LUXEMBURG 2015

Diekirch          
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 06 – 11 november

Al enkele jaren gaan we op 11 november naar een herdenking in Humbeek. Dit jaar valt die dag op een woensdag. We besloten er enkele dagen voordien reeds een vakantie van te maken. Na wat overleg besloten we richting Groot Hertogdom Luxemburg te gaan. Omdat we reeds op vrijdagavond vertrokken, hielden we onze eerste stop in Bastenaken.

Vrijdag 06 november: Phil en Fie, twee werkmensen die het om 16u30 voor gezien hadden en zich spoedden naar huis om te kunnen vertrekken met onze Mobil II. We reden reeds weg uit Stasegem om 16u55 en alles verliep vlot tot op de ring in Brussel. Daar hadden we een goeie 30 minuten vertraging. Brussel voorbij, hielden we een sanitaire stop. Nadat we terug op weg waren, smeerde Fie onze boterhammen, op die manier hadden we reeds ons avondmaal binnen tegen dat we op onze bestemming waren. Toen beloofde onze Garmin terug een 20 minuten vertraging rond Namen, maar deze was opgelost tegen we er waren. We reden om 20u25 de cp van Bastenaken op en stonden verbaasd hoeveel campers er stonden. Er stonden er reeds een viertal buiten de voorziene plaatsen, we vormden er dan maar nog een rij bij met natuurlijk de kans om weggestuurd te worden. Kort nadat we geïnstalleerd waren, kwam er reeds een tweede in de rij staan, nog een uurtje later stonden we met drie. We keken nog wat tv, dronken nog een glaasje en werkten wat aan deze tekst. We gingen slapen nadat we wisten wie de nieuwe K3 zou worden ;-). Het was 23u15.
Zaterdag 07 november: Verdorie, toch veel lawaai op die cp, misschien kwam het door de markt en Phil lag al een paar uur wakker voordat hij opstond. Het was toen 7u15. Nadat we een kop koffie hadden gedronken, gingen we eens naar “ La petite foire” gaan kijken, maar die was veel groter dan we dachten. Er stond zelfs een persoon van Zulte die levende dieren verkocht, kippen, kalkoenen, konijnen, ganzen, enz…Na een babbel met die persoon gingen we op zoek naar een bakkerij, waar Fie ons ontbijt kocht. Terug aan de cp, zagen we dat er zich velen klaarmaakten voor vertrek. We besloten hetzelfde te doen en naar het Bastogne War museum te rijden. We waren er al voor openingstijd en konden voor het bezoek in en rond het monument gaan kijken, waar er ook een crypte is. Daar hebben drie kunstenaars de drie meest voorkomende geloofovertuigingen geschilderd op vraag van Amerika. Om dit museum te beschrijven tegen anderen in twee woorden “zeker doen”. Sommige diorama’s waren zo goed nagebootst dat er zelfs een levende muis zicht thuisvoelde en rustig onder ons haar weg verder zette, alhoewel we denken dat dit geen deel uitmaakte van de voorstelling J. Het was tegen 13u  toen we er buiten geraakten en de GPS instelden naar Diekirch, 55Km te rijden naar “camping de Sure”. Langs de mooie glooiende wegen van Luxemburg reden we vlot naar onze bestemming. Eens daar, stond er maar één camper, we kozen de verste plaats, dat dachten we toch. We gingen de €7 regelen in de automaat en sloten de stroom aan, vlakzetten was niet nodig. We vertrokken op zoek naar een klein middagmaal wat ons naar de Smatsch bracht waar we een paar korte baguettes en charcuterie kochten. We deden nog een korte verkenning, zo was het reeds 15u30 toen we van ons middagmaal konden genieten. Er was een oude zwart wit film bezig op één waar we in geboeid waren, zo vertrokken we maar terug op wandeling na 16u30. We vertrokken langs de Sure en wandelden zo het centrum binnen. Na een korte verkenning was het reeds donker. We wandelden terug via de overkant van het water en hadden op die mannier onze kilometers in de benen. Tegen 18u45 liep de cp vol en kwam er nog een camper over ons staan, waar er eigenlijk geen verharde grond meer was, we hoopten beiden dat deze hem vast reed J. Fie begon aan ons avondmaal tegen 19u. Het was lang geleden, maar eindelijk nog eens de heerlijke spaghetti, Fie deed nog de vaat en de avond verliep verder rustig. Na een glaasje wijn gingen we omstreeks 23u slapen. (Foto's)
Zondag 08 november: We hadden meer geluk dan in Bastogne, rustiger kan het niet zijn. We sliepen tot 8u20 en genoten van een rustige zondagmorgen in ons vakantieverblijf met een warme kop koffie. Tegen 10u vertrokken we op zoek naar een bakkerij, maar gingen eerst eens kijken of het oorlogsmuseum open was op maandag, zo konden we vandaag in de beloofde zonnige zondag nog eens een goeie wandeling maken en het bezoek een dag uitstellen. We hadden geluk en zagen dat deze open was. We vonden ons brood en zagen iets later dat de Smatch ook open was, Fie ging nog wat charcuterie halen. Na nog een korte omweg kwamen we terug aan de camping en ging Phil het toilet ledigen. Het was 11u20, tijd voor een aperitief, vandaag viel onze keuze op een Gin-tonic. Fie sneed het witloof fijn, Phil schilde de aardappelen,  terwijl de stoverij op bain marie wijze opgewarmd werd. We zagen al onze buren  vertrekken. We lieten ons middagmaal smaken en deden achteraf samen de vaat. We hadden nog een uitgestippelde wandeling van 7Km gepland. Nadat ons eten een beetje was verteerd en we een nieuw ticket hadden gekocht aan de automaat, vertrokken we tot aan de brug waar we het eerste pijltje hadden gezien. De eerste 500m waren vlak en volgde de Sure, maar dan begon de miserie, zeker 2,5Km klimmen zonder tussenpauze. We kwamen voorbij een weide met Schotse koeien. Phil ging eens enkele foto’s nemen en liep verder langs de weide op een graspad. Dit met het gedacht, dat deze verder terug zou samen komen met de wandelweg, maar niet dus. Phil moest dan maar over een afsluiting klauteren om terug bij zijn Fie te geraken. Er was nog wel wat mist, maar Fie kreeg het toch te warm en speelde vest en trui onderweg uit. Toen we tenslotte begonnen af te dalen, zagen we twee paarden in een weide staan. Als deze ons zagen, kwamen ze direct nader, daar was Phil op slag verliefd en blijkbaar de merrie ook op hem. Het was een redelijk steile afdaling tot aan de rivier. Zo kwamen we om 16u15 terug op de cp waar we nog steeds alleen stonden. We hadden vandaag terug een goeie 11Km op de teller, maar wel iets zwaarder dan deze van de dag voordien, maar het doet ons goed. We deden het rustig aan, genoten nog van een drankje en ons avondmaal. De pistolets die Fie ’s morgens had gekocht, waren reeds een beetje zacht, maar we losten het op door eens onze oven te gebruiken en de koeken een beetje te grillen, probleem opgelost. Samen deden we nog de vaat, de werken voor vandaag waren afgelopen. Omstreeks 19u hadden we nog enkel wat tv te kijken.  Door het weinige op tv en de rust rondom de cp, gingen we reeds om 9u30 slapen. (Foto's)
Maandag 09 november: Terug een rustige nacht, wel een paar kleine buien, maar het duurde iedere keer niet lang. Nadat we terug in slaap waren, hielden we het vol tot 8u15. Voor ontbijt grilden we de overige pistolets en met een lekkere kop koffie, konden we er terug tegen tot de middag. Op het programma stond het bezoek aan het oorlogsmuseum ter stede. Toen we er klaar voor waren, vertrokken we naar het museum, waar we omstreeks 10u15 aankwamen. De inkom kostte 2x€5 en een digitale gids nog eens €3. In het begin was het wat gewoon worden aan het ding, maar eens we het snapten was het dik in orde. Het museum heeft een heel eigen kijk op het gebeuren en toont zelfs dingen uit WW1 en hedendaags. Het is zeker een betere aanvulling op hetgeen we in Bastogne hadden gezien. Het was reeds het middaguur voorbij, toen we er buiten kwamen en of we hadden genoten, reken maar. Terug op de cp zagen we dat er reeds een viertal campers waren bijgekomen. Van ons middagmaal genoten we na ons aperitiefje, we aten vol-au-vent met puree aardappelen. Samen deden we de vaat waarna we een tijdje nadien vertrokken op wandeling. Langs het water tot een stukje over Bettendorf. We wilden het dorp zelf wel eens doorkruisen, maar moesten daarvoor over een stukje land ploeteren en nog een klimmetje op een soort talud in bosgrond, glibberig dus. In het dorpje  bezochten we het kerkhof en het kerkje, we waren dan nog een kilometer van Diekirch. Toen we er bijna waren, besloten we nog eens in het centrum rond te lopen. Tegen we terug op de cp plaats waren, hadden we toch terug iets meer dan 11km gewandeld. Ondertussen stond de zo rustige camperplaats vol. Het was bijna 17u. We besloten niet te laat te eten en genoten reeds van een aperitief met een olijfje. Ons avondmaal bestond uit een boterhammetje met charcuterie en de vaat, die kon wachten tot de dag nadien. We vulden de rest van de avond zoals de rest, tv kijken, nog een glaasje wijn of een pintje. Fie ging slapen om 22u, hopend op terug een rustige nacht en Phil na de slimste mens, omstreeks 23u15. (Foto's)
Dinsdag 10 november: De koffie was klaar om 7u40, dus terug een heel rustige nacht. Tegen 9u, zoals voorzien, nadat alles terug op zijn plaats stond, nog de stroom afsluiten, lozen en het toilet ledigen, konden we vertrekken richting Rotselaar. De eerste stop was in Clerveaux om te tanken en de nodige inkopen te doen in de aansluitende Carrefour. We tankten aan €0,986, toch iets goedkoper dan in België. Bij het binnen rijden van het centrum stopten we voor een brood uit  een automaat. Omstreeks 14u20 reden we de cp van Rotselaar op en hadden twee mede camperaars naast ons, maar niemand was aanwezig. Voor de stroom betaal je €1 per Kw/u, Phil stak er €4 in en sloot de stroom aan terwijl Fie ging vragen of we in het sportcentrum konden douchen. Voor €1,5 was dit blijkbaar geen probleem. We besloten van dit eerst te doen, we kregen een volledige kleedkamer ter onze beschikking. Na de douche moest Phil een beetje kapper spelen en Fie’s haar in orde brengen. Als middagmaal aten we charcuterie met brood na een aperitiefje natuurlijk. Nadat ons eten een beetje was verteerd, vertrokken we op wandeling en kwamen enkele leuke dieren tegen, bambies en een paar leuke paardjes. Na een wandeling van ongeveer 7Km kwamen we terug op het domein, waar we in de bar iets gingen nuttigen. Fie een Karmeliet en Phil twee van deze, lekker. Terug in de camper begonnen we aan ons avondeten, op het menu stond er Schnitzel, erwten en aardappelen. Phil ging een lege fles naar de container brengen waar er een jongen met krukken stond, Phil merkte op “pech gehad?” deze antwoordde “iedereen heeft hier pech gehad”, er was namelijk training voor het rolstoelbasket. Na nog een babbel, en nadat Phil hem had succes gewenst, ging hij terug naar Mobil II met een beetje rode kaken… Samen deden we nog de vaat en genoten verder van een rustige avond. Na de slimste mens was het slapentijd. (Foto's)
Woensdag 11 november: De wekker stond om 7u. Als de koffie klaar stond kwam Fie deze goedkeuren. We moesten ons vandaag opkleden voor de herdenking van 11 november in Humbeek, een 33Km verder, maar wel ongeveer 40min. rijden. Phil koppelde de stroom af en reed onze Mobil II van de keggen. Tenslotte nog even in de spiegel kijken of het jasje en dasje goed zat en we konden vertrekken. Het verkeer viel mee tot we op een tien kilometer van onze bestemming achter een “dorsmachine”  terecht kwamen en onze weg konden verder zetten aan 30Km/u, gelukkig maar enkele kilometers ver. We waren vroeg, dus moesten we niet zoeken naar een parkeerplaats. We gingen in de zaal waar later de receptie plaatsvond een kop koffie drinken met de mensen van het 5e die er reeds waren. Tegen 9u45 gingen we naar de kerk, waar er eerst een kerkdienst plaatvond met aansluitend de optocht naar het heldenmonument. Daar werden de gebruikelijke speeches gehouden gevolgd door een bloemenhulde. Na de nodige groepsfoto’s konden we naar de receptie waar we voorzien werden van de nodige fonkelwijn. Omstreeks 13u was het tijd om ons te verplaatsen naar het
Fenikshof. We waren met tien personen en genoten van het gezelschap. Wij aten er steak Americain en voor dessert koos Fie een Tarte Tatin met vanilleijs en Phil een dame blanche. Phil moest nadien nog aan een computer gaan werken in Groot-Bijgaarden. Bij Yvette en Jos waren we verwacht, ze stonden reeds op wacht met een lekkere fruittaart. Het werk dat moest gedaan worden, lukte jammer genoeg maar half, als men de verkeerde stukken levert, kan je ze onmogelijk goed plaatsen. Het was bijna 19u toen we terug vertrokken, maar gelukkig waren we direct aan de snelweg en was er niet veel verkeer. Iets voor 20u kon Phil de sleutel uit het stopcontact trekken. (Foto's)
Kilometerstand 22.216Km., Trip 675.7Km., Verbruik 10.5L., Reistijd 10u15.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016