DUITSLAND 2013

Aachen          
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 15 – 18 december

Een kerstmarkt, ieder jaar willen we naar Brugge, maar ook graag eentje in het buitenland. Onze keuze viel op Trier, een mooie camperplaats niet te ver van het centrum. Maar we veranderden de laatste week nog van gedacht. We moesten op zaterdagavond nog naar een winterbarbecue gaan samen met de zus en schoonbroer van Phil. Omdat we dan maar op zondag konden vertrekken, kozen we voor Aachen, honderd kilometer dichter.


Zondag 15 december:  ’s Morgens word ik wakker met een houten kop, was bij Phil het gevoel als hij omstreeks 7u45 uit bed stapte na een nachtje van 5u. We maakten een thermos koffie en maakten ons rustig klaar voor een rit van een kleine 3u en 235Km ver. Onderweg verliep alles vlot, we reden de CP op iets voor 12u. Er was nog veel plaats, blijkbaar is het een goeie moment om er aan te komen, er was niemand te zien aan de ingang. We mochten gewoon oprijden en een plaats kiezen. We plaatsten ons op plaats 33, een hoekplaats. De plannen waren brood te eten en dan ’s avonds onze spaghetti, maar door onze magen die knaagden, besloten we direct de spaghetti op te eten. De vaat lieten we staan en vertrokken naar het centrum. We liepen eigenlijk verkeerd en kwamen uit aan de St. Michael kerk, iets wat we via de kortste weg niet hadden gezien. Ook de warmwaterbron in het stadsparkje kwamen we tegen. Het eerste deel kraampjes dat we zagen, waren er amper een tiental, de volgende aan de Dom, was al de moeite, maar de meeste waren om iets te eten of te drinken. We volgden een beetje de stroom van het volk, maar liepen achteraf gezien de verkeerde kant op, we kwamen uit aan de stadspoort aan de andere kant van de stad. Het was reeds wat aan het verkoelen en we keerden op onze stappen terug. In een oude kerk was er een rommelmarkt ten voordele van gehandicapten, we liepen er eens in rond, maar zagen niks wat we konden gebruiken. Iets verder kwamen we aan een verwarmd terras en besloten er iets te drinken, Phil een gewone koffie en Fie een cappuccino. Op het einde van die straat kwamen we op een deel van de kerstmarkt dat we nog niet gezien hadden, we dachten de grootste, maar iets verder was er nog een grotere, we bleven toch tot dinsdag, dus deze konden we de dag nadien eens grondig bekijken. We namen nu een iets kortere weg naar de CP, onderweg zagen we nog enkele buren buiten kerstliederen zingen begeleid door enkele die met een instrument overweg konden. Ze waren goed geïnstalleerd met een houtvuur en een tafel vol met diverse dranken. Er waren al verschillende campers bijgekomen, maar het was nog ver van vol. Phil verduisterde de cabine, zodat we de verwarming een beetje hoger konden zetten. Na een glaasje wijn met wat stukjes jagersworst, aten we onze broodjes met wat charcuterie. Fie deed de vaat, Phil droogde af, tegen 19u zaten we in onze zetel met onze pyjama aan. Door de korte nacht voordien waren we beiden moe. Omstreeks 20u. klopte er iemand op onze deur, de uitbater van de CP kwam ontvangen, we betaalden €30 voor twee nachten. De rest van de avond was proberen de ogen open te houden om wat tv te kijken. We sliepen tegen 22u00

Maandag 16 december: Enkel een windstoot kon ons eens wakker maken, voor de rest was het een verdiende rustige nacht. Pas opstaan om 8u15 kostte geen enkele moeite. Phil zette de koffie en we aten pannenkoeken als ontbijt. Dan was het op ons gemak wakker worden en ons klaar maken voor nog een dagje kerstmarkt. We namen terug de kortste weg, maar sloegen halverwege een andere weg in om op die manier aan de Saturn winkel uit te komen. Phil wilde eens de prijzen van het fotomateriaal zien, maar blijkt dat deze niet meer zoals vroeger goedkoper zijn dan bij ons. Via een winkelcentrum kwamen we aan de toeristische info uit, dus ook aan de historische opgravingen. Het was aangenaam rondlopen op de kerstmarkt, niet echt veel volk en alles konden we eens rustig bekijken.
Op de middag gingen we een “stube” binnen om een aperitief te drinken, Fie dronk een prosecco en Phil een gewoon Belgisch pintje. Tijdens onze wandeling hadden we worsten gezien van bijna 50cm en dit tussen een broodje, Phil wilde er zo één, Fie verkoos frieten met stukjes worst in tomatensaus. Na nog wat de rest van de stad te hebben verkend gingen we in het winkelcentrum bij “Louisiana” waar we alle twee een Schöfferhofer Weizen dronken. Op het stadsplan zagen we nog een autovrije zone waar we nog niet geweest waren, waar we ook halverwege een Synagoge hadden zien staan op het plan. De Synagoge was een tegenslag, een heel modern gebouw, dju toch. Wat ons ook was opgevallen in de stad, alle mooie gebouwen stonden in de steigers, jammer als je een foto wil nemen. Op het einde zagen we terug zo een kerk waarvoor ze een groot winkelcentrum aan het bouwen waren, alé, ze waren bezig met de grondwerken. Daarna volgden we de kaart richting een burcht, een mooi gebouw met een klein parkje er voor en aan één zijde een soort bunker, een mooie omgeving. Na dit wandelden we dan maar op onze intuïtie verder, maar moesten op 750m van de CP toch even de GPS aanleggen om ons te helpen. Phil ging eerst het toilet ledigen. Nadat we een beetje bekomen waren van een vijftal uur rondlopen en we een glaasje Vonkelwijn hadden gedronken, vertrokken we nog eens richting we nog eens naar Burtscheid, waar er ook verassend veel winkels zijn. We gingen binnen in het warenhuis “Kaiser” waar we enkele flessen Franziskaner Weizbier en wat aperitiefhapjes kochten. Toen we terug op de CP kwamen, was het reeds donker, we sloten alles af en dronken nog een glaasje bubbels met de aangekochte hapjes. Tegen 19u schilde Phil de aardappelen en sneed enkele witloof stronkjes die we dan opaten samen met stoverij. Nog samen de vaat doen en verder genieten van een rustige avond. Wat tv kijken, wat tekst typen en nog wat napraten. Omstreeks 23u was alles stil en donker in de Phil en Fie Mobil.
Dinsdag 17 december: Wat een rustige plaats, pas wakker om 8u20, Phil de koffie, Fie de pannenkoeken. We deden het terug rustig aan om ons klaar te maken. Na het lozen konden we rond 10u vertrekken. We stelden de GPS in naar Dendermonde, daar woont een soldatenmakker van Phil die hij eens wou gaan bezoeken, waar we volgens de GPS omstreeks 12u15 zouden aankomen. We tankten nog niet ver van de CP. Op die manier waren we op ons gemak tot onze volgende uitstap. Via Maastricht en Antwerpen, kwamen we mooi op het vooropgesteld uur aan. De CP is gewoon een parking op steentjes en ze waren ook aan de oevers van de Dender aan het werken, dus reden we verder. In het centrum is het overal max. 2u parkeren, we zochten verder en vonden een plaats langs de grote weg, druk verkeer, maar we moesten er niet slapen, geen probleem dus. We waren maar op 200m van het centrum geparkeerd en kwamen zo direct op de Grote Markt uit en daar woont de legermakker van Phil. Omdat we die mensen niet wilden storen op het middaguur keken we eerst uit om iets te gaan eten, onze keuze viel op Barley’s, een gezellig restaurantje. We aten er het dagmenu, erwtensoep en zeebaars met voor Fie een karafje wijn en Phil genoot van een Westmalle Trippel. Achteraf dronken we nog een koffie. We dachten dat het nog te vroeg was en slenterden nog eens rond in het wondermooie stadje. Tegen 14u30 belde Phil dan Patrick op om te zeggen dat we in de omtrek waren. Patrick vroeg of we direct konden gaan, ze moesten we iets voor 15u. We spoedden ons terug naar de markt waar we goed ontvangen werden. Het is een raar terugzien na 35 jaar. Phil had Patrick wel al op foto’s terug gezien, maar omgekeerd niet. Na een korte babbel namen we terug afscheid zodat ze konden vertrekken. We overlegden nog wat en besloten dan ook maar huiswaarts te keren. We stelden de GPS in zonder snelwegen, een goeie 70Km in 1u35. Voor 17u parkeerden we onze Mh voor de deur en konden terugblikken op een mooi weekend waarin de weergoden ons gunstig waren.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016