nog een door onze kazerne gaan slenteren, Phil had terug een goeie gids aan Phil DS. Het was al bijna 14u toen we terug aan op de cp waren. We stelden de zetels buiten aan onze Mobil II en dronken een heel koel drankje, Phil DS hield het bij een gewone Pepsi Max, Phil deed er wat whisky bij. Met enkele hapjes besloten we het daarbij te houden, we hadden namelijk laat ontbeten en moesten reeds om 17u30 in de Club zijn. Voor we het wisten stond Hendrik en Vivianne aan onze Mobil II. Phil had wat gadgets mee die moesten verkocht of uitgedeeld worden. We dronken samen nog een pintje, toen onze gasten waren vertrokken ging Phil DS zich wat opfrissen en nam Phil een lekker verfrissende douche in Mobil II. Tegen 17u vertrokken we naar de Club voor de BBQ en we waren de eersten niet, Willy en Alida zaten ons al op te wachten. Na de traditionele speeches werden de oorkondes van ereleden als dank voor bewezen diensten uitgedeeld. Hendrik en Vivianne en iets later Kolonel Peeters kwamen ook aan onze tafel, er volgden veel aangename gesprekken. Het was 23u toen we als laatsten de BBQ verlieten. Op de cp zaten nog enkele mensen buiten om toch nog een beetje frisse lucht te kunnen inademen na een warme dag. Phil zat rap onder de wol.
Zondag 09 juli: Phil was alweer wakker tegen 7u., zette de koffie en wachtte totdat Phil DS tevoorschijn kwam. Wonder boven wonder, hij was er tegen 8u15 en at terug een paar broodjes met een tas koffie. Phil was afgesproken om 9u aan de Club om een pin af te halen van het 193ste  Pantsergrenadier Bataljon. Willy en Alida zouden daar ook komen, zodat ze van daaruit samen met Phil DS naar België konden rijden. Phil kon het niet laten om de mannen van de IGSC nog wat te helpen met opruimen en bleef tot alle tafels en banken terug op hun plaats lagen. Van daaruit vertrok hij dan naar het museum van de BSD in de Adam kazerne. Aan de ingang was maar 1 deel van de poort open, het was dus mikken om deze te passeren, maar met een spiegel in te plooien was het geen probleem. Het was er kalm, niemand van op de BBQ was aanwezig, jammer voor de eigenaar die er echt voor leeft. Maar Phil kwam nog West-Vlamingen tegen van Kuurne, het was wel een knolselder (Grenadier). Hun kazerne was rechtover het Vijfde Linie, zo waren we “vijanden” toen. We hadden tijdens het bezoek nu en dan een babbel, hij wist geen enkele naam meer van zijn lichting, Phil gaf hem enkel tips en zijn emailadres. Het was middag toen Phil de weg naar Leopoldsburg aanving. Naar Leopoldsburg omdat er daar op maandag een vergadering was in de kazerne Kwartier Lt Gen Piron voor de raad van bestuur. De route verliep vlot en het was eens een volledig andere weg. Richting Düsseldorf en Roermond, waar er wat file was door een outlet verkoop, niet normaal hoeveel volk daar naartoe reed. Op de cp van Leopoldsburg was het druk, maar Phil had geluk, nog één plaatsje, het plaatsje waar we liefst staan. Vlak zetten en stroom aansluiten en… rusten. Het was de bedoeling van te gaan wandelen, maar de goesting was er niet. Zo verliep de namiddag heel rustig, het was genieten van het gebeuren op de vaart en de passage op het fietspad. Voor het eerst was er ook tijd om naar de ronde van Frankrijk te kijken. Tegen de avond was de cp voor de helft leeg, velen stonden er blijkbaar enkel voor het weekend. Voor de rest was het een rustige avond.
Maandag 10 juli: Phil was terug om 6u45 wakker, deze keer goed uitgeslapen. Een lekkere kop koffie zetten en een broodje zodat hij er tegen kon tot de middag. Terwijl het water aan het warmen was, was er tijd om het toilet te ledigen. We werden verwacht tegen 11u30 in Prince Royal voor het middagmaal. Phil ruimde het meeste in onze Mobil II op en vertrok naar het restaurant om 11u. Hij was er natuurlijk weeral de eerste aanwezige en bestelde zich een cava in afwachting dat de anderen er aankwamen. Normaal hadden we de keuze tussen drie hoofdschotels, maar deze keer aten we allemaal hetzelfde, een kotelet met groenten, frieten of kroketten en een lekker glaasje wijn. Phil liet zich tot aan de kazerne voeren door Annemie. De vergadering verliep zonder discussie, wat altijd een goed teken is. Na de vergadering dronken we nog een pintje om alles door te spoelen. Phil kon terug mee met Kolonel Van Hoeck tot aan de cp, de Kolonel woont er immers dicht bij. We dronken samen nog iets in onze Mobil II en na het vertrek van de Kolonel vertrok Phil naar huis, het was toen reeds 19u. De rit verliep terug vlot, Phil was thuis tegen 20u30.
Kilometerstand 40.733Km., Trip 820,6Km., Verbruik 9.7L., Reistijd 10u22

Foto’s


© Phil en Fie 28/11/2017