DUITSLAND 2016

Soest

Soest

       
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  08 – 11 juli

In 2015 gingen Phil & Fie samen naar de BBQ in Soest, maar dit jaar viel deze samen met Werchter Classic, waar Fie graag was naartoe gegaan. Zo kwam het dat Phil alleen naar Soest bolde en Fie met haar zus en een vriendin Werchter onveilig ging maken. Onze Mobil II kreeg nog een wasbeurt en werd op donderdagavond volledig klaargezet voor vertrek.


Vrijdag 08 juli: Phil werkte tot 12u. zodat zijn klanten ook tevreden waren. Na thuiskomst vlug wat eten, andere kleren aan en klaar voor vertrek. Phil vertrok iets voor 13u met 27.971Km. op de teller voor de volle 385Km. lange rit. Door op dit uur te vertrekken dacht Phil enkele files te kunnen vermijden, maar… Antwerpen een half uur vertraging, Duisburg file, Bochum file met nog ergens onderweg al het verkeer op 1 vak door een wagen die blijkbaar in brand had gestaan. Het tweede rijvlak was volledig gesmolten en afgezet door politie. Voor de rest, geen probleem, aankomst 17u50. Op de camperplaats was er nog een zee van plaats, met Mobil II erbij waren we met 7. Eerst gaan afrekenen (€20 voor drie nachten) op het bureeltje, gelukkig voor Phil kon die gast wat Engels, Phil zijn Duits is een beetje pover. Vlak zetten was niet echt nodig, met nog enkele muntjes in de automaat te gaan steken en de stroom aan te sluiten, kon Phil vertrekken met de fiets. Maar eerst eens Skypen met Fie, er is gelukkig een degelijke Wifi op de cp. Phil was afgesproken met Willy en Alida, ook een 5e linie-man die op hotel zat een tweetal kilometer verder. Met de fiets was deze afstand snel overbrugd. De vrienden zaten aan het venster net aan het aperitief, Phil dronk er een paar pintjes en trok tegen 9u15 terug naar de cp. Phil moest nu zelf voor zijn avondmaal zorgen, water koken, spaghetti erin en saus opwarmen, ondertussen nog wat skypen met Fie. Net toen alles op tafel stond, kwam een nieuwe Nederlandse buur op de deur kloppen of Phil hem kon helpen, hij had niet het juiste aansluitingsstuk voor de stroom mee, Phil kon hem helpen. Een andere Nederlander had dit in de mot en kwam ook vragen of ik hem kon helpen, maar voor deze waren de kabels uitgeput J. Na wat te lang staan praten, kon Phil zijn spaghetti als een koude maaltijd opeten, mja, alles voor de medemens. Daarna nog de vaat en wat tv kijken het was bijna 1u. toen Phil naar bed ging.
Zaterdag 09 juli: Niet wakker geworden tussenin, maar wakker gemaakt om 7u door de eerste passage van een trein. Het was mooi weer, opstaan en koffie zetten en ontbijten. Fie was ook reeds op weg en hield contact via de chat van Skype. Phil werkte nog een tijdje aan deze tekst voordat hij om 10u vertrok om eens te gaan kijken naar de kazerne “Kanaal van Wesem”, waar de vluchtelingen in Soest gevestigd zijn. Met de fiets op weg, dan komt het op geen kilometer, op weg naar de kazerne moest Phil voorbij zijn oude kazerne en lang het vuilbakske, een café die door alle militairen die in Soest waren, gekend is. Dit gebouw in onlangs afgebroken en er staat al een nieuwe Brot Café op. Eens aan het Kanaal van Wesem stond er iemand in het wachtlokaal, men moet er zich aanmelden, dan maar terug rijden en eens naar de 5e Liniekazerne gaan neuzen. Na enkele foto’s trok Phil naar het centrum waar het markt was, dan maar te voet tussen de kraampjes en door de winkelstraat om zo dan verder te voet tot aan de Adam Kazerne te gaan. Op die manier komt een mens vlug aan zijn stappendoel. Op de terugweg nog eens oprijden bij het IGCS waar we ’s avonds moesten gaan eten. Buiten een camper op de parking was er daar niemand aanwezig. Het was middag, dan maar terug naar de cp om met enkele boterhammen de maag terug te vullen. Om alles te doen zakken, nog een keer via enkele omwegen naar het centrum en tussen de kraampjes wandelen waarvan de meesten aan het opruimen waren. Nog eens rondkijken op de markt als er geen kennissen te zien waren en via enkele binnenstraten terug naar Mobil II om naar de ronde van Frankrijk te kijken. Er was met Willy en Alida om 17u aan hun hotel afgesproken om samen naar de BBQ te gaan, Phil vertrok te voet omstreeks 16u15 en kwam een kwartier te vroeg uit aan het hotel. Gelukkig zat kolonel Peeters op het terras, zo ging de tijd wat sneller. We kwamen wel de eersten aan in de tuin van het IGCS, maar we konden direct al betalen voor het vlees en iets om te drinken bestellen. Het duurde niet lang eer en nog mensen toekwamen, totdat we met een goeie negentig personen aanwezig waren. Het is er wel plezant, één minpunt is, dat er buiten Willy en Phil geen dienstplichtigen waren. Sterren en strepen, maar ook kinderen van beroeps die in Soest en omstreken zijn blijven wonen. Het werd niet heel laat, Willy en echtgenote moesten terug naar hun hotel, Phil de andere kant op. Tegen 23u zat Phil terug in onze Mobil II. Net voor het slapen gaan zag hij dat de elektriciteit was opgebruikt en moest nog wat geld gaan insteken. Het totaal verbruik zal ongeveer €4,5 zijn voor 3 dagen, wat al bij al meevalt. Tegen middernacht was het donker en rustig te huize van.
Zondag 10 juli: Terug wakker om 7u. blijkbaar is dit de passage van de eerste trein in het weekend. Koffie zetten en een rustig ontbijt en dan nog wat aan deze tekst werken. Om 11u. Konden we het museum gaan bezoeken van het BSD in kazerne Adam. Burkhard Schnettler opent iedere keer de dag na de BBQ zijn deuren voor de geïnteresseerden, zeker een bezoek waard. Terug was Phil afgesproken met Willy en Alida
, nu om 10u45. Door de hitte in de camper vertrok Phil terug een kwartier vroeger en wandelde rustig naast de vestegingsmuur, maar niet langs de kant van de grote baan. Deze kant werd blijkbaar enkel gebruikt door de bewoners, daarmee was de baan volledig groen, er komt ook nooit geen zon op deze weg door de hoge bomen op de vestingmuur. Toen Phil het park rechtover het hotel inwandelde, zaten Alida en Willy op een bank in de schaduw, ook omdat het veel te warm was in het hotel. We vertrokken samen om tien voor elf en kwamen er terug als eersten aan. We werden ontvangen door de eigenaar en werden eerst voorgesteld een koffie te drinken, wat we dan ook deden. Het was de tweede maal dat Phil daar was, maar terug waren er veel dingen waar er de eerste keer overgekeken was geweest. Omstreeks 13u waren we dan buiten, Alida en Willy vertrokken huiswaarts, Phil ging te voet naar de cp ongeveer een 3Km. Zo kwam Phil aan zijn stappen. De plannen om een rit met de fiets te doen werden geschrapt, veel te warm, in Mobil II was het ook warm, maar met de ventilator en de vensters langs de zonnekant verduisterd ging het nog net. Het middagmaal was een boterham, daarna was het genieten van de ronde van Frankrijk. Na de aankomst was het tijd om voorzichtig aan het avondmaal te beginnen en het één en ander op zijn vaste plaats weg te steken om de dag nadien vlot te kunnen vertrekken. De aardappelen schillen en koken, ondertussen de vol-au-vent opwarmen en genieten van een Duvel als aperitief. Het eten liet Phil smaken maar daarna de vaat doen was natuurlijk wat minder. Toen alles terug in de kasten zat, was het tijd voor het voetbal. Na verlengingen werd Portugal Europees kampioen. Na de huldiging was het middernacht, vlug gaan slapen, morgen een kleine 400Km. voor de boeg op drukke wegen. Slaapwel.
Maandag 11 juli: Iets voor 7u. wakker, deze keer niet van een trein, het duurde nog een half uurtje voor de eerste passeerde, oftewel komt men dat toch gewoon. Na de koffie en ontbijt bereidde Phil nog enkele boterhammen voor onderweg, dit voor het geval van lange files. Nog het toilet ledigen, vuilzak in de container en vooruit met de Mobil II. Het was 8u45 al we de cp verlieten, enkel nog een paar straten verder gaan tanken om zeker te zijn van thuis te geraken. Onderweg was alles rustig, Phil dacht stilte voor de storm. Net voor de ring van Antwerpen een sanitaire stop en aan de Kennedy tunnel begon de storm,. Gelukkig stonden we nooit volledig stil en verloor Phil maar een goeie 10min. De rest verliep uitzonderlijk vlot, Phil parkeerde Mobil II op zijn vaste plaats nog geen 4u30 na zijn vertrek vanuit Soest. Fie was gaan werken, het was dus aan Phil om alles uit te halen zodat de was en de plas kon gedaan worden.
Kilometerstand 28.750Km., Trip 778.9Km., Verbruik 10.5L., Reistijd 9u24.

Foto’s


© Phil en Fie 18/11/2016