NEDERLAND 2010

't Sas Van Gent          
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 
         Denemarken

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  5 en 6 juni

Bij één van onze vorige uitstappen waren we door omstandigheden in ’t Sas van Gent beland. Een mooie camperplaats zonder voorzieningen maar de ligging is formidabel. Zo besloten we er eens een weekend te gaan genieten.

Zaterdag 5 juni : Na de middag rond 1u15 staan we klaar om te vertrekken naar Sas van Gent. ’s Voormiddags heeft Fie nog de kuis gedaan en Phil tot 12u15 in zijn kapsalon gecoiffeerd. Het belooft een stralend mooie zaterdag te worden. In Zelzate zijn we even van de route afgeweken om diesel te tanken. We dachten dat die goedkoper was dan in Nederland, maar blijkbaar is dit geen vaste regel. Bij het eerste Nederlandse tankstation dat we tegenkwamen was de prijs 1,149 waar we in Zelzate in Total 1,166 €/L. betaalden. Net voor we de camperplaats opreden, kreeg Fie een telefoon van een buur, ze was vergeten onze voordeur toe te trekken, gelukkig zag onze overbuur dat deze was blijven openstaan, dank Willy.

Om 14u15 reden we de camperplaats op, waar al een zestal campers stonden. We schoven netjes in de rij aan en parkeerden ons naast een Nederlands bejaard echtpaar. 5 minuten later kwamen er 3 mobilhomes aan, waarvan 2 dubbele-assers van merk Hobby. Zij zetten zich dieper op de graswei in driehoek, zodat ze hun privé-binnenterrasje creëerden. Na een periode van rijden hebben we altijd een beetje last met de koelkast als we ze op gas doen werken. Phil demonteerde daarvoor de brander om met een spuitbus met lucht nog vlug eens de sproeier en waakvlam uit te blazen. Deze werkte dan terug perfect en het is maar 5min. werk. Wij zetten ook onze stoeltjes buiten en dronken ons een Stella. Na een uurtje rust besloten we eens op verkenning te gaan, ook eens te zoeken naar een bakkerij voor het ontbijt de dag nadien. Algauw zagen we een oude molen en een beetje verder op onze wandeling een ingang naar gemetselde onderaardse gangen, een onderdeel van het “Bolwerk Generaliteit”. Een groep jongeren was bezig aan een wandelzoektocht met spelletjes. Onze wandeling liep verder richting ring, waar we dachten meer te zien van die schuilgangen enzo. Toen kwamen we aan de sporthal waar we even omheen wandelden. Daar zagen we een 10-tal, toch niet al te oude sociale woningen, in het Julianapark, die in de handen waren gevallen van vernielzuchtigen. Ruiten ingeslagen, tegels uitgebroken, sluikstorten… Vreemd... Dit waren geeneens bouwvallige woningen. We liepen dan terug richting centrum. Daar moesten we eens nazien of de warme bakker ’s zondags open was. Rond 16u15 stonden we voor een gesloten deur van de bakkerij. Ook nergens openingsuren te bespeuren. Dan maar naar de Albert Heijn. Daar kochten we een ciabatta, Doritos en een dipsaus. Mooi, net en groot warenhuis… Terug aan de mh installeerden we ons buiten. Daar dronken we nog een pint en verorberden de Doritos. Na nog wat felle zonnestralen kreeg Fie het te warm en zo liet Phil de luifel uit. Een half uurtje later dronken we ons glaasje champagne. Fie had Noorse zalm uit de Colruyt gehaald en die smaakte heel goed met de Melbatoast. Toen kwam een Duerre opgereden op een Fordchassis. Peggy en Marc zijn afkomstig van Sinaai. Fijne mensen, waarmee we de rest van de avond gezellig buiten zaten te praten met een blik Stella, een glaasje champagne en rode wijn. Het werd toch stilaan te vochtig, dus te koud en we trokken ons terug rond 23 uur. Maar na al die glaasjes hadden wij toch nog trek in de spaghetti. Phil maakte die klaar, omdat Fie niet al te handig meer was. We lieten de vaat voor wat hij was. Na het eten ging Phil algauw in bed, Fie lag al lang te snurken in haar zeteltje. Toen ze wakker werd, ging zij dan ook maar in bed.
Zondag 6 juni : Wakker om 8u15 stond Phil op om koffie te zetten. Fie had nog geen zin om uit haar bed te stappen. Moet kunnen, eens wat uitslapen. Om 9 uur rolde zij dan ook naar beneden. Ze bakte voor elk drie spiegeleitjes die we dan opaten met de ciabatta van Albert Heijn. Na het ontbijt begon Phil met de vaat. De resten van het ciabattabrood gooide Fie in stukjes een beetje verder op de wei. Algauw verdwenen de stukjes brood door hongerige kauwen. Daarna droeg Fie ook nog onze zak met afval weg. Tijdens de vaat was het een beetje beginnen te regenen. De Isomatten van Kantop die we laatst aankochten heeft Fie vlug binnengehaald terwijl ze nog droog waren. Het begint nu toch wel wat meer te regenen. Spijtig…. Maar ze hadden het voorspeld, zou zelfs vandaag kunnen onweren. We hebben het dan maar voor de rest van de voormiddag rustig aan gedaan, wat tv kijken en wat op de laptop bezig zijn oa Fie wat aan deze tekst werken. Rond 13u30 kregen we toch wat honger. Fie begon dus maar aan de voorbereidingen, maar Phil schilde wel de aardappelen. Ons middagmaal bestond uit orloff met aardappelen, sla, tomaat en witloof en het smaakte. Na de vaat was het warempel gestopt met regenen, dus besloten we om nog een wandeling te maken, we namen wel een paraplu mee. We vertrokken via de vaart, maar kwamen op de één of andere manier toch terug in de bewoonde wereld en kwamen via enkele straten toch nog aan een soort vestingmuur die een restant van een watermolen bleek te zijn, veel was er niet meer aan te zien. Juist als we aan die molen kwamen waar er een soort tunneltje was, begon het nog redelijk goed te regenen. We bleven daar een 5-tal minuten wachten maar vertrokken dan toch maar, Fie kon zich een beetje schuil houden onder de paraplu maar voor 2 mensen zijn die dingen toch veel te klein. De regen verminderde terwijl we richting Albert Heijn wandelden, Fie had zin in een stukje taart. In ’t Sas van Gent zijn de 2 warenhuizen open tot 17u op zondag. Als we die Hollandse taarten zagen, was het niet echt onze smaak en besloten we om een ijsje mee te doen. Deze was bij aankomst aan de Mh al een heel stuk slapper dan bij ons vertrek uit de winkel. Op tv was juist een film begonnen over de Titans, een Amerikaans universiteit football team. Phil keek naar deze, Fie wilde nog wat rusten en sliep een beetje op haar vast plaatsje. Als ze wakker was, had ze goesting om nog eens te gaan kijken in de Lidl, als er daar niks was dat ze kon gebruiken maar ze was snel terug, alles sloot tegen 17u. Tegenaan 18u was de film gedaan en besloten we om alles op zijn vaste plaats te zetten en huiswaarts te keren. Rond 19u10 kwamen we dan ook terug aan voor ons huisje, alles die eruit moest, uithalen en we konden beginnen aan onze volgende plannen.

Foto's


 

© Phil en Fie 31/03/2016