Duitsland 2015

Soest Saarburg        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 25 – 27 December

Kerstavond op donderdag bij de familie, maar dan kwam er voor ons een lang weekend, waar naartoe? Frankrijk, Nederland, Duitsland of in België blijven. Na Trier viel tenslotte onze keuze op een kleiner stadje op 21Km van Trier, Saarburg en dit op aanraden van een collega van Fie. Op het kerstavond diner gingen we omstreeks 1u huiswaarts, zo waren we redelijk fris om wat later op de dag te vertrekken.

Vrijdag 25 december: We waren al wakker voor 7u. Nadat de koffie klaar was en de laatste dingen ingeladen, konden we omstreeks 8u15 vertrekken met 22.636Km op de teller en een 360Km te rijden. Het was rustig onderweg, we reden bijna de volledige weg af met de cruise controle aan, enkel op en afritten en de laatste 30Km werd manueel gereden. De laatste kilometers waren wel op soms heel smalle wegen, steile klimmen en afdalingen, maar het lukte met onze Phil & Fie Mobil. Eens in Saarburg werden we door de GPS de verkeerde baan opgestuurd. Deze liet ons op zeker moment weten dat we de bestemming bereikt hadden, maar Fie zag deze een stuk lager liggen. We konden niet verder dan een brede weg op te rijden, pas enkele kilometers verder konden we afrijden en terug keren. Door logisch te denken reden we dan rechtsreeks naar de cp. Het was er niet druk, we stonden met vijf campers. We kozen een voor ons goeie plaats uit en betaalden €6 voor de eerste dag. Stroom hadden we niet direct nodig, alhoewel deze maar €0,5 kost voor 1kw/h. Na het vlakzetten, vertrokken we naar het centrum. Via de wandelweg langs de Saar moesten we een 2km wandelen om in het centrum te komen. Wat ons eerst opviel was de burcht op het hoogste punt van de omtrek, dan kwamen we aan de waterval, ongelooflijk dat dit gewoon in het midden van het stadje is. Aan eetgelegenheden geen tekort, we waren wel al iets aan de late kant, maar de tweede zaak waar Fie het ging vragen, konden we nog eten krijgen. In het “Hotel am Markt” bestelden we er voor beiden een Saltimbocca alla Romana met frietjes en een Erdinger Hefeweizen, voor de ronde som van €39 hadden we ons middagmaal binnen. We deden nog een korte verkenning in het centrum en wandelden dan terug naar de cp. Door de korte nacht waren we moe en besloten in onze Mobil te blijven. Ondertussen kwamen er nu en dan nog een camper de plaats opgereden. We aten nog een boterhammetje als avondmaal en keken nog wat tv. Fie ging onder de wol omstreeks 21u. Phil volgde reeds een half uurtje later, tot morgen.
Zaterdag 26 december: Wat een rustige nacht, pas om 8u. wakker. Koffie zetten en ontbijten, een boterham met confituur en/of choco. Samen de vaat doen en ons klaar maken om verder te gaan verkennen en ondertussen op zoek naar nog wat vlees. Op onze zoektocht zagen we ook enkele bezienswaardigheden van Saarburg. Het stadhuis, de oude watermolens, de evangelische kerk en nog zoveel meer, tot aan de burcht gingen we niet.
De Aldi was niet meer aan de cp zoals beschreven, maar we vonden nog een winkelcentrum langs de andere kant van de stad, na een korte wandeling langs de rivier de Leuk, kwamen we er aan, maar alles was dicht. In het centrum was ook alles van winkels dicht, we gingen nog eens tot aan het deel achter het station kijken, maan vonden er enkel gesloten winkels. De Wallfahrtskirche die we daar bezochten was dan wel de moeite. Van daar wandelden we terug naar de cp en hadden toen reeds een 9Km op de teller. Fie begon direct met ons middagmaal, spaghetti. Samen deden we de vaat, deze was net op tijd gedaan om naar de cyclocross te kijken van Heusden-Zolder. Na de aankomst trokken we terug naar het centrum om eens van hun Apfelstrüdel te gaan proeven. Deze keer bleven we buiten op het terras van “Hotel am Markt” zitten, het was de ganse dag prachtig weer geweest, we wilden en nog wat van genieten. Het stukje taart met ijs en een warme kop koffie waren inderdaad de moeite. Tegen dat we terug op weg gingen naar onze Mobil, was het al donker. We probeerden nog wat foto’s te nemen van de mooi verlichte gebouwen, maar zonder statief is dit niet simpel. Na een korte wandeling langs de onverlichte Saar-weg konden we ons klaarmaken voor nog een gezellige avond in onze goed verwarmde Mobil. Met een natje en een droogje, keken we nog naar Home Alone 5, toen was onze dag ook voorbij, het was nog geen 22u.
Zondag 27 december: Als je een rustige plaats zoekt, is de keuze rap gemaakt, niks, maar dan ook niks hoor je daar. Het was wel zondagmorgen, maar dan nog. Phil was wakker 8u05 en zette de fluitketel op het vuur en draaide de verwarming op 3. Terwijl het water en onze Mobil wat opwarmde, ging hij het bijna volle toilet ledigen. Toen de koffie was gezet, kwam Fie ook piepen en konden we ontbijten. Na ons ontbijt begonnen we Fie & Fie Mobil klaar te maken voor zijn voorlaatste trip van 2015, huiswaarts. We hadden graag nog wat inkopen gedaan, zodat we iets te eten hadden op de middag en stelden de GPS in naar Echternach.

Deze voerde ons langs Grevenmacher, net dezelfde route zoals onze heenreis. Zo kwamen we aan een Ewald Wolter benzine station waar we konden tanken aan 0,886/L en daarnaast hadden we een Match die open was, meer hadden we niet nodig. Jammer dat de Duitse winkels op zondag niet open zijn, maar we wisten ook niet dat tweede kerst ook een feestdag was daar. Fie kwam terug met wat charcuterie, cordon bleu en Wainzoossis, deze laatste om te bakken bij het witloof dat we bij vertrek meehadden. Het was toen 11u10, nog veel te vroeg om te eten, we stelden, toen we in Echternach waren, de GPS in naar Bastogne, zo een 60Km verder, we waren er iets na 13u. Vergeleken bij ons vorig bezoek, was het er echt kalm, nog één camper stond er maar. Fie begon direct aan ons middagmaal, maar Phil schilde de aardappelen. Na het eten deed Phil de vaat en typte wat aan deze tekst, Fie nam ondertussen een siësta. We vertrokken er terug omstreeks 15u30 richting Stasegem. Onderweg was er wat meer verkeer, maar alles verliep vlot en reden we rond 19u Stasegem binnen en parkeerde onze Mobil op zijn vaste stek. Uithalen wat er niet meer in hoefde om tenslotte onze plannen voor de volgende uitstap te maken.
Kilometerstand 22.383Km., Trip 746Km., Verbruik 10.4L., Reistijd 9u39.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016