LUXEMBURG 2017

Belvaex (Bieles)          
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 27 Ė 28 januari 2017

De traditie weet ons te vertellen dat we ieder jaar naar het WK veldrijden gaan. Dit jaar ging het door in het Luxemburgse Belvaux (Bieles). Het was pas onze tweede uitstap in 2017, maar bijna al onze familiale verplichtingen zaten er op. Door de vele vrieskou deden we de voorbereidingen zo laat mogelijk. De verwarming en koelkast werden op donderdagmiddag aangestoken, zodat ís avonds de verswatertank kon opgevuld worden zonder problemen door de vorst. De koelkast werd opgevuld en de kledij nog een laatste keer gecontroleerd. Daar er nog op vrijdagvoormiddag moest gewerkt worden, stond Mobil II in de startblokken op donderdag avond.

Vrijdag 27 januari: Gedaan met werken om 12u. Na een bezoek aan het toilet en veranderen van kledij zaten we reeds om 12u35 in onze Mobil II klaar voor vertrek. Met 35.897Km. op de teller en 323Km te rijden. We hadden veel geluk onderweg met het verkeer, alles verliep heel vlot. Het was nog de bedoeling om voor aankomst goedkope diesel in Luxemburg te tanken, maar we waren aan de ingang van de parking voor we het wisten, het was iets na 16u. De mannen aan de slagboom wisten ons te vertellen, dat we helemaal tot op het einde van de parking moesten rijden om stroom te hebben.

Dit was nog geen probleem, er was overal nog plaats. We kozen een plaats tegen de rand van de parking, zo kon er zeker langs een zijde geen buur komen. Op de plaats naast ons zette Phil een paar stoeltjes zodat er plaats was voor Stanny, Erika en Lieven, deze kwamen nog achter. Het was wel 18u35 toen die er waren, Fie was ondertussen begonnen met onze spaghetti klaar te maken, maar de anderen moesten ook nog eten, juist gepast dus. Een parkeervak verder waren 5 jonge mannen toegekomen met een huurcamper, die kwamen ook nog vlug contact maken. Terwijl Fie de vaat deed, werden er reeds enkele biertjes gedronken met die jonge gasten. We maakten de afspraak om eens op zoek te gaan naar een cafť. Na een korte wandeling kwamen we aan het Rockcafť, we trokken binnen. Onze buren bestelden apart, Fie dronk een glaasje rode wijn, Stanny en Erika een cola, Lieven een halve liter Diekirch en Phil een halve liter Diekirch Grand Cru. Na een tweede ronde vertrokken we terug naar de parking en gingen nog een glaasje drinken in de camper van Stanny. Ondertussen was er nog een camper bij komen staan met drie jonge gasten van onze streek, 1 was zelfs familie van Lieven. Phil en Lieven bleven dan maar bij al die jongeren buiten staan in de vrieskou en dit tot 2u30 en met het nodige vocht.
Zaterdag 28 januari: Het opstaan was iets lastiger, Phil was wakker om 7u30 en zette direct een kop koffie. Ons ontbijt bestond uit pannenkoeken en natuurlijk een stevige kop koffie. We vertrokken tegen 9u30 naar het parcours zodat, we nog wat tijd hadden om eens te gaan verkennen. De juniores startten om 11u. De spanning was er daar snel af, de winnaar had een enorme voorsprong op de rest. Voor de tweede en derde plaats was het strijden tot de voorlaatste ronde. 3 Engelsen stonden op het podium te blinken. Dan was het wachten tot de start van de dames U23. Ondertussen hadden we tijd om een hamburger te eten en wat te drinken, geen alcohol vandaag. De start van de tweede cross was om 13u. daar was amper 1 Belgische geselecteerd, Laura Verdonschot, die zelfs een kans maakte. Maar voor de jonge meid liep het niet echt vlot, ze werd vierde. Op het podium was deze keer het hoogste trapje voor de Nederlandse Annemarie Worst, 2 was Ellen Noble (USA) en 3 Evie Richards (GB). Toen was het wachten tot 15u voor de dames Elite. Marianne Vos reed sterk, maar tijdens de twee laatste ronden was het een echte triller tussen Vos en Cant. Sanne Cant won tenslotte in de sprint, tweede Marianne Vos en op drie De Tsjechische Katerina Nash. Na de koers gingen we snel naar de parking waar onze goed verwarmde Mobil II op ons stond te wachten. Buiten de twee Proseccoís werd er geen alcohol gedronken. Fie bereidde ons avondmaal, cordon bleu, erwten en aardappelen. Na de vaat probeerden we nog naar een dvd te kijken, maar onze ogen vielen gewoon dicht. Restte ons enkel nog te gaan slapen, het was amper 20u30.
Zondag 29 januari: Wakker worden om 7u, enorm goed geslapen, dus fris man en vrouw. Koffie zetten en een pannenkoek of drie eten. Het was de dag van de waarheid voor Van der Poel en Van Aert, daarom vertrokken we reeds naar het parcours om 9u zodat we op onze uitgekozen stek konden staan. We hadden geluk, we konden er met ons drieŽn nog net tussen. Waar we stonden zagen we een groot scherm, zo konden we de crossen volledig volgen, aan de andere zijde hadden we keuze genoeg om onze magen te vullen, perfecte plaats dus. Naast ons stond de voorzitter van de supportersclub van Eli Iserbyt vol goeie moed om zijn poulain opnieuw wereldkampioen te zien worden. Maar Eli had een slechte start en kwam regelmatig ten val. Hij eindigde ontgoocheld, pas 17e. De voorzitter vertrok met enkele leden van de fanclub en vroeg aan ons om op zijn rugzakje te passen. We zagen die niet meer terug, Lieven nam tenslotte het rugzakje met een fles champagne en glazen mee. Het was lang wachten tot de elite aan de start kwamen. Fie ging ondertussen voor Phil een paar keer iets te eten halen. Na twee van de drie uur wachten konden we zeker onze plaats niet meer verlaten, er was veel volk die eens op onze uitkijkpost kwam kijken. Na de start vloog Van der Poel weg uit zijn startblokken en nam direct een mooie voorsprong, we dachten al ďkoers voorbijĒ, maar Van Aert kwam na twee ronden opzetten en haalde bij de tweede lekke band Van der Poel in. Bij de volgende lekke band van Van der Poel kon Van Aert zicht los maken van zijn tegenstander. Hij reed nog een viertal ronden alleen de cross uit en werd terug wereldkampioen. Van der Poel kwam al huilend over de meet als tweede, mooie derde was Pauwels, die ook met veel pech te maken had, maar toch iedere keer een mooie remonte maakte. We hadden nog wat drink/eetbonnen over, we dronken nog een pintje of cola light en met de laatste twee een frikandel. Voor de laatste keer deden we de terugweg naar de parking en begonnen alles op te ruimen, stroomdraad, matten, verduistering het binnenwerk was voor Fie. Stanny, Erika en Lieven waren rapper weg dan wij. Na de start gingen we nog tanken aan 20 cent goedkoper dan in BelgiŽ. Tussen Antwerpen en Gent was het heel slecht weer, heel veel regen. Eens thuis, het was dan 21u15, ledigden we onze Mobil II en bestelden ons iets om te eten bij de Pizza in Stasegem (
La Campagna).
Kilometerstand 36.553Km., Trip 656.3Km., Verbruik 10.8L., Reistijd 7u04.

Fotoís  (Onze staanplaats was niet optimaal om degelijke foto's te nemen....)

 


 

© Phil en Fie 04/02/2017